Zoznam GPU firmy AMD

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam GPU od AMD je prehľad jednotlivých grafických čipov spoločnosti AMD, resp. skôr spoločnosti ATI.

GPU pre stolné PC (dGPU)[upraviť | upraviť zdroj]

  • Niekedy nazývané aj ako dedikované alebo externé grafické karty, preto skrátene dGPU.

Rad Mach[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: ATI Mach
Model Uvedené GUI akcelerácia Video pamäť Typ pamäte Pamäťová zbernica Slot
Mach 8 1991 Až 8-bitový mód 512 KiB alebo 1 MiB DRAM alebo VRAM - ISA, MCA
Mach 32 1992 32-bitová so základnou podporou DOSu 1 alebo 2 MiB DRAM alebo VRAM 64-bitová ISA, EISA, VLB, PCI, MCA
Mach 64 1994 64-bitová so základnou podporou DOSu 1, 2, 4 alebo 8 MiB DRAM, VRAM alebo SGRAM 64-bitová ISA, VLB, PCI

Rad Rage[upraviť | upraviť zdroj]

Špecifikácia Rage
Model Uvedené Nanotechnológia Frekvencia GPU Rozdelenie jadra 1 Hardware T&L Výkon Pamäť Slot DirectX OpenGL
Fillrate max (MT / s) MTriangles / s Frekvencia Veľkosť Typ Zbernice Priepusnosť
Rage 3D 1995 500 nm 40 MHz 0: 1: 1: 1 Nie 40 - 40 MHz Až 2 MiB EDO 32 bitová 0,32 GB / s PCI 5 -
Rage II Október 1996 500 nm 60? / 25? MHz 0: 1: 1: 1 60 - 66? / 83? MHz Až 8 MiB SDR 64 bitová 0,53 GB / s PCI 5 -
Rage Pro Apríl 1997 350 nm 75 MHz 0: 1: 1: 1 75 1,2 100 MHz Až 16 MiB SDR 64 bitová 0,8 GB / s AGP, PCI 6 1,1
Rage 128 VR August 1998 250 nm 90 MHz 0: 2: 2: 2 180 3,5 90 MHz Až 32 MiB SDR 64 bitová 0,72 GB / s AGP, PCI 6 1,2
Rage 128 GL August 1998 250 nm 103 MHz 0: 2: 2: 2 206 4 103 MHz Až 32 MiB SDR 128 bitová 1,65 GB / s AGP, PCI 6 1,2
Rage XL / XC Január 1999 250 nm 90? MHz 0: 2: 2: 2 180? 1 125/150 MHz Až 8 MiB SDR 32/64 bitová 0,6 / 1 GB / s AGP, PCI 6 1,2
Rage 128 Pro August 1999 250 nm 125 MHz 0: 2: 2: 2 250 8 143 MHz Až 32 MiB SDR 128 bitová 2,28 GB / s AGP, PCI 6 1,2
Rage Fury MAXX Október 1999 250 nm 125 MHz 2x 0: 2: 2: 2 2x 250 2x 8 143 MHz Až 2x 32 MiB SDR 128 bitová 2,28 GB / s AGP 6 1,2

Rad Radeon R100[upraviť | upraviť zdroj]

Špecifikácia R100 (použitá na Radeon 7000)
Názov jadra Uvedené Modely Nanotechnológia Frekvencia GPU Rozdelenie jadra 1 Hardware T&L Výkon Pamäť Slot DirectX OpenGL
Fillrate max (MT / s) Frekvencia Veľkosť Typ Zbernice Priepusnosť
R100 2000 Radeon 32/64, 7200, 64/7200 VIVO, AIW 180 nm 167-183 MHz 0: 2: 6: 2 Áno 1000-1098 167-183 MHz Až 64 MiB SDR, DDR 64, 128 bitová 2,7-5,9 GB / s AGP, PCI 7 1,3
RV100 2001 Radeon 7000 / VO 180 nm 183 MHz 0: 1: 3: 1 Nie 549 183 MHz Až 64 MiB DDR 64 bitová 2,9 GB / s AGP, PCI
RS100 2002 Radeon IGP 320M 183 MHz 0: 1: 3: 1 Nie Internal AGP
RV200 2002 Radeon AIW VO, 7500 180 nm 260-290 MHz 0: 2: 6: 2 Áno 1560-1740 230-250 MHz Až 128 MiB DDR 128 bitová 7,4-8 GB / s AGP, PCI
RS200 2003 Radeon IGP 345mm 183 MHz 0: 1: 3: 1 Áno 550 166MHz (PC2700) Internal AGP
RS250 2003 MR 7000 IGP Nie Internal AGP
RN50 2006 ES1000 200 MHz Nie 250 MHz 256 MiB PCI

Rad Radeon R200[upraviť | upraviť zdroj]

Špecifikácia R200 (použitá na Radeon 8000)
Názov jadra Modely Nanotechnológia Frekvencia GPU Rozdelenie jadra 1 Hardware T&L Pamäť Slot DirectX OpenGL
Frekvencia Veľkosť Typ Zbernice Priepusnosť
R200 Radeon 8500 / 8500LE / 8500LELE / 9100 150 nm 230-275 MHz 2: 4: 8: 4 Áno 230-275 MHz Až 128 MiB DDR 64, 128 bitová 7,3-8,8 GB / s AGP 8.1
RV250 Radeon 9000 / 9000Pro 150 nm 250-275 MHz 1: 4: 4: 4 250-275 MHz Až 128 MiB DDR 128 bitová 6,4-8,8 GB / s
RV280 Radeon 9200 / SE / Pre / 9250 150 nm 200-300 MHz 1: 1: 1: 4 200-300 MHz Až 128 MiB DDR 64, 128 bitová 3,2-9,6 GB / s 1,3

Rad Radeon R300[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R300, Radeon 9000, Radeon X100 a Radeon X1000
Počet jadier Podpora API
DirectX OpenGL
1 9.0 2.1
Špecifikácia R300 (použitá na Radeon 9000)
Názov jadra Modely Nanotechnológia Frekvencia GPU Rozdelenie jadra 1 Hardware T&L Pamäť Slot
Frekvencia Veľkosť Typ Zbernice Priepusnosť
R300 Radeon 9500 / Pro / 9700 / Pro 150 nm 275-325 MHz 4: 4: 1: 4 (9500), 4: 8: 1: 8 Áno 275-325 MHz Až 256 MiB DDR 128, 256 bitová 8,8-19,8 GB / s AGP
R350 Radeon 9800 / SE / Pre 150 nm 325-380 MHz 4: 4: 1: 4 (9800SE), 4: 8: 1: 8 250-350 MHz Až 256 MiB DDR 128, 256 bitová 8,0-22,4 GB / s
R360 Radeon 9800XT 150 nm 412 MHz 4: 8: 1: 8 365 MHz Až 256 MiB DDR 256 bitová 23,4 GB / s
RV350 Radeon 9600 / Pro 130 nm 325-400 MHz 2: 4: 1: 4 200-325 MHz Až 256 MiB DDR 128 bitová 6,4-10,4 GB / s
RV360 Radeon 9550 / SE / 9600SE / 9600XT 130 nm 250-500 MHz 2: 4: 1: 4 200-300 MHz Až 256 MiB DDR 64, 128 bitová 3,2-8,8 GB / s
RV370 Radeon X300 / SE / X550 / X1050 150 nm 325-400 MHz 2: 4: 1: 4 200-333 MHz Až 256 MiB DDR 64, 128 bitová 3,2-10,6 GB / s PCI-E
RV380 Radeon X600Pro / X600XT 130 nm 400-500 MHz 2: 4: 1: 4 300-370 MHz Až 256 MiB DDR 128 bitová 9,6-11,8 GB / s

Rad Radeon R400[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R420 a Radeon X100
  • 1 Zaradenie je brané v čase vydania alebo po dobu keď nebolo nič novšieho.
Počet jadier Podpora API
DirectX OpenGL
1 9.0b 2.0
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Pripojiteľné rozhranie Čip Frekvencia (MHz) Výkon
Fillrate
Pamäťová časť
Jednotky TMU ROP Čip Efektívne
Pamäť
Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit)
Pixel Vertex Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s)
RV410 September 2004 X700 Nižšia PCIe x16
AGP 8x
8 6 8 8 250
400
532
700
800
2
3,2
2
3,2
128
256
DDR
DDR2
GDDR3
8,5
11,2
12,8
128
2004 X700 SE PCIe x16 400 500 3,2 3,2 128
256
DDR 8
September 2004 X700 Pro PCIe x16
AGP 8x
425 860 3,4 3,4 128
256
GDDR3 13,76
X700 XT Predvádzacie vzorky PCIe x16 475 1050 3,8 3,8 128 GDDR3 16,8
R420 X800 VO Najnižšie AGP 8x 4 6 4 4 425 800 1,7 1,7 256 DDR
DDR2
GDDR3
25,6 256
X800 SE Nižšia AGP 8x 8 6 8 8 425 800 3,4 3,4 256 GDDR3 25,6
2005 X800 GT Nižšia AGP 8x 475 980 3,8 3,8 256 GDDR3 31,36
November 2005 X800 GTO Stredná AGP 8x 12 6 12 12 400 980 4,8 4,8 256 GDDR3 31,36
Máj 2004 X800 PRO
X800 PRO VIVO
AGP 8x 475 900 5,7 5,7 256 GDDR3 28,8
2004 X800 XT
X800 XT AIW
Vyššia AGP 8x 16 6 16 16 500 1000 8 8 256 GDDR3 32
2004 X800 XT PE AGP 8x 520 1120 8,32 8,32 256 GDDR3 35,84
R423 September 2005 Radeon X800 GT 128 Nižšia PCIe x16 8 6 8 8 390
475
700 3,128
3,8
3,128
3,8
128 DDR
GDDR3
22,4 256
Radeon X800 GTO 256 475 980 3,8 3,8 256 GDDR3 31,36
November 2005 Radeon X800 GTO 128 Stredná 12 6 12 12 400 700 4,8 4,8 128 DDR
GDDR3
22,4
Radeon X800 GTO 265 400 980 256 GDDR3 31,36
Máj 2004 X800 PRO
X800 PRO VIVO
Stredná 12 6 12 12 475 900 5,7 5,7 256 GDDR3 28,8
2004 X800 XT
X800 XT VIVO
Stredná 12 6 12 12 500 1000 8 8 256 GDDR3 32
X800 XT PE 520 1120 8,32 8,32 35,84
R430 December 2004 X800 Stredná PCIe x16, AGP 8x 12 6 12 12 392 700 4,704 4,704 128
256
512
DDR 22,4 256
980 GDDR3 31,36
November 2005 RadeonX800GTO128 PCIe x16 400 700 4,8 4,8 128 DDR 22,4
September 2005 Radeon X800 GTO² 12 6 12 12 400 980 4,8 4,8 256 GDDR3 31,36
16 6 16 16 6,4 6,4
2005 Radeon X800 GTO-16 Vyššia 16 6 16 16 400 980 6,4 6,4 256 GDDR3 31,36
2004 Radeon X800 XL
Radeon X800 XT AIW
Najvyššia 16 6 16 16 400 980 6,4 6,4 256 GDDR3 31,36
December 2004 Radeon X800 XL 1000 6,4 6,4 256
512
32
R480 September 2005 Radeon X800 GT 128 Stredná PCIe x16 8 6 8 8 392 700 3,132 3,132 128 DDR 22,4 256
475 3,8 3,8
Radeon X800 GT 256 8 6 8 8 475 980 3,8 3,8 256 GDDR3 31,36
November 2005 Radeon X800 GTO 128 Vyššia 12 6 12 12 400 700 4,8 4,8 128 DDR 22,1
Radeon X800 GTO 256 980 256 GDDR3 31,36
2005 Radeon X800 GTO² Vyššia 12 6 12 12 400 980 4,8 4,8 256 GDDR3 31,36
16 6 16 16 6,4 6,4
December 2004 Radeon X850 PRO Vyššia 12 6 12 12 520 1080 6,24 6,24 256 GDDR3 34,56
Radeon X850 XT Najvyššia 16 6 16 16 520 1080 8,32 8,32
Radeon X850 XT PE 16 6 16 16 540 1180 8,32 8,32 37,76
R481 November 2005 X800 GTO Vyššia AGP 8x 12 6 12 12 400 980 4,8 4,8 256 GDDR3 31,36 256
2005 X850 PRO 520 1120 6,24 6,24 GDDR3 34,56
X850 XT Najvyššia 16 6 16 16 8,32 8,32
X850 XT PE 540 1180 8,64 8,64 37,76
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Pripojiteľné rozhranie Pixel Vertex TMU ROP Čip Efektívne
Pamäť
Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s) Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit)
Jednotky Fillrate
Výkon
Čip Frekvencia (MHz) Pamäťová časť

Rad Radeon R500[upraviť | upraviť zdroj]

Rad Radeon R520[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R520 a Radeon X1000
  • 1 Zaradenie je brané v čase vydania alebo po dobu keď nebolo nič novšieho.
Počet jadier Podpora API
DirectX OpenGL
1 9.0c 2.0
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Pripojiteľné rozhranie Čip Frekvencia (MHz) Výkon
Fillrate
Pamäťová časť
Jednotky TMU ROP Čip Efektívne
Pamäť
Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit)
Pixel Vertex Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s)
RV515 Q4 2005 X1300HyperMemory Nižšia PCIe x16 4 2 4 4 450 500 1,8 1,8 128+512HM DDR2 2 32
700 GDDR3 2,8
500 DDR2 4 64
700 GDDR3 5,6
X1300 PCIe x16
AGP 8x
PCI
450 1066 1,8 1,8 128
256
512
DDR2 8 64 (PCI)
128
X1300 PRO PCIe x16
AGP 4x, 8x
600 800 2,4 2,4 256
512
DDR2 12,8 128
RV530 Q3 2006 X1300 XT Stredná PCIe x16 12 5 4 4 500 800 2 2 256
512
DDR2 12,8 128
Q4 2005 X1600 PRO PCIe x1, x16
AGP 8x
500 810 2 2 128
256
512
DDR2 12,96
2007 X1650 500 800 2 2 256
512
DDR2 12,8
Q4 2005 X1600 XT 590 1380 2,36 2,36 256 GDDR3 22,1
Q4 2006 X1650 PRO 600 1400 2,4 2,4 512 DDR2 22,4
R520 Q1 2006 X1800 GTO Vyššia PCIe x16 12 8 12 12 500 1000 6 6 256 GDDR3 32 256
X1800 GTO Rev. 2 16 16 16 500 8 8
Q4 2005 X1800 XL Najvyššia 16 8 16 16 500 1000 6 6 256 GDDR3 32
Q4 2005
Q1 2006
X1800 XT 625 1500 10 10 256
512
GDDR3 48
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Pripojiteľné rozhranie Pixel Vertex TMU ROP Čip Efektívne
Pamäť
Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s) Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit)
Jednotky Fillrate
Výkon
Čip Frekvencia (MHz) Pamäťová časť

Rad Radeon R580[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R580 a Radeon X1000
  • 1 Zaradenie je brané v čase vydania alebo po dobu keď nebolo nič novšieho.
Počet jadier Podpora API
DirectX OpenGL
1 9.0c 2.0
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Pripojiteľné rozhranie Čip Frekvencia (MHz) Výkon
Fillrate
Pamäťová časť
Jednotky TMU ROP Čip Efektívne
Pamäť
Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit)
Pixel Vertex Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s)
RV516 Q1 2007 X1550 SA Nižšia PCIe x16
AGP 8x
4 2 4 4 400 666 1,6 1,6 256 DDR2 5,1 64
X1550 PCIe x16
AGP 8x
PCI
550 800 2,2 2,2 256
512
DDR2 12,8 128
RV535 Q3 2006 X1300 XT Stredná PCIe x16 12 5 4 4 500 800 2 2 256
512
DDR2 12,8 128
2007 X1650 500 800 2 2 12,8
Q4 2006 X1650 PRO 600 1400 2,4 2,4 512 22,4
RV560 2006 X1650 GT OEM PCIe x16 24 8 8 8 400 800 3,2 3,2 256 DDR2 12,8 128
Q4 2006 X1650 XT Stredná PCIe x16, AGP 8x 575 1380 4,6 4,6 GDDR3 22,1
RV570 Q4 2006 X1950 GT Vyššia PCIe x16, AGP 8x 36 8 12 12 500 1200 6 6 256
512
GDDR3 38,4 256
X1950 PRO 575 1380 6,9 6,9 GDDR3 44,2
R580 Q1 2006 X1900 GT Vyššia PCIe x16 36 8 12 12 575 1200 6,9 6,9 256 GDDR3 38,4 256
X1900 GT Rev.2 512 1320 6,144 6,144 GDDR3 42,2
Q1 2006 X1900 All-In-Wonder 48 8 16 16 500 960 8 8 512 GDDR3 30,7
X1900CrossFireEdition Najvyššia 625 1450 10 10 512 GDDR3 46,4
Q1 2006
Q3 2006
X1900 XT 625 1450 10 10 265
512
GDDR3 46,4
Q1 2006 X1900 XTX 650 1550 10,4 10,4 512 GDDR3 49,6
Q4 2006 X1950 XT 256 Najvyššia PCIe x16
AGP 8x
48 8 16 16 625 1800 10 10 256 GDDR3 57,6
Q1 2007 X1950 XT 512 625 1600 10 10 512 GDDR3 51,2
R580 + Q3 2006 X1950 XTX PCIe x16 48 8 16 16 650 2000 10,4 10,4 512 GDDR4 64 256
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Pripojiteľné rozhranie Pixel Vertex TMU ROP Čip Efektívne
Pamäť
Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s) Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit)
Jednotky Fillrate
Výkon
Čip Frekvencia (MHz) Pamäťová časť

Rad Radeon R600[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R600 a Radeon HD 2000
  • 1 Zaradenie je brané v čase vydania alebo po dobu keď nebolo nič novšieho.
  • 2 SP = Single precision, GFlops = FMAD
  • 3 DirectX : Shader model : OpenGL
Počet jadier
1
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Pripojiteľné rozhranie Jadro Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť Podpora API3 TDP (W) Poznámky
Počet shader jednotiek TMU ROP Čip Pamäte
Efektívne
Teoretický v SP (GFlops)2 Fillrate Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 3D
Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s)
RV610A12 2007 HD 2350 OEM PCIe x16
AGP 8x
40 4 4 525 800 42 2,1 2,1 256 DDR2 6,4 64 10
4
2.1
20 UAV deaktivované
RV610 PRE 2007 HD 2400 PRO Nižšia PCIe x16
AGP 8x
PCI
525 800 42 2,1 2,1 128
256
512
DDR2 6,4 10
4
3.3
20
XT HD 2400 XT 700 1600 56 2,8 2,8 256 GDDR3 12,8 25
RV630 PRE 2007 HD 2600 PRO Stredná PCIe x16
AGP 8x
120 8 4 600 1000 144 4,8 2,4 256
512
DDR2 16 128 35
1400 GDDR3 22,4
XT HD 2600 XT 800 1800 192 6,4 3,2 GDDR3 28,8 45
2200 GDDR4 35,2 50
R600 GT Q4 2007 HD 2900 GT Vyššia PCIe x16
AGP 8x
240 12 12 600 1600 288 7,2 7,2 256
512
GDDR3 51,2 256 150 Bez UVD
PRE Q3 2007 HD2900PRO 320 16 16 600 1600 384 9,6 9,6 512
1024
GDDR3 51,2 256 Bez UVD
1600 GDDR3 102,4 512
1850 GDDR4 118,4
XT Q2 2007 HD 2900 XT Najvyššia 743 1650 475 11,9 11,9 512
1024
GDDR3 105,6 512 215 Bez UVD
2000 GDDR4 128
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Pripojiteľné rozhranie Počet shader jednotiek TMU ROP Čip Efektívne
Pamäte
Teoretický v SP (GFlops)2 Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s) Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) Podpora API3 3D Poznámky
Fillrate
Jadro Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)

Rad Radeon R680[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R680 a Radeon HD 3000
  • 1 Zaradenie je brané v čase vydania alebo po dobu keď nebolo nič novšieho.
  • 2 SP = Single precision, GFlops = FMAD
  • 3 U viac čipových verzií je počítaný iba celkový počet
Pripojiteľné rozhranie Podpora API
DirectX Shader model OpenGL
PCIe 2.0 x16 10.1 4.1 3.3
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Jadro3 Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)
Počet jadier Počet shader jednotiek TMU ROP Čip Pamäte
Efektívne
Teoretický v SP (GFlops)2 Fillrate Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 3D
Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s)
RV620 LE 2008 HD 3430 Nižšia 1 40 4 4 400 700 32 1,6 1,6 256
512
DDR2 5,6 64 20
Q1 2008 HD 4350 600 1000 48 2,4 2,4 DDR2 8 25
Pre HD 4370 800 1900 64 3,2 3,2 GDDR3 15,2 30
RV635 Pre Q1 2008 HD 3650 Stredná 1 120 8 4 725 1600 174 5,8 2,9 256
512
1024
GDDR3 25,6 128 65
RV670 PRE 2008 HD 3690
HD 3830
Stredná 1 320 16 16 668 1656 427 10,7 10,7 256 GDDR3 26,5 128 75
Q4 2007 HD 3850 Vyššia 256
512
1024
GDDR3 53 256
Q2 2008 HD 3850 X2 Najvyššia 2 640 32 32 668 1656 854 21,4 21,4 2x 512 GDDR3 2x 53 2x 256 140
XT Q4 2007 HD 3870 Vyššia 1 320 16 16 775 1800 496 12,4 12,4 512
1024
GDDR3 57,6 256 106
2250 GDDR4 72
R680 Q1 2008 HD3870X2 Najvyššia 2 640 32 32 825 1800 1056 26,4 26,4 2x 512 GDDR3 2x 57,6 2x 256 225
2250 GDDR4 2x 72
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Počet jadier Počet shader jednotiek TMU ROP Čip Efektívne
Pamäte
Teoretický v SP (GFlops)7 Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s) Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 3D
Fillrate
Jadro Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)

Rad Radeon R700[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R700 a Radeon HD 4000
  • 1 Zaradenie je brané v čase vydania alebo po dobu keď nebolo nič novšieho.
  • 2 SP = Single precision, GFlops = FMAD
  • 3 U viac čipových verzií je počítaný iba celkový počet
Pripojiteľné rozhranie Podpora API
DirectX Shader model OpenGL
PCIe 2.0 x16 10.1 4.1 3.3
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Jadro3 Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)
Počet jadier Počet shader jednotiek TMU Color ROP Čip Pamäte
Efektívne
Teoretický v SP (GFlops)2 Fillrate Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 3D
Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s)
RV710 Q3 2008 HD 4350 Nižšia 1 80 8 4 575 1000 92 4,6 2,3 256
512
1024
DDR2 8 64 20
HD 4550 600 1200 96 4,8 2,4 DDR3 9,6 25
1600 GDDR3 12,8
RV730 PRO Q3 2008 HD 4650 Nižšia 1 320 32 8 600 1000 384 19,2 4,8 256
512
1024
DDR2 16 64 48
650 1400 416 20,8 5,2 GDDR3 22,4 128
1800 GDDR4 28,8
RV730 XT HD 4670 Stredná 750 1800 480 24 6 512
1024
DDR3 28,8 59
2000 GDDR3 32
2200 GDDR4 35,2
RV740 Q2 2009 HD 4770 Stredná 1 640 32 16 750 800 : 3600 960 24 12 512 GDDR5 51,2 128 80
RV770 CE Q3 2008 HD 4730 Stredná 1 640 32 8 700 3600 896 22,4 5,6 512 GDDR5 57,6 128 110
750 826,3 24 6
RV770 LE Q4 2008 HD 4830 Stredná 640 32 16 575 1800 736 18,4 9,2 512 GDDR3
GDDR4
57,6 256 95
RV770PRO Q2 2008 HD 4850 Vyššia 800 40 16 625 1986 1000 25 10 512
1024
2048
GDDR3
GDDR4
63,55 110
RV770 XT HD 4870 Vyššia 800 40 16 750 3600 1200 30 12 GDDR5 115,2 150
RV770 XT
(= R700)
Q42008 HD4850X2 Najvyššia 2 1600 80 32 625 1986 2000 50 20 2x 512
2x1024
GDDR3 2x 63,55 2x 256 250
HD 4870 X2 750 3600 2400 60 24 GDDR5 2x 115,2 286
RV790 XT Q2 2009 HD 4890 Vyššia 1 800 40 16 850 3900 1360 34 13,6 1024
2048
GDDR5 124,8 256 190
Názov čipu Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Počet jadier Počet shader jednotiek TMU Color ROP Čip Efektívne
Pamäte
Teoretický v SP (GFlops)2 Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s) Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 3D
Fillrate
Jadro Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)

Rad Radeon R800[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R800 a Radeon HD 5000
  • 1 Zaradenie je brané v čase vydania alebo po dobu keď nebolo nič novšieho.
  • 2 SP = Single precision, DP = Double precision, GFlops = FMAD
  • 3 U viac čipových verzií je počítaný iba celkový počet
Pripojiteľné rozhranie Podpora API
DirectX Shader model OpenGL OpenCL
PCIe 2.1 x16 11 5 4.1 1.1
Názov Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Jadro3 Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)
Jadro Kódové označenie Počet jadier Počet shader jednotiek TMU Color ROP Čip Pamäte
Efektívne
Teoretický (GFlops)2 Fillrate Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 2D 3D
SP DP Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s)
RV810 PRE Cedar PRE Q1 2010 HD 5450 Nižšia 1 80 8 4 650 800 104 - 5,2 2,6 512
1024
DDR2 6,4 64 6,4 19,1
1600 DDR3 12,8
RV830 LE Redwood LE Q1 2010 HD 5550 Nižšia 1 320 16 8 550 800 352 - 8,8 4,4 512
1024
DDR2 12,8 128 10 39
1600
1800
DDR3 24,5
28,8
3600
4000
GDDR5 57,6
64
PRE PRE HD 5570 400 650 1800 520 13 5,2 DDR3 28,8
3600
4000
GDDR5 57,6
64
XT XT Q1 2010 HD 5670 Stredná 775 4000 620 15,5 6,2 GDDR5 64 15 64
RV840 LE Juniper LE Q4 2009 HD 5750 Stredná 1 720 36 16 700 4600 1008 - 25,2 11,2 512
1024
GDDR5 73,6 128 16 86
XT XT HD 5770 800 40 850 4800 1360 34 13,6 76,8 18 108
RV870 LE Cypress LE Q1 2010 HD 5830 Vyššia 1 1120 56 16 800 4000 1792 358 44,8 12,8 1024 GDDR5 128 256 25 175
PRE PRE Q3 2009 HD 5850 Vyššia 1440 72 32 725 2088 418 52,2 23,2 1024
2048
27 151
XT XT HD 5870
HD5870EyefinityEdition
1600 80 850 4800 2720 544 68 27,2 153,6 188
HD 5870 X2 Najvyššia 2 3200 160 64 850 4800 5440 1088 136 54,4 2x 2048 2x 153,6 2x 256
Hemlock Q4 2009 HD 5970 725 4000 4640 928 116 46,4 2x 1024
2x2048
2x 128 51 294
Jadro3 Kódové označenie Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Počet jadier Počet shader jednotiek TMU Color ROP Čip Efektívne
Pamäte
SP DP Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s) Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 2D 3D
Teoretický (GFlops)2 Fillrate
Názov Jadro Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)

Rad Radeon R900[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: Radeon R900 a Radeon HD 6000
  • 1 Zaradenie je brané v čase vydania alebo po dobu keď nebolo nič novšieho.
  • 2 SP = Single precision, DP = Double precision, GFlops = FMAD
  • 3 U viac čipových verzií je počítaný iba celkový počet
Pripojiteľné rozhranie Podpora API
DirectX Shader model OpenGL OpenCL
PCIe 2.1 x16 11 5 4.1 1.1
Názov Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Jadro 3 Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)
Jadro Kódové označenie Počet jadier Počet shader jednotiek TMU Color ROP Čip Pamäte efektívna Teoretický (GFLOPS) 2 Fillrate Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 2D 3D MAX
SP DP Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s)
RV910 Caicos Q1 (OEM)
Q2 2011 (trh)
HD 6450 Najnižšie 1 160 8 4 625 1600 200 - 5 2,5 1024 DDR3 12,8 64 9 - 20
3200 512 GDDR5 25,6
750 3600 240 - 6 3 28,8 27
RV930 Turks Q1 (OEM)
Q2 2011 (trh)
HD 6570 Nižšia stredná 1 480 24 8 650 1800 624 - 15,6 5,2 1024
2048
GDDR3 28,8 128 10 - 44
4000 GDDR5 64 11 60
HD 6670 800 4000 768 - 19,2 6,4 512
1024
GDDR5 64 12 66
RV840 PRE Juniper PRE Q1 (OEM)
Q2 2011 (trh)
HD 6750 Stredná 1 720 36 16 700 4600 1008 - 25,2 11,2 512
1024
GDDR5 73,6 128 16 - 86
XT XT HD 6770 800 40 850 4800 1360 - 34 13,6 76,8 18 108
RV940 LE Barts LE Q2 2011 HD 6790 Stredná 1 800 40 16 840 4200 1340 - 33,6 13,4 1024 GDDR5 134,4 256 19 - 150
PRE PRE Q4 2010 HD 6850 Vyššia stredná 960 48 32 775 4000 1488 - 37,2 24,8 128 19 - 127
XT XT HD 6870 1120 56 900 4200 2016 - 50,4 28,8 134,4 19 - 151
RV970 Pre Cayman Pre Q4 2010 HD 6950 Vyššia 1 1408 88 32 800 5000 2253 563 70,4 25,6 1024
2048
GDDR5 160 256 20 140 200
XT XT HD6970 1536 96 880 5500 2703 675 84,5 28,2 2048 176 20 190 250
Antilles Q1 2011 HD 6990 Najvyššia 2 3072 192 64 830 5000 5100 1273,4 159,4 53,2 2x2048 GDDR5 2x 160 2x 256 37 - 375
880 5000 5406 1350 169 56,4 450
Jadro Kódové označenie Vydané Modely kariet Časť trhu 1 Počet jadier Počet shader jednotiek TMU Color ROP Čip Pamäte efektívna SP DP Texture (GT/ s) Pixel (GP/ s) Pamäť (MiB) Typ pamäťou Priepustnosť (GB/ s) Šírka zbernice (bit) 2D 3D MAX
Teoretický (GFLOPS) 2 Fillrate
Názov Jadro 3 Frekvencia (MHz) Výkon Pamäťová časť TDP (W)

Rad GCN[upraviť | upraviť zdroj]

Searchtool.svg Pozri aj: AMD GCN a Radeon HD 7000
Pripojiteľné rozhranie Podpora API
DirectX DirectCompute Shader model OpenGL OpenCL
PCIe 3.0 x16 11.1 11.1 5 4.1 1.1

Integrované GPU v čipsete (IGP)[upraviť | upraviť zdroj]

Radeon R600[upraviť | upraviť zdroj]

  • 1 Unifikované shadery : TMU : ROP
Špecifikácia R800 (použitá na Radeon HD 5000)
Názov jadra Meno jadra Meno čipsete Uvedené Modely Nanotechnológia Frekvencia GPU Rozdelenie jadra 1 Hardware T&L Výkon Pamäť Slot DirectX OpenGL OpenCL
Fillrate max (MT / s) Frekvencia Veľkosť Typ Zbernice Priepusnosť
RV620 RS880M 2010 Radeon HD 4250 55 nm 560 MHz 40: 4: 4 Áno PCI-E 10.1 3,2 1,0
RV620 RS880D 2010 Radeon HD 4290 55 nm 700 MHz 40: 4: 4 Áno PCI-E 10.1 3,2 1,0

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam GPU firmy AMD na českej Wikipédii.