Spawn of Possession

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Spawn of Possession
Základné informácie
Pôvod   Kalmar, Švédsko
Žáner(-re) technický death metal
Pôsobenie 1997 – súčasnosť
Vydavateľstvá Neurotic Records
Unique Leader Records
Webstránka www.spawnofpossession.se
Členovia skupiny
Jonas Bryssling
Erlend Caspersen
Dennis Röndum
Henrik Schönström
Christian Münzner
Bývalí členovia

Jonas Karlsson
Niklas Dewerud

Spawn of Possession je death metalová skupina z mesta Kalmar, Švédsko, založená v roku 1997.

Hudba[upraviť | upraviť zdroj]

Kapela hrá atypickú formu technického death metalu výrazne ovplyvnenú hlavne klasickou hudbou ale aj džezom. Ich hudba obsahuje zložité gitarové techniky, časté zvraty a striedania harmonií, časté nepravidelné, nepárne taktovania a technicky náročné rýchle tempá.

História kapely[upraviť | upraviť zdroj]

Kapelu založili gitaristi Jonas Bryssling a Jonas Karlsson a bubeník Dennis Röndum s cieľom vniesť na death metalovú scénu niečo nové. V roku 2000 po nahratí prvého demo albumu The Forbidden prichádza do kapely basgitarista Nick Dewerud. V roku 2001 po nahratí ďalšieho dema Church of Deviance podpísali zmluvu s hudobným vydavateľstvom Unique Leader Records. Rok 2002 sa u kapely spája s prípravou a vydaním prvého štúdiového albumu Cabinet. V roku 2006 vydávajú v inom vydavateľstve Neurotic Records druhý album pod názvom Noctambulant. Na tomto albume sa prvýkrát objavujú vokály nového speváka Jonasa Renvaktara. Dovtedy robil vokály bubeník Dennis. V roku 2007 Dennis Röndum opustil skupinu, na jeho miesto nastúpil v roku 2008 Richard Schill. Kapelu opustil aj ďalší zakladajúci člen gitarista Karlsson a aj basgitarista Dewerud. V júni 2009 prichádza zo skupiny Necrophagist posila v podobe gitaristu Christiana Münznera a vokalistu Matta Chalka, ktorý viedol istý čas tazmánske zoskupenie Psycroptic. V septembri roku 2010 sa vracia do skupiny zakladateľ Dennis Röndum, ktorý nahrádza Matthewa Chalka na pozícii vokálov, zostava sa chystá nahrávať svoj tretí štúdiový počin. Tretí album Incurso skupina vydáva v marci 2012.

Vplyvy[upraviť | upraviť zdroj]

Spawn of Possession citujú, že ich hudobné vzory sú skupiny Death, Morbid Angel, Suffocation, Gorguts ale aj barokoví a klasickí umelci najviac Johann Sebastian Bach, Dmitrij Šostakovič alebo Sylvius Leopold Weiss.

Aktuálna zostava[upraviť | upraviť zdroj]

Bývalí členovia[upraviť | upraviť zdroj]

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]