Zoznam štátnych ciest v Chorvátsku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam štátnych ciest v Chorvátsku.

Hlavná sieť[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo trasa
D1 Macelj - Krapina - Karlovac - Knin - Split
D2 Dubrava Križovljanska - Varaždin - Koprivnica - Virovitica - Našice - Osijek - Vukovar - Ilok
D3 Goričan - Čakovec - Varaždin - Zagreb - Karlovac - Rijeka
D5 Terezino Polje - Virovitica - Daruvar - Okučani - Stara Gradiška
D6 Jurovski Brod - Ribnik - Karlovac - Vojnić - Glina - Dvor
D7 Duboševica - Beli Manastir - Osijek - Đakovo - Slavonski Šamac
D8 Pasjak - Rijeka - Senj - Zadar - Split - Makarska - Klek; Zaton Doli - Dubrovnik - Karasovići
D9 Metković - Opuzen (D8)

Doplnková sieť[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo trasa
D20 Čakovec (D3) - Prelog - Drnje (D41)
D21 Kaštel – Buje – Medaki (A9) – Bale – Pula (D400)
D22 Novi Marof (D3) – Križevci – Sv. Ivan Žabno (D28)
D23 Duga Resa (D3) – Josipdol – Žuta Lokva – Senj (D8)
D24 Zabok (D1) – Zlatar Bistrica – D. Konjšćina – Budinšćina – Novi Marof – Varaždinske Toplice – Ludbreg (D2)
D25 Korenica (D1) – Bunić – Lički Osik – Gospić – Karlobag (D8)
D26 Vrbovec (D28) - Čazma - Garešnica - Dežanovac - Daruvar (D5)
D27 Gračac (D1) - Obrovac - Benkovac - Stankovci - D8
D28 Sv. Helena (A4) - Vrbovec - Bjelovar - Veliki Zdenci (D5)
D29 N. Golubovec (D35) - Zlatar Bistrica - Marija Bistrica - Soblinec (D3)
D30 Buzin (A3) - Velika Gorica - Petrinja - Hrvatska Kostajnica - Hrvatska Kostajnica
D31 V. Gorica (D30) - G. Viduševac - D6
D32 Prezid - Delnice (D3)
D33 Strmica - Knin - Drniš - Šibenik (ferry port)
D34 Daruvar (D5) - Suhopolje (D2) - Donji Miholjac - Josipovac (D2)
D35 Varaždin (D2) - Lepoglava - Sv. Križ Začretje (D1)
D36 Karlovac (D1) - Pokupsko - Sisak - Popovača (A3)
D37 Sisak (D36) - Petrinja - Glina (D6)
D38 Pakrac (D5) - Požega - Pleternica - Đakovo (D7)
D39 Aržano - Cista Provo - Dubci (D8)
D40 Čavle (D3) - Čavle (A6) - D8
D41 Gola - Koprivnica - Križevci - Vrbovec (D28)
D42 Vrbovsko (D3) - Ogulin - Josipdol - Plaški - Selište Drežničko (D1)
D43 Đurđevac (D2) - Bjelovar - Čazma - Ivanić Grad (A3)
D44 Ponte Portone (D21) - Buzet - Lupoglav (A8)
D45 V. Zdenci (D5) - Garešnica - Kutina (A3)
D46 Đakovo (D7) - Vinkovci - Tovarnik
D47 Lipik (D5) - Novska - Hrvatska Dubica - Hrvatska Kostajnica - Dvor (D6)
D48 Baderna (D21) - Pazin - Rogovići (A8)
D49 Pleternica - Lužani (A3)
D50 Žuta Lokva (D23) - Otočac - Gospić - Gračac (D27)
D51 Gradište (D53) - Požega - Nova Gradiška (A3)
D52 Špilnik (D50) - Korenica (D1)
D53 D. Miholjac - Našice - Slavonski Brod
D54 Maslenica (D8) - Zaton Obrovački (D27)
D55 Borovo (D2) - Vinkovci - Županja
D56 Tromilja (D424) - Benkovac - Skradin - Drniš - Muć - Klis-Grlo (D1)
D57 Vukovar (D2) - Orolik - Nijemci - Lipovac (A3)
D58 Šibenik (port) - Boraja - Trogir (D8)
D59 Knin (D1) - Kistanje - Bribirske Mostine - Putičanje - Kapela (D8)
D60 Brnaze (D1) - Trilj - Cista Provo - Imotski - Vinjani Donji
D62 Šestanovac (D39) - Zagvozd - Vrgorac - Kula Norinska - Metković (D9)
D64 Pazin (D48) - Podpićan - Vozilići (D66)
D66 Pula (D400) - Labin - Opatija - Matulji (D8)
D69 Slatina (D2) - Čeralije - Voćin - Zvečevo - Kamensko (D38)
D70 Omiš (D8) - Naklice - Gata - Blato na Cetini (A1)

Ostrovné cesty[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo trasa
Državna cesta D100.svg D100 Porozina (prístav) - Cres - Mali Lošinj
Državna cesta D101.svg D101 (D100) - Merag (prístav)
Državna cesta D102.svg D102 Šmrika (D8) - Krk - Baška
Državna cesta D103.svg D103 (D102) - Rijeka (letisko)
Državna cesta D104.svg D104 (D102) - Valbiska (prístav)
Državna cesta D105.svg D105 Lopar (prístav) - Rab - Mišnjak (prístav)
Državna cesta D106.svg D106 Žigljen (prístav) - Novalja - Pag - Posedarje (D8)
Državna cesta D107.svg D107 Stara Novalja (prístav) - (D106)
Državna cesta D108.svg D108 Gorica (D106) - Povljana
Državna cesta D109.svg D109 Veli Rat - Soline - Telašćica
Državna cesta D110.svg D110 Muline (prístav) - Ugljan - Tkon (prístav)
Državna cesta D111.svg D111 Maslinica - Grohote - Stomorska
Državna cesta D112.svg D112 Rogač (prístav) - (D111)
Državna cesta D113.svg D113 Supetar - Nerežišće - Sumartin (prístav)
Državna cesta D114.svg D114 Milna - Sutivan - Supetar (D113)
Državna cesta D115.svg D115 G. Humac (D113) - Bol
Državna cesta D116.svg D116 Vira (prístav) - Hvar - Milna - Starigrad (prístav) - Sućuraj
Državna cesta D117.svg D117 Komiža - Podhum - Vis
Državna cesta D118.svg D118 Vela Luka - Smokvica - Korčula
Državna cesta D119.svg D119 Ubli - Lastovo
Državna cesta D120.svg D120 Pomena - Polače - Sobra - Saplunara
Državna cesta D121.svg D121 Murter - Tisno - (D8)
Državna cesta D123.svg D123 Sobra (prístav) - (D120)
Državna cesta D124.svg D124 Brbinj (prístav) - Brbinj - (D109)
Državna cesta D125.svg D125 Zaglav (prístav) - (D109)
Državna cesta D126.svg D126 Trogir (D315) - Arbanija - Slatine
Državna cesta D128.svg D128 Uvala Mikavica - Žirje (prístav)

Pohraničné cesty[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo trasa
Državna cesta D200.svg D200 Plovanija (hranica) - Buje (D21)
Državna cesta D201.svg D201 Požane (hranica) - Buzet (D44)
Državna cesta D203.svg D203 Brod na Kupi (hranica) - Delnice (D3)
Državna cesta D204.svg D204 Pribanjci (hranica) - Bosanci (D3) - Bosiljevo 1 (A1)
Državna cesta D205.svg D205 Razvor (hranica) - Kumrovec - Klanjec - Gubaševo (D1)
Državna cesta D206.svg D206 Hum na Sutli (hranica) - Pregrada - Krapina (D1)
Državna cesta D207.svg D207 Hum na Sutli (D206) - Lupinjak - Đurmanec (D1)
Državna cesta D208.svg D208 Trnovec (hranica) - Nedelišće (D3)
Državna cesta D209.svg D209 Mursko Središće (hranica) - Šenkovec - Čakovec (D3)
Državna cesta D210.svg D210 Gola (D41) - Ždala - Molve - Virje (D2)
Državna cesta D211.svg D211 Baranjsko Petrovo Selo (hranica) - Baranjsko Petrovo Selo (D517)
Državna cesta D212.svg D212 Batina (hranica) - Kneževi Vinogradi - D7
Državna cesta D213.svg D213 Erdut (hranica) - D2
Državna cesta D214.svg D214 Gunja (hranica) - Županja (D55)
Državna cesta D216.svg D216 Maljevac (hranica) - Kolarić - Vojnić (D6)
Državna cesta D217.svg D217 Ličko Petrovo Selo (hranica) - Grabovac (D1)
Državna cesta D218.svg D218 Užljebić (hranica) - Donji Lapac - Sučević (D1)
Državna cesta D219.svg D219 Bili Brig (hranica) - Obrovac Sinjski - Sinj - Gornji Muć (D56)
Državna cesta D220.svg D220 Kamensko (hranica) - Trilj - Čaporice (D60) - Bisko (A1)
Državna cesta D222.svg D222 Mali Prolog (hranica) - D62
Državna cesta D223.svg D223 Gornji Brgat (hranica) - Dubac (D8)
Državna cesta D224.svg D224 Mošćenica (D37) - Blinjski Kut - Sunja - Panjani (D30)
Državna cesta D225.svg D225 Harmica (hranica) - Brdovec - Zaprešić (A2)

Privádzače[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo trasa
Državna cesta D300.svg D300 Umag - Buje (D21)
Državna cesta D301.svg D301 Novigrad - Bužanija - Nova Vas - Porte Portone (D21)
Državna cesta D302.svg D302 Poreč - Baderna (D21)
Državna cesta D303.svg D303 Rovinj - Kanfanar (A9)
Državna cesta D304.svg D304 Kastav - Rubeši - Diračje (A7) - D8
Državna cesta D305.svg D305 D32 - Čabar
Državna cesta D306.svg D306 Vir - Nin - Zadar (D8)
Državna cesta D307.svg D307 Gubaševo (D1) - Oroslavje - Donja Stubica - Marija Bistrica (D29)
Državna cesta D310.svg D310 Jastrebarsko (D1) - Jastrebarsko (A1)
Državna cesta D312.svg D312 D47 - Novska
Državna cesta D313.svg D313 Nova Gradiška - Rešetari (D51)
Državna cesta D314.svg D314 D2 - Orahovica
Državna cesta D315.svg D315 Trogir (D126) - Pantana (D409)

Prístavné cesty[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo trasa
Državna cesta D400.svg D400 Pula (D21) - Pula (prístav)
Državna cesta D401.svg D401 D66 - Pula (letisko)
Državna cesta D402.svg D402 D66 - Brestova (prístav)
Državna cesta D403.svg D403 Škurinje (A7) - Rijeka (prístav)
Državna cesta D404.svg D404 Draga (A7) - Brajdica (prístav) - Rijeka (D8)
Državna cesta D405.svg D405 D8 - Jablanac (prístav)
Državna cesta D406.svg D406 D8 - Prizna (prístav)
Državna cesta D407.svg D407 Zadar (D8) - Zadar (prístav)
Državna cesta D408.svg D408 D30 - Zagreb Airport (Pleso)
Državna cesta D409.svg D409 Plano (D8) - Split-letisko (Resnik)
Državna cesta D410.svg D410 Visoka (D8) - Split (prístav)
Državna cesta D411.svg D411 Makarska (D8) - Makarska (prístav)
Državna cesta D412.svg D412 Drvenik (D8) - Drvenik (prístav)
Državna cesta D413.svg D413 Ploče (D8) - Ploče (prístav)
Državna cesta D414.svg D414 Zaton Doli (D8) - Ston - Orebić (prístav)
Državna cesta D415.svg D415 Donja Banda (D414) - Trpanj (prístav)
Državna cesta D416.svg D416 Prapratno (D414) - Prapratno (prístav)
Državna cesta D417.svg D417 D2 - Osijek (riečny prístav)
Državna cesta D418.svg D418 D2 - Osijek-letisko (Klisa)
Državna cesta D420.svg D420 Sustjepan (D8) - Gruž (prístav)
Državna cesta D421.svg D421 Raša (D66) - Bršica (prístav)
Državna cesta D422.svg D422 Babindub (D424) - Zadar-letisko
Državna cesta D423.svg D423 Slavonski Brod (D514) - Slavonski Brod (prístav)
Državna cesta D424.svg D424 Zadar 2 (A1) - Gaženica/Zadar (prístav)
Državna cesta D425.svg D425 Čeveljuša (D8) - Karamatići (D513)

Spojné cesty[upraviť | upraviť zdroj]

Číslo trasa
Državna cesta D500.svg D500 Vranja (A8) - Šušnjevica - Kršan (D64)
Državna cesta D501.svg D501 Gornje Jelenje (D3) - Oštrovica (A6) - Meja - Križišće - Šmrika (D8)
Državna cesta D502.svg D502 Donji Zemunik (D56) - Smilčić - Karin (D27)
Državna cesta D503.svg D503 Zapužane (D27) - Biograd na Moru (prístav)
Državna cesta D504.svg D504 Ličko Petrovo Selo (D217) - Prijeboj (D1)
Državna cesta D506.svg D506 D218 - Dobroselo - Mazin - D1
Državna cesta D507.svg D507 Valentinovo (D206) - Krapinske Toplice - Gubaševo (D205)
Državna cesta D508.svg D508 Macelj (D1) - Trakošćan - Lepoglava (D35)
Državna cesta D510.svg D510 D200 - D21
Državna cesta D512.svg D512 Makarska (D8) - Ravča (D62)
Državna cesta D513.svg D513 Ploče (D8) - Mali Prolog (D62)
Državna cesta D514.svg D514 Slavonski Brod (D53) - Slavonski Brod-istok (A3)
Državna cesta D515.svg D515 Našice (D2) - Đakovo (D7)
Državna cesta D516.svg D516 Karasovići (D8) - Konfin (hranica)
Državna cesta D517.svg D517 Beli Manastir (D7) - Belišće - Valpovo - Koška (D2)
Državna cesta D518.svg D518 Osijek (D2) - Jarmina (D46)
Državna cesta D519.svg D519 Dalj (D213) - Borovo Naselje (D2)
Državna cesta D520.svg D520 Babina Greda (A3) - Slavonski Šamac (D7)
Državna cesta D522.svg D522 Gornja Ploča (A1) - Lovinac - Udbina (D1)
Državna cesta D523.svg D523 Šmrika (D8) - Križišće (D501)
Državna cesta D524.svg D524 Bjelovar/Predavac (D28) - Bjelovar/Letičani (D43)
Državna cesta D525.svg D525 Pleternica (D49) - Slavonski Brod-zapad (A3) - Slavonski Brod (D53)
Državna cesta D526.svg D526 Varaždinske Toplice (A4) - Varaždinske Toplice (D24)
Državna cesta D528.svg D528 Varaždin (A4) - Varaždin (D2)
Državna cesta D530.svg D530 Ludbreg (A4) - Zamlaka (D2)
Državna cesta D531.svg D531 Vrpolje (A1) - Vrpolje (D58)
Državna cesta D532.svg D532 Baška Voda (D8) - Zagvozd (D62)
Državna cesta D533.svg D533 Tromilja (D33) - Vidici (D8)
Državna cesta D534.svg D534 Gospić (A1) - Budak (D25)

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]

  • Ministerstvo mora, dopravy a infraštruktúry. Kategorizácia verejných ciest v Chorvátsku na štátne, župné a lokálne [online]. Narodne novine, 17.02.2010. Dostupné online. (chorvátsky)