Melinda Clarke

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Melinda Clarke
Celé menoMelinda Patrice Clarke
Narodenie 24. apríl 1969 (54 rokov)
Dana Point, Kalifornia, USA
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1989 – súč.
ManželErnie Mirich (1997 - 2005)
Adam Farmer (od 2015)
Deti1

Melinda Clarková (* 24. apríl 1969, Dana Point, Kalifornia, USA) je americká herečka.

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Clarková sa narodila ako dcéra baletky a herca Johna Clarka. Má brata menom Joshua a jej sestra Heidi zomrela v roku 1994 na zhubný nádor srdca. V roku 1987 odcestovala do Los Angeles, aby sa venovala modelingu.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1989 sa stala súčasťou hereckého obsadenia americkej telenovely Days of Our Lives, kde účinkovala do roku 1990 a objavila sa v 139 epizódach. V roku 1993 si zahrala vo filme Návrat živé smrti 3, kde stvárnila hlavnú úlohu.

V roku 1996 bola zvažovaná do úlohy Tatum Riley vo filme Vreskot, ale rolu neprijala a objavila sa vo filme Vraždiaci jazyk. Clarková bola za svoj herecký výkon ocenená cenou pre najlepšiu herečku na Filmovom festivale v Sitges. Neskôr sa začala sporadicky objavovať vo filme a dala skôr prednosť televízii. Účinkovala v menších rolách v televíznych seriáloch ako Xena, Čarodejnice či Seinfield.

Získala hosťujúcu úlohu v televíznom seriály O.C California, kde stvárnila zápornú postavu Julie Cooper. Jej postava si získala pozitívne ohlasy u divákov a z hosťujúcej postavy, získala viac priestoru, čím sa stala neoddeliteľnou súčasťou seriálu. Clarková účinkovala v seriály do jeho záveru, v roku 2007.

V časovom rozmedzí 20012015 sa sporadicky objavovala v kriminálnom televíznom seriály C.S.I.: Kriminálka Las Vegas ako Dr. Heather Kessler tzv. Lady Heather.

Hosťovala v piatich epizódach televízneho seriálu Upírske denníky z roku 2010, kde získala pozitívne recenzie na jej herecký výkon. V rovnakom roku, sa stala súčasťou hereckého obsadenia televízneho seriálu Nikita. Tiež hosťovala v televíznom seriáloch ako Vincentov svet, Vegas či Gotham.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Jej manželom bol Ernie Mirich, v rokoch 19972005. Majú spolu jedno dieťa, dcéru Catherine Grace, narodenú v roku 2000. V septembri 2015 sa vydala druhý krát, za Adama Farmera, v jej rodnom meste.

Na základe jej hereckej postavy, boli vytvorené dve akčné figúrky. Prvou bola postava Jessicy Priest, vo filme Spawn, z roku 1997 a druhou bola rola Velascy, z televízneho seriálu Xena.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Melinda Clarke na anglickej Wikipédii.