Tanki Online

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Tanki online je hra pre viac hráčov, prehliadačová, free-to-play arkádová simulácia tankovej bitky. Bola vytvorená a je vyvíjaná ruským štúdiom AlternativaPlatform.

História vývoja[upraviť | upraviť zdroj]

Tanki Online boli predstavené v máji 2009 na Ruskej konferencii herných vývojárov (KRI) a odmenené cenami "Najlepšia hra bez vydavateľa" a "Najlepšia technológia". Tanki Online používajú engine štúdia AlternativaPlatform, Alternativa3D 8, ktorý je postavený na Adobe Flashi. V októbri 2013 hra získala hlavnú cenu v kategórii "People 'Choice" v Runet Price. V roku 2014 sa hra pridala do programu e-športu na StarLadder.tv. Zástupcovia hry boli prítomní na Gamescome 2014 a na Brasil Game Show 2014.

Hrateľnosť[upraviť | upraviť zdroj]

Hrateľnosť Tanki Online má niektoré spoločné prvky so známou hrou Battle City (1995), vyvíjanú pre NES. Na rozdiel od Battle City sú Tanki Online založené na PvP systéme. Hráči súperia medzi sebou. Každé zničenie tanku je považované za zabitie a dáva hráčovi XP body. Je dostupných niekoľko herných módov vrátane tímových, rovnako ako aj systém hodností a veľa spôsobov kombinovania vybavenia a upravovania tankov. Namiesto vyberania tanku zo zoznamu, hráč vytvára vlastný tank pomocou kombinovania tela, zbrane a obranného náteru. Po zostavení tanku hráč prichádza do bitky s ostatnými hráčmi, v ktorej získava body skúseností a kryštály (herná mena). Do arény pravidelne padajú krabice s Double Damage (Dvojité poškodenie), Double Armor (Dvojitá ochrana), Speed ​​Boost (Zrýchlenie) a Repair Kit (Oprava). Tieto "suroviny" dočasne zlepšia vlastnosti tanku alebo opravia akékoľvek poškodenie. Taktiež občas padajú vo vybraných mapách tzv. Goldboxy, ktoré sú ohlasované sirénou. Tieto krabice pridávajú hráčom po 1000 kryštálov vo výnimočných situáciach aj väčšie hodnoty. Postupom v rebríčku hodností hráč odomyká nové vybavenie alebo možnosť vylepšiť existujúce.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Tanki Online na českej Wikipédii.