StarCraft II

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Starcraft 2)
Starcraft 2
Základné informácie
Autor/VývojárBlizzard Entertainment
VydavateľActivision Blizzard[1]
NávrhDustin Browder
Samwise Didier
Rob McNaughton
Chris Sigaty
SériaStarCraft
Dátum vydania27. júl 2010
ŽánerRTS
MódSingle player, Multiplayer
PlatformaMicrosoft Windows, Windows Vista, Mac OS X
MédiumDVD
Vstupklávesnica, myš

Pozri aj Videoherný portál

Starcraft 2 je pokračovanie počítačovej RTS hry Starcraft. Hra bola vydaná v roku 2010 a získala medzinárodný úspech.

Príbeh[upraviť | upraviť zdroj]

Príbeh Starcraftu 2 sa odohráva len niekoľko rokov po skončení StarCraft: Brood War a vystupujú v ňom všetky známe postavy z pôvodnej hry, ako sú Zeratul, Sarah Kerrigan a Jim Raynor. Hráči sa vrátia aj na známe planéty ako sú Char, Braxis, Tarsonis ale aj na nový svet Bel'Shir. Pokračovanie uvedie aj známe frakcie ako sú Terran Dominion alebo stvoritelia Zergov a Protossov - Xel’Naga.

Podľa tvorcov Starcraft 2 sa má stať "základnou súťažou na poli RTS" [2], postavenou na úspechu svojho predchodcu. Má klásť väčší dôraz na multiplayer, pričom počet rás (3) zostane zachovaný. Rozprávanie príbehu sa z veľkej časti odohrá v predrenderovaných video sekvenciách, ktoré mali u Blizzardu vždy vysokú úroveň.

Vývoj[upraviť | upraviť zdroj]

Doteraz bolo oficiálne potvrdených len nemnoho jednotiek, prevažne rasy Protoss a Terran . Zverejnené bolo použitie fyzikálneho enginu Havok a taktiež systém environmentálnych efektov a podkladových dekorácií s účelom dotvoriť realizmus prostredia. Uvedené boli aj drobné útesy, polostrovy, lietajúce asteroidy a dokonca aj svetelné reklamy a billboardy. Počet jednotiek zostane oproti pôvodnej hre približne zachovaný, očakávajú sa len drobné rozšírenia. Mnoho pôvodných jednotiek dostane rôzne vylepšenia a schopnosti navyše.

StarCraft 2 bude podporovať DirectX 9 efekty, menovite Pixel Shader 2.0, a bude plne kompatibilný aj s DirectX 10. O použití exkluzívnych DX 10 efektov sa zatiaľ nerozhodlo. Mac použije OpenGL namiesto DirectX. Hra bude obsahovať Havok fyziku prostredia, ktorá umožňuje zobraziť realistické efekty, napr. rozpad budov alebo padanie trosiek.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. 'StarCraft II Page [online]. GamePro, [cit. 2008-03-19]. Dostupné online. Archivované 2008-05-15 z originálu.
  2. Archivovaná kópia [online]. [Cit. 2007-07-05]. Dostupné online. Archivované 2012-02-25 z originálu.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]