Diskusia s redaktorom:Jaray Alexander

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Jaray Alexander. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 564 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: helix84


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Už som si myslel, že ste sa nám stratili :) Tentokrát budú aj nejaké konvenčné poznatky? helix84 18:50, 31. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Žiadny pôvodný výskum[upraviť zdroj]

Wikipédia je terciárny zdroj, ktorý nepublikuje pôvodný výskum, iba cituje iné zdroje. O tomto hovorí en:Wikipedia:No original research a cs:Wikipedie:Žádný vlastní výzkum. (Ospravedlňujem sa, ale do slovenčiny to zatiaľ preložené nemáme). helix84 19:33, 31. marec 2007 (UTC)[odpovedať]

Tak slovenskú verziu predsa len máme Wikipédia:Žiadny_vlastný_výskum. helix84 22:30, 5. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

Nie je potrebné pôvodný výskum zaregistrovať, stačí ho ako kuriozitu na určitý čas zverjniť. S hlbokou úctou Alexander Járay v.r.

Pochopiteľne. Keď bude zverejnený treťou stranou, možno sa dostane aj do encyklopédie. helix84 14:36, 6. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

Násobenie[upraviť zdroj]

Ahoj, pozeral som si tvoju diskusiu o násobení a hneď na začiatku je chyba, totiž nie je pravda, že ak vynásobíme rovnicu 2 + 2 = 2.2 = 4 číslom x, dostaneme 2x +2x = 2x.2x = 4x.

Dostaneme rovnicu 2x +2x = 2.2x = 4x, teda na rovnici sa nič nezmení, pretože nemôžeme dvakrát vynásobiť jedného činiteľa (2.2) dvakrát tým istým číslom pri jednej ekvivalentnej úprave.

S pozdravom, --Wizzard 09:45, 18. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

Pán redaktor. Ja si uvedomujem, že svojím sebaistým vystupovaním vyolávam odpor okolia, iba že svoju sebeistotu pri obhajobe svojích argumentov opieram o viaročné skúsenosti overené experimentálnou praxou, ako aj komunikáciou s vedecko akademickou obcou SR. Takže môžete si byť na 101% istý v tom, že čo ja napíšem to som si namenej tisíckrát overil.

Zase ide o abstraktné poňatie matematky bez zreteľa na jej materialistické krytie.

Ak obidve strany rovnice 2.2 = 4; v inom variante 2x°. 2x°= 4x°; a ešte inom variante; x°[(2).(2)]= x°[(4)], vynásobíme číslom x1 (x na jednu); po úprave x1.{x°[(2).(2)] = x1.{x°[(4)]},dostaneme rovnicu 2x.2x = 4x. No to je nezmyslel.

Výraz 2.2x =4x je nezmysel preto, že po úprvave v zmyls Járayovej matematiky dostaneme: 2x°. 2x1 = 4x1; pritom číslo 2 = 2x° = 2.0 = 0, no a ako je známe nulou násobiť znamená nenásobiť v (Járayovej matematike) takže potom dostávame 0.2x1 = 4x1; 2x=4x; a v zmysle bodovej, súčasnej matematiky zase dostávame :(0.2x1)= 4x1; 0 = 4x1; 0 = 4x(štyri x na jednu). Násobiť znamená zvyšovať, zväčšovať dimenziu čísla s nenulovým exponentom. Konkrétný príklad: 1m (na x ovej osy) krát 0 metrov na osy y predstavuje súčim 1m.0m = 0m², ale súčasne 1m na osy x, lebo platí že 1m1.1m°= 1m1+0 = 1m1 = 1m ale aj 0m²; 0m³....

Žiaľ v ničom sa nemýlim i keď tvrdím niečo čo sa vymyká súčasnému mysleniu bodových matematikov, no nie objektívnej realite. Základným problémom je to, že zatiaľ nikto nechápe, neakceptuje tú ralitu, že číslice 1,2,3,.. bez toho, aby oni prezentovali konkrétnu priestorovú dimenziu teda x°, nemajú v matematike žiadny zmysel a zbytočne zavádzajú k matematikov k operáciám ktoré sa na ne nemôžu vťahovať. Ak sa k prázdnym číslam 1,2,3,...priradí ich pravá priestorová dimenzia x°, ktorej hodnotu tvorí číslo 0, potom sa už na tie neprázdné čísla môžu vťahovať matematické operície, napríklad aj matematická operácia násobenie, no aj to iba v zmylse nárastu hodnoty priestorovej dimenzie súčinu neprázdných čísel.

odkaz pre redaktora Jaraya[upraviť zdroj]

vážený pán Alexander Járay, ak máte nové poznatky o matematike, fyzike, a rôznych prírodných vedách, môžte ich zosumarizovať a napísať knihu (v elektron. forme) v sesterskom projekte wikipédie Wikiknihy/Wikibooks [1], bude to len a len vaša kniha, a nemusíte sa prosiť žiadnym vydavateľom, a čítať ju môže ktokoľvek, bez toho aby si ju musel kupovať. zdravím a veľa zdaru :-)) P.S. vo voľnej elektronickej encyklopédii Wikipédia, vaše príspevky budú pravdepodobne silne pozmenené (resp.zmazané) ostatnými redaktormi, ale vo wikibooks sa medze autorom nekladú. Peter439 15:56, 18. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]

Žiadny pôvodný výskum II.[upraviť zdroj]

Vážený redaktor prečítaj si prosím toto odporúčanie predtým, než budeš znova editovať články. Ďakujeme. --Bubamara …✉ 12:50, 21. apríl 2007 (UTC)[odpovedať]