Diskusia s redaktorom:Rzelnik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Rzelnik. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 532 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Maros


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Ďakujem za privítanie. --rzelnik 6 júl 2005 21:02 (UTC)

Pri úpravach...[upraviť zdroj]

prosim ta davaj pozor, ci zmenou nerevertujes niektore zmeny. V clanku permakultúra si revertol moje wiki a prehodil dolne uvodzovky na horne (co je v slovencine nespravne). Dik, --Maros 05:36, 20 júl 2005 (UTC)

Áno, práve som na to chcel upozorniť. V template "Zvláštne znaky" sa zobrazujú takéto úvodzovky: „” Typograficky správne (podľa slovenských pravidiel) by ale mali byť „“ - t.j. na začiatku dolné 99 a na konci horné 66. Ja to neviem napísať, takže by som poprosil opraviť to v Zvláštnych znakoch a potom budem písať typograficky správne úvodzovky. Toto bude potom treba poopravovať v mnohých stránkach, kde sa také úvodzovky vyskytujú, ako som si všimol. --rzelnik 05:55, 20 júl 2005 (UTC)
Dik za upozornenie. Ja som si doteraz nevsimol, ze pouzivame opacne horne uvodzovky. Uz som to navzhol na zmenu (Diskusia k MediaWiki:Copyrightwarning) --Maros 06:22, 20 júl 2005 (UTC)

wikistretko[upraviť zdroj]

pozri Wikipédia:Stretnutia#Wikiblava_leto_2005! :) Liso@diskprís 11:27, 22 júl 2005 (UTC)


Kings Cross St. Pancras[upraviť zdroj]

Ahoj, chcem sa opytat, ze preco si odstranil priponu (stanica metra) z nazvu clanku? Dakujem. --norway.today 11:57, 8. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Neodstraňoval som príponu z názvu článku, ale z presmerovacej stránky, ktorá smerovala na inú presmerovaciu stránku, čo je nežiadúce, lebo vzniká dvojité presmerovanie. Samotný článok som nemenil, to zmenil Redaktor:AtonX, takže bude lepšie spýtať sa jeho. rzelnik 21:20, 8. december 2006 (UTC)[odpovedať]


Pomoc ohledně slovenské typografie[upraviť zdroj]

Dobrý den, pane kolego. Mám prosbu - sázím slovenský text a potřeboval bych poradit, jak sázíte ve slovenštině pomlčku (alt+0150) v případě letopočtů a rozsahů stránek (např. s. 125-126) - s mezerami nebo bez mezer? Domníval jsme se, že pravidla jsou v tomto stejná jako v češtině (bez mezer), ale autorka textu tvrdí, že pomlčka má být v tomto případě s mezerami. Na internetu toho o typografii na Slovensku mnoho není a zde jsem objevil, že jste sazeč. Díky. S pozdravem --Thomazzo 15:15, 13. január 2010 (UTC)[odpovedať]

Pokiaľ viem, tak v prípade dátumov a letopočtov sa píše pomlčka bez medzier, tak isto ako v češtine. Kedysi dávnejšie som si to overoval, ale už si nepamätám zdroj. Okrem toho si myslím že medzi českou a slovenskou typografiou nie sú zásadnejšie rozdiely, keďže sa vyvíjali spoločne. --rzelnik 18:25, 13. január 2010 (UTC)[odpovedať]
Tu som niečo našiel: http://www.ucmeradi.sk/plain.php/typografia.pdf --rzelnik 18:28, 13. január 2010 (UTC)[odpovedať]
Ešte jeden dôkaz: Pomlčka {—} — používa sa k naznačeniu prestávky v reči alebo myšlienky. Z oboch strán sa sá­dže s me­dzerami. V zmysle významu „až, od—do, z—do, a, proti (verzus)“ sa sádže bez medzier a pri jej delení na konci riadku sa nahrádza príslušným ekvivalentom (1990—1993 — 1990 až 1993, Slávia—Slo­van, Bratisla­­va—Ko­šice, 7.—11. 3.). Nesmie v texte zostať na začiatku riadku (ak ňou nie je uvedená priama reč). http://www.chtf.stuba.sk/kpaf/Predmety/TST/SkratenePravidlaSadzby.doc --rzelnik 18:39, 13. január 2010 (UTC)[odpovedať]
Vřelé díky, myslel jsem si to, ale opravdu jsem si nebyl jist a navíc google mi slovenské stránky nějak bojkotuje, pořád dával jen české... Jsem rád, že to mám potvrzeno od někoho fundovaného. Pěkný večer. --Thomazzo 20:24, 13. január 2010 (UTC)[odpovedať]

Mašekov mlyn[upraviť zdroj]

Oznam!
Do článku Mašekov mlyn si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

--Rádiológ 14:43, 17. apríl 2012 (UTC)[odpovedať]

Ďakujem za upozornenie. Už pracujem na získaní prehlásenia o súhlase s publikovaním článku. --rzelnik (diskusia) 15:18, 17. apríl 2012 (UTC)[odpovedať]

Brdárka[upraviť zdroj]

Oznam!
Do článku Brdárka si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

--Ruwolf (diskusia) 11:03, 20. júl 2012 (UTC)[odpovedať]

Ďakujem za upozornenie. Oslovil som človeka blízkeho autorovi článku, verím že to dáme do poriadku. --rzelnik (diskusia) 00:25, 21. júl 2012 (UTC)[odpovedať]
Došlo povolenie (o čom vieš, lebo si bol v Cc :)), tak môžeš dať spať. —Kandy Talbot 21:43, 22. júl 2012 (UTC)[odpovedať]
Vrátené späť. --rzelnik (diskusia) 04:32, 23. júl 2012 (UTC)[odpovedať]


Ahoj, Rzelnik.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 23:12, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Rzelnik

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 01:32, 20. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Zúčastni sa 2. slovenskej WikiKonferencie, 9.12. v Žiline[upraviť zdroj]

Ahoj Rzelnik!

Už onedlho, 9. decembra, sa v Žiline uskutoční wiki stretnutie roka – 2. slovenská WikiKonferencia! Ako kolegu Wikipediána ťa pozývame na toto výnimočné stretnutie, na ktoré komunita čakala dlhé 2 roky!

Práve finalizujeme program, tešiť sa môžeš na prehľad úspešných projektov, inšpiráciu do budúcnosti aj noviny z celosvetového hnutia Wikimédia.

Tiež pripomíname, že v prihláške môžeš požiadať o cestovné štipendium (a členstvo vo Wikimedii SK, čo je podmienkou pre udelenie štipendia, ti môžeme schváliť priamo počas WikiKonferencie).

Ďalšie informácie a prihláška: http://wikikonferencia2017.wikimedia.sk/

PS: WikiKonferencia je súčasťou OSSConf, konferencie o otvorenom softvéri a hardvéri, čiže jednou návštevou zažiješ rovno 2 konferencie!

Za organizačný tím, KuboF Hromoslav, 5. december 2017