Katherine Waterstonová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Katherine Waterston)
Katherine Waterstonová
Celé menoKatherine Boyer Waterston
Narodenie 3. marec 1980 (44 rokov)
Westminster, Londýn, Anglicko, Spojené kráľovstvo
Povolanieherečka
Roky pôsobenia2003 – súčasnosť
Deti1
RodičiaSam Waterston

Katherine Waterstonová (angl. Katherine Boyer Waterston; * 3. marec 1980, Westminster, Londýn, Spojené kráľovstvo) je anglicko-americká herečka. Je dcérou známeho herca Sama Waterstona.

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Waterstonová sa narodila v marci 1980. Jej matkou je bývalá modelka Lynn Louisa Waterson a jej otec je Sam Waterston, herec. Má jedného nevlastného brata a dvoch súrodencov. Má dvojité občianstvo - anglické a americké. Narodila sa v Londýne, v časti Westminster ale vyrastala v Connecticute. V roku 1998 absolvovala Loomis Chaffee School a na New York University študovala herectvo, kde získala titul bakalár.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2007 bola obsadená do filmu The Babysitters a v rovnakom roku získala tiež menšiu filmovú rolu v oscarovom filme, Michael Clayton.

V rokoch 2012 a 2013 sa objavila v piatych epizódach televízneho seriálu Boardwalk Empire.

V roku 2014 si zahrala po boku Joaquina Pheonixa, v dráme Skrytá vada, kde za svoj herecký výkon získala cenu Roberta Altmana, na predávaní cien Independent Spirit Awards. O rok neskôr si zahrala v životopisnom filme, s názvom Steve Jobs.

V roku 2016 bola obsadená do role Porpentiny, vo filme Fantastické zvery a ich výskyt. Film získal nadmieru pozitívne recenzie. Film získal aj ďalšie pokračovania, z čoho sa stala filmová séria. Waterstonová účinkovala aj v ďalších dvoch pokračovaniach a to v roku 2018 a 2022.

Účinkovala tiež vo filme Votrelec: Covenant, z roku 2017. O rok neskôr, sa pripojila k hereckému obsadeniu filmu Deväťdesiate, ktorý režíroval herec Jonah Hill. Objavila sa tiež v piatich epizódach televízneho seriálu The Third Day, po boku Naomie Harrisovej a Judea Lawa.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Waterstonová mala šesťročný vzťah s Adamom Rappom. V novembri 2018 priznala tehotenstvo a v roku 2019 sa jej narodil syn.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Katherine Waterston na anglickej Wikipédii.