Far Cry 6

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Far Cry 6
Základné informácie
VydavateľUbisoft
SériaFar Cry
EngineDUNIA™ Engine 2
Dátum vydania7. október, 2021
ŽánerFPS
MódSingleplayer, Multiplayer
PlatformaMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
PlayStation 5
Xbox Series X
Amazon Luna
Stadia

Pozri aj Videoherný portál

Far Cry 6 je akčná strieľačka z pohľadu prvej osoby z roku 2021 vyvinutá spoločnosťou Ubisoft Toronto a vydaná Ubisoftom. Ide o šieste pokračovanie hernej série Far Cry, ktoré vyšlo 7. októbra 2021 pre platformy Amazon Luna, Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Stadia.[1]

Hra sa odohráva na fiktívnom karibskom ostrove Yara, kde vládne diktátor „El Presidente“ Antón Castillo (Giancarlo Esposito[2]). V hlavných úlohách sa ocitne aj Antónov syn Diego (Anthony Gonzalez), v ktorom vidí jeho otec veľkého nástupcu. Hráč prevezme rolu partizánskeho bojovníka Daniho Rojasa, s ktorým sa pokúsi zvrhnúť Castilla a jeho režim.[3][4]

Príbeh[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh hry začína v hlavnom meste štátu Yara menom Esperanza, v deň, keď začali nepokoje. Hlavný hrdina (či hrdinka) Dani Rojas sa s priateľmi vydáva na loď, pomocou ktorej utečú z krajiny. Loď je však prepadnutá samotným El Presidentom, ktorý ju nechá rozstrieľať svojimi vojakmi. Prežije to iba Dani. Dani sa prebúdza na ostrove, na ktorom sídli partizánska skupina Libertad. Nájde ich vodkyňu Claru a pridáva sa k nim. Spoločne preberú celý ostrov z moci diktátora a zvrhnú jeho vládu.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Far Cry 6 lets you recruit a sausage dog called Chorizo – here's the trailer and some screens [online]. vg247.com. Dostupné online.
  2. Breaking Bad's Giancarlo Esposito Is Working On A Big Video Game That He Can't Tell You About [online]. gamespot.com. Dostupné online.
  3. Far Cry 6 Is Set On An Island Nation Inspired By Cuba [online]. kotaku.com. Dostupné online.
  4. Příběhový trailer Far Cry 6 je venku! [online]. farcry.gamefan.cz. Dostupné online.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Far Cry 6

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]