Redaktor:Ypsilonko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Objaviteľ samoliečebnej metódy
Štefan Zakuťanský
 Meno                Štefan Zakuťanský - objaviteľ samoliečebného pudu, autor samoliečebnej metódy, objaviteľ zabudnutej československej tradičnej medicíny, objaviteľ zápalových ložísk, objaviteľ prírodnej zákonitosti hojenia zápalu, držiteľ patentu na masážnu pomôcku pre hĺbkovú masáž, lektor, terapeut. 
 Stav                      rozvedený (v súčasnosti žije s družkou)
 Deti                       Štefan Zakuťanský ml. 1981
                               Juliana Zakuťanská     1982
                               Martina Zakuťanská     1998
                               Miroslava Zakuťanská  2001
 Fotka

 Dátum narodenia     = 22. február 1958 (66 rokov)
 Miesto narodenia     = Varkovichi, 
 Bydlisko                   = Bardejov
 Národnosť               = Slovensko  slovenská
 Známy vďaka           = ako  autor samoliečebnej metódy,  ako  objaviteľ  samoliečebného  pudu 
 Roky pôsobenia v liečiteľstve    1984 -súčasnosť
 Pôsobenie           = objaviteľ, terapeut, lektor, spisovateľ, vydavateľ,
 Koníčky                 liečiteľstvo, paraglyding, windsurfing, cykloturistika 
 

Ako to všetko začalo? Čo bolo impulzom, aby sa začal zaoberať práve takouto činnosťou? Odpoveď je stručná. Priniesol to život sám, počas liečby svojich ťažkých a neliečiteľných zdravotných problémov. Pochádza z východoslovenskej obce Cigeľka. Určite mnohí poznáte aj známu liečivú Cigeľskú vodu, ktorá sa v ich obci vyskytuje. Základnú školu 1. - 4. ročník absolvoval v Cigeľke, 5. ročník na ZŠ v Petrove, 6. - 9. ročník na ZŠ v Gaboltove. Po základnej škole nastúpil na Hotelovú akadémiu do Prešova. Po škole pracoval ako prevádzkar v hotely. Po vojenčine ako vedúci v mäsiarne a neskôr vedúci chaty. Liečeniu zápalových chorôb sa venuje už vyše 30 rokov. V minulosti trpel vážnymi zdravotnými problémami, ktoré sa týkali hlavne pohybového aparátu. Najväčší problém mu spôsobovali bolesti chrbtice, hlavy, končatín a obvodu tela. Pre lekárov a liečiteľov bol nevyliečiteľným prípadom. Študoval medicínu ako samouk. Skúmal a snažil sa vylepšiť doterajšie medicínske a alternatívne spôsoby liečby, aby sa zbavil príšerných chronických bolestí. Vrcholom jeho 30 ročnej liečiteľskej a bádateľskej činnosti je objav existencie Samoliečebného pudu, ktorý je zakódovaný (zabudovaný) v génoch každého živočícha. Tak ako I.P. Pavlov skúmal reflexy a objavil podmienené a nepodmienené reflexy u živočíchov a získal Nobelovu cenu, jemu sa podarilo prísť na nový pud. Pomenoval ho Samoliečebný pud. Od malička ho viedla zvedavosť, intuícia, talent, odvaha, kreativita a v neposlednom rade dlhoročná liečebná prax s tisíckami pacientov, od ktorých má spätnú väzbu. Vedomosti, prax v tejto oblasti a kroky aké v živote volil, ho doviedli k správnym dverám, za ktorými sa pred svetom skrýval doteraz neznámy pud. Prednáškovým turné prešiel celé Slovensko (mestá a dediny), od východu po západ. Samoliečebnú metódu prezentoval aj v Austrálii, Amerike a po západnej Európe. Uvádza do života samoliečebnú metódu, ktorá pochádza zo samoliečebného pudu. Za tie roky mu rukami prešlo tisíce pacientov, ktorým pomáhal a pomáha aj teraz riešiť ich zdravotné problémy. Pán Zakuťanský ako vedúca osobnosť samoliečebnej metódy, už vyše 25 rokov propaguje a učí našu zabudnutú československú tradičnú medicínu v celej jej šírke - dáva ju opäť do povedomia ľudí. Bylinkár lieči ľudí bylinkami, psychotronik energiami, pán Zakuťanský lieči ľudí učením. Učí ľudí, ako sa majú liečiť doma sami - masážami, ako to kedysi robili naši predkovia. Výsledkom jeho vloženej energie do učenia ľudí sú tisíce vyliečených prípadov, ktorí sa podľa jeho knihy liečili sami.


Diela[upraviť | upraviť zdroj]

1992 Ako si vyliečiť choroby dýchacieho ústrojenstva 1992 Jak si vyléčit nemoce dýchacího ústorí 1993 Samovyšetrenie, samoliečba zápalových ochorení 3. rozšírené vydanie 1995 Samoliečba zápalových ochorení 4. rozšírené vydanie 2000 Samoliečba zápalových ochorení – 5. rozšírene vydanie 2011 Samoliečba zápalových ochorení – 6. rozšírene vydanie 2014 Samoliečebný pud – samoliečba zápalových ochorení 7. rozšírené vydanie 2015 Sebeléčebný pud – sebeléčeni zánětlivých onemocnění 8. rozšírené vydanie 2016 Samoliečebný pud – samoliečba zápalových ochorení 9. rozšírené vydanie


Výhonok prírodovedný, medicínsky, dejepisný, literárny, slovenský,