Elizabeth Mitchellová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Elizabeth Mitchell
v roku 2013
Celé menoElizabeth Joanna Robertson
Narodenie 27. marec 1970 (54 rokov)
Los Angeles, Kalifornia, USA
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1992 – súčasnosť
ManželChris Soldevilla (2004 - r.2013)
Deti1

Elizabeth Joanna Robertson (* 27. marec 1970, Los Angeles, Kalifornia, USA) je americká herečka známa zo seriálu Revolution.

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Mitchellová sa narodila v Kalifornií v Los Angeles ako najstaršia z troch dcér Josepha Mitchella a Josephine Mitchellovej. Po tom, čo sa jej rodičia rozviedli, si jej mama našla druhého partnera za ktorého sa neskôr vydala a Mitchellová prijala jeho priezvisko.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Jednou z jej prvých televíznych rolí bola v seriály Loving v rokoch 19941995. V roku 1998 bola obsadená do televízneho filmu Gia, ktorý zachytáva vzostupy a pády známej modelky Gii Carangi, ktorú vo filme stvárnila Angelina Jolie.

V roku 2000 sa objavila vo filme Frequency, ako matka jedného z hlavných hrdinov, ktorého stvárnil James Caviezela. Paradoxom bolo, že Caviezel bol od Mitchellovej starší len o dva roky. V roku 2004 sa pripojila k natáčaniu seriálu Lost. V roku 2009 sa pracovala na ďalšom televíznom seriály, ktorým bol V.

V roku 2012 hrala jednu z hlavných postáv v seriály Revolution, ako Rachel Mathesonová. Seriál skončil sa v máji 2014. Koncom roka 2014 hrala snežnú kráľovnú v seriály Once Upon a Time.

V roku 2015 sa pripojila k natáčaniu seriálu Crossing Lines, ktorý hovorí o európskych vyšetrovateľoch, ktorí sa snažia vypátrať sériových kriminálnikov.

V roku 2018 sa pripojila k natáčaniu seriálu The Expanse, kde sa objavila v dvanástich epizódach ako Doktorka Anna Volovodová.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2004 sa Mitchellová vydala za herca Christa Soldevilla, s ktorý žila až do roku 2013. Spoločne majú syna, ktorý sa narodil v roku 2005. V roku 2014 Mitchellová kúpila ranč na ostrove Bainbridge vo Washingtone, kde žije.

Má rovnaké rodné meno ako herečka Elizabeth Banks, ktorá si svoje meno zmenila, aby neprišlo k nedorozumeniam po tom, čo sa Banks pripojila k spolku Screen Actors Act.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Elizabeth Mitchell na anglickej Wikipédii.