Diskusia:Evolučná abiogenéza

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Sem patrí podľa mňa aj stvorenie. Treba to doplniť a vhodne vyvážiť s evolúciou a inými evolučnými teóriami. Nech je to niečo ako orientačný článok a podrobnosti v spomenutých článkoch. Obsah je zatiaľ OK. helix84 13:27, 15 december 2005 (UTC)

Clanok by sa mal podla mna zaoberat vedeckymi nazormi na Vznik zivota (uvediem to do uvodu). Stvorenie by sa mohlo dat do ineho clanku, na ktory by mohol existovat odkaz. Zatial dam odkaz na Genesis - ak budes vediet nieco lepsie, tak to dopln.--Lehar 14:24, 16 december 2005 (UTC)
No, aj takto to môže byť. Keď bude ten článok stvorenie, tak by sa hodil okaz tam. helix84

nemyslim si, zeby mali byt akekolvek vedecke hypotezy a teorie "vhodne vyvazovane" akoukolvek mytologiou!! --Dudo 18:43, 16 december 2005 (UTC)

Netvrdím, že majú byť vyvažované vedecké hypotézy. Navrhol som, aby bol vyvážený tento článok, pretože sa nazýva "Vznik života". A na vznik života jednoducho existuje aj iný ako vedecký pohľad. helix84 23:47, 16 december 2005 (UTC)
Zásadne súhlasím s Helixom, článok som nečítal, ale ak sa ten článok volá takto, treba uviesť aj náboženské hypotézy a mimozemskú hypotézu. To neznamená, že sa tá vedecká nevyznačí ako vedecká. Nechápem, čo je na tom sporné. Bronto 00:07, 17 december 2005 (UTC)
Ja si len myslim, ze to nema byt v jednom clanku. Vytvoreny clanok by mal ostat cisto vedecky - ostatne veci by sa mali uvadzat inde. Pripadne by sa mohol clanok premenovat na "Vznik zivota (vedecky nazor)". Aby bolo jasne o co ide (a potom by mohli existovat paralelne aj ine clanky s rovnakym nazvom a rozlisovacom v zatvorke). Nezabudnite, ze vo wikipedii vobec nejde o spor, co je pravdive, ale o to, ze vsetky informacie by v nej mali byt pritomne.--Lehar 12:00, 19 december 2005 (UTC)

suhlasim s tym, aby boli uvedene aj nabozenske legendy vysvetlujuce vznik zivota pripadne sveta, ale nie sposobom, ktorym by sme ich kladli ako rovnocennu alternativu k vede. a uz vobec nie sa koncentrovat len na krestansku tradiciu a vynechat napriklad grecku mytologiu a ine... --Dudo 14:48, 17 december 2005 (UTC)

Nikde som ani nikto iný nepovedal, že sa má spomenúť len kresťanský názor... Ja som len zvedavý, kto to teraz doplní. Bronto 17:24, 17 december 2005 (UTC)
Vaše první věta je v příkrím rozporu s NPOV, jak ho chápu... Cinik 15:08, 17 december 2005 (UTC)