Ruróni Kenšin

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ruróni Kenšin: Meidži Kenkaku Romantan
Základné informácie
Anglický názovRurouni Kenshin
Japonský názovるろうに剣心-明治剣客浪漫譚-
ŽánerAkcia/Dobrodružstvo
Bojové umenia
Komédia
História
Šónen
Manga: Ruróni Kenšin: Meidži Kenkaku Romantan
AutorNobuhiro Vacuki
Jazykjapončina
Počet zväzkov28
Rok2. september 19944. november 1999
Anime: Ruróni Kenšin: Meidži Kenkaku Romantan
RéžiaKazuhiro Furuhaši
ŠtúdioSPE Visual Works
Rok10. január 19968. september 1998
Dĺžka jednej časti21 minút
Počet častí95

Ruróni Kenšin: Meidži Kenkaku Romantan (jap.: るろうに剣心-明治剣客浪漫譚-; angl. Rurouni Kenshin) je japonská manga séria od autora Nobuhiro Vacukiho. Vychádzala v japonskom šónen časopise Weekly Shonen Jump od firmy Shueisha. Bola už dávnejšie ukončená a vyšlo z nej 28 zväzkov.

V roku 1996 vznikol aj rovnomenný anime seriál, ktorý sa pôvodne vysielal v televízii Fuji Television a neskôr v televízii Animax. Dokopy sa odvysielalo 95 epizód. V roku 1997 sa v kinách objavil aj film Ruróni Kenšin: Meidži Kenkaku Romantan – Išinšiši e no Requiem. Neskôr sa objavili aj dve série OVARuróni Kenšin: Meidži Kenkaku Romantan – Cujokuhen (1999) a Ruróni Kenšin: Seisóhen (2001).

Príbeh[upraviť | upraviť zdroj]

Ruróni Kenšin: Meidži Kenkaku Romantan[upraviť | upraviť zdroj]

Základný príbeh Ruróni Kenšina je možné prečítať si v mange alebo pozrieť si anime seriál. Celý príbeh sa odohráva počas skorej fázy obdobia Meidži a hlavným hrdinom je Kenšin Himura, cestujúci samuraj. V predošlom období Edo bol však jedným z najznámejších zabijakov, prezývaným ako Hitokiri Battósai. Jedného dňa stretne Kenšin v Tokiu mladú trénerku kenda, Kaoru. Tá je udivená zistením, že Kenšin nosí pri sebe skutočný samurajský meč, namiesto dreveného, aj keď tie sú už zakázané. Ešte prekvapenejšia však bola po tom, keď uvidela, že ostrá strana meča je na opačnej strane ako býva normálne. Kenšin si dal vyrobiť takýto meč preto, lebo si dal záväzok, že už nikdy nikoho nezabije.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]