Zoznam ľudí na Symbolickom cintoríne pri Popradskom plese

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam ľudí na Symbolickom cintoríne pri Popradskom plese je členený podľa roku udalosti a obsahuje označenie sektora, v ktorom je tabuľa umiestnená a osobné údaje obete nešťastia. [1]

1907
B1 Jeno Wachter
1909
A29 Mieczyslaw Karlowicz
1910
B12 Klimek Bachleda
1919
G20 Emerici Teschler
1920
A25 Josef Vejběra
1922
B6 JUC. Emanuel Hula
1923
C33 Dr. Ernst Gottlieb
1930
B19 Miloš Budík
1931
B4 MUDr. Josef Rudolf Heindl
A6 Josef Kejhar
1932
B3 JUC. Bohumil Hejl
G5 JUC. Bohumil Hejl
1933
C5 Marie Kettnerová-Remešová
B7 Wieslaw Stanislawski
B7 Witold Wojnar
1935
B11 Tomáš Budzák
1937
B20 Alfonz Franta
D1 JUDr. Otakar Viták
1938
G13 kpt. Karol Löfler
B10 Dr. Eman Herman Otavský
1939
A1 Johann Frantz
B15 Johann Frantz
1941
B13 Magda Matúšová
1944
G15 Anatolij Barabáš
G15 Pavol Bilík
G1 voj. Štefan Blcha
G15 MUDr. Zoltán Bull
G1 čat. Koloman Butyka
G1 voj. Oldřich Černohub
G1 voj. Július Červený
G1 čat. František Danielik
F3 Dr. Wlodimierz Goslawski
G1 voj. Kazimír Hambálek
G1 des. Pavel Híreš
G1 čat. František Holek
G15 Emanuel Hríbal
F3 Ada Kopczynska
G15 Sáša Kopilov
G1 slob. Jozef Krško
G15 Matej Majzlík
G15 kpt. Štefan Moravka
G1 neznámy dôstojník ČA
G15 neznámy hrdina
G1 neznámy vojak 2.brigády
G1 neznámy vojak 2.brigády
G1 neznámy vojak 2.brigády
G1 neznámy vojak 2.brigády
G1 neznámy vojak 2.brigády
G1 neznámy vojak 2.brigády
G1 neznámy vojak ČA
G1 voj. Vladimír Novák
G1 kpt. Ladislav Pfiegel
G15 kpt. Ján Rašo
G1 voj. Peter Rusnák
G15 Štefan Ružomberka
G1 voj. Oldřich Řeha
G15 Vasil Siročenko
G15 Kundrata Skorobogatyj
G15 Nikolaj Stupnik
G1 voj. Jozef Svoboda
G1 voj. Vávlav Šťastný
G15 Ján Treter
G1 des. Alojz Vontorčík
G15 Ján Závacký
1945
G17 Otakar Štáfl
G17 Vlasta Štáflová
1946
G3 prof. Jan Bocan
1947
D27 PH.MR. Bohuslav Ježek
1948
A12 Cyril Prcin
1949
G9 František Horák
G16 Milotka Chovanová
G30 Jozef Jakubec
1950
G14 Albert Brnčal
G38 rodina Fiškových
1951
A49 Eva Gergeľová
A49 Štefan Karenovič
B5 Ing. Jozef Kvasnička
C30 Pavel Kvašňák
C10 Vilém Poštulka
C30 W. Šapinský
1952
B2 Vlasta Krištúfková
C23 Miroslav Mládek
B16 Dežo Nevezi
B17 Václav Zachoval
1953
C7 Eugen Fehér
A40 Evička Krotká
C34 Doc.Dr. Mikuláš Wagner
1954
C32 Čestmír Koťátko
C32 Jiří Slunéčko
1955
C9 JUDr. Josef Daneš
C18 Jindřich Dobeš
D2 Oldřich Štádler
1956
B14 Jan Kučera
A15 Tadeusz Strumillo
1957
C17 Jacek Bilczewski
B18 František Blažek
B18 Vladimír Cikánek
E25 Stanislaw Gronski
C17 Tadeusz Korek
A50 László Szütsy
E8 Wawrzyniec Zulawski
1958
G11 Petrík Dlouhý
G11 Tonko Kapalka
G11 Frantík Pažout
G11 Evička Sigotská
G8 Ryszard Wawro
E10 Jiřina Žebráková
1959
C11 Jaroslav Beran
F10 Jerzy Biederman
A42 Ján Grunt
F10 Miroslav Hensoldt
D21 František Janata
C11 Pavel Novák
F10 Jozef Pamfil
1960
B8 Mirko Potaš
G22 Zdeněk Učurov
1961
A13 Mária Láskavá
D25 Milan Mendřec
C20 Vladimír Novák
D22 Stanislav Papež
A52 Ivan Zápotocký
1962
E18 Pavel Černík
F9 Jan Dlugosz
A37 Anton Hanzel
D9 Otakar Horáková
E2 Drahoslava Hrachovcová
D28 Karol Krčál
D13 Josef Kubát
D3 Ing. Vojtěch Kutík
F1 Ladislav Lošan
E25 Cezary Mielczarek
D28 Ing. Mojmír Prídavok
E18 Zdeněk Studnička
C13 MUDr. Taťána Švestková
D28 JUDr. Albín Timčák
C13 Ing. Václav Vencovský
1963
B9 Viktor Beňa
G26 Michael Brož
G26 Ing. Zdeněk Hrubec
A76 Rastislav Hřebíček
C14 Jan Jarema-Rdultowski
A28 Ing. Dobroslav Koutník
A45 Lukáš Toman
A17 Josef Vlasák
G28 Ing. Zdeněk Záboj
1964
F2 Wojciech Biederman
G31 Milan Hasala
G6 Bernard Karkoška
A8 Vlado Krasnec
A8 Andrej Noll
G6 František Pilát
G23 Jozef Sóska
D6 Dyzma Jacek Woszczerowicz
1965
G4 Janusz Flach
G27 Ing. Biba Hejtman
G4 Edward Cheops
D34 Káťa Klečková
G24 Jarmilka Kubenková
A22 Ing. Viktor Kulendík
A10 MUDr. Milan Matiaščik
C25 Péter Rigó
G29 Věra Slámová
A4 JUDr. Jiří Šimeček
A4 a syn Šimeček
G29 Oldřich Urbánek
C26 Peter Wiederhold
1966
D10 Jiří Bednařík
D15 Petr Brtka
E26 Václav Bůžek
D5 Svatava Červenková
C19 Láďa Fojtík
D10 Josef Ježko
D10 Libuše Ježková
D10 Zdenko Opletal
E1 Jerzy Potocki
D10 Dr. Rudolf Sedlář
D10 František Skácelík
C19 Standa Zajíček
1967
E6 Stanislav Gronski-Mojzesz
D33 Ing. Jan Jiránek
E12 Ing. Ján Kaňa
A5 Jilo Kavacký
D20 Vojtěch Klíma
D33 Ing. Bohumil Korba
D33 Ing. Jitka Korbová
Stanislav Lednár
D33 Josef Mertlík
A31 Pavel Mišta
D33 Ing. Bořivoj Slavík
D33 prof. Luděk Smutný
E19 Ilja Špitálský
E19 Oldřich Vítek
A31 Zdeněk Vobořil
A32 Rudolf Zabilka
D33 prof. Karel Zakouřil
1968
Peter Čekal
D4 Ladislav Horský
D4 Ján Hriň
E11 Petr Jánoš
E25 Boleslav Kaczmarek
E11 Ing. Vladislav Mlčouch
E9 Samuel Skierski
1969
E14 Wladislav K. Gasiecki
E25 Jolana Lange
C24 Oldřich Matula
E25 Maria Rewaj
G12 Eugen Šándory
C22 Ján Štrbák
1970
F4 MUDr. Regina Duchniewicz
A24 Jiří Hošek
F8 Jelka Jesenská
F4 Mgr. Marta Mann
A24 Katarína Rusnáková
D7 Bohuslav Rydlo
E25 Zbygniew Zýval
F8 Betka Žitňanová
1971
A43 Václav Bajer
E13 Jan Franczuk
C6 Lorenz Hoffman
E7 Jaroslav Janě
G7 Peter Janovský
D11 Ján Kmeť
D11 Martin Končko
A43 František Kroupa
C6 Heinrich Krümmel
E29 Jan Andrzej Lewandowski
A53 Jiří Papežík
A18 Jozef Sedliačik
E7 Ing. Zdeněk Stehlík
E7 Gustáv Švub
E7 Ing. Tomáš Wichterle
1972
A63 Jindřich Baránek
C1 Andrzej Bober
C12 Dr. Ján Jamnický
E24 Andrzej Mróz
C1 Stefan Szafruga
1973
A30 Karol Blažek
C4 Werner Donath
E17 Dr. Jan Kounický,CSc.
1974
A9 Ľudmila Baďurová
A46 Ladislav Bajer
A46 Jozef Balačin
A19 Rudolf Filus
A9 Anton Frémal
E21 Henryk Furmanik
D24 Vladimír Charousek
A46 Pavol Jorík
A46 Tibor Kočí
A46 prof. Daniel Korec
A46 a syn Milan Korec
A46 Tibor Magyaricz
D14 Jaroslav Michel
D8 Michal Ruskov
A46 Jozef Solár
A46 Dušan Szabó
A46 Július Štumpf
E21 Krzysztof Tomaszewski
A46 Juraj Tury Nagy
A51 Michal Vako
A46 František Varga
1975
C2 Michal Čeřovský
A44 Ing. Viera Lukáčová
A41 Jozef Ondriaš
A44 Ing. Pavel Sigid
D19 Ing. Bohumír Šauer
1976
C15 Svatopluk Foltýnek
A23 Michal Jaczewski
C8 Čestmír Krčmář
C8 Svatopluk Marek
A34 Radek Mejzlík
A23 Wojciech Myszkowski
F7 Mathias Schulze
E22 Jaromír Soldán
A36 Ladislav Ščerbák
A27 Janusz Vráňa
1977
A14 Ján Antoška
C3 Ľudovít Gibas
A55 Janusz Knytl
A54 Jaroslav Koblovský
C21 Janusz Kondyjowski
G21 Gustáv Alexander Luczy
E16 Ing. Stanislav Pfeifer
A3 Ing. Peter Vranka
1978
A35 Alena Haasová
1978 E20 František Chlumský
1978 A38 Martin Chyla
1978 D23 Pavel Jančařík
1978 A26 Andrzej Lewicki
1978 A7 Peter Lopuch
1978 A47 Tonka Mráziková
G2 Eugeniusz Strzebonski
1979
G10 Vladimír Bačák
D26 Stanislav Dudáš
G10 Václav Dvořák
G10 Štefan Eštočko
E15 Ing. Jan Havlík
A48 Jurko Hoffman
G10 Martin Hudák
G10 Pavol Huska
G10 Bernard Jamnický
A74 Margita Kalinová
G10 Milan Kriššák
D12 Pavel Málek
D18 PhDr. Ladislav Mašata
A57 Ján Neuwirth
D12 Ladislav Raška
A33 Barbara Tasiemska
1980
A39 Stanislav Jiša
D16 Ing. Zdeněk Richter
F13 Vladislav Rympler
D16 Pavel Stříž
1981
G25 Ivan Belan
A16 Andrej Brychta
G25 Boris Hošovský
A11 Janusz Lerch
A11 Krysztof Mosingiewicz
1982
G32 Hana Macálková
G34 Vojto Nábělek
G18 Pavel Siska
1983
D17 Jiří Ouředník
C16 Ing. Karel Sladkovský
1984
A77 Martin Bušovský
A2 Ing. Jaroslav Gazík
C27 Ing. Slavomír Ivanko
E4 Ing. Jozef Psotka
G19 Igor Vigaš
1986
A88 Tadeusz Piotrowski
F5 Jozef Vasko
F5 Michal Vasko
A64 Michal Žitňanský
1988
E30 Ing. Dušan Becík
30 Ing. Peter Božík
E27 Ing. Milan Gejdoš
E30 Jaroslav Jaško
E30 Jozef Just
F11 Ing. Tibor Kobzík
F11 Ing. Milan Martinka
1989
A59 Ing. Peter Baláž
F6 Ing. Miroslav Klíma
E33 Jerzy Kukuczka
F6 Ing. Miroslav Kužela
A82 Jarko Kvasnica
E5 Ing.arch. Julo Lamačka
A21 Milan Lehotský
A21 Peter Lehotský
E23 Ladislav Odstrčil
F6 Ing. Jiří Skála
1990
E3 Vladimír David
E3 Ing. Ján Perďoch
Katarína Rusnáková
Peter Striženec
E3 Ing. Miloš Šivec
A20 MUDr. Ladislav Štefanides
E3 Ing. Ján Štefány
E3 Ing. Dušan Uličný
E3 Branislav Valent
1991
A61 Milan Červeňák
A67 Peter Vidan
1992
D29 Jozef Šoltýs
1993
F12 Karolina Kaiper
A58 Mgr. Alenka Kaplánová
F12 Zbigniew Koperczak
A56 Števo Tarhaj
1994
G33 Boguslaw Arendarczyk
D32 Paula Irene Jinovec
D30 Belo Kapolka
A89 Kvetka Kozáková
G33 Janusz Kubica
G33 Stanislav Mateja-Torbiarz
G33 Janusz Rybicki
1995
A65 Tomáš Bystroň
D31 Ing. Jozef Javorský
A60 Ing. Martin Košík
C28 Miroslav Mozník
A62 Ing. Imrich Ruisel
A65 Pavel Sapara
C31 Albert Šefc
A66 Ľuboš Šeliga
1996
A68 Lars Gneupel
A68 Dirk Gneupel
G39 Vlaďka Jagerová
1997
A69 JRDR.med. Zsolt Farkas
G35 Alojz Lutonský
E32 Jindřich Martiš
E31 Miroslav Rybanský
E28 Maciej Rysula
C29 Janusz Smialek
A71 Josef Tesařík
1998
A75 Peter Babik
A79 Michal Böhm
A73 Pavel Hájek
G36 Ľubomír Jurský
C35 Stanislav Kouřil
A79 Peter Kozlík
A70 Jiří Lajpert
A72 Jaroslav Petrenčák
A78 Walter Turek
1999
F14 Martin Fojtu
G37 Lukáš Vostřel
2000
D36 Eugen Guttek
C36 Doc.Mgr. Jiří Kučírek, CSc.
C38 Ks.Piotr Majka
D35 Juraj Petranský
2001
A91 MUDr. Peter Aksamit
D37 Ing. Štefan Bartko
A81 Antal Péter Bütyök
A85 Libor Kadera
C37 Milan Kuťka
G41 Marek Labunowicz
A80 Peter Mišiak
G41 Bartek Olszanski
A92 Ing. Vilém Pulc
G40 Vladko Tatarka
2002
E34 Maroš Bačan
A84 Ing. Renáta Ilanovská
D38 Karel Jakeš
A83 Lucie Naprstková
A86 Mgr. Elene Valková
2003
A90 Martin Jurik
A87 Jiří Kuneš
C39 Zygmunt Mačkowiak
A87 Karel Pivoňka
F15 Julius Rudzinski
2011
Jano Čech
Michał Krzyczało
Róbert Magda

[2]

2012
Filip Zahradník
2015
A72 Vörös Gábor

[2]

Galéria[upraviť | upraviť kód]

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. Symbolický cintorín pri Popradskom plese. Vydali Štátne lesy TANAPu, rok vydania 2007. Tlač:Slza, Poprad
  2. a b http://www.tatry.cz/cs/na-symbolickem-cintorine-pribyvaji-jmena

Iné projekty[upraviť | upraviť kód]