Fuck for Forest

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Aktivisti na Karnevali kultúr v Berlíne v roku 2008

Fuck for Forest je (podľa vlastného vyjadrenia) erotická, nezisková ekologická organizácia.[1] Organizáciu založila v Nórsku Leona Johanssonová a Tommym Hole Ellingsen. Hnutie sa snaží získavať peniaze na záchranu dažďových pralesov produkovaním pornografického materiálu a prevádzkovaním sexu na verejnosti. Počas prvých šiestich mesiacov existencie získala skupina dotáciu od nórskej vlády.

Organizácia sa preslávila, keď mali dvaja jej členovia pohlavný styk na pódiu počas koncertu nórskeho speváka Kristophera Schauma a jeho skupiny The Cumshots na festivale Quart. Udialo sa to po krátkom príhovore na tému vplyvu ľudskej činnosti na dažďové pralesy. Aby hnutie uniklo právnym problémom (vrátane pokuty prijatej potom, čo si členovia mužského pohlavia stiahli nohavice na súde v Kristiansande), ktoré po tomto čine vznikli, presunula skupina svoje ústredie do Berlína v Nemecku.

Počas prvého roka existencie, organizácia vybrala cez 100 tisíc dolárov predajom členstva na svojich webových stránkach. Jej neortodoxné metódy ale spôsobujú problémy pri rozdeľovaní získaných peňazí. Svetový fond divočiny v Nórsku, aj v Holandsku odmietol prijať od Fuck for Forest dotácie. Skupina preto pracuje na projekte, v rámci ktorého bude pracovať priamo s domorodými spoločenstvami v Kostarike a Brazílskom amazónovom pralese.

V roku 2011 prijalo peniaze od Fuck for Forest aj slovenské Lesoochranárske zoskupenie VLK.[2][3]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Welcome to Fuck For Forest! [online]. fuckforforest.com, [cit. 2012-08-27]. Dostupné online. (anglicky)
  2. Peniaze z porna aktivistov podporujú združenie VLK [online]. Atlas.sk, 2011-06-21, [cit. 2012-08-27]. Dostupné online. [nefunkčný odkaz]
  3. http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/170820-peniaze-z-porna-pomahaju-dotovat-ochranarske-zdruzenie-vlk/

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Fuck for Forest na českej Wikipédii.