Zoznam štátov USA podľa dátumu vstupu

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Časová os pristúpení jednotlivých štátov USA k únii.

Zoznam štátov USA podľa dátumu vstupu

  1. Štát USA je označený hrubo
  2. Rok pristúpenia je za názvom štátu
  3. V prípade, že v daný rok pristúpilo (v prípade vzniku založilo USA) viacej štátov, sú štáty zoradené abecedne.

Trinásť zakladajúcuch štátov (trinásť Britských kolónií)

Bližšie informácie v hlavnom článku: Trinásť kolónií

Pripojené štáty (Pristupujúce štáty)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Jackson, Edwin L. Story of Georgia's Capitols and Capital Cities. Carl Vinson Institute of Government. University of Georgia. 1988
  2. Historická chronológia. Marylandský štátny archív. Platné 24. júl 2006.
  3. New Hampshire Senate Page For Kids. New Hampshire General Court. Platné 9. jún, 2005. New Hampshire History in Brief. New Hampshire Division of Historical Resources. Vytvorené 1989. Platné 9. jún, 2005.
  4. The History of Pennsylvania's Capital. Pennsylvania Department of Education. Platné 24. júl 2006.
  5. About Our Capital. Virginia General Assembly. Platné 20. júl 2006.
  6. Early History of Montpelier, Vermont. Vermont Historical Society. Platné 9. jún, 2005; adapted from Esther Munroe Swift, Vermont Place-Names: Footprints of History, 1977, 1996, and Montpelier Heritage Group, Three Walking Tours of Montpelier, Vt., 1991.
  7. Kentucky's State Capitols. Kentucky Department for Libraries and Archives. Platné 24. júla 2006.
  8. Capital Cities. Tennessee Encyclopedia of History and Culture. 2002. Platné 12. marec 2006.
  9. Bunn, Mike and Clay Williams, Capitals and Capitols: The Places and Spaces of Mississippi's Seat of Government. Mississippi History Now. Mississippi Historical Society Online. Posted September 2003. Platné 10. jún 2005.
  10. Past Capitols; based on Illinois Bluebook, 1975 – 1976. Vytvorené 5. marec 2005. Platné 10. jún 2005.
  11. hlavné mestá Alabamy. Alabamský archívny a historiský úrad. Upravené 29. október 2001. Platné 9. júna 2005.
  12. Najčastejšie študentské otázky. Maine State Senate. Platné 10. jún 2005.
  13. Štúdijné materiály:Fakty. Arkansas Secretary of State. Platné 9. jún, 2005. Washington State Park 19th century village in SW Arkansas. Arkansas Department of Parks and Tourism, Confederate Capital Old Division of State Parks. 2003. Platné 9. jún, 2005.
  14. Výťah o Michigane State of Michigan. Upravené 7. marec 2005. Platné 10. jún 2005.
  15. Florida State History. Florida Division of Historical Resources.
  16. Sabin, Henry. Making of Iowa, chapter 24: Locating a Capital. Originally published 1900 by A. Flanagan Co. of Chicago and New York; published online by Iowa History Project, posted 25. august 2004. Platné 10. jún 2005.
  17. Cravens, Stanley H."Capitals and Capitols in Early Wisconsin". Wisconsin Blue Book, 1983-1984 edition.
  18. EBBERT (CHIEF EDITOR), Brian S.; E. Dotson Wilson, Chief Clerk of the Assembly (2006). California's Legislature. Sacramento (Kalifornia): Sate of California, pp. 157-165. Retrieved on 2006-10-03.
  19. 150 rokov Saint Paul. City of Saint Paul, Minnesota. Platné 9. jún, 2005.
  20. Oregon Legislative Assembly History. Oregon State Archives. Platné 24. júl 2006.
  21. Harding, Eldon. Príbehy z Kansasu hlavné mesto štátu: Choosing a Capital City--Why Topeka?. Kansas State Historical Society. April 2001. Platné June 10, 2005.
  22. Rocha, Guy Nevadský štátny archív. Updated 14. júl 2003. Platné 9. jún, 2005; originally published as Sierra Sage, Carson City/Carson Valley, Nevada. May 1998 edition.
  23. Early Capitol and Legislative Assembly Locations Colorado State Archives, Colorado State Capitol Virtual Tour. Updated June 20, 2003. Platné 9. jún, 2005.
  24. The History of Olympia. City of Olympia. Platné 9. jún, 2005.
  25. Lambert, Kirby. Montana's crown jewel of architecture: The Montana state capitol Montana: The Magazine of Western History, Montana Historical Society. Summer 2002. Platné June 10, 2005.
  26. Chronological History of Idaho. Idaho Office of the Governor. Vytvorené 2000. Platné 9. jún 2005.
  27. Saban, Mary Thompson, Wyoming Sage: Brief History of Wyoming. Upravené 17. január 2004. Platné 10. jún 2005.
  28. Capitals before the Capitol. Arizona State Library, Archives and Public Records. Platné 9. júna, 2005.
  29. Často sa pýtané otázky o Aljaške. Štátna elektronická knižnica. Upravené 21. september 2004. Platné 9. jún 2005; Vybrané z Alaska Blue Book 1993-94, 11th ed., Juneau, Department of Education, Division of State Libraries, Archives & Museums. ExploreNorth: The History of Sitka. Department of Community and Economic Development, Alaska Community Database Online. Platné 9. jún, 2005.