LinkedIn

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
LinkedIn Corporation
LinkedIn
OdvetvieInternet
ZaloženáSanta Monica, Kalifornia (2003)
ZakladateľReid Hoffman
Allen Blue
Konstantin Guericke
Eric Ly
Jean-Luc Vaillant
SídloMountain View, Kalifornia, USA
Zamestnancov2,447 (2012)
Webwww.linkedin.com

LinkedIn je obchodne-orientovaná internetová sociálna sieť založená v decembri 2002 a spustená v máji 2003. Využíva sa hlavne pre vytváranie profesionálnych sietí. Od decembra 2007 bola návštevnosť približne 3,2 miliónov návštevníkov za mesiac. V auguste 2008 mala približne 25 miliónov členov, z toho viac ako 20-tisíc zo Slovenska. V marci 2011 sieť prekonala métu 100 miliónov registrovaných užívateľov, čím ďalej viac získava popularitu v Česku a na Slovensku. Medzi užívateľov patria manažéri, konzultanti a odborníci z najrôznejších odborov. Taktiež niektoré firmy majú svoje účty na LinkedIn.

Profil používateľa[upraviť | upraviť zdroj]

V profile užívateľa sa nachádza jeho životopis obsahujúci položky kariéra, pracovné miesta a vzdelanie. Prostredníctvom kontaktov je používateľ zapojený aj do kontaktov svojich kontaktov, čím vzniká previazaná sieť užívateľov. LinkedIn ponúka aj najrôznejšie skupiny a aplikácie. Je možné vyhľadať bývalých a súčasných kolegov, spolužiakov z univerzít alebo nájsť nových obchodných partnerov vďaka možnosti zverejnenia podrobností spolupráce.

LinkedIn Answers[upraviť | upraviť zdroj]

Vďaka funkcii LinkedIn Answers možno klásť rôzne otázky, na ktoré možno očakávať vzhľadom na zameranie celej siete takmer vždy spoľahlivú odpoveď. Otázky môžu byť ako odborného, tak obchodného charakteru.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]