Pikachu

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Pikachu
Japonské meno ピカチュウ, Pikačú
Poradové číslo 25
Generácia prvá
Typ elektrický
Vývojový stupeň druhý
Predošlý vývoj Pichu
Ďalší vývoj Raichu
Spôsob vývoja Hromový kameň
Výška 0,4 m
Hmotnosť 6 kg
Úvodná epizóda Pokémon: ep. 1
Schopnosť Statika (angl. Static)

Pikachu (jap. ピカチュウ – Pikačú, angl. Pikachu) je Pokémon – fiktívna postava z hier, mangy, zbieracích kariet, anime a ďalších médií vytvorených Satošim Tadžirim s názvom Poketto Monsutta alebo skrátene Pokémon.

Charakteristika[upraviť | upraviť zdroj]

Pikachu je malý, ale silný pokémon, ktorý býva často opisovaný ako elektrická myš. Je žltej farby s červenými lícnymi vačkami, z ktorých vydáva elektrinu. Je veľmi rýchly a dobre si rozumie s ostatnými pokémonmi. Ako aj jeho predchodca Pichu, aj Pikachu najradšej pojedá jablká. Pokiaľ nie je v ohrození, správa sa väčšinou ako milý a priateľský pokémon.

Pikachu patrí do prvej generácie pokémonov, takže sa po prvýkrát objavil už v úplne prvých Pokémon hrách – Pokémon Red a Blue, ktoré sa odohrávajú v regióne Kanto. Odvtedy bolo možné chytiť alebo nejako inak získať Pikachua v každej Pokémon hre, ktorá kedy vyšla. Pikachua však najviac preslávil anime seriál, v ktorom vystupoval ako prvý pokémon hlavného protagonistu, Asha Ketchuma z mesta Pallet, a zároveň sa doposiaľ objavil vo všetkých epizódach.

Pikachu je druhou vývojovou fázou Pichua, z ktorého sa vyvinul vďaka tomu, že bol šťastný. Ďalej sa pomocou Hromového kameňa (angl. Thunder stone) dokáže premeniť na oveľa väčšiu elektrickú myš – na Raichua. Pikachu na vyšších úrovniach na nepriateľov útočí silnými útokmi ako sú napríklad Blesk (angl. Thunder) alebo Železný chvost (angl. Iron Tail). Dvojnásobné zranenie Pikachuovi spôsobujú útoky zemného typu.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]