Diskusia:Hlavná stránka/Archív1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Gramatika[upraviť zdroj]

mam otazku k Vitajte v slovenskej verzii Wikipedie, nebolo by lepsie tam dat namiesto v radsej na ? to v mi tam akosi nesedi.. ale mozem sa mylit, neviem to iste..

mohla by to byt analogia k "vitajte na strankach" namiesto "vitajte v strankach..." ? atomique 8:59, 8 Sep 2004 (UTC)

Mne sa tam zda spravne v. Liso 20:29, 8 Sep 2004 (UTC)
Ok, a co takto bud:
  • Vitajte na wikipedii
  • Vitajte vo wikipedii
  • Vitajte na slovenskej wikipedii
to verzii sa mi tam zda byt zbytocne zlozite.. hm? :) Atomique 21:32, 8 Sep 2004 (UTC)

Len taka malickost: V slove "pomozte" hore vlavo chyba strieska nad o... A este jedna vec: Linky uplne dolu (Bornis atd) nefunguju, lebo je do nazvu omylom zahrnuta aj zatvorka Bronto 15:23, 8 Sep 2004 (UTC)

Je to tam. Liso 20:29, 8 Sep 2004 (UTC)
Opravené obe veci. --Valasek 21:16, 8 Sep 2004 (UTC)

(1) Ta ista chyba ako s tym Bornisom este nie opravena v predoslom linku (wiki foundation ci co) (2) Vitajte NA verzii - to znie úplne strasne !!! A hned v prvej vete ... Vitajte v slovenskej verzii je spravne, vitajte v slovenskej wikipedii takisto, ale samozrejme vitajte na strankach XY. (3) Este som si vsimol: Spravne je teZaurus, nie tesaurus (to by bol praveky jaster...) Bronto 21:42, 8 Sep 2004 (UTC)

Návrhy vzhľadu[upraviť zdroj]

Tu je návrh Hlavnej stránky. Prosím o komentáre dolu, v prípadne väčších zmien, novú verziu hl. stránky pod túto. --Valasek 22:56, 2 Sep 2004 (UTC)

Text "gréčtina" je zly'[upraviť zdroj]

"gréčtina (&#917&#955&#955&#951&#957&#953&#954&#940 (Ellinika))" at "Wikipédia v iných jazykoch" is wrong on the main page. You should put ";" after each number to get the Greek characters.

--Adam78 03:11, 12 Dec 2004 (UTC)

Vitajte vo Wikipédii

Vitajte v slovenskej verzii Wikipédie. Vytvárame úplnú a presnú slobodnú encyklopédiu. Pôvodná anglická verzia vznikla v januári 2001. Naša slovenská verzia vznikla v októbri 2003 a v súčasnosti pracujeme na 248 576 článkoch. Zistite, ako upravovať článok, experimentujte na pieskovisku a pomožte nám pridať články, ktoré vás zaujímajú.

Komunita Wikipédie

   Písanie článkov
Vitajte vo Wikipédii ~ Ako upravovať stránku ~ Konvencie pre názvoslovie ~ Ako vytvoriť nový článok

   Údržba Wikipédie
Žiadané články ~ Želané úpravy ~ Stránky na zmazanie

   O projekte
O Wikipédii ~ Mailing listy ~ Štatistika ~ Wikipediánci ~ Pomoc

Encyklopédia

   Veda
Astronómia ~ Biológia ~ Chémia ~ Filozofia ~ Fyzika ~ Logika ~ Matematika ~ Zemepis ~ Geografia ~ História ~

   Kultúra
Divadlo ~ Film ~ Hudba ~ Literatúra ~ Maliarstvo ~ Móda ~ Rezba ~ Náboženstvo ~ Spoločenské vedy ~ Jazyky

   Občan
Individuálny dovoz automobilu

 

Wikipédia v iných jazykoch

afrikánčina (Afrikaans)albánčina (Shqip)alsaština (Elsässische)angličtina (English)jednoduchá angličtinaarabčina (‮العربية ‬ (Araby))arménčina (Armena)ásámčina (Asamiya)astúrčina (Asturian) - aymarčina (Aymara) - azerbajčina (Azeri)barmčina (Myanmar) - baskičtina (Euskara) - bengálčina (Bengali) - bosniačtina (Bosanski) - bretónčina (Brezhoneg) - bulharčina (Balgarski) - čeština (&#268esk&#225)čínština (中文 (Zhongwen)) - dánčina (Dansk) - esperanto - estónčina (Eesti) – expreso (Ekspreso)fársí (Farsi) - fínčina (Suomi)francúzština (Français) - frízština (Frysk)gaelčina (Gaelige) - galícijština (Galego)gréčtina (&#917&#955&#955&#951&#957&#953&#954&#940 (Ellinika))gruzínčina (Kartuli ena)guaraníjčina (Guaraní) - gudžarátčina (Gujarati) - hindčina (Hindi)holandčina (Nederlands) - chorvátčina (Hrvatski)indonézština (Indonesia) - interlingua - islandčina (Íslenska)- ivrit (עברית)japončina (&#26085&#26412&#35486 (Nihongo))jorubčina (Yoruba)kannadčina (Kannada)katalánčina (Català)kečuánčina (Quechua) - khmérčina (Khmer) - korzičtina (Corsu) - kurdčina (Kurdish)kyrgizština (Ki'rgh'iz)latinčina (Latina)laoština (Lao)lingalčina (Lingala)litovčina (Lietuvių) - lotyština (Latvie&#353u)kórejčina (&#54620&#44397&#50612 (Hangukeo)) - macedónčina (Makedonska) - maďarčina (Magyar) - malajálamčina (Malayalam)maráthčina (Marathi) - maorijčina (Mâori) - malajčina (Bahasa Melayu) - maltčina (Maltin) - mongolčina (Mongolian) - nahuatl - nemčina (Deutsch) - nepálčina (Nepali) - nórčina (Norsk) - okcitánčina (Occitan) - pandžábčina (Punjabi)plattdeutsch (Plattdüütsch) - poľština (Polska) - portugalčina (Português) - ? (Qazaq) - rumunčina (Rom&#226n&#259) - ruština (Русский) - sanskrit (Samskrta) - sinhalčina (Singhalese)Simple Englishslovinčina (Slovenščina)srbčina (Српски Srpski)swahilčina (Swahili)španielčina (Espa&#241ol) - švédčina (Svenska)tadžičtina (Tajik)tagalčina (Tagalog)taliančina (Italiano) - tamilčina (Tamil)tatarčina (Tatarça) - telugčina (Telugu)thajčina (Thai)tibetčina (Poe-Skey) - turkménčina (Turkmeni)turečtina (Türkçe) - ukrajinčina (Ukrayins'ka)urdčina (Urdu) - uzbečtina (O'zbek)valónčina (Walon)vietnamčina (Ti&#7871ng Vi&#7879t) - volapük (Volapük)waleština (Cymraeg) - xosa (Xhosa)čuangčina (Zhuang) - zuluština (Zulu)

Ďalšie Wikiprojekty

Wikipédia je prevádzkovaná neziskovou nadáciou Wikimedia Foundation, ktorá prevádzkuje niekoľko iných medzinárodných a otvorených projektov:

Meta-Wiki Wikislovník Wikiknihy Wikicitáty Wikizdroj
Meta-Wiki
Koordinácia všetkých projektov Wikimédie
Wikislovník
Slovník a tesaurus
Wikiknihy
Slobodné texty kníh a manuály
Wikicitáty
Zbierka citátov
Wikizdroj
Slobodné zdroje dokumentov
Ak pokladáte Wikipédiu alebo sesterské projeky za užitočné, prosím zvážte poskytnutie donácie. (http://wikimediafoundation.org/fundraising) Donácie sú primárne určené na nákup vybavenia serverov. Prenosové pásmo a hosťovanie serverov je dotované Bomis.com (http://bomis.com).



Tak čo páči sa Vám? Keď dosiahneme tisíci článok, aby sme mali aj nejaký ten front end :-) Možno by to chcelo väčšie písmo, okrem zoznamu jazykov ... --Valasek 22:56, 2 Sep 2004 (UTC)

Mne sa to paci. Este by sme mohli pripadne tam vlozit templaty... Napr. take "featured" clanky... (teda nie ze by som cakal, ze sa nam pohrnu super clanky, ale momentalne mame tak 3/4 same vyhonky... Nech ma teda niekto novy sancu aj skocit na nejaky naozaj lepsie spracovany clanok :) Pozri moj hruby (!zatial tusim nejak nezvladam tabulky) navrh nizsie... en ma inac aj inojazycne wiki v template (minule som tam opatovne vkladal slovencinu) - je to sice potencialne nebezpecne pre vandalizmus, ale ked to oni zvladaju, snad sa da... A este tam asi je zabudnuty v kode < / td > ... Liso 08:01, 3 Sep 2004 (UTC)
Vitajte vo Wikipédii

Vitajte v slovenskej verzii Wikipédie. Vytvárame úplnú a presnú slobodnú encyklopédiu. Pôvodná anglická verzia vznikla v januári 2001. Naša slovenská verzia vznikla v októbri 2003 a v súčasnosti pracujeme na 248 576 článkoch. Zistite, ako upravovať článok, experimentujte na pieskovisku a pomožte nám pridať články, ktoré vás zaujímajú.

Komunita Wikipédie

   Písanie článkov
Vitajte vo Wikipédii ~ Ako upravovať stránku ~ Konvencie pre názvoslovie ~ Ako vytvoriť nový článok

   Údržba Wikipédie
Žiadané články ~ Želané úpravy ~ Stránky na zmazanie

   O projekte
O Wikipédii ~ Mailing listy ~ Štatistika ~ Wikipediánci ~ Pomoc

Encyklopédia

   Veda
Astronómia ~ Biológia ~ Chémia ~ Filozofia ~ Fyzika ~ Logika ~ Matematika ~ Zemepis ~ Geografia ~ História ~

   Kultúra
Divadlo ~ Film ~ Hudba ~ Literatúra ~ Maliarstvo ~ Móda ~ Rezba ~ Náboženstvo ~ Spoločenské vedy ~ Jazyky

   Občan
Individuálny dovoz automobilu

odporúčaný článok
{{featured}}

Pôvodná diskusia o celej wiki je presunutá do Krčmy. Liso 09:05, 22 Júl 2004 (UTC)

Indické privítanie?[upraviť zdroj]

Dostal som sa sem len náhodou a veľmi sa mi páči čo robíte. Necítim sa byť odborníkom na Slovenčinu, ale myslím si že som ešte v detstve pre svoju materinskú reč získal aký-taký cit (asi to bolo z čítania kníh). Musím povedať, že som veľmi príjemne prekvapený vysokou úrovňou slovenského prekladu a absenciou doslovných, až polopatistických prekladov anglických fráz, čo sa tak často stáva pri technických prekladoch (a žiaľ nie je to trestné:).

Zarazilo ma preto po indicky znejúce uvítanie, ktoré podľa mňa nemá byť "Vitajte vo Wikipédii", ale "Vitajte vo Wikipédii". Koncovka -ií je podľa mňa v genitíve plurálu (vidím tristo Wikipédií), a nie v lokále singuláru (hovoríme o, vítame niekoho vo Wikipédii). Myslím že sme sa to učili na základnej škole a dúfam že som odvtedy v tomto smere niečo nezmeškal. Prosím teda, ak je to tak, opravte to. Táto čudná "vývesná tabuľa" kazí prvý dojem z vašej naozaj záslužnej práce. Myslím si že som to videl aj v nejakej linke, ale tá sa možno vytvára dynamicky z hlavného nadpisu stránky.

Ešte jedna naoko malá, ale uši trhajúca a priam zúfalo všeobecne rozšírená jazyková svätokrádež, tentoraz šíriaca sa otrockým prekladom nielen anglických, ale hlavne českých textov - vynechávanie slovíčka "po" v spojeniach "po anglicky", "po česky", atď. Dokonca sú už aj takí slovenskí "frajeri", ktorí bez mihnutia oka "hovoria slovensky" (a nie sú to len Trnaváci (Trnavčania) alebo Záhoráci:). Prosím ak môžete, opravte aj tento prešľap - videl som to na viacerých miestach a hneď som mal dojem, že niekto prekladal z češtiny a "čiastočne sa prepol" do tohto mimochodom takisto ľubozvučného jazyka. (Ešteže tie typicky nemecké prídychy na spoluhláskach, ktoré získavajú niektorí Slováci po dlhšom pobyte v Čechách, nie sú počuteľné v písanej podobe Slovenčiny.:)

Držím vám palce a želám nekonečne veľa energie.

Ľudo

Upresnenie k indickému privítaniu[upraviť zdroj]

- zistil som, že táto chyba nie je na stránke

http://sk.wikipedia.org/wiki/Hlavn%C3%A1_str%C3%A1nka

ale na stránke

http://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Vitajte_vo_Wikip%C3%A9di%C3%AD

Ľudo

Tak tak, svojho času som to opravil. http://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Vitajte_vo_Wikip%C3%A9di%C3%AD je zmazaný článok a nič naň neodkazuje, takže si sa naň dostal pravdepodobne odniekiaľ zvonku. Skúsim sa pozrieť na tie jazyky, ale dosť ťažko sa to hľadá. Ďakujeme za konštruktívnu kritiku. helix84 19:21, 20 november 2005 (UTC)

Individuálny dovoz automobilu[upraviť zdroj]

Už od kedy som sa prihlásil po prvý-krát ma trápilo, čo robí na hlavnej stránke Wikipédie v časti encyklopédia článok Občan - Individuálny dovoz automobilu... Podľa mňa je subjektívny, plný zbytočnej reklamy a niekde v EN verzii wiki som sa dočítal, že wiki nechce byť návodom. Vysvetlí mi to prosím niekto. Ďakujem. --Metju12 11:46, 17 Jan 2005 (UTC)

  • Transwiki do Wikibooks :-) --AtonX 13:07, 17 Jan 2005 (UTC)
Súhlasím. Plus NPOV úprava či rewrite. Ja sa na to nedám, táto téma mi nie je blízka. Helix84 21:17, 31 Jan 2005 (UTC)

Slovenským Wikipediánom[upraviť zdroj]

Vážim si človeka, ktorý si našiel čas na preloženie stránky o R.A.Heinleinovi, americkom "scifistovi" z en.wikipedia.org. Myslím si však, že stále len začínajúca slovenská Wikipedia by sa prednostne mala venovat´ osobnostiam, dielam a udalostiam, súvisiacim so Slovenskom. Niekto si móže mysliet´, že anglická Wikipedia je čosi ako univerzálna Wikipedia, ale nie je to tak. Ked´ som si zapol funkciu Random page, našlo mi to 5krát po sebe text, ktorý blízko súvisel s VB alebo USA. Je to teda vlastne národná Wikipedia. Takou je zrejme aj každá iná. Namiesto toho, aby sme kopírovali (pardon, prekladali, ja viem, je to vel´ký rozdiel) články, ktoré sa týkajú záležitostí z humanitných odborov, ktoré nemajú nič spoločné so Slovenskom, mali by sme aj my pońat´ Wikipediu ako národnú encyklopédiu a PREDNOSTNE, v žiadnom prípade nie výlučne sa venovat´ Slovensku. To nikto iný za nás neurobí. Na tejto slovenskej Wikipedii bude pracovat´ rádovo ovel´a menej l´udí ako na anglickej, na to nesmieme zabúdat´. A predstavte si, aké by to bolo, ak by sme aj o desat´ rokov existencie slovenskej Wikipedie mali iba "pahýl´" (stub) trebárs o Hviezdoslavovi, ale zato ucelený článok o Heinleinovi, ktorý je Američanom a nič proti nemu nemám, ale predsa taký istý článok je aj na anglickej stránke. Dúfam, že moja výzva bude prijatá s pochopením.

Ladislav Kováčik (Redaktor:Laddy)

Ja Ta chapem! :) Pis co Ti je najlahsie a snaz sa hlavne nedemotivovat ostatnych co PRACUJU! :) Drzim palec pri pisani clankov o slovenskych osobnostiach! :) Liso 17:48, 28 Jan 2005 (UTC)

Liso, ja robím niečo presne opačné, než je demotivácia. Ale ak ti je jedno, že slovenská Wikipedia 3 roky po svojom spustení nemá poriadny článok o Štefánikovi a zatial´ som nenašiel ani Štúra, tak vidno, že si naozaj nepochopil, čo to znamená, ked´ je Wikipedia slovenská. Američanom a Angličanom sa dostatočne venujú na anglickej Wikipedii a naozaj nechápem, prečo tu musíme mat´ identický článok. Pokial´ ide o Američana, ktorý má na Slovensku vel´a prívržencov, myslím, že nie je od veci o ńom napísat´, ale predsa len, zatial´ sú medzery príliš vel´ké, aby sa tým bolo treba zaoberat´. Vopred "d´akujem" všetkým ak ma necháte o slovenských osobnostiach, udalostiach, miestach, dielach písat´ samého. Mimochodom, čo takto článok o minuloročnej víchrici v Tatrách? Ja ho napísat´ nemóžem, bolo by dobré, keby sa na to podujal niekto prírodovedecky zdatnejší. Laddy 18:21, 29 Jan 2005 (UTC)
"Prednostné právo" podl´a mńa patrí tiež celosvetovo významným udalostiam a osobnostiam. Fakt, neberte to ako demotiváciu, ale myslím, že bude dobré, ak budeme robit´ predovšetkým užitočnú prácu a nie sa vysil´ovat´ opisovaním toho, čo už je na anglickej Wikipedii. Inak, povie mi niekto, kol´ko "redaktorov" má slovenská Wikipedia, kde si to óžem zistit´? Laddy 18:27, 29 Jan 2005 (UTC)

1. Vtip je v tom, že wikipédia je slobodná (a otvorená), každý môže písať o tom, o čom chce. ak niekto doteraz nenapísal článok o Štefánikovi či Hviezdoslavovi, asi nechcel! Ak to chceš zmeniť, nikto ti nebude brániť, práve naopak.
2. Články o aktuálnych udalostiach (víchrica) nepatria do Wikipédie ale do Wikinews. Je však možné zaradiť zmienku do článku o Vysokých Tatrách ako takých, nič ti nebráni začať....
3. Momentálne má slovenská Wikipédia zaregistrovaných 173 redaktorov, aktuálny zoznam je vždy na Špeciálne:Listusers.
--AtonX 18:42, 29 Jan 2005 (UTC)

1. OK, slobodu rešpektujem a ja som ju využil napríklad tak, že som vyzval l´udí k určitej aktivite. Ako sa k tomu postavia, je na nich. 2. Okrem slobody rešpektujem aj rozum a príde mi rozumné, aby sa uskutočnilo, to, čo som napísal. 3. Všimni si, že na anglickej Wikipedii máš článok nielen o cunami v JV Ázii, ale aj také finty ako článok o koncerte na uctenie obetí cunami. :) Takisto tam nájdeš články aj o palestínskych, či amer. prezidentských vol´bách. Principiálne nie je rozdiel medzi prítomnost´ou a minulost´ou. Všetko je určité dianie. 4. Vd´aka za údaj o redaktoroch. Laddy 18:51, 29 Jan 2005 (UTC)

Keďže to tu spolu s redaktorom Valasekom sledujem najdlhšie, len pre informáciu poznamenávam, že slovenská wikipédia sa fakticky začala až príchodom redaktora Liso, čiže ak sa dobre pamätám v júli 2004. Na taký neskorý začiatok (napríklad v porovnaní s českou alebo maďarskou encyklopédiou) a po zohľadnení skutočnosti, že boli fázy, keď sme tu boli len dvaja-traja redaktori, máme priam rekordný počet článkov ... Bronto 22:27, 29 Jan 2005 (UTC)

Dik Bronto! :) Neskromne by som to videl podobne. :) Ked som sem prisiel, nasiel som tu par naprosto zufalych clankov o fyzike a kus (Valaskovej <- jemu patri kus uznania) snahy o preklad rozhrania... Tiez som mal spociatku chut fnukat nad tym aky sme mi slovaci ubohi, zastavit sa ako pako "cakat kym sa oni stratia" :) ale nakoniec som si povedal, Preb_ha! Ved ja nie som slovak, ja som sloven! (nam patri slovensko, a slovaci, nech sa odstahuju do slovacka a tam nech si placu! :) No a kedze mi bolo jasne, ze wiki je skvela vec a ze skor pritiahnem dalsich nadsenim a pracou nez fnukanim, pustil som sa do toho co som vedel... :) Inac niekedy som si povedal, ze by stalo zacat pisat aj cosi ako dejiny slovenskej wiki a Bronto, kedze sa zda, ze si tu najdlhsie, nechcelo by sa Ti popisat nieco o uplnych zaciatkoch a tak? (nejde iba o to, ze by ma potesilo mat tam na pamiatku zmienku, ze som pomahal rozbiehat slovensku wiki, ale snad by to potesilo aj dalsich :) A raz tam mozno niekto dopise, ze Laddy je ten, kto sa zasluzil o skutocne slovensky charakter nasej wiki :) Teda ak naozaj zacne aj on pracovat a nielen vzdychat! :) Liso 11:20, 31 Jan 2005 (UTC)
No, úplné začiatky sú jednoduché ako v niektorých náboženstvách...Na počiatku bola tma...Potom prišla (niekedy v lete 2003)poznámka od (mne) neznámeho Slováka (Veľkého Stvoriteľa) v metawiki v histórii (page history) slovenskej verzie rozhrania so znením približne asi 30% som preložil, ale vôbec tomu nerozumiem ... Samotná wikipédia obsahovala vtedy asi dva-tri stuby...Potom som si niekedy v decembri k tomu sadol ja a doprekladal to...potom dlho nič...potom sa zjavil Valasek a prekladal tiež...Potom, tušim v júli 2004, sa zjavil Liso (Veľký kopirátor), ktorý sa podujal začať aj naozaj tvoriť články...Pridal sa Valasek a mne, činnému dovtedy v iných wikipédiách, sa ich uľútostilo (s myšlienkou, že ich v tom nemôže nechať samých, a že nemôže dopustiť, aby nejaká klingónčina či esperanto mali viac článkov ako živý jazyk) a začal pomáhať...Čoskoro nato sa pridal aj Atomique (Veľký korektor)...A potom prišli ostatní...Toto bol príbeh slovenskej wikipédie ...:):) Bronto 13:18, 31 Jan 2005 (UTC)
Nazdar, Liso! Neboj sa, už sa podujímam. Pravdepodobne začnem víchricou v Tatrách. :) Mimochodom, na anglickej Wikipedii som už čosi napísal. Laddy 15:03, 31 Jan 2005 (UTC)
OOPS! Ktosi ma predbehol. Tak začnem niečínm iným. Laddy 15:06, 31 Jan 2005 (UTC)
V tom prípade máte moje uznanie. Pravdupovediac, dost´ ma prekvapil nízky počet redaktorov a po tomto tvojom príspevku už chápem aj, prečo tu nie je Štefánik. :) Laddy 16:53, 30 Jan 2005 (UTC)


bolo by dobré,vytvoriť hlavný názov oblasti, okrem Maliarstvo , samostatne: GRAFIKA a samostatne :VIZUÁLNE UMENIE

Nedá mi nezareagovať. Napísal som článok o Heineleinovi a ďalších autoroch sci-fi preto, lebo už od strednej školy čítam všetko, čo sa len vzdialene na sci-fi podobá. Preto som začal dopĺňať slovenskú wiki o životopisy mojich obľúbených autorov. Vôbec som to nebral ako stratu či mrhanie času. Ak si prečítaš niektoré životopisy, nie sú to len doslovné preklady, ale v niektorých prípadoch som články trocha rozšíril. V budúcnosti plánujem tie články rozšíriť ešte viac. Zároveň som však začal písať aj články o Slovensku (viď moju stránku). Necítim sa však na písanie článkov o slovenských osobnostiach, jednak ich poznám len zo školy a jednak mám trocha iné záujmy. Budem len rád ak sa niekto podujme o nich napísať, rád si to potom prečítam. --Adrian 19:24, 30 Jan 2005 (UTC)

Jasneze vsetci co sem prispievame by sme tu radi videli co najviac! :) Ja by som napr. nebol proti keby nam tu vznikla technicka pasaz, kde by som si napr. mohol precitat ako husto mam nafukat pneumatiky na ktorekolvek auto ... :) Ale kazdy robime to co vieme a na co mame cas... A kedze to robime zadarmo a skor sem investujeme, je asi najlepsie venovat sa veciam a oblastiam, ktore nas bavia! :) Liso 11:20, 31 Jan 2005 (UTC)

Este sa doplnim! Neviete si predstavit ake je to dnes super, ze sem ludia prispievate, oproti casom, ked som tu skoro osamote zacal kopirovat (+ koooopec prace pri wikizacii) clanky o filozofii! Ja len chcem povedat, ze kazdemu jednemu som vdacny za cokolvek cim prispeje k zvyseniu kvality nasej wiki! :) Liso 11:20, 31 Jan 2005 (UTC)

Návrh na zmenu 'wikipediáni' na 'wikipedisti'[upraviť zdroj]

Navrhujem zmenit 'wikipediáni' na 'wikipedisti' - ja som sa na dejepise ucil o encyklopedistoch a wikipediáni ako preklad wikipedians znie hrozne. Chcel by som navrhnúť túto zmenu čo najskôr, než sa wikipédia rozvinie, predsa len v menšej skupine sa skôr niečo presadí ako keď je to už zažité. Kde by sa dalo o tom hlasovať? Helix84 21:15, 31 Jan 2005 (UTC)

som za Liso 21:45, 31 Jan 2005 (UTC)
aj ked viem, ze ma Helix pravdu, vcelku sa mi nazov "wikipedian" pacil --Metju12 14:24, 1 Feb 2005 (UTC)
metju12, to vobec nie je o tom, ze mam pravdu, zalezi na tom ako sa dohodneme. ked sa budeme chciet volat wikiastronauti a bude za to prevazna vacsina, tak sa tak premenujeme. Je to nasa komunita. Helix84 14:31, 1 Feb 2005 (UTC)
Mne sa wikipedián tiež páči viac, práve preto, že to znie zaujímavo (-ista mi pripadá príliš seriózne), ale inak mi to je jedno...Bronto 16:25, 1 Feb 2005 (UTC)

Follow-up: vyriešené hlasovaním Wikipédia:Hlasovania/Wikipedisti.

Off-topic: Naco su nam dve kategorie - Wikipédia:Wikipediáni a Kategória:Redaktori. Navrhujem jednu zrusit. Helix84 18:03, 6 Feb 2005 (UTC)

Kategoria zahrna aj clanky o redaktoroch, kdezto wikipediani je "cisty" zoznam redaktorov. Liso 11:00, 2 Mar 2005 (UTC)

Návrh na malú zmenu dizajnu prvej stránky[upraviť zdroj]

Navrhujem pridať niekde na stránku sekciu Zaujímavosti, do ktorej by sa uvádzali body zo stránky Wikipédia:Zaujímavosti/Návrhy --Adrian 21:05, 5 Feb 2005 (UTC)

Súhlasím...Bronto 22:04, 5 Feb 2005 (UTC)

Sorry teraz lezim doma s antibiotikami... Spravte prosim template, ktory na hlavnu stranku vlepim. Vzor -> {{Odporúčaný článok}} Liso 09:30, 6 Feb 2005 (UTC)

Tu je: {{Vedeli ste}}
Na hlavnu stranku treba napisat 'Vedeli ste, že…'.
Ak tam chceme davat aj tie obrazky (ja si myslim, ze to je skvely napad), bolo by dobre prist na to, ako zadat vysku nahladu namiesto sirky. Na en:Wikipedia:Extended_image_syntax som sa to nedocital. Helix84 17:41, 6 Feb 2005 (UTC)

Navrhujem pridať do ľavého stĺpca pod komunitu nejaké aktuality -- napr. zoznam článkov, ktoré používajú Template:Aktualita Helix84 00:33, 1 Mar 2005 (UTC)

Perfektné/Najlepšie články[upraviť zdroj]

Myslím si, že na hlavnej stránke by mal byť odkaz na naše najlepšie články. --Maros 12:43, 4 Mar 2005 (UTC)


To NUMBEROFARTICLES píše čísla s čiarkou na oddelenie tisícov, čo v strednej Európe neprichádza do úvahy. Nevie to niekto zmeniť? Bronto 01:20, 9 apr 2005 (UTC)

Asi len developeri... :-/ Liso@diskprís 06:57, 9 apr 2005 (UTC)

Zdravím Wikipediánov,

mám len jeden návrh na kozmetickú úpravu úvodnej stránky => prekrývajú sa tam totiž tabuľky čo vyzerá dosť lacno. Nemôže to niekto zmeniť? (tab. "Encyklopédia" je prekrytá sčasti tab. "Vedeli ste, že...")

vďaka,

Braník


U mňa sa neprekrývajú (firefox) Bronto 14:31, 17 jún 2005 (UTC)

U mňa sa prekrývajú ako to popisuje Braník (IE) --Maros 14:40, 17 jún 2005 (UTC)

Dik Adrian, uz sa to neprekryva, ale aby to bolo dokonale mal by byt odstup medzi jednotlivymi poľami rovnaky v horizontalne aj vertikalne. --Maros 15:26, 17 jún 2005 (UTC)

Odporúčaný článok[upraviť zdroj]

Zdravím, tuším sme už dlho nemenili odporúčaný článok. Navrhujem tam dať napríklad Ján Pavol II. --Ondrejk 11:15, 10 august 2005 (UTC)

Výročia[upraviť zdroj]

Všimla som si, že sa nejako problematicky menia dátumy v sekcii "Výročia". Napríklad teraz je už vyše 19 hodín na území strednej Európy 24. august, na hlavnej stránke však stále svietia výročia pre 23. august. Je to len malý detail, ale keď už x-tý krát za deň riešim, aký je vlasne dátum, tak ma toto pekne mätie. :) Dá sa s tým niečo urobiť? --xgoni 17:24, 24 august 2005 (UTC)

Denné udalosti[upraviť zdroj]

Ako sa volajú tie stránky s dennými udalosťami? v tej dnešnej je zle napísaný dátum. ---Wizzard 10:07, 13 november 2005 (UTC)

olympijske hry[upraviť zdroj]

KDE SA BUDÚ KONAŤ BUDÚCE ZIMNÉ A LETNÉ OLYMPIJSKE HRY???

pozri Letné olympijské hry, Zimné olympijské hry Adrian@diskprís 13:50, 28 február 2006 (UTC)


              KTO NÁM TO NAPÍSAL                    DÍKY AĎO

Interwiki[upraviť zdroj]

Všimol som si, že Portugalská wiki už prekročila métu 100 000 čalánkov. Teraz má niečo cez 118. 000. Mali by sme ju už preradiť do "vyššej" spoločnosti k anglickej, nemeckej atd...Toti@diskprís

  • A Chorvátska a Turecká už dávno prekročili počet článkov 10. 000. Turci už majú dokonca takmer 20. 000 článkov. Neviem, že či to môžem spraviť ja, tak poprosím ich preradiť k nám. Ďakujem. Toti@diskprís
    • Sorry, že sa zase otravujem, ale poprosím ešte aj arabskú wiki preradiť k tým, čo už majú viac ako 10. 000. Ďakujem za trpezlivosť. :-) Toti@diskprís
      • Mozes to menit aj ty (tu). --Maros 10:31, 6 marec 2006 (UTC)

Ďakujem. :-) Toti@diskprís

Hlavna stranka: redundantne odkazy na inojazycne wikipedie[upraviť zdroj]

Nazdar, nazdar. Mam jeden navrh na obsah hlavnej stranky. Nebolo by dobre odstranit stlpec Iné jazyky vlavo na hlavnej stranke? Box Wikipédia v iných jazykoch inojazycne wikipedie obsahuje. Takisto je to napr. na en wikipedii. Mozno by sa trosicku urychlilo aj nacitanie hlavnej stranky. --Julo 08:23, 9 marec 2006 (UTC)

Nový návrh vzhľadu[upraviť zdroj]

Trochu som sa pohral s úvodnou stránkou slovenských Wikikníh a myslím že podobný dizajn by sme mohli urobiť aj tu, napríklad by sme mohli dať susedné bloky rovnako vysoké a sekciu Komunita dať úplne dolu na celú šírku, čo vy na to, admini? :p --Wizzard 10:36, 10 marec 2006 (UTC)

nie som sice admin, ale ak sa mozem vyjadrit co takto sa inspirovat napr. http://fr.wikipedia.org/wiki/Accueil - tam to maju podla mna velmi pekne spravene... --matros 13:22, 10 marec 2006 (UTC)

Tiež to vyzerá celkom pekne. Môj návrh je tu. --Wizzard 13:30, 10 marec 2006 (UTC)

Dizajn Hlavnej stránky je potrebné úplne zmeniť. Už ho tam máme skoro rok a zdá sa mi zastaralý. Mohli by sme sa inšpirovať inými napr. francúzska alebo talianska je pekná. Adrian@diskprís 13:52, 10 marec 2006 (UTC)

Dúfam že sa nikto neurazí, keď som to upravil, nech je to aspoň zatiaľ takto, podľa mňa je to lepšie ako predtým. --Wizzard 15:27, 10 marec 2006 (UTC)

Mne sa okrem francúzskej a talianskej (páči sa mi na nej to zaoblenie rohov, tá oranžová pekne oživuje panely) celkom pozdáva aj poľská, pretože je vzušná s obrázkami a ja razím teóriu, že ilustrácie, obrázky sú dôležité. Obal predáva obsah. Najviac sa asi prikláňam zatiaľ k tej talianskej verzii. --Bubamara 16:13, 10 marec 2006 (UTC)
Podľa mňa najlepšie vyznie talianska. Nebolo by najlepšie spraviť hlasovanie za tieto návrhy? --Dudo 19:57, 10 marec 2006 (UTC)
  • Tie dva bloky Vyrocia a Odporucany clanok su o 1 pixel posunute doprava oproti blokom Encyklopedia a Vedeli ste ze.. Dalo by sa to "vyrovnat" ? Atomique 00:23, 11 marec 2006 (UTC)

Ej, veru že pravdu máš, skúsim to nejako vyriešiť. Inak podľa sa výročia hodia skôr hore a sekcie encyklopédie dolu, lebo výročia sú väčšinou krátke, nech sa neplytvá miestom. --Wizzard 11:51, 11 marec 2006 (UTC)

    • No kedy sa už nahodí tá nová stránka? --matros 14:51, 12 marec 2006 (UTC)

Super, výborná práca, všetci. Nečakal som že to bude tak skoro. Inak mám len jednu výhradu, tam dole kde sú tie jazykové verzie, mohlo by si to pamätať, či je to skryté alebo nie, ale to sa asi nebude dať urobiť. --Wizzard 15:21, 12 marec 2006 (UTC)

nejako sa to dá, na talianskej to tak funguje Adrian@diskprís 15:23, 12 marec 2006 (UTC)

Pozerám že Taliani to majú štandardne skryté, aj my by sme to tak mohli urobiť. --Wizzard 15:24, 12 marec 2006 (UTC)

Prípadne by sme mohli vyrovnať na výšku tie 4 bloky (odporúčaný článok, výročia a pod. ako som to urobil na starej verzii) a samozrejme doplniť červené linky na hlavnej stránke :p --Wizzard 15:33, 12 marec 2006 (UTC)

to vyrovnanie výšky sa mi celkom nepáči, ešte tak aby obidva stĺpce zaberali rovnaký priestor, ale riadky aby neboli nasilu vyrovnávané. Adrian@diskprís 15:42, 12 marec 2006 (UTC)

Máš pravdu, Taliani majú oba stĺpce rovnako vysoké, to sa mi celkom páči. --Wizzard 15:50, 12 marec 2006 (UTC)

P.S.: Do susedných Wikipédií by sme mohli dať aj slovinskú a chorvátsku verziu (nech máme s čím porovnávať :p) --Wizzard 15:52, 12 marec 2006 (UTC)

Toward an unique language policy[upraviť zdroj]

There is a proposal to unify the criterion of language policy titled Unique and workable criterion. you can participate in the discussion. --190.41.27.218 (diskusia) sa nepodpísal(a)

Spôsob úprav[upraviť zdroj]

Hlavná stránka ako taká je zamknutá. Upravovať ju môžu iba administrátori Wikipédie. Hlavná stránka sa dá upravovať po jednotlivých častiach. Zoznam častí nájdete v prehľade šablón. Skôr, ako samotnú úpravu vykonáte, ešte raz vás prosíme

  • pozrite si všetky komentáre na tejto stránke. Nie je ten text, ktorý chcete zmeniť konsenzom dlhej diskusie?
  • uverejnite vašu navrhovanú úpravu a počkajte, kým na ňu redaktori zareagujú. Ak bude príjatá kladne, neváhajte a text opravte. V opačnom prípade zvážte kompromis alebo nechajte čas nech problém vyrieši.

Press contact[upraviť zdroj]

Is there anyone who wants to be the official press contact for this language, in the odd case anyone from the press wants to talk to a contributor to this project? If so, contact me at en:user:zanimum/press. -- Zanimum 16:33, 12 apríl 2006 (UTC)

Greek wikipedia 10.000[upraviť zdroj]

We are very glad to annouce that Βικιπαίδεια (Greek Wikipedia) has reached 10.000 articles. Please change the main page to indicate this. Sorry, I do not speak your language.

FocalPoint/Discussion´priestory:c ustie rovanie pobytou gelnice blokovania a zablokovania priestory gelnice tajne kody pocitacov a hesla notebokou tajne kody suma darujem 60sk za najdenia hesla ulica tehelna7 štromf pocitac pokec icq a cely pocitac

chlapi, dnes je 3.8. a svieti tu ze ma meniny Lubomir......... ten ma meniny ale az 13ho.... urobte s tym volaco btw jw mozne ze aj ine datumy blbnu --legnaw 19:11, 3 august 2006 (UTC) Este k tomu dnes je 30-teho a svieti tam ze je 29-ho :-)

Nefungujuci link na anglicku wkipediu[upraviť zdroj]

Neviem ci je problem u mna, ale neviem sa dostat cez hlavnu stranku na anglicku wiki. Myslim, ze problem je asi tu: {{Cudzojazyčné wikipédie}} ... Ale mozno nie ;) jankaka 06:52, 8 august 2006 (UTC)

Chyba vo "Viete ze.."[upraviť zdroj]

Znie to sice dobre, ze Bratislava a Vieden su dve najblizsie metropoly v Europe, ale nie je to pravda. Najblizsie hlavne mesta nielen v Europe, ale aj vo svete su Rim a Vatikan. Smola...

Týmto sa mysleli normálne plnohodnotné mestá. --Wizzard 12:49, 31 august 2006 (UTC)

No dobre, Vatikán síce úplne plnohodnotné mesto nie je, ale je to hlavné mesto nezávislého štátu. A všetky štáty sveta ho uznávajú. Ale môže byť. Jancikotuc 13:53, 31 august 2006 (UTC)

Bolo by fajn opraviť aj tú hrúbku na úvodnej stránke pri: Ľudovítovi Šturovi... hneď v prvom riadku je napísané, že Ľudevít...--Pelex 08:41, 10 september 2006 (UTC)

Kde presne? Ja tam vidím meno správne.... Rgrg 08:48, 10 september 2006 (UTC)
to máte tak... na hlavnej stránke sk.wiki je taká sranda čo sa volá Odporúčaný článok Začína sa slovami Ľudovít Štúr potom to ďalej poračuje... hmmm rozmýšľam že ono to asi chyba nebude, že sa mu v dávnejšej dobe hovrilo Ludevít... pravda mohlo sa to dať do uvodzoviek ale už som pochpil :-) --87.197.221.86 11:12, 10 september 2006 (UTC)
Aha už chápem :-) Áno, náš velikán sám seba volal Ludevít, voči mäkkému ľ mal celkom vyhranený negatívny vzťah a do svojej spisovnej slovenčiny ho ani nezaradil. Rgrg 11:53, 10 september 2006 (UTC)

Rada by som bola, keby dakto umiestnil niekde na hlavnú stránku zoznam mačacích plemien... alebo článok mačka domáca.Nikdy sa nedajú poriadne nájsť.Ďakujem!
--Murka 10:18, 4. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Odporúčaný článok[upraviť zdroj]

Pretoze mate istej clanku v Hlavnej stranke od jula? Nemate ine dobrej clanku? (Prepac, horvorim len trochu slovencina, som anglicky!) --Luke w 22:50, 30. november 2006 (UTC)[odpovedať]

Zdravim, to som chcel napisat, stve ma, ze (ako som zistil z mojich sledovani) sa tie odporucane clanky menia kazdy tyzden. Ako sa to da zmenit? Asi je to dost blba otazka, ale podla mna by sa to mohlo menit kazdy tyzden.

P.S.: este nieco skusim --Kubo-hokejista 15:31, 29. október 2008 (UTC)[odpovedať]

Skoda, neda sa to... --Kubo-hokejista 15:32, 29. október 2008 (UTC)[odpovedať]

Nedá sa to pretože hlavná stránka je uzamknutá a na to, aby sa článok menil po týždni a nie po mesiaci je potrebné upraviť jej zdrojový kód. Na zmenu článku po týždni je ale na slovenskej Wikipédii podľa mňa ešte príliš skoro. Muselo by na tom totiž pracovať množstvo ľudí, ktorí by tie články vyberali, kontrolovali a dávali do šablón. Zo všeobecnej neochoty (česť výnimkám) vytvárať a spravovať portály usudzujem, že ani na tento druh činnosti by neboli ľudia. A keby aj boli, ktovie, či by sme na to mali dosť článkov... --Eryn Blaireová 17:37, 29. október 2008 (UTC)[odpovedať]

Aha, d... --Kubo-hokejista 09:11, 30. október 2008 (UTC)[odpovedať]

Donation preklep[upraviť zdroj]

Neviem, ako upraviť preklep v spodnej časti stránky, slovo "projeky" miesto "projekty".6kustek 13:24, 3. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Brežnev[upraviť zdroj]

Opravte prosím jeho otcovské meno na Iľjič.--Janbedna 15:29, 19. december 2006 (UTC)[odpovedať]

naozaj edison patentoval rádio?[upraviť zdroj]

29.december: 1891 - Thomas Alva Edison patentoval rádio

netušíma ako sa tieto "denné udalosti" generujú, ale pochybujem že Edison vynašiel a patnetoval rádio, podľa linku Edison - to bol v tom roku kinamtograf.... J.

Obrázok dňa/roka/mesiaca[upraviť zdroj]

V iných lokalizovaných wikipédiach(aj na en.wikipedia.org) sa na Hlavnej stránke objavuje niečo ako "obrázok dňa". Neuvažovalo sa o takom niečom na sk.wikipedií? Myslím že by to celkom oživilo a upútalo návštevníkov. --Pythin 23:01, 10. január 2007 (UTC)[odpovedať]

Hlavná stránka[upraviť zdroj]

Navrhujem zase zmenu hlavnej stránky, mohli by sme tam dať aj nejaký obrázok mesiaca a ešte jeden blok. Pri dizajne som vychádzal zo stránok meta. --Wizzard 12:01, 27. január 2007 (UTC)[odpovedať]

Čo vravíte na novú českú verziu hlavnej stránky? Veľmi sa mi páči, ako to zmenili, teraz si myslím, že to majú omnoho lepšie ako my. --Wizzard 08:37, 6. máj 2007 (UTC)[odpovedať]
Fúha česká verzia je milšia do oka, a tiež by som povedal, že je prehladnejšia. Možno by menšia zmena hlavnej stránky nebola na škodu. -Chami 17:07, 26. jún 2007 (UTC)[odpovedať]
Myslím, že fakt bodla úprava našej hlavnej stránky, čo sa týka farebnosti a usporiadania jednotlivých odkazov. Nebolo by od veci, keby sa do toho niekto pustil. :) Wwooter 16:56, 16. júl 2007 (UTC)[odpovedať]
Nepruďte stým každý mesiac, bo ma zakaždým ruky zasvrbia. :) — Kandy Talbot 18:54, 16. júl 2007 (UTC)[odpovedať]

to len mne este stale ukazuje datum 13.2.2007 lebo aj vam?ak aj vam bolo by naozaj dobre to zmenit.vcera som si skoro zacal mysliet ze na valentina ma meniny arpad.ta ti uz de by sme boli?

Skús stlačiť Ctrl+F5, mala by sa to obnoviť stránka. --Wizzard 15:46, 15. február 2007 (UTC)[odpovedať]

uz je to fain aj ked som nic nestlacil.dobree dnes to ukazuje 16. a je uz pomaly 19

s tym datumom je tu stale problem.je 22. a ukazuje tam 16.ja si myslim ze to je jedna z najzauijimavejsich veci, dozvediet sa ake vyznamne ci menej vyznamne udalosti sa vztahuju na ten ktory den a neustale sa potkynat na 16.2. fakt nestoji za vela. dakujem --147.251.207.195 (diskusia) sa nepodpísal(a)

Mapa znakov[upraviť zdroj]

Nevie náhodou niekto či tu existuje niečo ako mapa znakov (zoznam kódov, keď chcem napísať napr. nejaké grécke písmeno apod.)?

Tie sú priamo v UTF-8. helix84 08:36, 30. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Opäť neaktuálny dátum[upraviť zdroj]

Ako to, že na hlavnej stránke občas svieti neaktuálny dátum? Ako teraz napríklad. Deje sa to aj na portáloch. Nedá sa s tým niečo urobiť? --Eryn Blaireová 09:20, 12. jún 2007 (UTC)[odpovedať]

Chyba bude v tvojom prijímači. Zrejme prehliadač ťahá stránku z cache. Ctrl+R alevo Shift+Ctrl+R by mohol pomôcť. Keď nie, tak potom iba "purge" na Hlavnú stránku [1]. Adrian@diskprís 09:25, 12. jún 2007 (UTC)[odpovedať]
Je to spôsobené cachovaním vložených stránok kvôli optimalizácii na strane servera. Použi purge (&action=purge) abo niekedy stačí vynútenie refreshom (CTRL+F5). — Kandy Talbot 09:32, 12. jún 2007 (UTC)[odpovedať]
Súvisí s tým aj to, že keď zmením nejakú šablónu, na stránkach, na ktorých sa tá šablóna nachádza, sa jej obash zmení až neskôr? --Eryn Blaireová 09:38, 12. jún 2007 (UTC)[odpovedať]
Áno, to je ten istý problém. Adrian@diskprís 09:59, 12. jún 2007 (UTC)[odpovedať]

Ronaldinho[upraviť zdroj]

Ja nič o Hlavnej stránke ale pozerám aspoň mesiac článok o Ronaldinho Ronaldinhovi a nikto neodpovedal na tie 2 otázky čo sú tam.ďakujem.--Občan mliečnej cesty 19:24, 5. júl 2007 (UTC)[odpovedať]

Slovene Wikipedija 50 000[upraviť zdroj]

Slovene Wikipedija reached 50 000th article. --89.142.23.206 19:29, 17. júl 2007 (UTC) (sl:Uporabnik:Mihael Simonič)[odpovedať]

Kategorizácia[upraviť zdroj]

A tu by sa dalo nejako zariadiť, aby sa táto stránka nezobrazovala ako jediná bez kategórií? Keby sme jej dali kategóriu do includeonly? --Wizzard 20:36, 5. september 2007 (UTC)[odpovedať]

Tak by sa čiste logicky zobrazila kategória len ak by bola vkladaná niekde. — Kandy Talbot 21:39, 5. september 2007 (UTC)[odpovedať]

Určite to bude tak ako vravíš, no pre istotu som to skúsil, uvidíme zajtra, až sa aktualizuje cache. --Wizzard 21:50, 5. september 2007 (UTC)[odpovedať]

netreba čakať na aktualizaciu, skutočne sa zobrazí kategorizácia len ak bude stránka vložená niekde viď tuKandy Talbot 21:59, 5. september 2007 (UTC)[odpovedať]

Příbuznost jazyků (šablona dole na hlavní straně)[upraviť zdroj]

Jenom menší dotaz... chápu že příbuzné jazyky k slovenštině jsou ostatní slovanské. Jak je příbuzná maďarština, která není ani indoevropský jazyk? sk.wiki je slovenskou wiki, ne wiki Slovenska :-) --Aktron (d|p) 13:09, 21. september 2007 (UTC)[odpovedať]

Bude to asi len tým, že je to susediaca krajina, ale možno by sme to mohli vyhodiť alebo zmeniť to príbuzné na okolité. --Wizzard 13:11, 21. september 2007 (UTC)[odpovedať]
Ak si ale pozrieš heslo Uhorsko, hneď v prvom odstavci sa píše, že maďarčina bola považovaná za slovanský jazyk :) --Wizzard 13:12, 21. september 2007 (UTC)[odpovedať]
Hmm, když může existovat germánský jazyk psaný hebrejským písmem proč ne. Ještě se zjistí, že slovenština není indoevropský jazyk :-D --Aktron (d|p) 13:15, 21. september 2007 (UTC)[odpovedať]

divná hlavná stránka[upraviť zdroj]

Vie mi niekto vysvetliť, čo znamenajú tie nefunkčné linky v oknách na hlavnej stránke? objavili sa tam zrejme niekedy dnes. --Wizzard 21:43, 11. november 2007 (UTC)[odpovedať]

viď MediaWiki:Common.css keď sa to pastovalo z de.wiki tak tam hiddenStructure trieda nebola a pod. teraz sa naslepo pastovalo z en.wiki. —Kandy Talbot 22:59, 11. november 2007 (UTC)[odpovedať]
trieda "hiddenStructure" bola použitá v šablóne "Pekné okno" hoci sme ju nemali definovanú ani v commons.css ani v monobook.css (chyba prenosu z talianskej wiki). Prenesením nového commons.css sa chyba objavila. Ak sa vyskytnú ďalšie chyby, rád ich hneď opravím. Adrian@diskprís 05:55, 12. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Zbieranie príspevkov[upraviť zdroj]

Prečo máme anglický text o zbieraní príspevkov? Veď nie každý Slovák vie po anglicky a chcel by možno podporiť fungovanie Wikipédie ;) Wwooter (d|p) 16:21, 12. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Nové generovanie[upraviť zdroj]

Neviem, kto to má na starosti, ale napríklad Žiadané články boli naposledy aktualizované pred ôsmimi mesiacmi ... --Kresadlo 13:15, 16. január 2008 (UTC)[odpovedať]

Co s evidentym nezmyslom?[upraviť zdroj]

V popise jednej politickej ideologie je iste tvrdenie, ktore proste ziadne socialny vedec, politolog neakceptuje. Precital som si sice zasady prispievania, ale akosi mi nejde do hlavy, ako sa da byt neutralny medzi nezmyslom a niecim co je vo vedeckej obci vseobecne prijimane. Co teraz? Ako upravit clanok?

Pouzi vseobecne prijimany vedecky nazor, s odkazmi na relevantnu literaturu alebo ine zdroje. Ak ide o nezmysel vseobecne rozsireny, daj ho do osobitnej sekcie, napr. Alternativne nazory/popisy. Rgrg 08:54, 5. február 2008 (UTC)[odpovedať]


Aky je to nezmysel? Rabl123czsk

The Fighting Jondas?[upraviť zdroj]

(http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Reference_desk/Language&oldid=193357360#The_fighting_Jondas:)


Does anyone know - why are the Slovakia national football team nicknamed "The fighting Jondas" (Bojovni Jondovci)? Nanonic (talk) 17:20, 16 February 2008 (UTC)

Especially, what "Jondovci"/"Jonda(s)" does mean (http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Slovakia_national_football_team)? —Preceding unsigned comment added by 89.27.244.204 (talk) 21:21, 16 February 2008 (UTC)

I have not found the nickname Bojovni Jondovci on any Slovakian webpages. No article on the Slovakian Wikipédia has a name that starts with Jond. --Lambiam 08:19, 19 February 2008 (UTC)

Asturianu (astúrčina)[upraviť zdroj]

Asturianu (astúrčina) ma viac ako 10 000 articlov a v tej sablone na hlavnej stranke dole ju mame medzi "viac ako 1 000"

Opravené --Wizzard 13:50, 2. marec 2008 (UTC)[odpovedať]


Chyba v dátume[upraviť zdroj]

Píše 6. marca a dnes je 9. Vesmir

To sa tu už riešilo, pozri Diskusia:Hlavná stránka#Opäť neaktuálny dátum. --Eryn Blaireová 20:11, 9. marec 2008 (UTC)[odpovedať]

Letný čas[upraviť zdroj]

Kedy sa na Wiki posunie čas na letný? --[d|p] 20:06, 30. marec 2008 (UTC)[odpovedať]

tu sa neposúva čas, musíš si to nastaviť v nastaveniach. --Wizzard 20:22, 30. marec 2008 (UTC)[odpovedať]

Tvrdé medzery[upraviť zdroj]

Práve mi vyskočilo "v" na konci riadku, keďže je stránka zamknutá, nemôžem to opraviť. Pripomínam, že v spisovnej slovenčine jednopísmenné spojky a predložky nesmú byť osamotené na konci riadku.Martin 15:09, 18. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

Valónčina[upraviť zdroj]

Valónčina prekročila počet 10 000 článkov. --Kresadlo 06:04, 12. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

Turečtina[upraviť zdroj]

Prekročila 100 000 článkov. --Kresadlo 10:30, 23. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

Skry/Ukáž[upraviť zdroj]

Mohol by to niekto dať do poriadku? Na našej wiki to nefunguje (pozri Európska únia), ale napr. na anglickej áno. --wwOOterdp 11:34, 2. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Povie mi teda niekto, či mám chybu v prehliadači alebo či je chyba niekde inde, keď sa mi to nezobrazuje iba na slovenskej wiki? --wwOOterdp 18:37, 18. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

nefunguje to v prehliadači firefox 3.0, v internet exploreri to funguje, tých chýb v zobrazovaní našej wikipedie vo firefoxe je viacej pozri [2] sekcia odkaz "Nahrať na Commons" zdá sa mi že Jonesy kontaktoval kvôli tomu nejakeho admina z českej wiki, ale neviem ako to dopadlo, zatial to u nas stale nefunguje.

--Peter439 20:36, 18. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Bieloruština[upraviť zdroj]

Prekročila 10 000 článkov--Jonhy 18:58, 21. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Macedonian Wiki[upraviť zdroj]

Can you please add the Macedonian Wikipedia to the list of other Wikipedias? In fact, both Macedonian and Slovek are Slavic languages and there should be Macedonian as related language with Slovak. Thanks.--MacedonianBoy 23:34, 22. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Done. --mo-Slimy 00:45, 23. august 2008 (UTC)[odpovedať]
Thanks a lot. Regards --MacedonianBoy 09:40, 23. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Kedy dáme preč to logo 100-tisíc? Podľa mňa by sme mohli už teraz, keď máme vyše 101-tisíc článkov. --Wizzard 20:45, 23. september 2008 (UTC)[odpovedať]

Zas dátum[upraviť zdroj]

zlý dátum.------Vesmir 20:41 26.októbra 2008

Máš pravdu aj u mňa sa ešte dnes slávi Demetra :) --SVALNAC 17:19, 27. október 2008 (UTC)[odpovedať]
Bože zase!!! Admini zabúdajú ?! ------Vesmir 21:46, 4. december 2008 (UTC)[odpovedať]

Meter príspevkov pre WIKI[upraviť zdroj]

Prečo nefunguje meter príspevkov na vrchu stránok aj keď na iných wiki ide?--SVALNAC 16:46, 16. november 2008 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, čo máš na mysli pod pojmom meter príspevkov? ak myslíš štatistiku tak sa mi zdá, že funguje v poriadku. -- Ra1n 17:00, 20. november 2008 (UTC)[odpovedať]
Toto hore mi niekedy zmätkuje. --SVALNAC 17:10, 20. november 2008 (UTC)[odpovedať]
neviem stále čo hore ti zmätkuje, ale skús si vymazať cache stránky [3] -- Ra1n 17:13, 20. november 2008 (UTC)[odpovedať]
Už je dobre to len sem tam -- Podporte Wikipédia, neziskový projekt. — Darujte -- zmätkovalo --SVALNAC 19:23, 20. november 2008 (UTC)[odpovedať]

smouky ps ako vitvorym novu stranku vdaka

No nechcem nič hovriť ale ako vidim tvoj pravopis je asi nenič takže ak si napísal vitvorym tak ako si napisal, nijaku stranku nevytvaraj, lebo roboty na opravovanie buda až až. ale ak chceš tak aj tu :

Napíšte názov:
a kliknite na "Vytvoriť článok"

--SVALNAC 17:27, 14. december 2008 (UTC)[odpovedať]

==

Chyba v texte hlavičky každej stránky[upraviť zdroj]

"Podporte Wikipédia, neziskový projekt." Správne by malo byť:

  • Podporte Wikipédiu, neziskový projekt.

alebo

  • Podporte neziskový projekt Wikipédia.

--87.244.225.63 21:45, 28. december 2008 (UTC)[odpovedať]