Forest Lawn Memorial Park (Hollywood Hills)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Forest Lawn Memorial Park Hollywood Hills
cintorín
Pohľad na pamätník Georgea Washingtona
Štát Spojené štáty Spojené štáty
Okres Los Angeles County
Mesto Los Angeles
Mestská časť Hollywood
Portál, ktorého súčasťou je táto stránka:

Forest Lawn Memorial Park je cintorín vo forme parku, v Hollywoode v Los Angeles. Tiež je jedným zo šiestych cintorínov od spoločnosti „Forest Lawn Memorial Parks & Mortuaries“ a nachádza sa na 6300 Forest Lawn Drive, v Los Angeles, v štvrti Hollywood Hills. Je častým miestom posledného odpočinku mnohých známych osobností zo šoubiznisu.

História[upraviť | upraviť zdroj]

Okrem niekoľkých ďalších cintorínov Forest Lawn Memorial existuje aj šesť pamätných parkov Forest Lawn americkej spoločnosti „Forest Lawn Memorial Parks & Mortuaries“, medzi ktoré patrí aj Hollywood Hills. Prvý cintorín Forest Lawn založil v roku 1917 Hubert Eaton v Glendale, ktorý pevne veril v šťastný život po smrti. Keďže považoval tradičné cintoríny za príliš tmavé a smutné, vytvoril podľa svojich predstáv cintorín, ktorý bol skôr priestranným parkom s fontánami, vysokými stromami, sochami a širokými trávnikmi. Predtým, ako sa oblasť používala ako cintorín, slúžila ako miesto pre niekoľko filmov vrátane filmu Narodenie národa od Davida Wark Griffitha.

Pochované osobnosti[upraviť | upraviť zdroj]

Galéria[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Forest Lawn Memorial Park (Hollywood Hills) na anglickej Wikipédii.