Kiba

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Kiba
Základné informácie
Anglický názovKiba
Japonský názov
ŽánerAkcia/Dobrodružstvo
Fantasy/Mágia
Šónen
Anime: Kiba
RéžiaHiroši Kódžina
ŠtúdioMadhouse
Aniplex
Rok5. apríl 200624. marec 2007
Dĺžka jednej časti24 minút
Počet častí51

Kiba je japonský anime seriál, ktorý sa v pôvodne vysielal v televízii TV Tokyo. Okrem toho je v súčasnosti vysielaný aj v Spojených štátoch.

Príbeh[upraviť | upraviť zdroj]

Zed je 15-ročný chlapec, ktorý žije v alternatívnom futuristickom svete zvanom „Kámu“, ktorý je tak uzavretý vysokými budovami, že tam nefúka vietor. Je to pouličný chlapec a má chuť žiť slobodne, vo veľkom svete. Na jeho narodeniny mu jeho priateľ z detstva, Noa, daruje medailón slobody. Keď pôjde za svojou matkou do nemocnice, ktorá je chorá a nevníma, povie jej o medailóne a tá bude v skutku prekvapená. Potom sa cez záhadnú bránu dostane do úplne iného, krajšieho sveta zvaného „Tempura“. Sú tam samé stromy, lesy a je tam čisto. Mestá a budovy vyzerajú ako zo stredoveku.

V tomto svete existujú ľudia nazývaní ako „Šádo Kjasta“ (z angličtiny Shard Caster). Každý z nich má na nejakej časti svojho tela kruh, z ktorého dokážu vybrať malé guľôčky. Tie sú používané najčastejšie na priamy útok na nepriateľa. Zed má toto miesto na svojej pravej ruke. Tiež sú tieto miesta určené pre uskladňovanie bytostí zvaných „Spirit“. Po ich vyvolaní môžu výrazne pomôcť bojovníkovi v súboji. Nie všetci Šádo Kjasteri však majú svoj Spirit, majú ho len tí lepší. Nadobúdajú rôzne formy, Zedov prvý Spirit sa volá Amino Gaoul.

V anime Kiba existuje mnoho rozličných svetov. Na začiatku budú predstavené len dva, no časom sa odhalia aj ďalšie.