University of Reading Science & Technology Centre

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
University of Reading Science & Technology Centre.

University of Reading Science & Technology Centre je vedeckotechnický park nachádzajúci sa vo východnej časti Whiteknights Campus, jedného z univerzitných areálov University of Reading asi tri kilometre južne od centra mesta Reading v anglickom grófstve Berkshire. Zahŕňa približne 3 000 kancelárskych a laboratórnych priestorov[1] a ponúka komerčné výskumné a vývojové zariadenia 30 minút od letiska Heathrow.[2]

Park ponúka priestory pre začínajúcich podnikateľov, malé a stredné podniky[1]; klimatizované laboratóriá, sklady a chladiace miestnosti a integrovaný servis počítačových technológií. Umožňuje jednoduchý prístup k univerzitnej knižnici, ponúka príležitosť spolupracovať pri výskume a prístup k špecializovaným technickým službám. Tiež umožňuje kontakt so študentmi a absolventmi, ktorý môžu spolupracovať na projektoch.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b University of Reading Science and Technology and Enterprise Centres [online]. UKSPA, [cit. 2010-12-13]. Dostupné online. Archivované 2009-11-26 z originálu.
  2. Welcome to the Science & Technology Centre [online]. The University of Reading, rev. 2007-12-03, [cit. 2010-12-13]. Dostupné online.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]