Zoznam častí seriálu Game of Thrones

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Game of Thrones 2011 logo.svg

Game of Thrones je americký fantasy televízny seriál. Vysielal sa od 17. apríla 2011 do 19. mája 2019 na HBO. Spolu bolo odvysielaných 73 častí v priebehu ôsmych sérií. Seriál je nakrútený podľa knižnej predlohy Pieseň ľadu a ohňa od Georga R. R. Martina a jeho tvorcami sú David Benioff a D. B. Weiss.

Série[upraviť | upraviť kód]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série USA Finále série USA Sledovanosť USA Stanica USA
1 10 17. apríl 2011 19. jún 2011 2,52 mil.[1] HBO
2 10 1. apríl 2012 3. jún 2012 3,80 mil.[1]
3 10 31. marec 2013 9. jún 2013 4,97 mil.[2]
4 10 6. apríl 2014 15. jún 2014 6,84 mil.[3]
5 10 12. apríl 2015 14. jún 2015 6,88 mil.[4]
6 10 24. apríl 2016 26. jún 2016 7,69 mil.[5]
7 7 16. júl 2017 27. august 2017 10,26 mil.[6]
8 6 14. apríl 2019 19. máj 2019 11,99 mil.[7]

Časti[upraviť | upraviť kód]

1. séria (2011)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
Sledovanosť
USA
1
1
Winter Is Coming
Tim Van Patten
David Benioff & D. B. Weiss
17. apríl 2011
2,22 mil.
2
2
The Kingsroad
Tim Van Patten
David Benioff & D. B. Weiss
24. apríl 2011
2,20 mil.
3
3
Lord Snow
Brian Kirk
David Benioff & D. B. Weiss
1. máj 2011
2,44 mil.
4
4
Cripples, Bastards and Broken Things
Brian Kirk
Bryan Cogman
8. máj 2011
2,45 mil.
5
5
The Wolf and the Lion
Brian Kirk
David Benioff & D. B. Weiss
15. máj 2011
2,58 mil.
6
6
A Golden Crown
Daniel Minahan
Storyline: David Benioff & D. B. Weiss
Scenár: Jane Espenson, David Benioff & D. B. Weiss
22. máj 2011
2,44 mil.
7
7
You Win or You Die
Daniel Minahan
David Benioff & D. B. Weiss
29. máj 2011
2,40 mil.
8
8
The Pointy End
Daniel Minahan
George R. R. Martin
5. jún 2011
2,72 mil.
9
9
Baelor
Alan Taylor
David Benioff & D. B. Weiss
12. jún 2011
2,66 mil.
10
10
Fire and Blood
Alan Taylor
David Benioff & D. B. Weiss
19. jún 2011
3,40 mil.

2. séria (2012)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
Sledovanosť
USA [1]
11
1
The North Remembers
Alan Taylor
David Benioff & D. B. Weiss
1. apríl 2012
3,86 mil.
12
2
The Night Lands
Alan Taylor
David Benioff & D. B. Weiss
8. apríl 2012
3,76 mil.
13
3
What Is Dead May Never Die
Alik Sakharov
Bryan Cogman
15. apríl 2012
3,77 mil.
14
4
Garden of Bones
David Petrarca
Vanessa Taylor
22. apríl 2012
3,65 mil.
15
5
The Ghost of Harrenhal
David Petrarca
David Benioff & D. B. Weiss
29. apríl 2012
3,90 mil.
16
6
The Old Gods and the New
David Nutter
Vanessa Taylor
6. máj 2012
3,88 mil.
17
7
A Man Without Honor
David Nutter
David Benioff & D. B. Weiss
13. máj 2012
3,69 mil.
18
8
The Prince of Winterfell
Alan Taylor
David Benioff & D. B. Weiss
20. máj 2012
3,86 mil.
19
9
Blackwater
Neil Marshall
George R. R. Martin
27. máj 2012
3,38 mil.
20
10
Valar Morghulis
Alan Taylor
David Benioff & D. B. Weiss
3. jún 2012
4,20 mil.

3. séria (2013)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
Sledovanosť
USA [2]
21
1
Valar Dohaeris
Daniel Minahan
David Benioff & D. B. Weiss
31. marec 2013
4,37 mil.
22
2
Dark Wings, Dark Words
Daniel Minahan
Vanessa Taylor
7. apríl 2013
4,27 mil.
23
3
Walk of Punishment
David Benioff
David Benioff & D. B. Weiss
14. apríl 2013
4,72 mil.
24
4
And Now His Watch Is Ended
Alex Graves
David Benioff & D. B. Weiss
21. apríl 2013
4,87 mil.
25
5
Kissed by Fire
Alex Graves
Bryan Cogman
28. apríl 2013
5,35 mil.
26
6
The Climb
Alik Sakharov
David Benioff & D. B. Weiss
5. máj 2013
5,50 mil.
27
7
The Bear and the Maiden Fair
Michelle MacLaren
George R. R. Martin
12. máj 2013
4,84 mil.
28
8
Second Sons
Michelle MacLaren
David Benioff & D. B. Weiss
19. máj 2013
5,13 mil.
29
9
The Rains of Castamere
David Nutter
David Benioff & D. B. Weiss
2. jún 2013
5,22 mil.
30
10
Mhysa
David Nutter
David Benioff & D. B. Weiss
9. jún 2013
5,39 mil.

4. séria (2014)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
Sledovanosť
USA [3]
31
1
Two Swords
D. B. Weiss
David Benioff & D. B. Weiss
6. apríl 2014
6,64 mil.
32
2
The Lion and the Rose
Alex Graves
George R. R. Martin
13. apríl 2014
6,31 mil.
33
3
Breaker of Chains
Alex Graves
David Benioff & D. B. Weiss
20. apríl 2014
6,59 mil.
34
4
Oathkeeper
Michelle MacLaren
Bryan Cogman
27. apríl 2014
6,95 mil.
35
5
First of His Name
Michelle MacLaren
David Benioff & D. B. Weiss
4. máj 2014
7,16 mil.
36
6
The Laws of Gods and Men
Alik Sakharov
Bryan Cogman
11. máj 2014
6,40 mil.
37
7
Mockingbird
Alik Sakharov
David Benioff & D. B. Weiss
18. máj 2014
7,20 mil.
38
8
The Mountain and the Viper
Alex Graves
David Benioff & D. B. Weiss
1. jún 2014
7,17 mil.
39
9
The Watchers on the Wall
Neil Marshall
David Benioff & D. B. Weiss
8. jún 2014
6,95 mil.
40
10
The Children
Alex Graves
David Benioff & D. B. Weiss
15. jún 2014
7,09 mil.

5. séria (2015)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
Sledovanosť
USA [4]
41
1
The Wars to Come
Michael Slovis
David Benioff & D. B. Weiss
12. apríl 2015
8,00 mil.
42
2
The House of Black and White
Michael Slovis
David Benioff & D. B. Weiss
19. apríl 2015
6,81 mil.
43
3
High Sparrow
Mark Mylod
David Benioff & D. B. Weiss
26. apríl 2015
6,71 mil.
44
4
Sons of the Harpy
Mark Mylod
Dave Hill
3. máj 2015
6,82 mil.
45
5
Kill the Boy
Jeremy Podeswa
Bryan Cogman
10. máj 2015
6,56 mil.
46
6
Unbowed, Unbent, Unbroken
Jeremy Podeswa
Bryan Cogman
17. máj 2015
6,24 mil.
47
7
The Gift
Miguel Sapochnik
David Benioff & D. B. Weiss
24. máj 2015
5,40 mil.
48
8
Hardhome
Miguel Sapochnik
David Benioff & D. B. Weiss
31. máj 2015
7,01 mil.
49
9
The Dance of Dragons
David Nutter
David Benioff & D. B. Weiss
7. jún 2015
7,14 mil.
50
10
Mother's Mercy
David Nutter
David Benioff & D. B. Weiss
14. jún 2015
8,11 mil.

6. séria (2016)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
Sledovanosť
USA [5]
51
1
The Red Woman
Jeremy Podeswa
David Benioff & D. B. Weiss
24. apríl 2016
7,94 mil.
52
2
Home
Jeremy Podeswa
Dave Hill
1. máj 2016
7,29 mil.
53
3
Oathbreaker
Daniel Sackheim
David Benioff & D. B. Weiss
8. máj 2016
7,28 mil.
54
4
Book of the Stranger
Daniel Sackheim
David Benioff & D. B. Weiss
15. máj 2016
7,82 mil.
55
5
The Door
Jack Bender
David Benioff & D. B. Weiss
22. máj 2016
7,89 mil.
56
6
Blood of My Blood
Jack Bender
Bryan Cogman
29. máj 2016
6,71 mil.
57
7
The Broken Man
Mark Mylod
Bryan Cogman
5. jún 2016
7,80 mil.
58
8
No One
Mark Mylod
David Benioff & D. B. Weiss
12. jún 2016
7,60 mil.
59
9
Battle of the Bastards
Miguel Sapochnik
David Benioff & D. B. Weiss
19. jún 2016
7,66 mil.
60
10
The Winds of Winter
Miguel Sapochnik
David Benioff & D. B. Weiss
26. jún 2016
8,89 mil.

7. séria (2017)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
Sledovanosť
USA [6]
61
1
Dragonstone
Jeremy Podeswa
David Benioff & D. B. Weiss
16. júl 2017
10,11 mil.
62
2
Stormborn
Mark Mylod
Bryan Cogman
23. júl 2017
9,27 mil.
63
3
The Queen’s Justice
Mark Mylod
David Benioff & D. B. Weiss
30. júl 2017
9,25 mil.
64
4
The Spoils of War
Matt Shakman
David Benioff & D. B. Weiss
6. august 2017
10,17 mil.
65
5
Eastwatch
Matt Shakman
Dave Hill
13. august 2017
10,72 mil.
66
6
Beyond the Wall
Alan Taylor
David Benioff & D. B. Weiss
20. august 2017
10,24 mil.
67
7
The Dragon and the Wolf
Jeremy Podeswa
David Benioff & D. B. Weiss
27. august 2017
12,07 mil.

8. séria (2019)[upraviť | upraviť kód]

# Názov
USA
Réžia Scenár Premiéra
USA
Sledovanosť
USA [7]
68
1
Winterfell
David Nutter
Dave Hill
14. apríl 2019
11,76 mil.
69
2
A Knight of the Seven Kingdoms
David Nutter
Bryan Cogman
21. apríl 2019
10,29 mil.
70
3
The Long Night
Miguel Sapochnik
David Benioff & D. B. Weiss
28. apríl 2019
12,02 mil.
71
4
The Last of the Starks
David Nutter
David Benioff & D. B. Weiss
5. máj 2019
11,80 mil.
72
5
The Bells
Miguel Sapochnik
David Benioff & D. B. Weiss
12. máj 2019
12,48 mil.
73
6
The Iron Throne
David Benioff & D. B. Weiss
David Benioff & D. B. Weiss
19. máj 2019
13,61 mil.

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. a b c Game of Thrones: Season Two Ratings [online]. TV Series Finale, 11.6.2012. Dostupné online. (po anglicky)
  2. a b Game of Thrones: Season Three Ratings [online]. TV Series Finale, 12.6.2013. Dostupné online. (po anglicky)
  3. a b Game of Thrones: Season Four Ratings [online]. TV Series Finale, 18.6.2014. Dostupné online. (po anglicky)
  4. a b Game of Thrones: Season Five Ratings [online]. TV Series Finale, 16.6.2015. Dostupné online. (po anglicky)
  5. a b Game of Thrones: Season Six Ratings [online]. TV Series Finale, 28.6.2016. Dostupné online. (po anglicky)
  6. a b Game of Thrones: Season Seven Ratings [online]. TV Series Finale, 29.8.2017. Dostupné online. (po anglicky)
  7. a b Game of Thrones: Season Eight Ratings [online]. TV Series Finale, 21.5.2019. Dostupné online. (po anglicky)