Mário Garbera

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Mário Garbera
Základné informácie
Umelecké mená Gapa
Narodenie 13. august 1980 (43 rokov)
Prešov, Slovensko
Pôsobenie hudobník, skladateľ
Žáner funk, pop, soul, blues
Hrá na nástrojoch saxofón, klarinet
Webstránka facebook.com

MárioGapaGarbera (* 13. august 1980, Prešov) je slovenský hudobník, skladateľ. Hudobne spolupracoval napríklad s hudobníkmi, kapelami a spevákmi ako sú: Richard Müller, Vašo Patejdl, Peter Lipa, Robo Grigorov, Dara Rolins, IMT Smile a ďalšími.

Pôsobenie[upraviť | upraviť zdroj]

Narodil sa do hudobníckej rodiny, otec akordeonista – pedagóg, mama speváčka – PUĽS. Vyštudoval ZUŠ, hrá na klarinet, dlhoročne pôsobil v ľudovom súbore Šarišan. Neskôr sa ako samouk začal venovať saxofónu. Vyštudoval odbor hudobná výchova – pedagogika na Prešovskej univerzite v Prešove, pôsobí ako pedagóg na Súkromnej umeleckej škole.

Hudobne spolupracoval s hudobníkmi, kapelami a spevákmi ako Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Juraj Tatár, Róbert Rist, Peter Lipa, Michal Záček, Henry Tóth, Andrej Groll, Andrej Hruška, Marek Rusek, Tina, Saša Okálová, Matej Ruppert (Monkey Business), Katarína Korčeková, Roman Hollý (Monkey Business), Anka Babjaková, Robo Opatovský, Robo Papp, Opak, Robo Grigorov, Berco Balogh, Ivan Tásler, Nicole McLoud, Dara Rolins, Richard Müller, Mloci.

V roku 2007 bol na hosťovaní v kapele IMT Smile, s ktorou odohral turné IMT Smile a Robo Grigorov a neskor aj Odysea tour II tour, Akustik tour 2011, IMT Smile a Lúčnica a IMT Smile History TOUR. Pôsobí vo vlastnej funkovej formácii Groovin' Heads a bluesovej kapele Gapa & Mečiar Blues Connection, momentálne úzko spolupracuje s IMT Smile a Petrom Lipom.