Diskusia:Zoznam vybraných historikov a diel z oblasti slovenských dejín

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Navrhujem presunúť na Zoznam slovenských historikov. Bronto 20:26, 9 november 2005 (UTC)

  • Podporujem presun, Kamenec nie je obluda, toho som tam pridala ja :o) -- Bubamara 20:29, 9 november 2005 (UTC)
Neponáhľajte sa, budú tam aj neslovenskí historici :-) --Joseliani 21:41, 9 november 2005 (UTC)
Ja mám takú všeobecnú otázku. Dokedy budeme tolerovať, že Jos. všetko, čo mu zmažeme jednoducho umiestni do diskusií ? Na to tie diskusné stránky nie sú. A viete čo, ja to jednoducho zmažem. Bronto 21:53, 9 november 2005 (UTC)
Je toho velka skoda, asi si budem musiet najst inu "ranking machine" :-)--Joseliani 21:58, 9 november 2005 (UTC)
Nechápem o čo ti vlastne Joseliani ide, napríklad - Stav slovenskej historiografie však vyžaduje, aby boli jednotliví historici "meraní" kontextom svojho diela a aspoň sčasti tak bolo možné získať predstavu o ich hodnotových rebríčkoch a pohnútkach. - Veď mi tu nie sme zameriavači, našou úlohou nie je v článkoch sa sporiť, veď predsa keď čítam tlačenú encyklopédiu, nenájdem tam napísané pri hesle niečo ako: Toto heslo je kontroverzné, v tejto oblasti sa nezhodujú historici ani autori hesla, tak to maj vážený čitateľ na zreteli. Tvoj štýl písania by bol ozaj vhodnejší pre blog, ako pre encyklopédiu. -- Bubamara 22:39, 9 november 2005 (UTC)
Tá veta je aj sama o sebe problém, Bubamara. Každý historik alebo aj autor na svete by mal byť "meraný" "kontextom svojho diela". Iste, no a čo? Veta sa netýka len slovenských historikov, a je sama o sebe redundantná. A navyše niekedy mám pocit, že už len chýba, aby sa tie joselianove vety rýmovali. Bronto 22:48, 9 november 2005 (UTC)
Poviem to otvorene, Joseliani je prvý redaktor, odkedy som na Wikipédii, s ktorého zvláštnym štýlom písania sa neviem stotožniť. Tu neide iba o kontroverziu tém, ale samozrejme o ich podanie. Tieto jeho články by mali byť poriešené, nech sa na ne nenabaľujú ďalšie "zvláštnosti". Historická chronológia - Slovensko v XX. storočí - nie som historik, ale nepozdáva sa mi všetko ani v tejto chronológii. -- Bubamara 23:07, 9 november 2005 (UTC)
"...všetko, čo mu zmažeme jednoducho umiestni do diskusií ? Na to tie diskusné stránky nie sú." Na to diskusné stránky . Hovorím všeobecne. helix84 01:01, 10 november 2005 (UTC)
Ale nie ako skladisko toho, čo sa z článkov zmaže ako neencyklopedické… :) --AtonX 08:03, 10 november 2005 (UTC)

Prosím ostatných, aby mi uľahčili prácu a aspoň pre niektorých (novších) autorov, ktorí sú červení, vyňali pokec a presunuli ho do samostatných článkov (výhonkov). Bronto 07:13, 23 marec 2006 (UTC)

Prišiel som po Samuel Timon. Všetko treba skontrolovať. helix84 13:37, 23 marec 2006 (UTC)

Slovenská historiografia[upraviť zdroj]

  • Zakladanie historických stubov (bez ďaľšej pridanej informácie) by som nerobil, ale v zásade nemám nič proti.
  • Zmena názvu článku ako aj zásahy do neho sa mi javia ako unfriendly, nevykonávané v dobrej viere, ale toto môže byť aj zdanie. V zmysle zásad WP voči nim nič nenamietam, dúfam, že ani druhá strana mi nebude zazlievať, ak postúpim rovnako pri nových revíziách. Príznak "D" bude potom znamenať drobnú zmenu voči poslednej platnej verzii (nemusí byť nutne moja, hoci spravidla býva :-) (- toto uvádzam špeciálne kvôli Radiológovi, ktorý si ešte nevšimol, že Brontove opravy nie sú zrovna additívne:-)).
  • Nemám najmenších námietok, naopak veľmi by som uvítal, keby pod názvom "Zoznam vybraných historikov a diel z oblasti slovenských dejín" vznikol iný článok, ktorý by mohol inak nakladať s literárnymi historikmi, historikmi práv a v budúcnosti aj regionálnymi historikmi, používal by inú transkripciu priezvisk, atď. a ja by som mohol ďalej pracovať nad "Slovenskou historiografiou". Preferujem súťaž ideí, ale s Brontom sa mi ešte nikdy nepodarilo zmerať si sily týmto spôsobom ("WP nie je o meraní síl" doplní sem BM :-)) - možno práve teraz je dobrá príležitosť ?! Minimálne je to šanca nedopustiť boľševizáciu (boľšenstvo=väčšina) slovenskej Wikipédie. V diskusiách zamorených (nie mojimi) nadávkami asi nemá cenu pokračovať...
  • Ak sa nájdu faktické chyby v texte, alebo sa podarí doplniť nové údaje upozornite ma na to prosím cez túto diskusiu. Privítam aj všetky pripomienky ohľadom gramatických, alebo syntaktických chýb. --Joseliani 13:02, 23 marec 2006 (UTC)

Budem stručný, chyba je celý "článok". A okrem toho, budem stručný, možno to potom pochopíš: Choď sa prejsť a vypadni odtiaľto.

Je tu kopec nezmyselných zoznamov, ale u tohto mi teda absolútne uniká nielen zmysel, ale aj kritérium. O zdroji ani nehovorím.--Lalina (diskusia) 23:25, 14. máj 2016 (UTC)[odpovedať]