Zoznam častí seriálu Čarodejnice (7. séria)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Nasledujúci zoznam je zoznam častí 7. série seriálu Čarodejnice. Pozri aj celý Zoznam častí seriálu Čarodejnice.

Č. v
seriáli
Č. v
sérii
Pôvodný názov Slovenský názov Autor/i Réžisér Pôvodné uvedenie
135 1 A Call to Arms Výzva do boja Brad Kern James L. Conway 12. september 2004

Piper sa po narodení Chrisa stala matkou na plný úväzok. Zanedbáva sa, a o Chrisa sa bojí tak, že s ním od narodenia nebola vonku. Sestry o ňu majú strach. Po tom, čo Leo zabil Gideona, sa uzavrel do seba. Nedokáže sa vyrovnať s tým, že zabil staršieho, aj keď ich Gideon zradil. Chce zabiť Barbasa, no ten ho podvedome navedie, aby zabil ďalšieho staršieho, čím sa jeho psychický stav ešte zhoršuje. Phoebe a Paige chcú s týmto všetkým skoncovať, a tak Piper aj Lea prinútia ísť na svadbu ich priateľky, aby si vyvetrali hlavu a konečne sa pozhovárali. Tam ich však posadnú hinduistický bohovia a Piper narastie 6 rúk. Aby toho nebolo málo, po sestrách ide inšpektorka Sheridanová, ktorá chce odhaliť kým, vlastne sú, a po svete stále behá Barbas.

136 2 The Bare Witch Project Bojovníčka Jeannine Renshaw John T. Kretchmer 19. september 2004

Paige presviedča starších, aby nezatvárali školu mágie. Považuje za dôležité, aby sa mali kde budúce generácie učiť mágii. Medzitým jeden zo študentov vyčaruje Lady Godivu, ženu, ktorá sa kedysi dávno prehnala na protest na koni celkom nahá. S ňou však pričaroval aj démona, ktorý je neviditeľný. Keď to sestry zisťujú, rozhodnú sa oboch poslať späť do ich doby. Ukazuje sa však, že práve to robiť nemali.

137 3 Cheaper by the Coven Démon v nás Mark Wilding Derek Johansen 26. september 2004

Paige a Phoebe privolávajú starkú, aby tak ako Wyattovi, aj Chrisovi požehnala a bol prijatý do rodu Halliwellových. Piper je proti tomu. Stará mama vidí na Wyattovi a Chrisovi súrodeneckú rivalitu, preto sa rozhodne použiť kúzlo, ktoré ju má odstrániť. To sa ale zvrtne a zapôsobí na Piper, Phoebe a Paige, ktoré získavajú opäť duše detí. Leo sa zatiaľ snaží zistiť, aký démon ide po Wyattovi. Ukazuje sa, že tým démonom je on sám.

138 4 Charrrmed! Na prah obrátení Cameron Litvack Mel Damski 3. október 2004

Leo začína blúzniť. Teda aspoň to tak spočiatku vyzerá. Videl totiž veľkú zelenú tvár, ktorá sa k nemu prihovárala. Má navyše stále veľké obavy, že starší zistia, že zabil jedného z nich. Sestrám stále komplikuje situáciu inšpektorka Sheridanová a navyše prichádza aj agent Brody z FBI. K tomu všetkému v meste miznú čarodejnice. Keď sa tomu sestry dostávajú na kĺb, zisťujú, že ich unášajú akýsi démoni-piráti, ktorí z nich vysávajú mladosť. Chcú so sestrami uzavrieť obchod. Duše nevinných za pirátsky poklad.

139 5 Styx Feet Under Pod zemou Henry Alonso Myers Christopher Leitch 10. október 2004

Polovičný démon sa chce stať "čistokrvným". Aby sa tak stalo, musí pozabíjať všetkých svojich ľudských príbuzných. Paige uvaľuje na posledného žijúceho príbuzného kúzlo, ktoré ho má ochrániť. Tak sa aj stane, keď nevinný prežije zásah energetickou guľou. Sestry nato navštevuje anjel smrti, pretože si opäť zahrávali so smrťou. Muž, ktorého kúzlom zachránili, mal zomrieť, a sestry tak narušili rovnováhu. Anjel preto premieňa samotnú Piper na Anjela smrti, aby mu pomohla dať všetko do poriadku. Situácia sa však komplikuje, keď sa na zozname tých, ktorí majú zomrieť, objavuje aj meno Phoebe.

140 6 Once in a Blue Moon Za svitu modrého mesiaca Debra J. Fisher & Erica Messer John T. Kretchmer 17. október 2004

Sestry prežívajú ťažké obdobie, a rovnako tak aj Leo, ktorého stále prenasledujú zelené tvára. Agent Brody upozorňuje Paige na novú hrozbu, Avatarov, ktorí mu zabili rodičov a čoskoro sa vrátia. Starší chcú dať čarodejniciam nové biele svetlo, miesto Lea. V noci za svitu magického modrého mesiaca však na ich budúce biele svetlo zaútočia nejaké beštie. Starší obviňujú z vraždy svetlonosa Lea. Sestry chcú dokázať, že sa jeho smrť Leo nemôže a chcú zistiť, kto je pravým vrahom. Čoskoro sa však ukazuje, že ho zabili oni samé, pretože za svitu modrého mesiaca sa menia na zvieracie beštie.

141 7 Someone to Witch Over Me Niekto nado mnou bdie Rob Wright Jon Paré 31. október 2004

Kyle Brody dostáva Paige a Phoebe na stopu. Nejaký démon kradne nevinným ich anjelov strážnych, čo sú nadprirodzené neviditeľné bytosti, ktoré chránia každý deň ľudí. Pri záchrannej akcii prichádza o svojho strážneho anjela aj Paige. Tým sa dostáva do veľkého nebezpečenstva, keďže každý človek je bez svojho anjela v ohrození a na každom kroku na neho číha smrť. Piper sa snaží Leovi pomôcť vyrovnať sa so všetkým, čo sa v poslednom období stalo, a preto jeho dušu posiela kúzlom do minulosti, do rôznych dôležitých udalostí jeho života. Napokon sa Leo v podvedomí stretáva s Avatarmi, ktorí mu ponúkajú neobmedzenú moc a pomoc, ak sa k nim pridá. Leo najskôr nesúhlasí, ale po tom, čo sa preberá a nachádza Piper a Phoebe mŕtve po útoku démona, nemá inú možnosť, ako prijať schopnosti Avatara, ktorými ich môže oživiť.

142 8 Charmed Noir Návrat do minulosti Curtis Kheel Michael Grossman 14. november 2004

Učiteľ v magickej škole – trpaslík, triedi knihy, no všetky chce vyhodiť. Paige ako riaditeľka magickej školy chce knihy zachrániť, a tak mu nariadi, aby si ich najskôr aspoň prečítal, než ich odsúdi na vyhodenie. Keď otvára starú gangsterskú knihu, stane sa čudná vec. Paige a jedna z učiteliek objavujú trpaslíka mŕtveho. Niekto ho zastrelil. Ako sa však ukazuje, výstrel mohol prísť z knihy. Paige a Kyle knihu otvárajú, čím ich však do seba vtiahne. Ocitajú sa tak v čiernobielom mafiánskom príbehu. Aby sa ale dostali von, musia pár vecí vyriešiť.

143 9 There's Something About Leo Leovo tajomstvo Natalie Antoci & Scott Lipsey Derek Johansen 21. november 2004

Démoni zabíjajú nevinných a sestry majú opäť plné ruky práce. Leo je Avatarom, ale Piper ani jej sestry to stále nevedia. Myslí si, že to dokážu pochopiť, a preto to napokon Piper povie. Tá je prekvapená a povie to aj jej sestrám. Všetko sa však zvrtne, keď sa pravdu dozvedá aj Kyle, ktorý Avatarov nenávidí, pretože zabili jeho rodičov. Chce Lea zabiť. Všetko dopadá katastrofálne, a preto Leo využije jednu zo svojich neobmedzených schopností Avatara, a vracia čas pred moment, než povedal Piper pravdu. Všetko sa vracia do normálu a nik opäť ani netuší, že je Avatarom.

144 10 Witchness Protection Ochrana svedkov Jeannine Renshaw David Jackson 28. november 2004

Avatari navštevujú Lea a žiadajú ho, aby čarodejnice ochraňovali veštkyňu, po ktorej idú démoni. Musí ostať nažive, aby mohla sestrám Halliwellovým neskôr ukázať, aký by bol život bez démonov, keby sa spojili s Avatarmi. Sestry teda veštkyňu ochraňujú. Paige má rande s Kyleom a démoni vyvolávajú mocného démona Zankoua, ktorého kedysi uväznil sám zdroj. Sestry sa dozvedajú, že Leo je Avatar a po prvý raz sa s Avatarmi stretávajú zoči-voči.

145 11 Ordinary Witches Obyčajné bosorky Mark Wilding Jonathan Wes 16. január 2005

Paige a Kyle idú do minulosti, aby zistili, ako to vlastne bolo so smrťou Kyleových rodičov, a či ich naozaj zabili Avatari. Piper stále nie je rozhodnutá, či je dobrý nápad spojiť sa s Avatarmi, preto jej Phoebe navrhuje, aby si vymenili schopnosti a Piper tak mala víziu budúcnosti bez démonov, ktorú mala predtým ona. Pri výmene schopností však útočí Zankou, čím kúzlo naruší a schopnosti uletia. Dostávajú sa do obyčajných smrteľníkov, ktorí sú v tej chvíli náhodou na ulici. Sestry musia teraz svoje schopnosti nájsť a vrátiť ich späť do svojich tiel.

146 12 Extreme Makeover World Edition Extrémne prerobený svet Cameron Litvack LeVar Burton 23. január 2005

Sestry sa pripravujú na kúzlo, ktoré začne Útopiu, svet bez démonov, počas ktorého bude svet na niekoľko hodín uspaný. Ešte skôr však musia zničiť čo najviac démonov, aby sa svet pretransformoval bez nejakých problémov, ktoré by mohli démoni spôsobiť. Kyle sa spája so Zankouom s cieľom zabrániť tomu, aby sa sestry spojili s Avatarmi a nastolili Útopiu. Ich plán však celkom nevychádza, pretože sestry a Avatari sa spájajú a svet je uspatý. Kyle sa ale nevzdáva a chce zabiť Avatarku Betu, čím oslabí všetkých. Tá ho ale stíha zabiť ešte skôr, ako sama umiera, a tak je mŕtvy aj Kyle. Aj tak je už neskoro, pretože Utópia začína.

147 13 Charmageddon Čarogedon Henry Alonso Myers John T. Kretchmer 30. január 2005

Utópia je dokončená, ale je všetko tak, ako si sestry a Leo predstavovali? Leo začína pochybovať. Sestry sa správajú čudne, Paige dokonca nesmúti za Kyleom, ktorý bol zabitý. Pri hádke na ulici, kedy jeden obyčajný smrteľník vyvoláva konflikt, ho Avatari následne nechávajú zmiznúť. Leo si uvedomuje, že to nie je v poriadku. Avatari mu vysvetlia, že každý, kto vyvolá konflikt alebo urobí niečo zlé, bude následne odstránený. Vtedy si Leo uvedomuje, že celá Utópia bola chyba, keďže takto odstraňovať ľudí nie je správne. Snaží sa o tom presvedčiť aj sestry, avšak aj tie boli postihnuté kúzlom, čo im zabraňuje racionálne zmýšľať. Keď zabíja Leo démonov pred smrteľníkmi, je odstránený aj on. Až vtedy si Phoebe uvedomuje, že Utópia vlastne vzala všetkým ľuďom ich pocity, bolesť a všetky emócie. Preto sa sestry rozhodnú spojiť so Zankouom, aby zvrhli Utópiu a vrátili svet do normálu.

148 14 Carpe Demon Carpe démon Curtis Kheel Stuart Gillard 13. február 2005

Piper má strach o Lea. Bojí sa reakcie starších až zistia, že bol Avatarom. V škole mágie sa objavuje záhadný muž, ktorý sa Paige predstavuje ako nový učiteľ. Paige chce o ňom zistiť viac a dozvedá sa, že to je vlastne bývalý démon, ale so zlom už skončil. Na nového učiteľa, Drakea však čoskoro útočí černokňažník a mení Drakea na Robina Hooda. Drake sa vydáva do mesta aby bohatým bral a chudobný dával. Celé mesto sa však na neho pozerá ako na šialenca. Phoebe chce situáciu zachrániť, a tak sa vydáva za ním. Po krku im navyše opäť ide inšpektorka Sharidanová, ktorej sa pomaly vracia pamäť.

149 15 Show Ghouls Kabaret Rob Wright & Debra J.
Fisher & Erica Messer
Mel Damski 20. február 2005

Phoebe a Drake zisťujú, že v kabarete Fantóm došlo v minulosti k požiaru, pričom nejaký démon kabaret začaroval a všetci v ňom tento deň prežívajú stále dookola. Vracajú sa teda do roku 1899 ,do dňa požiaru, aby našli démona, ktorý duše v kabarete uväznil. Paige medzitým preberá podobu Phoebe aby mohla urobiť interview do časopisu a Piper s Leom odchádzajú na dovolenku.

150 16 The Seven Year Witch Sedem rokov Jeannine Renshaw Michael Grossman 10. apríl 2005

Paige a Piper bojujú s démonkou. Porazia ju, no pri boji Piper zasiahne jej jedovatý tŕň. Najskôr netušia, čo to spôsobí. Starší konečne dospeli k záveru, aký trest Leo dostane za zradu. Rozhodli, že si musí sám vybrať osud. Buď bude starším, alebo sa vráti k svojej rodine. Preto mu mažú pamäť aj všetky spomienky. Ocitá sa niekde v Texase, a je iba na ňom, akou cestou sa rozhodne ísť a kde skončí. Jedovatý tŕň nakoniec Piper zabíja, ale nie celkom. Jej duch sa ocitá v Limbe a stretáva sa s Coleom. Paige a Phoebe chcú za každú cenu nájsť Lea, pretože iba on môže Piper vyliečiť. Ten si však stále nespomína na svoju rodinu, aj keď sa mu vrátili nejaké spomienky. Keď ho ale Phoebe s Paige konečne nájdu a povedia mu, čo sa stalo Piper, Leo precitne. Starší napokon usudzujú, že to tak má byť, Lea zbavujú schopností a je z neho smrteľník. Phoebe sa medzitým lúči s Drakeom, ktorého pobyt na zemi končí.

151 17 Scry Hard Hľadaj poriadne Andy Reaser & Doug E. Jones Derek Johansen 17. apríl 2005

Na Piper a Lea zaútočia démoni. Leo je zranený, keďže už je len obyčajný smrteľník. Piper navštevuje Paige a dáva jej zbraň démona, pomocou ktorej ho môžu vystopovať. Paige a Phoebe sa teda vydávajú do podsvetia, aby démona zničili. Práve to však bola chyba, keďže to bola pasca nastražená Zankouom. Ten chcel sestry vylákať z domu, aby sa do neho dostal on a zmocnil sa Nexu pod domom. Netuší ale, že v dome sú stále Leo a Piper. Wyatt vie, že v dome sú démoni a cíti, že Piper s Leom sú v nebezpečenstve. Preto ich zmenší a uzamkne v domčeku pre bábiky. Dom je obsadený démonmi a Phoebe s Paige sú v riadnom probléme, keďže netušia kde Piper s Leom zmizli a nemajú tak silu troch.

152 18 Little Box of Horrors Skrinka hrôz Cameron Litvack Jon Paré 24. apríl 2005

Démonka Katya chce získať Pandorinu skrinku a vypustiť všetku zlosť a smútok v nej. Napadne teda jej ochrankyňu Ninu. Pri útoku sa ale skrinka prenáša k novej ochrankyni. Nina navštevuje sestry Halliwellové a žiada ich o pomoc. Musia nájsť novú strážkyňu skrinky a zabrániť tomu, aby sa dostala do rúk Katye. Paige rieši medzitým svoj prvý svetlonoský prípad, keď musí zachrániť ľudí vo výťahu.

153 19 Freaky Phoebe Uletená Phoebe Mark Wilding Michael Grossman 1. máj 2005

Démonka Imara stojí proti Zankouovi, a preto chce zabiť jeho spojencov na zemi tým, že využije čarodejnice. Unáša Phoebe a vymieňa si s ňou dušu. Zatiaľ čo Phoebe je uväznená v nepríťažlivom tele démonky, Imara si užíva krásne telo Phoebe. Sestry spočiatku ani len netušia, že Phoebe nie je pravá Phoebe, aj keď sa správa čudne. Obe totiž majú svoje problémy, keďže Paige má na starosti zverenca, ktorý odmieta ju aj svoj osud budúceho svetlonosa, a Piper musí zničiť démonov, ktorí útočili v bare. Leo je novým riaditeľom školy mágie a inšpektorka Sharidanová ide sestrám stále po krku.

154 20 Imaginary Friends Imaginárni priatelia Henry Alonso Myers Jonathan West 8. máj 2005

Wyatt chodí do škôlky, pretože Leo a Piper chcú, aby mal normálne detstvo. Začne sa však správať čudne. Je uzavretý a rozpráva sa sám so sebou. Tak to teda pôsobí na okolie. V skutočnosti sa však rozpráva s neviditeľným démonom, ktorého vidí iba on. Démon si chce získať Wyattovu dôveru a potom ho obrátiť ku zlu. Piper napíše kúzlo, vďaka ktorému má Wyattovi porozumieť, ale nefunguje presne tak ako si myslela. Objavuje sa totiž Wyatt z budúcnosti. Ten dokáže démona vidieť tiež, a tak sestry varuje. Je však neskoro. Démon obracia malého Wyatta ku zlu, čím sa na zlého mení aj dospelý Wyatt.

155 21 Death Becomes Them Smrť im pristane Curtis Kheel John T. Kretchmer 15. máj 2005

Phoebe spoznáva sympatického Tima, ktorý jej pomáha pri oprave auta. Stáva sa však svedkyňou jeho vraždy, keď ich napadne démon. Phoebe sa cíti previnilo, pretože podľa nej zomrel iba preto, pretože bol v danom čase s ňou. Démon išiel predsa po nej. Paige má novú zverenkyňu, budúcu svetlonosku, ktorá je v nebezpečenstve. Nedokáže ju však zachrániť, čo Paige položí. Zankou sa navyše spája s čarodejníkom a oživuje detektíva Davidsona, ktorého zabili démoni pred rokmi. Rovnako oživuje aj Tima. Phoebe chce tak pripomenúť jej vinu v oboch prípadoch. Sestry zisťujú, že Zankou sa ich snaží zbaviť, preto sa rozhodnú, že ho zničia. Do cesty sa im ale stavajú ďalšie živé mŕtvoly, ktoré čarodej oživuje. Medzitým sa dostáva inšpektorka Sharidanová nebezpečne blízko k ich tajomstvu. Zankou napokon získava presne to čo chcel, knihu tieňov.

156 22 Something Wicca This Way Goes Kto z koho Rob Wright & Brad Kern James L. Conway 22. máj 2005

Zankou má knihu tieňov a obsadzuje aj dom sestier. Tie sa skrývajú v magickej škole. Zankou sa medzitým snaží získať Nexus, no sestry mu v tom zabraňujú. Rozhodne sa ich teda nadobro odstrániť. Phoebe a Piper oberá o ich schopnosti. Sestry nemajú takmer žiadnu šancu Zankoua poraziť, keďže nemajú ani dom, ani knihu, ani väčšinu zo svojich schopností. Aj napriek tomu sa nevzdávajú. Inšpektorka Sharidenová chce konečne zistiť, čo sú sestry zač, a tak sa vydáva do ich domu. Tam je ale zabitá démonmi, ktorí dom obsadili. Od tohto okamihu sa o prípad naozaj začína zaujímať polícia. Po vražde svoje inšpektorky obkľúčia dom sestier. Tie sa do neho vracajú, aby zničili Zankoua, aj keď to znamená s veľkou pravdepodobnosťou ich smrť. Zankou napokon získava Nexus, ale sestry používajú kúzlo, ktorým Nexus zničia a s ním aj Zankoua. Dochádza pri tom k obrovskej explózii. Vyzerá to tak, že v dome nikto neprežil. Ide však len o súčasť plánu sestier, ktoré chcú, aby všetci, vrátane démonov, verili, že sú mŕtve. Spolu s Leom si menia podobu a začínajú žiť nový život pod zmenenými identitami...