Ward Weaver III

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ward Weaver
vinný z dvoch vrážd a odsúdený na doživotie
Rod. menoWard Francis Weaver III
Narodenie6. apríl 1963 (61 rokov)

Ward Francis Weaver III (* 6. apríl 1963) je usvedčený zločinec a tretí v poradí v rodinnej línií s rovnakým menom a zároveň aj tretí usvedčený vrah. Odpykáva si doživotný trest odňatia slobody bez možnosti podmienečeného prepustenia za sexuálne napadnutie, znásilnenie, pokus o vraždu a vraždy Ashley Pondovej a Mirandy Gaddisovej.

Mladosť a manželstvá[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1967 Weaverov otec opustil rodinu a jeho matka, Trish, sa znovu vydala. Vzala si Boba Budrowa, ktorý bol alkoholik.

Weaver prvýkrát preukázal protispoločenské správanie už ako tínedžer. V roku 1981 jeho príbuzná nahlásila, že ju opakovane znásilnil a zbil. Polícia obvinenia vyšetrovala, no prokurátor sa rozhodol Weavera nestíhať, pretože práve narukoval do armády a chystal sa odísť z Portlandu.

V roku 1981 sa Weaver pripojil k námorníctvu, no v máji nasledujúceho roku (1982) bol vylúčený pre alkoholizmus a neplnenie povinností. Počas krátkej službe v armáde sa spoznal s jeho budúcou manželkou, Mariou Stoutovou. Spolu sa nasťahovali k Weaverovým rodičom a Stoutová čoskoro zistila, že je tehotná.

Keď bola v piatom mesiaci tehotenstva, Weaver ju napadol tak, že ju museli ošetriť v nemocnici, no ona odmietla podať žalobu a zakrátko mu porodila syna, o 7 rokov neskôr aj dcéru. Niekedy v tomto čase bol Weaverov otec odsúdený na trest smrti za vraždu.

Neskôr Weaver s manželkou začali bývať s rodinou Ordanasových. Počas jednej noci opitý Weaver zaútočil na 15 ročnú Jennifer Ordanasovú s betónovým blokom. Podarilo sa jej však utiecť a Weaver bol odsúdený na tri roky väzenia.

V roku 1993 Maria Weaverová požiadala o súdny príkaz na ochranu pred manželom a čoskoro sa rozviedli. V júli 1995 Weaver napadol svoju novú priateľku Kristi Sloanovú panvicou. Sloanová proti nemu odmietla svedčiť a tak sa opäť vyhol stíhaniu. Zosobášili sa vo februári 1996 a manželstvo vydržalo 4 roky.

Vraždy Ashley Pondovej a Mirandy Gaddisovej[upraviť | upraviť zdroj]

V auguste 1997 si Weaver začal vzťah so ženou s práce. Tá sa k nemu nasťahovala do domu v Beavercreek Road v Oregon City. Weaverova 12 ročná dcéra sa skamarátila s Ashley Pondovou a Mirandou Gaddisovou.

V auguste 2001 Ashley obvinila Weavera z pokusu o znásilnenie, no polícia prípad nevyšetrila. O päť mesiacov neskôr, 9. januára 2002 Ashley zmizla cestou do školy. Rodina a priatelia po nej začali pátrať, no neúspešne. O dva mesiace neskôr zmizla aj Miranda. Po zmiznutí dievčat Weaver vykopal na svojom pozemku jamu a vyplnil ju betónom.

V auguste 2002 bol Weaver zatknutý za pokus o znásilnenie synovej priateľky. Jeho syn zavolal 911 a dispečerovi povedal že jeho otec zabil Ashley aj Mirandu. Následne agenti FBI našli pozostatky Mirandy na Weaverovom pozemku a na druhý deň aj ostatky Ashley, schované pod hrubou betónovou doskou na záhrade.

Odsúdenie[upraviť | upraviť zdroj]

2. októbra 2002 bol Weaver obvinený z vraždy, zneužitia mŕtvoly, sexuálneho násilia, pokusu o vraždu a pokusov o znásilnenie. O dva roky neskôr, v septembri 2004 bol odsúdený na dva doživotné tresty bez možnosti podmienečného prepustenia.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Ward Weaver III na anglickej Wikipédii.