Redaktor:Patrik Stacho

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Patrik Stacho som Narodeny 18.12.1992.Trencin.Vyrastal som Dedine Bosaca moje zaluby boli florball,futbal zacal som hravat futbal oneskorene aj florbal vzdy ma to bavilo trenujem preto lebo ma to bavi aby som bol profesional. Byt Profesional nie je jednoduche,Kazdy ktory chce byt profesional musi na sebe tvrdo pracovat.A potom sa ukazu aj vysledky.


BOŠÁCA - SOBLAHOV - dorast 3:1 (1:1)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 21.06.2010

Posledný zápas sezóny odohrali dorastenci OŠK Bošáca na domácom trávniku proti hráčom Soblahova a rozlúčili sa víťazstvom. Prvý polčas bol herne  vyrovnaný a hral sa obojstranne svižný futbal. Domáci išli do vedenia po pramom kope Šimona Katrinca, keď z pravej strany nádherne zatočil loptu do vzdialenejšej "šibenice" a bolo 1:0. Po tomto góle chceli domáci pridať i ďalšie góly, ale nepodarilo sa im zvýšiť náskok, naopak inkasovali po rýchlom protiútoku hostí, keď ich hráč hokejovým blafákom prekonal nášho brankára. Do kabín sa odchádzalo za nerozhodného stavu 1:1.

V kabíne domácich bolo mierne umývanie hláv a na ich výkone v druhom polčase to bolo badať. Hneď v druhej minúte toziž opäť viedli, keď Dominik Zámečník po priťuknutí hlavou od Mariána Kopunca zakončil svoj únik gólom - 2:1. Domáci sa naďalej snažili a hostí nepúšťali do žiadnych vážnejších akcií. Ich snahu mohlo pribrzdiť vylúčenie domáceho Patrika Mihalu, ale na výkone to poznať nebolo, naďalej dobre kombinovali a prečíslovali hosťujúcich hráčov a na ich bránu sa valil jeden útok za druhým. Na 3:1 zvyšoval Marián Kopunec po peknej akcii domácich, keď center Matúša Katrinca Robo Mihala zakončil do brvna a Marián dotlačil loptu do siete. Do konca stretnutia sa už skóre nemenilo a ich oslava postupu do V. ligy Sever tak mala víťaznú príchuť. Treba poďakovať všetkým hráčom, ktorí sa na tomto historickom úspechu podieľali a popriať im v náročnej súťaži veľa úspechov!

Tento zápas bol posledným v drese dorastu pre Róberta Mihalu, Mariána Kopunca, Šimona Katrinca a Jakuba Kaššovica, ktorí končia v doraste a od novej sezóny sa budú snažiť presadiť v drese dospelých. Prajeme im veľa úspechov v ich ďaľšom futbalovom živote a patrí im veľká vďaka za to, čo v doraste dosiahli.

Góly: Šimon Katrinec, Dominik Zámečník, Marián Kopunec - Kačena

Zostava: Patrik Zámečník - Jakub Kaššovic (46. min. Matúš Katrinec), Zdenko Bako, Peter Ochodnický (80. min. Patrik Stacho), Patrik Mihala - Daniel Kukuča (25. min. Michal Kostelan), Róbert Mihala - K, Šimon Katrinec - Dominik Zámečník, Dominik Vavro (60. min. Dominik Jakubík), Marián Kopunec

Rozhodcovia:  Majcher, AR - Paulovič

NOVÁ VES n/V - BOŠÁCA - dorast 1:0 (0:0)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 14.06.2010

V Novej Vsi vo veľmi teplom počasí odohrali dorastenci nešťastný zápas. Nastúpili síce oslabení o niektorých hráčov základnej zostavy, ale na ich hre to v úvode nebolo badať a domáci nevedeli kam skôr skočiť, hneď v úvode mal tri gólové šance Marián Kopunec, neujali sa ani ďalšie šance, najmä strela Petra Ochodnického po zahratí rohového kopu nakrátko sa pýtala do brány, ale brankár domácich jeho tvrdú strelu vyrazil, pri následnej dorážke Šimonovi Katrincovi lopta dobre nesadla. Bošáčania sa naďalej snažili streliť gól, ale ich zakončenia boli nepresné a tak sa do kabín odchádzalo za stavu 0:0.

Obraz hry v druhom polčase sa nezmenil, naši dobre kombinovali v strede poľa, ale nevedeli sa presadiť cez obetavo hrajúcich domácich v obrane. Domáci pohrozili prvýkrát z priameho kopu, keď ďalekonosnú strelu Patrik Zámečník vytesnil na roh. To bol prvá strela domácich medzi žrde. Naši sa neustále snažili tvoriť hru a diktovať tempo hry, ale gól padol do našej sieťe, keď po oslobodzujúcom odkope domáceho obrancu Zdenko Bako nevidel loptu kvôli slnku, loptu dobre nezasiahol, domáci útočník mu ju zobral, tvrdo vystreli, jeho strelu Patrik Zámečník vyrazil presne na nohu dobiehajúceho domáceho hráča a pre neho nebol problém zasunúť loptu do prázdnej brány 1:0. Po tomto góle sa na naše kopačky vkradla nervozita a chvíľu trvalo, kým sa z tohto šoku spamätali, prejavovalo sa to najmä nepresnosťami v rozohrávke a zbytočnými stratami lôpt. V závere si naši dorastenci vynútili veľký tlak, kopali niekoľko rohových kopov, ale lopta nie a nie skončiť v domácej sieti, najväčšiu šancu na vyrovnávajúci gól mal Dominik Zámečník, ale jeho hlavička skončila na tyči domácej brány. Domáci obetavosťou nakoniec jednogólový náskok udržali a aj keď šťastne, nakoniec zvíťazili, lebo kto nedá gól, nemôže pomýšľať na víťazstvo.    

Zostava: Patrik Zámečník - Matúš Katrinec, Zdenko Bako, Peter Ochodnický, Lukáš Kozic - Michal Kostelan (55. min. Patrik Zámečník), Róbert Mihala - K, Domink Vavro, Šimon Katrinec - Patrik Stacho (30 min. Dominik Zámečník), Marián Kopunec

DOLNÁ SÚČA - BOŠÁCA - dorast 4:0 (2:0)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 18.05.2010

Dorastenci vycestovali za svojim súperom do Dolnej Súče, kde sa napriek trvalému dažďu hral svižný futbal. Zo začiatku prebrali iniciatívu naši hráči a vytvárali si strelecké príležitosti, ale domáci svojou bojovnosťou a nasadením postupom času prebrali opraty zápasu do svojich rúk a hlavne svojim dôrazom začali bošáckym hráčom robiť problémy. Otvoriť skóre zápasu mohli naši hráči, keď sa ocitol sám pred bránkou Dominik Zámečník, ale jeho prízemná strela trafila brankára do nôh. Ďalšie pekné akcie našich hráčov neboli dotiahnuté do gólového konca, tak prišiel trest v podobe gólu v našej sieti. Po zlom odkope nášho obrancu nastal zmätok v pokutovom území, najlepšie sa zorientoval domáci hráč a z bezprostrednej blízkosti poslal domácich do vedenia. Bošáčania sa ani poriadne nespamätali a bolo 2:0, to keď v strede poľa stratili loptu, domáci hráč výborne využil situáciu, keď naši strední obrancovia sa vysúvali, poslal dlhú prihrávku medzi nich, kde si nabehol domáci útočník a z hranice pokutového územia nedal nášmu brankárovi šancu tvrdou krížnou strelou. Tak skončil i prvý polčas, keď znížiť mohol najmä Marián Kopunec, ale po peknej akcii z ľavej strany mal loptu na "dlhú nohu" a jeho zakončenie išlo mimo brány.

Do druhého polčasu išli naši dorastenci s odhodlaním urobiť niečo s výsledkom, ale opak bol pravdou, domáci úplne ovládli dianie na ihrisku a nedovolili našim hráčom ohroziť domáceho brankára i keď náznaky šancí boli, ale priama strela na bránu sa nevyskytla, naopak domáci ešte dvakrát rozvlnili sieť za našim brankárom. Výsledok je síce krutý, ale úplne zaslúženy, lebo na domácich hráčoch bolo vidieť odhodlanie pobiť sa o výsledok a chuť zvíťaziť.

Zostava: Patrik Zámečník - Jakub Kaššovic (46. min. Matúš Katrinec), Zdenko Balo, Domink Jakubík, Lukáš Kozic - Peter Ochodnický (75. min. Patrik Stacho), Róbert Mihala (K), Domink Vavro, Šimon Katrinec - Marián Kopunec, Domink Zámečník (55. min. Michal Kostelan)

BOŠÁCA - KÁLNICA - dorast 1:0 (1:0)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 03.05.2010 (aktualizované 04.05.2010)

Bošácki dorastenci nastúpili na svoj ďalší zápas po týždni voľna proti rivalovi z Kálnice, ktorej výsledky v jarnej časti súťaže ukazovali, že do Bošáce prídu s cieľom bodovať. Priebeh zápasu to aj potvrdil, keď hostia s niekoľkými novými hráčmi oproti jesennej časti ukázali, že ich doterajšie výsledky neboli dielom náhody.

Od začiatku sa hral svižný futbal, hostia nastúpili aktívne a snažili sa čo najskôr streliť gól, ale domáca obrana ich snahu eliminovala a úvodný tlak ustála. Postupne domáci prebrali iniciatívu a začali podkurovať hosťujúcej obrane, ale hostia taktiež nezaostávali a snažili sa využívať svojich rýchlych útočníkov na prekonanie našej obrany, čo sa im ale nepodarilo, naopak prišla pekná akcia domácich, keď Peter Ochodnický prešiel stredom ihriska cez niekoľkých súperov a jeho strela z 20 m skončila na brvne kálnickej bránky. Potom prišli ďalšie šance domácich, rozhodca neodpískal jedenástku pre domácich, keď bol faulovaný aktívne hrajúci Dominik Zámečník, potom si rozhodcovia nevšimli, že loptu kálnický brankár chytil cca meter za čiarou po rohu Šimona Katrinca, ani ruku obrancu hostí po odrazenej lopte, ale to domácich nezlomilo a naďalej sa snažili o strelenie gólu.  Tan padol po peknej akcii, keď Robo Mihala vysunul Daniela Kukuču, ktorý prešprintoval obrancu, zasekol loptu pred čiarou, obranca znovu zahral rukou, ale Daniel situáciu dohral, keďťe rozhodca znovu neodpískal pokutový kop a jeho strela z veľkého uhla skončila v kálnickej sieti 1:0! Po góle bošáčanie ďalej hrali aktívne a snažili sa o strelenie druhého gólu, keď najmä Michal Kostelan po pravej strane ťahal naše útoky.

Do druhého polčasu obidve mužstvá nastúpili koncentrované na svoj výkon a so snahou o vstrelenie gólu. Hostia sa snažili s viacerými hráčmi tlačiť do útoku, čo dávalo našim možnosť na rýchle protiútoky, ktoré realizovali Michal Kostelan a Dominik Zámečník, ale ich šance ostali nevyužité, keď Dominik dva krát len tesne minul hosťujúcu bránu. Najväčšiu šancu mal Robert Mihala, ale jeho strelu bravúrne vyrazil kálnický brankár. Šance mali i hostia, najmä po priamom kope z pravej strany, ale vyznamenal sa Patrik Zámečník, ktorý strelu do "šibenice" nádherne vyrazil. Náš brankár sa vyznamenal pri ďalších situáciách, keď nakopávané lopty do šestnástky boli veľmi nebezpečné, ale všetky tieto situácie s prehľadom vyriešil. Do konca zápasu sa hral otvorený futbal, vo vysokom tempe, ale gól už nepadol a tak domáci po štvrtý krát v rade porazili Kálnicu 1:0.

Treba konštatovať, že cca 100 divákov videlo veľmi dobré stretnutie, korektné, s nasadením a bojovnosťou a určite odchádzali zo zápasu spokojní.

Gól:   Daniel Kukuča

Zostava: Patrik Zámečník - Matuš Katrinec, Zdenko Bako, Peter Ochodnický, Lukáš Kozic - Michal Kostelan, Róbert Mihala (K), Marián Kopunec ( 55. min. Dominik Jakubík), Šimon Katrinec (46. min. Patrik Mihala) - Daniel Kukuča (89. min. Patrik Stacho), Dominik Zámečník

OMŠENIE - BOŠÁCA - dorast 3:0 (1:0)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 11.04.2010

Dorastenci nastúpili na svoj ďaľší majstrovský futbalový zápas u súpera z hornej polovice tabuľky v značne oslabenej zostave, keďze zo základnej zostavy z rôznych príčin (choroby, zranenia, doplnenie družstva mužov) chýbali 4. hráči. Aj napriek tomu sa hneď od začiatku zápasu chopili iniciatívy a domácich hráčov svojou kombinačnou hrou nepustili k hre. Z tejto aktivity si vytvorili niekoľko dobrých streleckých pozícií, ale domácich držal v hre veľmi dobre chytajúci brankár, ktorý sa vyznamenal najmä pri voleji Dominika Vavra, keď jeho strelu smerujúcu pod brvno bravúrne vyrazil na roh. Ďaľšiu šancu na skórovanie mal Dominik Zámečník, ale jeho gólová strela trafila obrancu domácich. Naši chlapci sa naďalej usilovali o strelenie gólu, najbližšie k nemu bol opäť Dominik Zámečník, keď jeho rohový kop skončil na brvne domácej brány. Naši hráči úplne ovládli stred poľa, ich kombinácie boli oku ľahodiace, ale gól z toho nebol a prišiel krutý trest v podobe gólu v našj sieti, keď sme nazachytili dlhú loptu na pravej strane obrany a  prízmená polostrela - poloprihrávka útočníka domácich smerujúca do malého vápna našla nabiehajúceho hráča, ktorý predskočil aj obrancu, ako aj brankára a jeho teč skončil v sieti našej brány. Tu sa ukázalo, aký vie byť futbal krutý, lebo jednoznačne lepšie mužstvo odchádzalo do kabín s jednogólovým mankom, lebo do polčasu sa na stave už nič nezmenilo.

Do druhého polčasu sme opäť vstúpili aktívne, ale domáci vedomí si jednogólového nádskoku hrali obrannú taktiku a čakali na rýchle protiútoky, aj napriek tomu sme si vytvárali príležitosti na vyrovananie, ako aj otočenie výsledku v náš prospech, ale zasiahla "vyššia moc", keď rozhodca nepostrehol po nakopnutej lopte domáceho obrancu jasné postavenie mimo hry domáceho útočníka, ktorý poslal prihrávku na svojho spoluhráča taktiež postaveného mimo hry a ten zvýšil na 2:0 pre domácich. Už v tomto momente sme mali niekoľko hráčov, ktorý zápas dohrali so sebazaprením, lebo ich vo výkone limitovali zranenia, ale aj napriek tomu sa snažili s výsledkom niečo urobiť, ale už sa im to nepodarilo, navyše tesne pred koncom ešte raz inkasovali, keď odkop domácich nezachytil stred našej obrany a zabiehjúci útočník svoj nájazd na nášho brankára premenil na tretí gól. 3:0!

Aj napriek prehre možno konštatovať, že dorastenci nesklamali, hrali futbal, ktorý sa musel páčiť, len mu chýbalo to najdôležitejšie - góly.

Zostava: Patrik Zámečník - Jakub Kaššovic (80. min. Patrik Stacho), Dominik Vavro, Peter Ochodnický, Patrik Mihala - Michal Kostelan (55. min. Matúš Katrinec), Róbert Mihala (K), Marián Kopunec, Lukáš Kozic - Dominik Zámečník, Daniel Kukuča

TRENČIANSKE JASTRABIE - BOŠÁCA - dorast 1:3 (1:1)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 29.03.2010

Zaujímavý zápas odohrali dorastenci v Trenčianskom Jastrabí. Od úvodného hvizdu rozhodcu sa snažili diktovať tempo hry, hľadali možnosť, ako ohroziť domácu bránu, ale napriek vynaloženému úsiliu, šancí bolo ako šafránu, keď najmä neperesnosti v predfinálnej fáze spôsobovali stratu lopty. Domáci sa taktiež snažili, takže hra sa väčšinou odohrávala medzi šestnástkami. Prvý gól padol po peknej akcii, keď si na krížny pas od Roba Mihalu nabehol Šimon Katrinec, ktorý vyhral súboj s brankárom domácich, lopta sa dostala k úplne voľnému Danovi Kukučovi, pre ktorého nebol problém zakončiť do opustenej brány domácich - 0:1. Po strelení gólu bošáčania poľavili a prenechali iniciatívu domácim. Tí do polčasu stihli aj vyrovnať, keď streleniu gólu predchádzala nepremená penalta domácich, ktorú výborne vyrazil Patrik Zámečník, ale nedôslednosť v obrane sa nevyplatila, lebo neboli schopní odkopnúť loptu do bezpečia, tá sa dostala na hranicu pokutového územia, odkiaľ domáci hráč výborne trafil krížnou strelou spodný roh našej brány a bolo vyrovnané 1:1.

Do druhého polčasu nastúpili obidve družsvá s odhodlaním strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale od úvodu boli naši chlapci lepší, zlepšili pohyb bez lopty, spresnili prihrávky a hneď bolo na ihrisku vidieť, že kvalita je na našej strane. Bolo len otázkou času, kedy padne do domácej brány gól. O ten sa postaral kurióznym spôsobom Daniel Kukuča, keď ho do hlavy trafila tvrdá strela Dušana Helíka, ktorá smerovala do šibenice domácich, ale aj tak lopta skončila v sieti. Po tomto momente musel byť Daniel ošetrovaný a zápas sa pre neho skončil. Naši chlapci si vypracovali niekoľko veľmi dobrých šancí, dokonca Lukáš Kozic trafil brvno, ale na 3:1 pre naše mužstvo upravil až 5. min. pred koncom Dominik Jakubík, ktorý po skrumáži pred domácou bránkou dopravil loptu do siete s prispením domácich obrancov.

Góly: Daniel Kukuča -2, Dominik Jakubík

Zostava: Patrik Zámečník - Matúš Katrinec (46. min.  Jakub Kaššovic), Zdenko Bako, Dominik Jakubík, Lukáš Kozic - Peter Ochodnický (45. min. Dušan Helík), Róbert Mihala - K, Marián Kopunec, Šimon Katrinec - Dominik Zámečník, Daniel Kukuča (70. min. Patrik Mihala), Patrik Stacho nenastúpil

ĽUBORČA - BOŠÁCA- dorast 0:2 (0:1)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 22.03.2010

Vzhľadom k tomu, že prvé jarné kolo bolo odložené, dorastenci na svoj prvý jarný zápas nastúpili v Ľuborči. Na výkone obidvoch mužstiev bolo vidno, že sa hrá prvý súťažný zápas. Domáci futbalovo menej zdatní bojovali o každú loptu a našim chlapcom sa zase nedarila kombinácia podľa ich predstáv. Futbalová kvalita bola jednoznačne na našej strane, ale zbytočné straty lôpt v strede poľa nedávali veľa možností na zakončenie a zároveň ponúkali domácim možnosť rýchleho protiútoku, síce im naši dorastenci veľa príležitostí nedovolili, ale vyťažili z ich aktivity niekoľko rohových kopov, ktoré mohli priniesť pre ich mužstvo úspech v podobe gólu, ale všetky tieto situácie naši ustáli. Prvý gól padol až zo štandartnej situácie, keď bol vo svojom prieniku faulovaný Marián Kopunec. Loptu si z pravej strany postavil Šimon Katrinec a jeho ľavačka sa nemýlila - na jeho zatočenú loptu pod brvno brankár nedosiahol a vyhrávali sme 1:0. Takto skončil aj prvý polčas, lebo viac šancí si už nevypracovalo ani jedno mužstvo.

Druhý polčas začali naši dorastenci aktívne a domácim podkurovali z každého útoku. Jeden taký sa vydaril, keď sa na ľavej strane výborne uvoľnil Dušan Helík, obišiel dvoch súperových hračov a ako na podnose ponúkol gól Dominikovi Zámečníkovi - 0:2. Po tomto góle sme úplne ovládli dianie na ihrisku a šance na zvýšenie náskoku pribúdali. Darilo sa nám prekonávať domáci ofsajd systém a niekoľko krát sa naši hráči rútili sami na domácu bránu, ale v zakončení chýbal potrebný pokoj a v niektorých situáciach aj šťastie. Domáci boli neškodní a aj z tohoto dôvodu sa skóre už nezmenilo.

Góly: Šimon Katrinec, Dominik Zámečník

Zostava: Patrik Zámečník - Matúš Katrinec, Zdenko Bako, Dominik jakubík, Patrik Mihala (20. min. Lukáš Kozic) - Peter Ochodnický (70. min. Michal Kostelan), Róbert Mihala - K, Dušan Helík (65. min. Daniel Kukuča), Šimon Katrinec - Marián Kopunec, Dominik Zámečník (85. min. Patrik Stacho)

Rozhodca: Peter Sokol, ...

BOŠÁCA - MELČICE LIESKOVÉ - dorast 3:0 (1:0)[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 19.04.2010

V krásnu slnečnú nedeľu nastúpili dorastenci na svoj druhý zápas doma v jarnej časti súťaže proti mužstvu, s ktorým sa dôverne poznajú a dalo sa očakávať, že to bude taktický boj aj vzhľadom na skutočnosť, že obidvom mužstvám chýbali niekoľkí hráči zo základnej zostavy. Zápas začal vo svižnom tempe, ale väčšinou sa hra odvíjala medzi šestnástkami. Iniciatívnejší boli domáci, ktorý sa snažili prekonať obranný val hostí, ale vo finálnej fáze im chýbal potrebný pokoj a presnosť, resp. strely nemali potrebnú razanciu. Snaha domácich ale priniesla úspech, keď si na krížny pas od Roba Mihalu nabehol na ľavej strane Šimon Katrinec, jeho prudká strela prešla brankárovi medzi nohami a Dominik Zámečník nekompromisne zavesil - 1:0. Po tomto góle sa domáci upokojili a naďalej tlačili hostí pred ich šestnástku, ale tento tlak ukončil polčasový hvizd rozhodcu.

Do druhého polčasu nastúpili obidve mužstvá koncentrované na svoj výkon a predvádzali pekné futbalové momenty. Výpady hostí po nakopávaných loptách naša obrana vždy vyriešila k spokojnosti, takže hostia nemali vážnejšiu možnosť na ohrozenie našej brány. Upokojujúci druhý gól mohol padnúť po peknej akcii Petra Ochodnického, ktorý sa predral stredom hosťujúcej obrany, išiel sám na brankára, nezištne prihral Mariánovi Kopuncovi, ktorý bol sám na päťke pred opustenou bránou, ale jeho zakončenie skončilo vedľa brány. To mohlo domácich mrzieť, lebo po ojedinelom útoku hostí sa ich útočník pekne uvoľnil v šestnástke, ale jeho strela bola slabá a nepresná. Domáci pochopili, že musia pridať, aby strelili upokojujúci druhý gól. Podarilo sa to Robovi Mihalovi z pokutového kopu, keď bol v šestnástke faulovaný Marián Kopunec, ktorý sa uvoľňoval cez obrancu, ten mu podložil nohu a bol z toho pokutový kop. Robo trafil presne k tyči - 2:0. Od tohto momentu bolo na ihrisku už len jedno mužstvo a šance na zvýšenie náskoku pribúdali, rozhodca hosťom odpustil ďalší pokutový kop, keď bol znovu faulovaný Marián Kopunec, ale druhý krát na biely bod neukázal. Posledný gól zápasu pridal Robo Mihala 5 minút pred koncom, keď mu loptu priťukol striedajúci Patrik Stacho a Robo s prehľadom rozvlnil sieť za brankárom hostí.

V peknom počasí sledovalo futbal dobrej úrovne cca 50 divákov.

Zostava:  Patrik Zámečník - Jakub Kaššovic (70. min. Matúš Katrinec), Zdenko Bako, Peter Ochodnický, Patrik Mihala - Michal Kostelan, Róbert Mihala - K, Dušan Helík, Šimon Katrinec - Marián Kopunec (80 min. Patrik Stacho), Dominik Zámečník (65. min. Daniel Kukuča)

Góly: Róbert Mihala - 2 (1. z 11 m), Dominik Zámečník


Ďalší úspech dorastencov - 2.miesto na halovom turnaji v Trenčíne.[upraviť | upraviť zdroj]

publikované 12.01.2010

Dňa 10. 1.2010 sa naši dorastenci zúčastnili halového futbalového turnaja v športovej hale na Sihoti v Trenčíne, ktorý organizoval futbalový oddiel Záblatie, pod názvom „ 1. Ročník novoročného turnaja dorastencov pod záštitou viceprimátora mesta Trenčín“, na ktorom obsadili skvelé 2. miesto.

O víťazstvo v turnaji bojovalo 8 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch základných skupín:

Skupina A:

TTS Trenčín (V. liga), Horná Súča (MO), Soblahov(MO), Záblatie, (II. trieda – Sever)

Skupina B:  

Drietoma (V. liga), Bošáca (MO), Melčice-Lieskové (MO), Opatová nad Váhom (II. trieda – Sever)

V skupine sa hralo systémom každý s každým a potom nasledovalo štvrťfinále, semifinále, súboj o tretie miesto a finále.

V základnej skupine podali naši dorastenci malátne výkony, keď ani v jednom stretnutí nestačili na svojho súpera a postupne prehrali s Drietomou 1:2, s Opatovou n/V1:3 a s Melčicami-Lieskové dokonca 0:4, keď ich výkony od zápasu k zápasu mali klesajúcu tendenciu. O obidva naše góly sa postaral Dominik Vavro.

Do vyraďovacích bojov ale nastúpilo úplne iné družstvo Bošáce a konečne predviedli, čo je v ich silách.

V štvrťfinálovom súboji mali za súpera víťaza základnej skupiny "A" - družstvo Soblahova. Zápas mal veľmi dobrú úroveň, naši začali náporom a v úvodných minútach mal brankár Soblahova za sebou niekoľko dobrých zákrokov, ktoré zabránili, aby sme otvorili skóre tohto zápasu. Potom sa hra vyrovnala a šance boli i na druhej strane, ale mierna prevaha bola na našej strane. Do konca zápasu gól nepadol a tak o postupujúcom rozhodovali pokutové kopy. Prvý išel kopať hráč Soblahova, ktorému jeho tvrdú strelu Lukáš Figura zneškodnil. Robo Mihala nezaváhala a jeho tvrdá strela skončila v sieti - 1:0. Potom hráč Soblahova vyrovnal na 1.1, keď jeho prudká strela po zemi k tyči bola nechytateľná. Dušan Helík napálil do brankára a hráči Soblahova sa mohli dostať do psychyckej výhody, ale ich hráč netrafil bránu a následne o všetkom rozhodol Dominik Vavro, ktorý nedal brankárovi šancu zasiahnuť - 2:1.  

V semifinále čakal našich chlapcov súboj cti s Melčicami, nakoľko v základnej skupine s nimi prehrali rozdielom triedy. Naši chlapci odohrali skvelý zápas, bojovali a pokazenú reputáciu si dokázali napraviť. O jediný gól zápasu sa postaral Šimon Katrinec, keď akciu na jeden dotyk zakončil jeho netypickou "pravačkou" bez prípravy k tyči. Na konci zápasu vládla nervozita a šance na vyrovnanie mali hráči Melčíc po miernych záváhaniach v obrane, ale víťazstvo sme udržali a postúpili do finále.

V súboji o celkového víťaza turnaja sme sa stretli s celkom Drietomy a znovu mala prísť odveta za prehru v základnej skupine. Hra obidvoch mužstiev bola dobre organizovaná a šancí na strelenie golu nebolo priveľa a keď si niektoré mužstvo takú vypracovcalo, skvele zasiahli obidvaja brankári. Zdalo sa, že aj tento zápas nebude mať v riadnom čase víťaza, resp. kto urobí chybu, prehrá. Na našu škodu, urobili sme ju my, keď Šimon Katrinec nešťastne pristavil loptu pre súpera, ten ju posunul úplne voľnému hráčovi pred bránu a ten zoči-voči Lukášovi nezaváhal. Náš záverečný nápor úspech nepriniesol a tak sa z celkového víťazstva a prvenstva v turnaji tešii hráči Drietomy a naši chlapci obsadili veľmi pekné druhé miesto. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený hráč Bošáce Dominik Vavro.

Na turnaji OŠK Bošáca reprezentovali:

Lukáš Figura, Zdenko Bako, Róbert Mihala, Šimon Katrinec, Dominik Jakubík, Dušan Helík, Dominik Vavro, Marián Kopunec, Peter Ochodnický, Lukáš Kozic, Matúš Katrinec, Jakub Kaššovic, Patrik Mihala, Michal Kostelan, Patrik Stacho, tréner Jozef Mihala, asistent trénera Martin Kochan.

Na záver by som chcel poďakovať pánom Petrovi Helíkovi, Rastislavovi Adamaťovi, Mariánovi Kopuncovi st., Martinovi Kochanovi a Jozefovi Mihalovi, ktorí obetovali nedelňajšie predpoludnie aj popoludnie a bez nároku na preplatenie nákladov s tým spojených odviezli dorastencov na tento turnaj.