Diskusia:Dustin Hoffman

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Ahoj Maroš. Vďaka za pridanie obrázku k článku. Samozrejme, že ho to vylepšilo. Na druhej strane mám niekoľko pripomienok k ďalším tvojim zmenám a niektoré z nich som vymazal.

  1. Zdá sa mi zbytočné pripájať k článku šablónu, v ktorej sa opakujú informácie už uvedené v záhlaví článku (rok narodenia, že ide o amerického herca ...)
  2. Nemyslím si že je vhodné, uvádzať u žijúcich ľudí symboly ich úmrtia. Pôsobí to na mňa rušivo.
  3. Použitie symbolov pre narodenie a úmrtie by bolo možno prínosom, ale iba v tom prípade, keby sa používali jednotne v celej wikipédii.

P.S. Zatiaľ som sa ešte nedopátral, ako môžem sťahovať obrázky z anglickej wikipédie. Môžeš mi poradiť? Jano spoza mláky 01:01, 28 Feb 2005 (UTC)

  • Co sa tyka sablony, tak mne sa to viac paci s nou. Asi by sme sa mali globalne dohodnut ako budeme riesit text s casom a miestom narodenia a umrtia (napr. ci pisat stat, region, ...). Napr. v nemeckej wiki tam pisu aj miesto, v anglickej nie. Suvisi to uzko aj s pouzivanim sablony - mozno by stacilo miesto narodenia iba na jednom mieste... Hned ako budem mat cas skusim navrhnut tieto veci spolu z dalsimi este nie celkom zjednotenymi do diskusie a budeme asi hlasovat...
  • so symbolom umrtia suhlasim - nevedel som ako to zaznacit az neskor som si pozrel ine pripady ale uz si ho odstranil predo mnou...
  • symboly pre narodenie a umrtie sa pouzivaju jednotne (nemusi to ale platit pre skopirovane stuby - pracuje sa na tom)
  • stahovanie obrazkov
  • klikni na obrazok aby si sa dostal na jeho originalnu stranku (napr. pre Dastina Hoffmana http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Dustin_Hoffman.jpg) a uloz ho na disk (napriklad prave tlacidlo a save as...).
  • Ak uz obrazok existuje vo wiki commons nemusis ho ukladat ale mozes urobit priamo odkaz [[Obrázok:Dustin_Hoffman.jpg]]
  • nahravanie obrazkov do wiki
  • pre, lokalnu wiki (ak je to relevantne iba pre nasu wiki, alebo ak obrazok obsahuje text, ktory sa ma prelozit) pouzi link "Nahranie súboru" v lavom bocnom menu.
  • pre, vsetky wiki (ak sa da obrazok pouzit pre vsetky wiki - napr. vlajky, mapy, portrety...) pouzi wikipediu commons. Postup ako to urobit je tu. --Maros 15:59, 28 Feb 2005 (UTC)