Lucas Demitra

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Lucas Demitra
slovenský futbalista
Narodenie9. apríl 2003 (21 rokov)
St. Louis, Missouri, Spojené štáty
RodičiaPavol Demitra
Mária Demitrová
PríbuzníSandra Demitrová
SúrodenciZara Demitrová
Tobias Demitra

Lucas Demitra (* 9. apríl 2003, St. Louis, Missouri, Spojené štáty) je slovenský futbalista, ktorý nastupuje na pozícii stredopoliara v klube AS Trenčín.[1] V slovenskej najvyššej futbalovej súťaži debutoval ako 17-ročný v sezóne 2020-21.[2]

Osobný život[upraviť | upraviť zdroj]

Demitra je synom slovenského hokejistu Pavla Demitru. Narodil sa v americkom meste St. Louis, keďže v tej dobe hrával jeho otec v lige NHL za hokejový klub St. Louis Blues. V detstve sa venoval hokeju, ale napokon sa rozhodol presedlať na futbal. Mal osem rokov, keď otec zahynul pri leteckom nešťastí.

Futbalová kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Demitra je odchovancom AS Trenčín. Prvý zápas vo Fortuna lige odohral 14. februára 2021 proti Dunajskej Strede. Na premiérový zásah mu stačilo 29 minút. Po druhýkrát skóroval o mesiac neskôr v zápase proti Slovanu Bratislava.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Ukázal veľký talent, ale prišla bolesť. Kde je Demitra junior? [online]. sportnet.sme.sk, [cit. 2022-11-03]. Dostupné online.
  2. AS Trenčín - FK DAC 1904 Dunajská Streda | Fortuna liga 19. kolo [online]. sportnet.sme.sk, [cit. 2022-11-03]. Dostupné online.