Diskusia s redaktorom:Atomique/Ostré diskusie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Zlučovanie[upraviť zdroj]

Čo sa týka zlučovania, konkrétne témy DVD a DVD Video.

Prečítaj si toto:

Making redundant articles. Before creating a new article, run a search for the topic — you may find a related one that already exists. Consider adding to existing articles before creating an entirely new one. In searching keywords, remember that article titles are usually singular, e.g. "Tree", not "Trees". Also attempt a search on Google (http://www.google.com) of the form "site:en.wikipedia.org <topic>"; articles may be missed by a Wikipedia search but caught by Google, especially if the terms you choose are not present in the article title.

Keď, a ak vôbec, bude článok o DVD Video dlhý na 50 stránok, potom ho budem považovať za pridlhý a bude si vyžadovať rozdelenie. Ak takýto stav nastane, dokonca privítam, ak to zabezpečíš. Keďže aj článok o DVD aj o DVD Video je stub o dĺžke niekoľkých viet, nehovorím už o vecnej príbuznosti témy, považoval som za vhodné články zlúčiť. Ak sa zamyslíš nad princípom encyklopédie ako takej (nie len Wikipédie), možno ťa napadne, že heslá typu "hrachová polievka" sa hľadajú najprv pod heslom polievka a potom pod heslom hrachová. Ak by sme pre každý existujúci výraz vytvárali osobitnú stránku, bolo by to neefektívne nie len vzhľadom na systémové prostriedky, ale aj vzhľadom na vyhľadávanie a používateľov by to viac frustrovalo ako by im to osožilo.

Pre tvoju informáciu, práve dokončujem článok o DVD, ktorý obsahuje, okrem iného, informácie aj z anglickej Wikipédie o DVD, ak si všimneš, aj tam je DVD Video zahrnuté do kapitoly DVD. Teraz som ale na pochybách, či mám článok do slovenskej Wikipédie vôbec vkladať. Slovenská verzie Wikipédie je zatiaľ pomerne skromná a trošku ju oživiť by malo byť vítané. Ak máš pocit, že píšem nezmysly, potom rád uvítam tvoju kritiku, ale zamietnuť zmeny, ktoré autor vytvorí len preto, že tebe sa to nepáči, je dosť arogantné. Spojeniu článkov som venoval čas a venujem ďalší aj dopĺňaniu článku, takže ak o môj príspevok do tvojej Wikipédie (pardón za ješitnosť, ale tak mi to pripadá) nestojíš, stačí povedať, a už tu publikovať nebudem.

Pretože ak si budú správu Wikipédie usurpovať konkrétne osoby, bude stále rovnaká a nebude sa vyvíjať. Princípom Wikipédie je prispenie všetkých používateľov. To že si si vytvoril konto ako autor z teba nerobí správcu Wikipédie.

Komatik 20:17, 23 Dec 2004 (UTC)

Toto čo má byť? Úplne slušne ti navrhol logický postup (nepleť si papierovú s počítačovou encyklopédiou) a dalo sa na to každopádne slušne odpovedať. Tak to vo Wikipedii funguje. Ja mám skôr pocit, že si tu "uzurpuje" niekto iný...Bronto 20:55, 23 Dec 2004 (UTC)


No pravdepodobne máme komunikačný problém. Bronto, na Hlavnej stránke aj v Úvode sa uvádza, že Wikipédia je encyklopédia. Takže sa bavíme o obsahu a nie forme, aspoň teda ja, či je elektronická alebo tlačená alebo akákoľvek iná, by snáď malo byť jedno. Uznávam, že ma možno zaskočilo, že kým som stihol spraviť všetky zmeny, Atomique už vrátil tie, ktoré som spravil v rámci jedného dňa s tým, že článok sa bude rozširovať (je ako stub od 9. septembra). Možno som mal najprv konzultovať? Alebo Atomique? V princípe máme právo upravovať koľko chceme, tak sa budeme pretláčať'? Vypisovať maily? Komentáre? Ak sa ti teraz článok nepáči, kľudne ho vráťte a ja sa pretláčať nebudem. Ale aspoň mi dajte šancu niečo spraviť. Na mňa to zapôsobilo tak, že si Atomique "stráži" svoj článok. Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa Ti, Atomique. Komatik 21:26, 23 Dec 2004 (UTC)

Pozri, zacal som s tebou jednat slusne, pretoze som ta nepoznal, ale teraz ked si sa vyfarbil tak mi neda na tvoje afekty nezareagovat. V prvom rade posobis ako zakomplexovany a nepriatelsky clovek. Dam si vsak tu namahu a zareagujem na teba, mozno mas iba blby den, ak si takyto neprijemny vzdy tak to ani nemusis dalej citat.

Ty si zatial v SK wikipedii nemal napisany ani jeden clanok (okrem jedinej upravy Vitajte vo Wikipedii), ani na svojej stranke o redaktorovi si o sebe nemal nic napisane. A prve co urobis, ked sem prides, tak zacnes menit strukturu existujucich clankov. Mali sme tu uz viacnasobnu historiu vandalizmu a podobne. Netvrdim, ze zrovna toto bol ten pripad, ale pochop, ze Liso, Bronto, ja a par dalsich ostatnych ludi sa tu snazime udrzovat SK Wikipediu v upratanom stave a napisali sme uz vyse 3200 clankov, ty zatial ani jeden (v dobe tvojich "reorganizacii").

Potom sem prides, zacnes sa osocovat a chovat ako male decko, ktore sa urazilo, ze mu zobrali hracku. Precitaj si este raz, akou formou som ti ten moj komentar napisal a precitaj si este raz po sebe tie tvoje zurive texty mne. Pripada ti to adekvatne alebo to uz ani nedokazes vobec posudit??? Ja som ta slusne pozdravil a ty si na mna drzo vyskocil a zacal ma urazat.

Temy DVD a DVD video nie su ani zdaleka redundantne informacie, ale to by si musel o tychto temach aj nieco do hlbky vediet. Pod redundantnymi clankami (aj priamo v prikladoch v tvojom vlastnom odstavci) sa myslia veci ako DVD, Devedecko, Digital Versatile Disc by mali vsetky ukazovat na jeden clanok, pretoze sa jedna o to iste. V pripade DVD a DVD Video sa o to iste nejedna ani omylom. Jedno je fyzicky nosic s UDF filesystemom. Druhe je hlavne o kompresii obrazu a zvuku.

A prehanky typu "clanok na 50 stran" si laskavo strc niekam, velmi dobre vies ako to je myslene a ze clanok je dlhy uz ked ma viac nez jednu stranu. Preco asi myslis, ze clanky o krajinach maju samostatne detailne podclanky o Historii a dalsich kapitolach? Si proste jeden sprosty vyryvak, ktory je bud natvrdly alebo sa na nieco hras.

A o akych systemovych prostriedkoch to tu prosim ta taras? Nasa encyklopedia ma 7460 clankov (vratane skrytych). Bezi na MySQL databaze. Toto je pre wiki servere smiesny pluvanec. Navyse sa nedavno robil upgrade hardwaru, na ktory sa robila zbierka 60 tisic dolarov. Jeden kilobyte v niekolko-gigabyteovej databaze je ako kvapka v oceane. Brontov komentar, ktory si ty zjavne nepochopil, sa tykal prave tohto, ze nemozes zrovnavat papierovu a elektronicku encyklopediu ani co do zlozitosti vyhladavania hesiel, ani co do prijatelneho maximalneho mnozstva clankov, ani co do spotreby "systemovych prostriedkov" ako si to krasne odborne nazval.

Ano a mas pravdu. Neprijemny, zakomplexovany, hadavy a jesitny clovek ako ty je skutocne podla vsetkeho viac negativom ako prinosom. A zopakujem tvoju vlastnu vetu na zaver. To, ze si si vytvoril konto ako autor z teba nerobi spravcu Wikipedie. Obetuj pre nu tolko casu ako my ostatni a aj nieco realne napis a potom si dovol taketo vyroky. Dovtedy je to z tvojej strany iba tliachanie do vetra a drze osocovanie sa na ludi, ktori aj nieco skutocne robia. Atomique 04:36, 24 Dec 2004 (UTC)


Amen. Ďakujem za reakciu. Nemal som zlý deň. Článok som pridal. Som rád, že tak pozorne sleduješ, čo sa na Wikipédia - Slobodná encyklopédia deje a máš taký prehľad o mojej "činnosti". Budem veľmi rád, ak článok o DVD Video doplníš, sám som zvedavý, čo nové sa môžem naučiť. Prajem ti príjemné sviatky a som rád, že si si na mňa našiel čas aj na Štedrý deň. S pozdravom. Komatik 22:26, 25 Dec 2004 (UTC)

Chlapec, drzo si sa na mna osopil den pred stedrym vecerom, tak naco sa tu teraz hras? Robis zo seba pokrytca. Ani ten sarkazmus ti akosi nejde. O co ti vlastne ide? Ak chces pomoct tak pomahaj, ak nie, tak nekal vodu. Ak by si skutocne zelal prijemne sviatky tak nepouzijes ton, v akom sa stale nachadzas, tym Amen zacinajuc. Atomique 23:28, 25 Dec 2004 (UTC)

udelil som Ti ocenenie! :) Premyslam aj o vytvoreni kategorie redaktorov inkluzionistov, o vytvoreni frakcie a manifestu... :))) Liso@diskprís 07:32, 29 jún 2005 (UTC)