WrestleMania XXVIII

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
78,363 divákov na Sun Life Stadium.

WrestleMania XXVIII bol 28. ročník WrestleManie, najvýznamnejšej wrestlingovej platenej akcie, ktorú organizuje WWE. Uskutočnil sa 1. apríla 2012 na Sun Life Stadium na Miami, Florida.

Produkcia[upraviť | upraviť zdroj]

Miami bolo jedným z dvoch uchádzačov o usporiadanie WrestleManie XXVII. Vo februári 2010 bolo usporiadateľské právo pridelené mestu Atlanta, Georgia. Miami neuspalo najmä kvôli tomu, že v roku 2010 sa tu uskutočnil zápas amerického futbalu o Super Bowl. Miami sa uchádzalo o usporiadanie tejto platenej akcie aj v rokoch 2012 až 2014. Ďalšími záujemcami boli Los Angeles, New Orleans, New York City, Toronto, Detroit, Tampa, Vancouver, St. Louis, Jacksonville, Orlando a Houston. Pôvodne mal záujem aj Dallas, no napokon musel ustúpiť, keďže sa uchádzal o usporiadanie iných akcií, ako bolo finále univerzitnej ligy amerického futbalu.

Dňa 9. februára 2011 uviedlo periodikum The Miami Herald, že Miami dostalo právo usporiadať túto platenú akciu. Neskôr potvrdila túto informáciu oficiálne aj samotná WWE na tlačovej konferencii vo Fontainebleau Miami Beach. WrestleMania XXVII bude druhou WrestleManiou konanou na území štátu Florida. Zároveň budem štvrtým "open-air" podujatím na tomto mieste. Na organizovanie WreslteManie získalo Miami dotáciu od WWE v hodnote $250,000. Týždeň pred uskutočnením samotnej akcie sa koná množstvo sprievodných akcií v rámci "WrestleMania Week", vrátane uvedenia nových členov do Siene slávy WWE či golfového turnaja osobností.

Pozadie[upraviť | upraviť zdroj]

4. apríla 2011 v rámci šou RAW, ktorá sa konala deň po WrestleManii XXVII, uzavreli John Cena a The Rock dohodu o spoločnom zápase na nasledujúcej WrestleManii. Stalo sa tak na základe toho, že The Rock napadol Cenu počas zápas o titul WWE proti The Mizovi. 1. mája 2011 získal Cena titul WWE na platenej akcii Extreme Rules v zápase v oceľovej klietke proti The Mizovi a R-Truthovi. Medzičasom Cena o titul prišiel.

17. júla na Money in the Bank, porazil Daniel Bryan ďalších siedmich wrestlerov v tzv. Money in the bank ladder match a vďaka tomu získal právo na zápas o titul. 18. decembra na akcii TLC: Tables, Ladders & Chairs porazil v zápase o World Heavyweight title Big Show Marka Henryho. Následne prišiel Daniel Bryan, ktorý si uplatnil svoje práva zápas o titul a Big Showa porazil.

Na januárovom Royal Rumble sa uskutočnil tradičný zápas tridsiatich wrestlerov. Víťaz tohto zápasu mal zabezpečenú účasť na WrestleManii v zápase o WWE title alebo World Heavyweight title. Víťazom sa napokon stal Sheamus.

Zápasy[upraviť | upraviť zdroj]

# Zápas Typ zápasu Čas
Pre-Show Primo & Epico porazili Justina Gabriela a Tysona Kidda a The Usos Triple Threat Tag Team match o WWE Tag Team Championship N/A
1 Sheamus porazil Daniela Bryana (c) (s AJ) Singles match o World Heavyweight Championship 00:18
2 Kane porazil Randyho Ortona Singles match 10:56
3 Big Show porazil Codyho Rhodesa (c) Singles match o Intercontinental Championship 05:18
4 Kelly Kelly & Maria Menounos porazili Eve Torres & Beth Phoenix Divas Tag Team match 06:49
5 The Undertaker porazil Triple H Hell in a Cell match - špeciálny rozhodca: Shawn Michaels 30:52
6 Team Teddy (Santino Marella (kapitán), R-Truth, Kofi Kingston, Zack Ryder, The Great Khali, Booker T) (s Hornswogglom) prehral tímu Team Johny (David Otunga (kapitán), Mark Henry, Dolph Ziggler, Jack Swagger, The Miz, Drew McIntyre) (s Vickie Guerrero) 12-členný tag teamový zápas. Generálny manažér víťazného tímu sa stane manažérom Raw a SmackDown-u. 10:38
7 CM Punk (c) porazil Chrisa Jericha Singles match o WWE Championship. Ak bude Punk diskvalifikovaný, stratí titul. 22:21
8 The Rock porazil Johna Cenu Singles match 30:34
(c) - obhajca titulu

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]