Diskusia:Majstrovstvá sveta v hádzanej mužov 2009

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
  • Konkrétnosti z jedného odseku:

presvedčivo, hladko, otočilo, podľa očakávania, nechal oddychovať kľúčových hráčov, zvládli, podali lepší výkon, sa netajili cieľom stať sa majstrami sveta, prišli s omladeným mužstvom, Španieli, majstri sveta z roku 2005, ďalej nevyspytateľní..., a ich účasť na Majstrovstvách sveta bola dlho otázna, sa dlho rodilo veľké prekvapenie, Kórejci v zápase s Chorvátmi hrali dobre a svojho súpera do vážnejšieho náskoku nepustili, Chorváti zápas nakoniec zvládli a vyhrali ho tesne o gól, favorizované družstvá, bez problémov porazili svojich súperov, Na ďalší deň zaznamenala Kórejská republika prvé víťazstvo, Chorvátsko bez najmenších problémom vyhralo nad Kubou 41-20, sa Španieli priblíži k Švédom na rozdiel dvoch gólov, ale výhre Švédov v pomere 34:30 nakoniec nezabránili, sa snažili vzdorovať silným Chorvátom. , Bojovali s veľkým nasadením, ale dostávali góly z protiútokov a zápas prehrali 22:32., Práve tento zápas bol pravdepodobne z pohľadu Španielov nešťastný, pretože mal následky v ďalších stretnutiach, Práve tu sa ukázalo, že Španieli kvôli únave nestačili na súpera.

Všetko novinové frázy, formulácie. Proste treba k téme mať načítané nie iba novinové správy. Veľa zdaru. --–Bubamara 23:17, 24. január 2009 (UTC)[odpovedať]

  • Moje stanovisko: Ahoj Marián, keďže si ma priamo vyzval tu, pripájam pár slov:
    1. S článkom si si dal veľa roboty, naozaj, klobúk dolu. Je výborný, aj keď samozrejme, chyby sa vždy dajú nájsť.
    2. Na jednu z chýb poukázala Bubamara a ja s ňou tentoraz plne súhlasím. Určite si si pozrel tento článok aj v inojazyčných verziách, ostatne veď si z jednej z nich vychádzal. V podstatných veciach sa držíš jednotnej línie, ale niekde si sa snažil článok vylepšiť. A to je práve textová časť "Priebeh turnaja". Nehnevaj sa, ale táto pasáž neprináša nijaké nové fakty ale iba novinársku omáčku. Všetky dôležité veci si totiž uviedol v pavúku. Táto pasáž sa nedá prerobiť. Tú treba vypustiť. Ja viem, že ti pritom bude krvácať srdce, ale niekedy treba robiť aj radikálne zásahy v prospech veci. Ak mi neveríš, tak si prezri ešte raz inojazyčné verzie tohto článku. Nikde takáto forma komentára nie je (aspoň v tých najväčších, tie som kontroloval). A nikde ani nechýba.
    3. A keď už komentujem, tak ešte jedna pripomienka. Nerozumiem úplne pavúku, alebo tabuľke v ktorej sú uvedené jednotlivé zápasy:
      1. Pod dátumom konania zápasu máš uvedené čísla, ktoré mi nič nehovoria
      2. Polčasový výsledok máš odtrhnutý od celkového výsledku, zdá sa mi to dosť nezvyklé.
      3. Posledné čísla sú dosť nejasné. Zistil som, že ide o návštevu, až keď som si to pozrel na en.wiki.
      4. Inak fajn a dotiahni to do víťazného konca.--Jano spoza mláky 16:08, 25. január 2009 (UTC)[odpovedať]

Ahojte. S Mariánom som komunikoval tieto veci aj ja, kde som mu spomenul, že článok, ak má patriť medzi najlepšie články (v prípade, že by chcel kandidovať), by mohol okrem štatistík, súpisiek a čísel obsahovať aj text. Myslel som tým rôzne iné informácie, napríklad organizačné veci, výber miesta konania, prípravy, prípadné vylúčenia hráčov a tímov a podobne. Viem, že takéto veci sa ťažko hľadajú, lebo nie sú ani na iných verziách Wikipédie. --Wizzard 16:24, 25. január 2009 (UTC)[odpovedať]