Far Cry 5

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Far Cry 5
Základné informácie
VydavateľUbisoft
SériaFar Cry
EngineDUNIA™ Engine 2
Dátum vydania27. marec, 2018
ŽánerFPS
MódSingleplayer, Multiplayer
PlatformaMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One

Pozri aj Videoherný portál

Far Cry 5 je akčná strieľačka z pohľadu prvej osoby z roku 2018 vyvinutá spoločnosťami Ubisoft Montreal a Ubisoft Toronto a vydaná Ubisoft. Ide o nástupcu titulu Far Cry 4 z roku 2014 a piaty hlavný diel v hernej sérii Far Cry. Videohra bola vydaná 27. marca 2018 na Microsoft Windows , PlayStation 4 a Xbox One s podporou PlayStation 4 Pro a Xbox One X. Far Cry 5 je dostupné na všetkých troch platformách s českými titulkami.

Videoherný spin-off a pokračovanie s názvom Far Cry New Dawn bol vydaný vo februári 2019.

Hrateľnosť[upraviť | upraviť zdroj]

Far Cry 5 je podobný svojim predchodcom. Jedná sa o akčnú a dobrodružnú strieľačku z pohľadu prvej osoby, ktorá je zasadená v otvorenom svete . Hráč ho môže slobodne preskúmavať, a to chôdzou alebo pomocou rôznych vozidiel. Na rozdiel od predchádzajúcich dielov, kde hráč hrá za vopred stanovenú postavu, si v tejto hre môže ľubovoľne upraviť jej vzhľad. Hoci môže hráč použiť pri súbojoch s nepriateľmi rad strelných a výbušných zbraní, je v hre kladený dôraz aj na boj zblízka. Možno si tak vybrať zo širšej škály zbraní na blízko než u predchádzajúcich titulov Far Cry. Okrem toho obsahuje Far Cry 5 u zbraní nový balistický systém. Napríklad vystrelená a letiaca guľka s narastajúcou vzdialenosťou klesá, aby hra a zbrane pôsobili viac realisticky.

Príbeh[upraviť | upraviť zdroj]

Hra sa odohráva v odľahlom kraji Hope County v americkom štáte Montana, kde sa sektársky kňaz Joseph Seed považuje za hlavu miestneho okresu. V skutočnosti sa jedná o radikálneho kazateľa, ktorý spoločne so svojou nevlastnou sestrou (Faith) a dvoma jej brat (Jacob a John Seed) stoja na čele militaristickej sekty Eden 's Gate (v preklade Rajská Brána ), ktorá drancuje a trýzni miestnych obyvateľov. Cieľom hry je zabíjať členov tejto sekty. Hra začína pokusom o zatknutie Josepha Seeda, ktorý hovorí: "Boh nedovolí aby ma odviedli". Prebehne však vzbura členov sekty, vrtuľník sa zrúti a vy musíte rýchlo utekať preč. Členovia sekty však na postavu hráča zhodia bombu. Tá je potom zachránená. Existujú tri rôzne konce hry.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Far Cry 5 na českej Wikipédii.