Diskusia s redaktorom:Xpucmo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Xpucmo. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 559 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Kelovy


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

Vládcovia Bulharska[upraviť zdroj]

Ahoj, rád by som dal do tvojej pozornosti kategóriu Kategória:Vládcovia Bulharska, kde uvidíš, že sme názvy všetkých článkov, kde nebol konflikt názvu, premenovali na meno vládcu bez rozlišovacieho príznaku (Bulharsko) v zátvorke. Pozri prosím tiež Wikipédia:Konvencie pre názvoslovie. Ďakujeme. --AtonX 07:54, 20. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Ahoj Zdenko, vieš čo je pozoruhodné? Deň predtým, ako si sa zaregistroval, som hútal, akou formou Ťa k nám nalákam :) Veľmi ma zaujali Tvoje články na blogu SME, možno si ma pamätáš z diskusií, mal som tam rovnaký nick. Takže ešte raz vďaka za Tvoj príchod i bleskový rozbeh :) --Kelovy 12:30, 21. október 2006 (UTC)[odpovedať]


Úctivá prosba, tentokrát z našej strany (už druhá)[upraviť zdroj]

Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

Žiaden problém.--Xpucmo 18:10, 15. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Pridanie Šablóny User z Karlovej Vsi[upraviť zdroj]

Ahojte kolegovia redaktori. Mal by som jednu prosbu k vam. Do Babylonu by som si chcel pridat podrobnejsiu informaciu o tom, odkial som - konkretne ide o sablonu User z Karlovej Vsi popripade User z Dlhých dielov. Dakujem pekne za pomoc.--Xpucmo 18:18, 15. december 2006 (UTC)[odpovedať]

Ahoj Zdenko, urobil som Ti karloveskú šablónku, len je trošku mohutnejšia v porovnaní s ostatnými :) Ale ja som technický antitalent :) --Kelovy 17:44, 21. december 2006 (UTC)[odpovedať]
Dakujem pekne, ten stary miestny urad vyzera pekne, taka reprezentativna budova Karlovky.:))))) Este raz velmi pekne dakujem.

Ahojte, potreboval by som spravit sablonu User z Noveho Mesta, ak by sa nasla nejaka dobra dusa, ktora by mi to urobila, bol by som jej velmi vdacny. Vopred dakujem.--Xpucmo 06:40, 6. november 2007 (UTC)[odpovedať]

ahoj Zdenko, čo si sa presťahoval ? :) ak nemyslíš Nové Mesto na Váhom, tak ju už máme: Šablóna:Redaktor z Nového Mesta --Kelovy 06:49, 6. november 2007 (UTC)[odpovedať]
Nie nemyslim to, myslim mestsku cast Bratislavy, zle som sa asi vyjadril...--Xpucmo 06:54, 6. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Mimochodom, kde najdem vsetky tie ikony jazykov, ktore sa pridavaju do zdrojov k clankom ako napriklad rus icon (po rusky) eng icon (po anglicky) atd.?

to ja som sa zle vyjadril, celkom som to domotal, chcel som povedať, že práve bratislavsko-novomestskú šablónku máme :) a tie jazykové ikonky sú tu: Kategória:Jazykové ikony --Kelovy 07:00, 6. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Need a help[upraviť zdroj]

Hi! Can you translete this http://en.wikipedia.org/wiki/Andranik_Ozanian for Slovak Wiki just in a few sentences. Gen. Andranik is a natioanl hero of Armenia and Balkan wars. Thanks a lot!

Die Mitte

Oznam!
Do článku Die Mitte si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

Mz 12:48, 10. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Problém so zdrojom alebo licenciou obrázka Image:Devinsky pamatnik.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Devinsky pamatnik.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. Bubamara …✉ 18:55, 10. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Problém so zdrojom alebo licenciou obrázka Image:Kostol sv. kriza.jpg[upraviť zdroj]

Warning sign
Tento obrázok môže byť zmazaný.

Vďaka za nahranie obrázka Image:Kostol sv. kriza.jpg. Avšak tento môže byť čoskoro zmazaný, ak nedokážeme zistiť držiteľa autorských práv a stav autorských práv. Kvôli dodržiavaniu autorského zákona sme veľmi obozretní pri prijímaní obrázkov do Wikipédie.

Držiteľom autorských práv je zvyčajne tvorca, zamestnávateľ tvorcu alebo osoba, ktorej boli tieto práva udelené. Informácia o tom, za akých podmienok môžeme používať dielo je uvedená v licencii. Typ licencie označujeme pridaním šablóny licencie. Zodpovedajúcu šablónu nájdite v zozname Wikipédia:Šablóny/Licencie a vložte ju na opisnú stránku obrázka takto: {{NázovŠablóny}}.

Prosím, označte informácie o autorských právach (kto je autorom a licenciu) aj na všetkých ostatných obrázkoch, ktoré ste nahrali alebo nahráte. Pamätajte, že administrátori môžu zmazať obrázky bez tejto dôležitej informácie. Zoznam najdôležitejších zásad, ktoré je treba pri nahrávaní obrázkov dodržať je v článku Pomoc:Obrázok. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte mňa alebo niektorého z tu uvedených redaktorov. Vďaka. Bubamara …✉ 18:57, 10. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Namiesto odmazávania príspevkov v diskusii (čo sa nerobí) vysporiadaj prosím licenčne obrázky, aby mohli v článku ostať. Vďaka. --Bubamara …✉ 17:31, 11. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Dodanie informacii k obrazkom[upraviť zdroj]

Ahoj, rad by som to urobil, ale nejako mi to nejde. preto ta prosim, ci by si to nemohla urobit ty, vsetky fotografie su moje, nafotil som ich, ked som bol naposledy v Devine. Vopred dakujem.

Este som sa chcel spytat, ak by som chcel pridat nejaku moju fotografiu, co by bolo najvhodnejsie vybrat z poskytnutych moznosti?

    • Kliknem na pridanie obrazka tym, ze sa postavim na link k obrazku, Chcem pridat do Wikipedie svoj vlastny obrazok. Vyplnim nazov zdrojoveho suboru, do zhrnutia nic nepisem. Robim chybu? Mam tam pisat blizsiu konkretizaciu obrazka? Asi by bolo vhodne. V pripade, ak je to moj obrazok tak z kolonky licencovanie vyberam Obrazok obalu knihy atd. Po vybrati sa mi vsak zobrazi Stop v cervenom obdlzniku. Ako dalej?
      • Dobre, tak poďme na commons:) Klikni si vľavo v nástrojoch u nás na wiki na Nahrať na Commons. Kliknutím na Vyhľadať si nájdeš u seba v počítači súbor, ktorý chceš nahrať.

Do zhrnutia pri obrázkoch krajiny, stavieb, atď. vypíšeš:

{{Information
|Description= názov obrázka
|Source= own work
|Date= 11. október 2007
|Author= [[User:Xpucmo|Xpucmo]]
|Permission=
|other_versions=
}}
{{self|GFDL|cc-by-sa-3.0,2.5,2.0,1.0}}
[[Category:]]

Takto postupuješ aj ak chceš nahrať vlastnú podobizeň. Obrázky, ktoré si nahral u nás, potom zmažem, keď ich na commons nahráš. Dobre? Ak ti niečo nie je jasné, pýtaj sa. :-) --Bubamara …✉ 18:52, 11. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Článok Nemunas (rieka)[upraviť zdroj]

Bubamaram prosim ta, pozri mi clanok Nemunas (rieka), ten naformatovany ramcek v pravo. Treba tam zmenit to slovensko na Litvu. Dakujem pekne. --Xpucmo (diskusia) sa nepodpísal(a)

Článok Kaunas[upraviť zdroj]

Mili kolegovia, potreboval by som najst taku sablonu, ktora sa da pouzit na zahranicne mesto alebo dedinu a mala by vyzerat asi tak, ze:

  • hore dva obrazky vedla seba, dole k nim popis "Znak mesta" a "Vlajka mesta" (naformatovany dostredu)
  • pod tymito obrazkami jeden obrazok (kvoli polohe mesta na mape statu) po obrazkom popis "Poloha mesta".

Ak by to bolo mozne do tabulky by som chcel zahrnut:

  • Rozloha
  • Pocet obyvatelov
  • Hustota zaludnenia
  • Koordinaty (s.z.š. a j.z.d.)
  • Nadmorská výška
    • najnizsia
    • najvyssia
  • Smerove cislo
  • Telefonna predvolba
  • Primator (ak by to bola dedina, tak potom starosta)

Vopred velmi pekne dakujem.--Xpucmo 09:16, 13. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Úctivá prosba, tentokrát z našej strany (už tretia)[upraviť zdroj]

Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

--AtonX 15:52, 13. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Uvádzaj prosím v článkoch zdroje informácií (príp. odkiaľ ich prekladáš). Vďaka. Mz 12:57, 14. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Prosím Ťa, prestaň pridávať na Commons obrázky, ktoré si skopíroval odniekiaľ z internetu, a vydávať ich za svoje! Vidím, že v tom pokračuješ aj po upozornení. Všetky takéto obrázky musíš označiť šablónou na zmazanie tak ako Ti to popísal Kandy v diskusii na Commons, a ony budú zmazané (čiže nemá zmysel ich nahrávať už aj s tou šablónou, tak ako si to urobil dnes). Je ti to jasné?? Mz 14:52, 3. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Tak mi potom prosim ta vysvetli konkretne ako to ma vyzerat, lebo ja uz fakt neviem. Vopred dakujem pekne.--Xpucmo 15:01, 3. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Jednoducho obrázky a fotky, ktoré si sám nevyfotografoval (zrejme všetky, ktoré sa začínajú na R p - jeden za všetky: [1]) viac nenahrávaj. A do tých cudzích, ktoré si už nahral, vlož tú šablónu, budú vymazané. Mz 16:05, 3. november 2007 (UTC)[odpovedať]
Uz by to mohlo byt OK, ak som na nieco zabudol, pripomen. Vopred dakujem.

Do buducnosti, keby nahodou som nejaky suhlas na uverejnenie nie mojej fotografie ziskal, kam sa ma posielat?--Xpucmo 09:39, 4. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Autor obrázku (čiže NIE ty za neho) musí poslať povolenie na adresu permissions-sk(zavináč)wikimedia.org. Ako má povolenie vyzerať nájdeš na stránke Wikipédia:OTRS. Mz 09:49, 4. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Úctivá prosba, tentokrát z našej strany (štvrtá!)[upraviť zdroj]

Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

--AtonX 10:36, 21. november 2007 (UTC)[odpovedať]

Chcel by som sa opytat takuto vec. Pracujem na stranke Dejiny Ruska. Zatial je nahodena formulka, na upravu a pracuje sa. To ma ani tak nehneva, dal som ju tam ja z pochopitelnych dovodov, lebo na nej pracujem a dam ju dole, ked to bude hotove.
Ale problem je v tom, ze sa mi nezobrazuje cely text, ktory som napisal, ked si pozeram stranku. Hoci ked ju chcem redigovat (pokracovat v uprave stranky), tak ten text tam mam. Neviete, v com je problem?
Vopred dakujem velmi pekne za odpoved

Povest vremionnych let je prepis podla Encyklopedie archeologie, je to tam viackrat, takze to asi nie je omyl. Bronto 00:08, 3. december 2007 (UTC)[odpovedať]

No uz mi to je jasne. Inak, dakujem za drobne stylisticke opravy v mojich prispevkoch... Predsalen uz trocha myslim po rusky a moja stylistika slovenciny sa skor podoba ruskej.--Xpucmo 06:25, 3. december 2007 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, spracuj prosím chýbajúce informácie, ktoré si nahradil (uveď zdroj odkiaľ čerpáš prosím). Nepočkal si na vyriešenie copyvia a sám si šablónu odmazal a upravoval článok hoci text vravel niečo iné, takže je to teraz komplikovanejšie a je to na tebe a Seneliusovi ako to zvládnete. Vrátil som text buď priamo, alebo do komentárov, ak už si danú tému mal sčasti spracovanú. Cieľom je ponechať čo najviac užitočných informácii. Vďaka. —Kandy Talbot 06:11, 22. december 2007 (UTC)[odpovedať]

Vďaka, že to dávaš do poriadku. Neboj, kým nepovieš, nebudem(e) ti do toho sahať. Mne šlo len o to, aby sme neprišli o ďalšie zdroje informácií. Len tak ďalej. —Kandy Talbot 18:31, 23. december 2007 (UTC)[odpovedať]
Preco sa neda upravovat stranka Bulharsko? Rad by som tam urobil nejake korekcie. Vopred dakujem. --Xpucmo 13:02, 19. január 2008 (UTC)[odpovedať]
Prečo by sa nemala dať upraviť? Nerozumiem. —Kandy Talbot 13:39, 19. január 2008 (UTC)[odpovedať]
No mne sa tam objavi to ze Článok, ktorý ste chceli uložiť, bol blokovaný spamovým filtrom. Pravdepodobne to spôsobil odkaz na externú stránku. Skus sa o tom presvedcit, ked urobis akukolvek opravu v clanku Bulharsko.--Xpucmo 14:40, 19. január 2008 (UTC)[odpovedať]
Odstránol som ten odkaz, takže už sa to dá bez problémov upraviť. Vasiľ 14:45, 19. január 2008 (UTC)[odpovedať]
Dakujem pekne.--Xpucmo 14:49, 19. január 2008 (UTC)[odpovedať]

Благодарности[upraviť zdroj]

Благодаря за превежданите статии на български теми. Поздрави. --Спас Колев 12:43, 7. január 2008 (UTC)

Mstislav Vladimirovič[upraviť zdroj]

Pozri prosím Diskusia:Mstislav Vladimirovič (Tmutrakanské kniežatstvo). --AtonX 15:44, 17. jún 2008 (UTC)[odpovedať]

  • Daj si prosím pozor na tie citácie, ako môžeš linkovať odkaz s názvom „Княжеские династии Восточной Европы“, keď je na stránke napísané „Князівські династії Східної Європи.“??? --AtonX 16:10, 17. jún 2008 (UTC)[odpovedať]

Bude aj nejaký iný Vladimír Jaroslavič než tento? --AtonX 11:52, 20. jún 2008 (UTC)[odpovedať]

Ahoj nechcel by si sa stať správcom ruského portálu.--Jonhy 17:14, 24. júl 2008 (UTC) Ahoj Jonhy, rad by som sa ním stal, sú už nejakí adepti na túto pozíciu prihlásení? --Xpucmo 07:12, 25. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Beriem ťa. Iný adepti nie sú. Díky--Jonhy 07:16, 25. júl 2008 (UTC)[odpovedať]
Máš skype?--Jonhy 07:20, 25. júl 2008 (UTC)[odpovedať]
Skype mám, ale nepoužívam ho. Na ICQ som zastihnuteľný takmer stále. Číslo je uvedené na mojej redaktorskej stránke.--Xpucmo 07:22, 25. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Dejiny Ukrajiny, Ruska atď[upraviť zdroj]

Ahoj, rád by som ti poďakoval za kvalitné príspevky o histórií Ruska a Ukrajiny. Chcel by som sa ťa zároveň opýtať, či by nebolo vhodné pôvodné tieto kapitoly a nižšie, ktoré si nezakomponoval do textov a presunul do článku o Ukrajine, ak sú fakticky správne presunúť do článku Ukrajina do podkapitoly Dejiny, keďže tam momentálne zostali iba heslovité odkazy.--Pelex 10:18, 3. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Ešte som zabudol dodať, že to sa v rovnakej miere týka aj článku o Dejinách Ruska.--Pelex 10:36, 3. august 2008 (UTC)[odpovedať]
Sevas, ďakujem pekne za postreh; k tej stavbe jednotlivých článkov - mám svoju vlastnú cestu ako vystavať clanok o východných krajinách. A ešte k tej sekcii dejiny Ukrajiny (alebo akéhokoľvek iného štátu na jeho stránke): Keďže sa jedná o dejiny Ukrajiny, a to sa nevzťahuje priamo na článok, ktorý pojednáva o tej-ktorej krajine. (Uvediem príklad: Keď som robil môj prvý článok do wikipédie o krajinách východnej Európy - Litva - robil som ho bez toho, aby som vydelil litovské dejiny na novú stránku. Potom to jeden s wikiredaktorov zmenil a vytvoril článok Dejiny Litvy. Myslím, že urobil správne, nakoľko tento článok môže - a aj obsahuje - viacero jazykových verzií. A keď si porovnáš aj ine jazykové verzie, na žiadnej z takýchto typov stránok nie sú spomenuté celé dejiny daného štátu) Takže nerozumiem načo by som mal spomínať nejakú časť dejín toho-ktorého štátu na jej stránke.
K tomu deleniu dejín ktoréhokoľvek štátu na jeho stránke: Zase až také podrobné to nemusí byť. Čitateľovi stačí si otvoriť danú časť, na ktorú je zvedavý a zvyšné veci nájde tam. Jednak si musíš uvedomiť, že čím väčší objem stránka má, tým pomalšie sa bude otvárať. Ukrajina je však v tomto výnimka (myslím, že tak dlhé dejiny nemá žiaden štát), nakoľko sa tam premlelo mnoho národov, dokonca viac ako v Rusku. Práve preto sa snažím aj v článku dejiny Ukrajiny to vystavať tak, že tam spomenúť len to podstatné a zvyšok vypracovať, pripadne doplniť v novom hlavnom článku. Pretože aby článok nebol veľký, nato je tam to zaklinadlo hlavný článok, aby si nemusel písať úplne všetko.
Čo sa týka červených odkazov v článku, keď nejaké informácie mám, rád ich do wikipédie napíšem, len nemôžem robiť 500 vecí naraz. A nakoniec treba nechať priestor aj ostatným redaktorom, čo ak oni majú nejaké lepšie informácie na akékoľvek červené odkazy v článku? Verím, že áno.
Prepáč, že to možno vyznelo tak kriticky, ja som len chcel uviesť na správnu mieru moje smerovanie a výstavbu článkov vo wikipédii.--Xpucmo 17:31, 3. august 2008 (UTC)[odpovedať]
Červených odkazov bude vždy veľa. S tým pri sebevečšej editačnej aktivite nenarobia ešte dlhé generácie wikipedistov, to som vôbec nemal na mysli :) ale podstatné je to, že si teraz nie som istý, či sme sa pochopili, čo sa týka mojej hlavnej myšlienky.
Myslel som to tak, že v článkoch o jednotlivých spomínaných krajinách by bolo celkom dobré mať odkaz na {{hlavný článok|dejiny tej ktorej krajiny}} ako je to napríklad v Francúzsko#Dejiny. Ber to len ako návrh, netvrdím ti že toto je najlepšie riešenie, len sa ťa chcem spýtať na tvoj názor. Ja osobne si mylím, že aj keď len krátky odstavec, v ktorom sú vystihnuté hlavné črty je lepší ako 5 hesiel s odkazmi. Chápem, že výhodou heslovitosti akú preferuješ je prehľadnosť, tá však nemusí automaticky znamenať dostatočnú informatívnosť. Rovnako chcem povedať, že preto vôbec netreba písať nové články, v prípade Ukrajiny by šlo hodiť do článku Ukrajina napr. tento text.
Ešte tak pomimo, keďže vidím, že sa zaujímaš o slovenské národy, zaujímalo by ma, či nevidíš, nejaký problém v stručnej úvodnej definícií hesla kozáci a úvode následnej kapitoly pôvod kozáctva. Mám na mysli, hlavne spojenie ...Kozáci boli rôznorodé, ale asi prevažne slovanské slobodné obyvateľstvo... Článok som písal hlavne z vojenského hľadiska a v keď som sa pozeral na českej wiki vznikli v súvislosti s niektorými podobnými slovnými spojeniami určité pochybnosti.
Budem ti vďačný za akékoľvek konštruktívne postrehy.Pelex@diskprís 19:19, 3. august 2008 (UTC)[odpovedať]
No ono to tak je ako si to v tom článku o Francúzsku napísal, len si pozri články Litva, Lotyšsko, Bielorusko, Rusko, Bulharsko a Ukrajina, len s tým rozdielom, že celé dejiny toho-ktorého štátu sú na osobitnej stránke. Tam je len kostra. Inak čitateľov nemusia zaujímať celé dejiny, čo keď sa nájdu len takí, ktorých zaujíma len určitá etapa. A takýmto spôsobom ako to robím ja, vyhovieš aj tým, ktorí chcú čítať celé dejiny, aj tým, ktorí chcú čítať len nejakú časť. Nemyslíš, že je to logické?
Čo sa týka definície hesla kozáci, ruská sekcia wikipédie o tom hovorí, že je to vojenská vrstva obyvateľstva v Rusku a na Ukrajine z 18. - a začiatku 20. storočia. V 16. storočí boli dokonca časťou armády Poľsko-litovského štátu, takže to slovanské tam určite patrí (to ale asi prevažne by som dal odtiaľ preč, zaváňa to totiž tým, že autor daného článku nie je si celkom istý v tom, čo píše.) Inak osobne si myslím, že kozáci sú čisto reália východnej Európy, také niečo v Amerike nebolo.
Len tak na okraj, nám na vysokej škole hovoria, nikdy nepíšte to, čím ste si nie dôkladne istí, prípadne to, čo neviete hodnoverne preukázať, a myslia tým vždy uvádzajte zdroj!!!, vždy sa musíme odvolávať na zdroje, potom sa ti bude lepšie dýchať a nemôžeš povedať, že si si to vymyslel. Je síce pravda, že ešte aj ja niekedy na zdroje zabádam, už sa však ale lepším;).--Xpucmo 20:09, 3. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Rozlišovačky[upraviť zdroj]

Prosím ťa, rozlišovacie stránky rob iba keď je možných významov viac ako dva. Inak stačí odkázať na alternatívny význam šablónou {{pozri}} v základnom článku. V prípade tých bulharských miest stačí na začiatok článku o meste dať {{pozri|rajóne|XXX (rajón)}}. Rozlišovačky môžeš označiť na zmazanie. Mz 17:52, 5. september 2008 (UTC)[odpovedať]

Vybavim. Vopred za upozornenie dakujem.--Xpucmo 17:53, 5. september 2008 (UTC)[odpovedať]

Prepáč, ale tu kvázi-zaujímavosť som zmazal, z dôvodu červeného odkazu a silného pocitu, že sa to tam nehodí. —Kandy Talbot 19:47, 9. september 2008 (UTC)[odpovedať]

Nehnevam sa, ale v kazdom pripade je to taka bratislavska kuriozita.--Xpucmo 19:13, 10. september 2008 (UTC)[odpovedať]

Šablóny[upraviť zdroj]

Šablóna:Slovenské hrady[upraviť zdroj]

Kandy, napisal som ti reakciu na tvoju diskusnu stranku, napisem aj sem. Vytvoril som dalsiu sablonu, tentokrat pre Slovenske hrady, zamky kastiele. Moze sa vsak pouzit aj na zahranicne podobne zalezitosti. Akurat mi to zase nefunguje tak ako by som chcel. Mohol by si sa na to, prosim Ta, pozriet sem? Mam pocit, ze tam nieco chyba a neviem si rady. Vopred dakujem. Mozno by bolo vhodne ju prelozit aj do slovenciny, co si o tom myslis?--Xpucmo 19:13, 10. september 2008 (UTC)[odpovedať]

Čauko! Prosím Ťa, nemohol by si preložiť túto stránku do ruštiny? Dik --MARIÁN (NAPÍŠ MU) 19:47, 27. október 2008 (UTC)[odpovedať]

Изображения в ru.wiki[upraviť zdroj]

Пожалуйста, ответьте здесь. --Rave 09:20, 6. december 2008 (UTC)[odpovedať]

Jemeľjan Ivanovič Pugačov, krátke články a kategorizácia[upraviť zdroj]

Zdravím, vytvoril si článok Jemeľjan Ivanovič Pugačov, ktorý okrem technických odkazov a triviálnej šablóny tvorí iba jedna veta. Takéto články sú bežne zmazané ako krátke, nespĺňajúce ani základné kritériá na výhonok. Článok je potrebné doplniť. Tiež som si všimol, že napriek tomu, že prispievaš už od 18. októbra 2006 doteraz nekategorizuješ novovytvorené články. Nie je to pritom nejak zvlášť zložité. Pri osobnostiach môžeš hneď vložiť [[Kategória:Narodenia v "rok"]] rovnako sa vkladá aj kat. s rokom úmrtia. Zbytok je možný podľa hľadania v už existujúcich kategóriách a prípadne inšpiráciou z inojazyčných wiki. Pozri aj Pomoc:Kategória.--Pelex 12:28, 6. december 2008 (UTC)[odpovedať]

Sevas pan kolega, ja som mesiac a pol skoro nevidel wikipediu, netusim, akym vyvojom presla odvtedy, co som tu nebol. (Skor ma za to nikto nebuzeroval.) Musim sa na to hlbsie zamerat, dakujem za tip. Co sa tyka clanku o Pugačovovi, mas pravdu, nieco viac by bolo treba napisat, vytvoril som ho "zatial", s tym, ze sa niekto iny najde a cosi zmysliplne napise, jednak spominam ho v clanku o gubernii, tak aby bol odkaz modry.--Xpucmo 12:40, 6. december 2008 (UTC)[odpovedať]
Naozaj ťa nemienim buzerovať, nedokážem písať vecne a milo naraz. Upozornil som ťa preto, že si si to možno doteraz nevšimol, a myslím si, že by bolo dobré, keby vytváranie ultrakrátkych článkov nepodnecovali aspoň pravidelne prispievajúci redaktori. Ešte k tým kategóriám - Robí ti problém pridávať kategórie do novovytvorených článkov? Lebo váham, či mám počkať, až sa o to v článku Jemľan Pugačov aspoň pokúsiš. Keď nevieš ako na to, napíš mi, ja tam tie kategórie rád pridám, aby si porozumel ako na to.--Pelex 15:01, 6. december 2008 (UTC)[odpovedať]
Vidíš, nie je to až také zložité. Keď tu bude tých článkov o ľuďoch v kategórii [[Kategória:Kozáci]] viac, možno bude treba vytvori i samostatnú kategóriu [[Kategória:Kozácke osobnosti]].--Pelex 20:59, 6. december 2008 (UTC)[odpovedať]

Infoboxy[upraviť zdroj]

Ahoj, chcel by som ťa poprosiť, keď budeš robiť nejaké stránky prezidentov, prosím použi {{Prezident}}, a keď to bude nejaký iný politik, tak {{Politik}}...Nech sa to nemusí ďalej upravovať... Dík --wwOOterdp 18:39, 29. december 2008 (UTC)[odpovedať]

Všimol som si, že v stránkach premiérov používaš {{Prezident}} a vypĺňaš v kolonke premiér dátum. Ta kolonka slúži na vypísanie premiérov za vlády daného prezidenta, takže infobox Prezident používaj iba, ak sa jedná výlučne iba o prezidenta. Ak je to premiér alebo iný politik, prosím ťa ešte raz, použi {{Politik}}. --wwOOterdp 10:36, 2. január 2009 (UTC)[odpovedať]

Petru Groza[upraviť zdroj]

Čo ti je? Článku si nedal šancu ani jednu minútu. Určite ho chcel doplniť. --Dodoni 13:53, 30. december 2008 (UTC)[odpovedať]

To nebol ziadny experiment, len som nahodou klikol na inu stranku, na ktorej som chcel zapamatat slovensku jazykovu verziu. Ospravedlnujem sa. Idem na tom pracovat. (Xpucmo)

Sorry, nemal som tak unahlene reagovat. Bola to moja chyba. :-I --Kubo-hokejista 14:10, 30. december 2008 (UTC)[odpovedať]

Council of Nationalities[upraviť zdroj]

I have now established a chapter in the English Wikipedia dealing with the Chairmen of the Soviet of Nationalities and I want to establish a chapter dealing with the Chairmen of the Soviet of the Union. I have found their names in your article in the Slovak Wikipedia. I wonder if you can tell me about the source behind these names. Thank you very much!

Best wishes!

Mbakkel2 18. february 2009. 21:30 (CEST)


Ahoj, Xpucmo.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 23:17, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Xpucmo

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 12:32, 23. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Upozornenie[upraviť zdroj]

Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Jaldaz Ibrahimovova, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

Článok je kratučký, neencyklopedický, bez akýchkoľvek zdrojov a nedá sa preto ani overiť encyklopedická významnosť danej osoby. --Saskardin diskusia 13:39, 8. február 2014 (UTC)[odpovedať]

Zúčastni sa 2. slovenskej WikiKonferencie, 9.12. v Žiline[upraviť zdroj]

Ahoj Xpucmo!

Už onedlho, 9. decembra, sa v Žiline uskutoční wiki stretnutie roka – 2. slovenská WikiKonferencia! Ako kolegu Wikipediána ťa pozývame na toto výnimočné stretnutie, na ktoré komunita čakala dlhé 2 roky!

Práve finalizujeme program, tešiť sa môžeš na prehľad úspešných projektov, inšpiráciu do budúcnosti aj noviny z celosvetového hnutia Wikimédia.

Tiež pripomíname, že v prihláške môžeš požiadať o cestovné štipendium (a členstvo vo Wikimedii SK, čo je podmienkou pre udelenie štipendia, ti môžeme schváliť priamo počas WikiKonferencie).

Ďalšie informácie a prihláška: http://wikikonferencia2017.wikimedia.sk/

PS: WikiKonferencia je súčasťou OSSConf, konferencie o otvorenom softvéri a hardvéri, čiže jednou návštevou zažiješ rovno 2 konferencie!

Za organizačný tím, KuboF Hromoslav, 5. december 2017