Súbor:Juraj Jánošík narodenie 25.1.1688.jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Pôvodný súbor(1 886 × 456 pixelov, veľkosť súboru: 513 KB, MIME typ: image/jpeg)

Tento zdieľaný súbor je z Wikimedia Commons a je možné ho používať na iných projektoch. Nižšie sú zobrazené informácie z popisnej stránky súboru.

Zhrnutie

Popis
Slovenčina: Záznam z farskej matriky vo Varíne o pokrstení Juraja Jánošíka 25. januára 1688. „Eadem die baptizavi infantem natum de Martin Janosik et Anna Czesznek cui datum est nomen Georgii. Patrini erant Jacobus Mergad et Barbara Kristofik de Terchova“. (Dňa 25. tohože mesiaca som pokrstil dieťa narodené z Martina Jánošíka a Anny Cesnekovej, ktorému je dané meno Juraj. Krstní rodičia boli Jakub Meriad a Barbora Krištofíková z Terchovej).Záznam je v latinčine. O dátum narodenia tohto slovenského zbojníka sa sporia historici, ktorí uvádzajú ešte jeden dátum a to 16. máj 1688. Nie je spoľahlivo dokázaný skutočný dátum jeho krstu.
Dátum
Zdroj Archív, Slovenské národné múzeum Mratin, scen
Autor neznámy, unknown

Licencovanie

Public domain

Toto dílo je volné také v zemích, jejichž právní řád chrání majetková autorská práva po dobu života autora a 70 let po jeho smrti.


Toto dílo je ve Spojených státech amerických dílem volným (public domain), protože tam bylo registrováno u U.S. Copyright Office nebo zveřejněno před 1. lednem 1929.

Štítky

Pridajte jednoriadkové vysvetlenie, čo tento súbor predstavuje

Položky prezentované týmto súborom

motív

10. marec 2017

História súboru

Po kliknutí na dátum/čas uvidíte ako súbor vyzeral vtedy.

Dátum/ČasNáhľadRozmeryPoužívateľKomentár
aktuálna09:26, 22. marec 2017Náhľad verzie z 09:26, 22. marec 20171 886 × 456 (513 KB)TatranskyUser created page with UploadWizard

Na tento súbor odkazuje nasledujúca stránka:

Metadáta