Kšeft storočia (Mafstory)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
“Kšeft storočia”
Epizóda zo seriálu Mafstory
Číslo epizódy Séria 7
Epizóda 1
Scenár Ivan Huljak
Réžia Karol Vosátko
Dátum vydania
Dátum vysielania 3. september 2009
Epizódy chronologicky
← Predchádzajúca Ďalšia →
"Molnárovci na mizine"

Kšeft storočia je názov prvej epizódy siedmej série slovenského seriálu Mafstory.

Pipina už má dosť bývania v starom dome a presviedča Aliho, aby si kúpili nový dom. Ten začne Pipina hľadať s Banánom a ich predstavy spĺňa iba jeden kandidát - zámok za 50 miliónov eur. Ali sa rozhodol obchodovať na burze s cennými papiermi. Milanko mu pomáha, ako zarobiť čo najviac. Keď príde teta Márgit s lacnými paradajkami z tržnice, v Aliho hlave vzplanie myšlienka obrovského medzinárodného obchodu, pre Molnárovcov, s netradičnou komoditou - paradajkami. To však ešte netušia, ako celý obchod dopadne. Všetci sa tešia na sťahovanie. Či sa však budú sťahovať nie je isté.

Príbeh[upraviť | upraviť zdroj]

Alinko sa mazlí s Pipinkou v posteli, ale Pipina rozmýšľa nad niečim iným ako je sex. Ten by ju bavil, ale v novom dome. Pipina využíva svoje zbrane a presviedča Aliho, aby si kúpili nový dom. Pipinine ruky pracovali a Ali bezpodmienečne súhlasil - kúpia si zámok.

Ali trénuje golf v obývačke a s Milanom sa baví o burze. Chce konečne investovať. Milan mu dáva príklady, ktoré Ali vyrieši raz-dva. Maklérsky talent chce hneď investovať, a to do niečoho väčšieho ako akcie londýnskeho metra alebo internetového portálu heavenfucking.com. Banán ich vyruší svojou motorkou za 31 tisíc eur. Prichádza z dovolenky a hovorí o svojich zážitkoch z bungalova. Zároveň sa sťažuje na nudu, pretože nemá robotu. Ali ho teda posiela s Pipinkou hľadať nejaký nový dom, kam by sa presťahovali. Milankovi sa táto investícia zapáčila, nakoľko ceny realít išli rapídne dole.

Teta Márgit je u Bélu na prehliadke. Márgit je úplne zdravá, nič jej nie je. Béla jej prišiel na to, že prišla, aby si mohla s niekym pokecať. Cíti sa sama, Banán ani nechodí domov ju navštíviť, nemá vzťah k rodnému domu.

Ali, Milan s Bélom čakajú pri obede na Banána a Pipinu. Čakajú dobré správy. Tie aj priniesli. Ukazujú obrázky zámku po šľachticoch v Dunakiliti. Má sedemnásť miestností, vínnu pivnicu, bazén, saunu, zimnú záhradu, štyri kúpeľne, observatórium, strelnicu, arborétum, jazierko s miestom pre garden-party a deväť jamkové golfové ihrisko. To všetko za 50 miliónov eur.

Ali opäť trénuje golf, ale v pracovni. A opäť sa baví s Milankom o burze, na ktorej za štyri dni zarobili iba 17 libier. Ich debatu o investíciách preruší teta Márgit svojím príchodom. Chváli sa, že kúpila paradajky za výhodnú cenu - 30 centov za kilo. Milan je podráždený, že ich ruší kvôli paradajkám, z ktorých chce robiť lečo a kečup. Ale Aliho to zaujalo. Navrhuje kúpiť dvesto ton paradajok a šikovne ich predať. Milnakovi sa to najprv nepozdáva, pretože ide o obchodovanie s komoditami a nie s akciami, ale Aliho nápad sa mu zapáči. Aliho heslo: „Predaj draho, kupuj lacno.“ Je presvedčený, že všetky paradajky predajú za čo najväčšiu cenu. Vraj „odvážnemu šťastie praje.“

Pipina s Alim si predstavujú svoje radovánky v novom dome, lenže Pipina zabudla povedať, že ten dom je trošku drahší - raz toľko, čiže sto miliónov eur. Ali uznáva premrštenosť ceny, ale nerobí si starosti, pretože s Milankom výhodne investoval. Vložili polovicu imania, ale majú sa stať do niekoľkých dní multimiliardári ako Abramovič. Prichádza Banán kompletne naštvaný. Na záhrade stretol mnícha, ktorý tam sadil vinič na omšové víno. Vraj bude bývať v haciende Molnárovcov. Tak Banán z neho strhol habit a postrelil ho. Habit skončí pri Prcovej Etele. Pipina sa priznáva, že predala františkánom ich dom, aby ich Pánbožko ochraňoval. Predala ho za milión, len nie eur, ale korún. A ešte k tomu im dovolila hneď prísť.

Milanko pomáha Alimu s balením vecí. Podarilo sa im skúpiť všetku produkciu paradajok. Majú ich ako jediný v Európe. O chvíľu sa minú zásoby a ceny začnú stúpať, vtedy nastane okamih na predaj. Banán má problém. Teta Márgit sa s ním nebaví a on nevie prečo. Ali mu vysvetľuje, že sa sťažovala, že Banán tam nechodí, nemá vzťah k domu. Lenže Banán má dôvody - jeho detská izba je rovnaká ako keď bol chlapec, ráno mu dáva na stôl kakao a pred spaním mu číta Verneho po maďarsky.

So zmluvou sa doťahujú posledné detaily a o chvíľu bude Ali zámocký pán, Pipina zámocká pani a Milan, podľa Bélu, „zámocký krtek“. Márgit sa prišla sťažovať. Nikde nemôže zohnať paradajky. To je výsledok stratégie obchodnej Molnárovskej.

Všetci čakajú na Banána, idú spustiť kšeft storočia. Prichádza Banán, nepustili ho do domu v Dunakiliti, lebo pri sťahovaní munície do pivnice domu rušili členov golfového klubu. Ali zoznamuje rodinu s investíciou. Investovali 70 miliónov eur do nákupu paradajok a očakávajú zisk 130 miliónov eur. Ali spustil obchod a podpísal zmluvu, ktorou sa stáva majiteľom zámku v Dunakiliti.

Milan sa chváli províziami, ktoré získa z obrovského obchodu, ale prichádza Márgit, ktorá sa na ne sťažuje, pretože skoro všetky čo kúpila musela vyhodiť. Milan si uvedomuje, že je zle. Milan opatrne oznamuje zlé správy Alimu. Paradajky, ktoré týždeň stáli na mieste, zvnútra zhnili. Béla volal do Španielska a zistil, že paradajky boli skladované vo vagónoch, čím sa znehodnotili. Okrem toho z vagónov vytiekli, spôsobili ekologickú katastrofu v povodí rieky Guadalquivir - zabili všetky rastliny a živočíchy a dokonca zabili aj veľryby. Výnos nebude žiaden. Škoda, ktorú spôsobili je trojnásobná ako investovali. Pipina prichádza s Banánom. V banke im zablokovali kvôli katastrofe účty a majiteľ zámku roztrhol zmluvu. Banánovi odťahujú autá a prichádzajú exekútori. Rozsah škôd bude zrejme 350 miliónov eur, dom je predaný, Alimu vypli telefón, Márgit prepísala dom, aby mohla byť s Banánom a v celom dome vypli elektrinu.

A tak v dome žijú františkáni, ktorí Molnárovcov prichýlili a teraz môžu počúvať chorále priamo zo spálne.