Zoznam NGC objektov 1501-1750

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 1251-1500 | Zoznam NGC objektov 1501-1750 | Zoznam NGC objektov 1751-2000 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 1501 planetárna hmlovina 4h 6m 59,4s +60° 55' 17" 11,5 Žirafa 3. november 1787 William Herschel
NGC 1502 otvorená hviezdokopa 4h 7m 49,2s +62° 19' 54" 6,9 Žirafa 3. november 1787 William Herschel
NGC 1503 galaxia 3h 56m 33,3s -66° 2' 26" 13,5 Sieť 2. november 1834 John Herschel
NGC 1504 galaxia 4h 2m 29,6s -9° 20' 6" 14,4 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1505 galaxia 4h 2m 36,3s -9° 19' 19" 13,7 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1506 galaxia 4h 0m 21,6s -52° 34' 24" 13,4 Mečiar 23. december 1837 John Herschel
NGC 1507 galaxia 4h 4m 27,2s -2° 11' 19" 12,3 Eridanus 6. január 1785 William Herschel
NGC 1508 galaxia 4h 5m 47,6s +25° 24' 33" 14,6 Býk 15. december 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1509 galaxia 4h 3m 55,1s -11° 10' 43" 13,7 Eridanus 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1510 galaxia 4h 3m 32,5s -43° 23' 59" 12,4 Hodiny 4. december 1836 John Herschel
NGC 1511 galaxia 3h 59m 36,8s -67° 38' 5" 11 Vodný had 2. november 1834 John Herschel
NGC 1512 galaxia 4h 3m 54s -43° 20' 56" 10,2 Hodiny 29. október 1826 James Dunlop
NGC 1513 otvorená hviezdokopa 4h 9m 57s +49° 30' 54" 8,4 Perzeus 28. december 1790 William Herschel
NGC 1514 planetárna hmlovina 4h 9m 17s +30° 46' 35" 10,9 Býk 13. november 1790 William Herschel
NGC 1515 galaxia 4h 4m 2,1s -54° 6' 0" 11,3 Mečiar 5. november 1826 James Dunlop
NGC 1516 galaxia 4h 8m 7,5s -8° 49' 46" 11,8 Eridanus 30. január 1786 William Herschel
NGC 1517 galaxia 4h 9m 11,9s +8° 38' 56" 13,5 Býk 23. december 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1518 galaxia 4h 6m 49s -21° 10' 46" 11,7 Eridanus 13. november 1835 John Herschel
NGC 1519 galaxia 4h 8m 7,2s -17° 11' 34" 12,8 Eridanus 2. január 1878 Wilhelm Tempel
NGC 1520 otvorená hviezdokopa 3h 57m 31,1s -76° 50' 1" - Stolový vrch 8. november 1836 John Herschel
NGC 1521 galaxia 4h 8m 18,7s -21° 3' 6" 11,6 Eridanus 21. november 1835 John Herschel
NGC 1522 galaxia 4h 6m 7,6s -52° 40' 10" 12,9 Mečiar 27. december 1834 John Herschel
NGC 1523 štvorhviezda 4h 6m 11s -54° 5' 16" - Mečiar 6. december 1834 John Herschel
NGC 1524 galaxia 4h 8m 7,5s -8° 49' 46" 11,8 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1525 galaxia 4h 8m 8,2s -8° 50' 5" 13,8 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1526 galaxia 4h 5m 12,3s -65° 50' 24" 13,8 Sieť 2. november 1834 John Herschel
NGC 1527 galaxia 4h 8m 24,1s -47° 53' 48" 10,7 Hodiny 28. september 1826 James Dunlop
NGC 1528 otvorená hviezdokopa 4h 15m 23s +51° 12' 54" 6,4 Perzeus 28. december 1790 William Herschel
NGC 1529 galaxia 4h 7m 19,9s -62° 53' 58" 13,4 Sieť 9. december 1836 John Herschel
NGC 1530 galaxia 4h 23m 26,9s +75° 17' 40" 11,5 Žirafa 1877 Wilhelm Tempel
NGC 1531 galaxia 4h 11m 59,1s -32° 51' 3" 11,7 Eridanus 19. október 1835 John Herschel
NGC 1532 galaxia 4h 12m 3,8s -32° 52' 23" 9,8 Eridanus 29. október 1826 James Dunlop
NGC 1533 galaxia 4h 9m 51,9s -56° 7' 4" 10,7 Mečiar 5. december 1834 John Herschel
NGC 1534 galaxia 4h 8m 46,2s -62° 47' 50" 12,9 Sieť 26. december 1834 John Herschel
NGC 1535 planetárna hmlovina 4h 14m 15,8s -12° 44' 20" 9,6 Eridanus 1. február 1785 William Herschel
NGC 1536 galaxia 4h 11m 0,2s -56° 28' 57" 12,6 Sieť 4. december 1834 John Herschel
NGC 1537 galaxia 4h 13m 40,7s -31° 38' 44" 10,5 Eridanus 18. november 1835 John Herschel
NGC 1538 galaxia 4h 14m 56s -13° 11' 29" 15,1 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1539 galaxia 4h 19m 1,9s +26° 49' 39" 14,6 Býk 6. september 1864 Albert Marth
NGC 1540 galaxia 4h 15m 10,2s -28° 28' 46" 13,7 Eridanus 6. november 1834 John Herschel
NGC 1541 galaxia 4h 17m 0,2s +0° 50' 7" 13,7 Býk 14. november 1863 Albert Marth
NGC 1542 galaxia 4h 17m 14,1s +4° 46' 55" 14,1 Býk 18. november 1863 Albert Marth
NGC 1543 galaxia 4h 12m 43,1s -57° 44' 14" 10,3 Sieť 5. november 1826 James Dunlop
NGC 1544 galaxia 5h 2m 36,2s +86° 13' 22" 13,6 Cefeus 1877 Wilhelm Tempel
NGC 1545 otvorená hviezdokopa 4h 20m 56,2s +50° 15' 19" 6,2 Perzeus 28. december 1790 William Herschel
NGC 1546 galaxia 4h 14m 36,7s -56° 3' 37" 11 Mečiar 5. december 1834 John Herschel
NGC 1547 galaxia 4h 17m 12,3s -17° 51' 27" 13,6 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1548 otvorená hviezdokopa 4h 21m 19s +36° 55' 2" - Perzeus 3. február 1832 John Herschel
NGC 1549 galaxia 4h 15m 45s -55° 35' 29" 9,6 Mečiar 5. november 1826 James Dunlop
NGC 1550 galaxia 4h 19m 38,1s +2° 24' 34" 12,1 Býk 29. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1551 galaxia 4h 19m 38,1s +2° 24' 34" 12,1 Býk 8. október 1785 William Herschel
NGC 1552 galaxia 4h 20m 17,6s -0° 41' 33" 13,1 Eridanus 1. január 1786 William Herschel
NGC 1553 galaxia 4h 16m 10,6s -55° 46' 46" 9 Mečiar 5. december 1834 John Herschel
NGC 1554 viacnásobná hviezda 4h 21m 43,5s +19° 31' 16" - Býk 14. marec 1868 Otto Struve
NGC 1555 reflexná hmlovina 4h 21m 56,7s +19° 32' 4" - Býk 11. október 1852 John Russell Hind
NGC 1556 galaxia 4h 17m 44,7s -50° 9' 51" 12,7 Mečiar 28. december 1834 John Herschel
NGC 1557 otvorená hviezdokopa 4h 13m 14s -70° 30' 30" - Vodný had 24. november 1834 John Herschel
NGC 1558 galaxia 4h 20m 15,7s -45° 1' 52" 12,5 Rydlo 14. december 1835 John Herschel
NGC 1559 galaxia 4h 17m 36,7s -62° 47' 2" 10,4 Sieť 6. november 1826 James Dunlop
NGC 1560 galaxia 4h 32m 47,5s +71° 52' 46" 11,4 Žirafa 1. august 1883 Wilhelm Tempel
NGC 1561 galaxia 4h 23m 1s -15° 50' 43" 13,9 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1562 galaxia 4h 21m 47,6s -15° 45' 19" 14,3 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1563 galaxia 4h 22m 53,9s -15° 43' 58" 15 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1564 galaxia 4h 23m 0,9s -15° 44' 20" 14,6 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1565 galaxia 4h 23m 23,6s -15° 44' 41" 14 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1566 galaxia 4h 20m 0,5s -54° 56' 14" 9,4 Mečiar 28. máj 1826 James Dunlop
NGC 1567 galaxia 4h 21m 8,7s -48° 15' 17" 11,5 Rydlo 28. december 1834 John Herschel
NGC 1568 galaxia 4h 24m 20,6s -0° 44' 17" 14,6 Eridanus 2. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1569 galaxia 4h 30m 49,1s +64° 50' 53" 11,2 Žirafa 4. november 1788 William Herschel
NGC 1570 galaxia 4h 22m 8,9s -43° 37' 48" 12,3 Rydlo 4. december 1836 John Herschel
NGC 1571 galaxia 4h 22m 8,9s -43° 37' 48" 12,3 Rydlo 1. december 1837 John Herschel
NGC 1572 galaxia 4h 22m 42,7s -40° 36' 4" 12,5 Rydlo 23. október 1835 John Herschel
NGC 1573 galaxia 4h 35m 4,2s +73° 15' 47" 11,9 Žirafa 1. august 1863 Wilhelm Tempel
NGC 1574 galaxia 4h 21m 58,6s -56° 58' 28" 10,3 Sieť 4. december 1834 John Herschel
NGC 1575 galaxia 4h 26m 20,5s -10° 5' 56" 12,7 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1576 galaxia 4h 26m 18,7s -3° 37' 15" 13,3 Eridanus 28. november 1786 William Herschel
NGC 1577 galaxia 4h 26m 20,5s -10° 5' 56" 12,7 Eridanus 10. november 1885 Lewis A. Swift
NGC 1578 galaxia 4h 23m 46,7s -51° 35' 58" 13 Mečiar 27. december 1834 John Herschel
NGC 1579 reflexná hmlovina 4h 30m 14,2s +35° 16' 47" - Perzeus 27. december 1788 William Herschel
NGC 1580 galaxia 4h 28m 18,4s -5° 10' 45" 13,7 Eridanus 18. január 1877 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1581 galaxia 4h 24m 44,9s -54° 56' 32" 12,5 Mečiar 5. december 1834 John Herschel
NGC 1582 otvorená hviezdokopa 4h 31m 54s +43° 49' 0" 7 Perzeus 3. február 1788 William Herschel
NGC 1583 galaxia 4h 28m 20,7s -17° 35' 46" 13,7 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1584 galaxia 4h 28m 10,2s -17° 31' 26" 14 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1585 galaxia 4h 27m 33s -42° 9' 54" 13,5 Rydlo 6. december 1834 John Herschel
NGC 1586 galaxia 4h 30m 38,2s -0° 18' 19" 13,3 Eridanus 30. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1587 galaxia 4h 30m 40s +0° 39' 45" 11,7 Býk 19. december 1783 William Herschel
NGC 1588 galaxia 4h 30m 43,7s +0° 39' 55" 13,2 Býk 19. december 1783 William Herschel
NGC 1589 galaxia 4h 30m 45,4s +0° 51' 48" 12 Býk 19. december 1783 William Herschel
NGC 1590 galaxia 4h 31m 10,2s +7° 37' 51" 13,6 Býk 28. október 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1591 galaxia 4h 29m 30,7s -26° 42' 46" 13 Eridanus 6. november 1834 John Herschel
NGC 1592 galaxia 4h 29m 40,7s -27° 24' 29" 13,6 Eridanus 14. november 1835 John Herschel
NGC 1593 galaxia 4h 32m 6,1s +0° 34' 4" 13,8 Býk 7. november 1863 Albert Marth
NGC 1594 galaxia 4h 30m 51,5s -5° 47' 52" 13 Eridanus 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1595 galaxia 4h 28m 21,6s -47° 48' 55" 12,7 Rydlo 3. december 1837 John Herschel
NGC 1596 galaxia 4h 27m 38s -55° 1' 35" 11,1 Mečiar 5. december 1834 John Herschel
NGC 1597 galaxia 4h 31m 13,4s -11° 17' 24" 14 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1598 galaxia 4h 28m 33,4s -47° 46' 57" 13,1 Rydlo 3. december 1837 John Herschel
NGC 1599 galaxia 4h 31m 38,8s -4° 35' 19" 13,7 Eridanus 14. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1600 galaxia 4h 31m 39,9s -5° 5' 14" 11 Eridanus 26. november 1786 William Herschel
NGC 1601 galaxia 4h 31m 41,7s -5° 3' 35" 13,8 Eridanus 14. január 1849 William Parsons Rosse
NGC 1602 galaxia 4h 27m 54,4s -55° 3' 24" 12,9 Mečiar 5. december 1834 John Herschel
NGC 1603 galaxia 4h 31m 49,9s -5° 5' 38" 13,8 Eridanus 14. január 1849 William Parsons Rosse
NGC 1604 galaxia 4h 31m 58,5s -5° 22' 10" 13,7 Eridanus 22. december 1886 Lewis A. Swift
NGC 1605 otvorená hviezdokopa 4h 34m 52,2s +45° 16' 17" 10,7 Perzeus 11. december 1786 William Herschel
NGC 1606 galaxia 4h 32m 3,3s -5° 1' 55" 14,9 Eridanus 14. január 1849 William Parsons Rosse
NGC 1607 galaxia 4h 32m 3,1s -4° 27' 38" 13,3 Eridanus 14. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1608 galaxia 4h 32m 6,1s +0° 34' 4" 13,8 Býk 1. január 1876 Lawrence Parsons
NGC 1609 galaxia 4h 32m 45s -4° 22' 19" 13,5 Eridanus 26. november 1786 William Herschel
NGC 1610 neexistujúci objekt 4h 32m 44,7s -4° 34' 55" - Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1611 galaxia 4h 33m 5,8s -4° 17' 49" 13,4 Eridanus 26. november 1786 William Herschel
NGC 1612 galaxia 4h 33m 13,1s -4° 10' 19" 13,4 Eridanus 21. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1613 galaxia 4h 33m 25,3s -4° 15' 54" 13,7 Eridanus 21. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1614 galaxia 4h 33m 59,8s -8° 34' 45" 12,9 Eridanus 29. december 1885 Lewis A. Swift
NGC 1615 galaxia 4h 36m 1,9s +19° 57' 3" 13 Býk 5. január 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1616 galaxia 4h 32m 41,9s -43° 42' 54" 12,5 Rydlo 24. október 1835 John Herschel
NGC 1617 galaxia 4h 31m 39,5s -54° 36' 7" 10,5 Mečiar 5. november 1826 James Dunlop
NGC 1618 galaxia 4h 36m 6,6s -3° 8' 55" 12,7 Eridanus 1. február 1786 William Herschel
NGC 1619 neexistujúci objekt 4h 36m 11,4s -4° 49' 57" - Eridanus 22. december 1886 Lewis A. Swift
NGC 1620 galaxia 4h 36m 37,2s -0° 8' 39" 12,4 Eridanus 1. január 1786 William Herschel
NGC 1621 galaxia 4h 36m 25s -4° 59' 12" 13,6 Eridanus 22. december 1886 Lewis A. Swift
NGC 1622 galaxia 4h 36m 36,6s -3° 11' 18" 13,1 Eridanus 16. január 1850 William Parsons Rosse
NGC 1623 galaxia 4h 35m 32,2s -13° 33' 23" 15,6 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1624 otvorená hviezdokopa 4h 40m 36,4s +50° 27' 42" 11,8 Perzeus 28. december 1790 William Herschel
NGC 1625 galaxia 4h 37m 6,3s -3° 18' 14" 12,3 Eridanus 24. november 1827 John Herschel
NGC 1626 galaxia 4h 36m 25s -4° 59' 12" 13,6 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1627 galaxia 4h 37m 37,9s -4° 53' 17" 13 Eridanus 22. december 1886 Lewis A. Swift
NGC 1628 galaxia 4h 37m 36,1s -4° 42' 57" 13,4 Eridanus 22. december 1886 Lewis A. Swift
NGC 1629 otvorená hviezdokopa 4h 29m 37s -71° 50' 18" 12,7 Vodný had 22. december 1834 John Herschel
NGC 1630 galaxia 4h 37m 15,4s -18° 54' 7" 14,5 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1631 galaxia 4h 38m 24,1s -20° 39' 1" 13,4 Eridanus 11. december 1835 John Herschel
NGC 1632 galaxia 4h 39m 58,5s -9° 27' 21" 14,4 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1633 galaxia 4h 40m 9,1s +7° 20' 59" 13,6 Býk 9. december 1798 William Herschel
NGC 1634 galaxia 4h 40m 9,8s +7° 20' 20" 14,1 Býk 10. december 1798 William Herschel
NGC 1635 galaxia 4h 40m 7,9s -0° 32' 50" 12,5 Eridanus 1. január 1786 William Herschel
NGC 1636 galaxia 4h 40m 40,2s -8° 36' 28" 13 Eridanus 30. január 1786 William Herschel
NGC 1637 galaxia 4h 41m 28,2s -2° 51' 28" 10,8 Eridanus 1. február 1786 William Herschel
NGC 1638 galaxia 4h 41m 36,4s -1° 48' 30" 12 Eridanus 1. február 1786 William Herschel
NGC 1639 trojhviezda 4h 40m 52,3s -16° 59' 29" - Eridanus 10. december 1835 John Herschel
NGC 1640 galaxia 4h 42m 14,5s -20° 26' 5" 11,6 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1641 otvorená hviezdokopa 4h 35m 38s -65° 46' 6" - Mečiar 2. december 1834 John Herschel
NGC 1642 galaxia 4h 42m 54,9s +0° 37' 8" 12,6 Býk 29. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1643 galaxia 4h 43m 43,9s -5° 19' 8" 13,3 Eridanus 28. november 1786 William Herschel
NGC 1644 otvorená hviezdokopa 4h 37m 39,6s -66° 11' 49" 12,9 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1645 galaxia 4h 44m 6,3s -5° 27' 54" 13 Eridanus 31. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1646 galaxia 4h 44m 23,5s -8° 31' 53" 13 Eridanus 30. január 1786 William Herschel
NGC 1647 otvorená hviezdokopa 4h 45m 54s +19° 6' 54" 6,4 Býk 15. február 1784 William Herschel
NGC 1648 galaxia 4h 44m 34,7s -8° 28' 42" 14,6 Eridanus 29. december 1885 Lewis A. Swift
NGC 1649 otvorená hviezdokopa 4h 38m 22,9s -68° 40' 23" 13,1 Mečiar 29. december 1834 John Herschel
NGC 1650 galaxia 4h 45m 11,4s -15° 52' 12" 12,7 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1651 otvorená hviezdokopa 4h 37m 32,7s -70° 35' 8" 12,3 Stolový vrch 3. november 1834 John Herschel
NGC 1652 otvorená hviezdokopa 4h 38m 22,9s -68° 40' 23" 13,1 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1653 galaxia 4h 45m 47,5s -2° 23' 34" 11,9 Eridanus 1. február 1786 William Herschel
NGC 1654 galaxia 4h 45m 48,4s -2° 5' 0" 13,5 Eridanus 21. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1655 neexistujúci objekt 4h 47m 11,8s +20° 55' 25" - Býk 1886 Gerhard Lohse
NGC 1656 galaxia 4h 45m 53,3s -5° 8' 11" 12,9 Eridanus 10. február 1830 John Herschel
NGC 1657 galaxia 4h 46m 7,3s -2° 4' 37" 13,9 Eridanus 21. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1658 galaxia 4h 44m 1,1s -41° 27' 49" 13,6 Rydlo 1. december 1837 John Herschel
NGC 1659 galaxia 4h 46m 30s -4° 47' 19" 12,5 Eridanus 28. november 1786 William Herschel
NGC 1660 galaxia 4h 44m 11,1s -41° 29' 52" 14 Rydlo 1. december 1837 John Herschel
NGC 1661 galaxia 4h 47m 7,7s -2° 3' 18" 13,3 Orión 21. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1662 otvorená hviezdokopa 4h 48m 27s +10° 56' 12" 6,4 Orión 18. január 1784 William Herschel
NGC 1663 otvorená hviezdokopa 4h 49m 21s +13° 9' 0" 14,5 Orión 10. február 1784 William Herschel
NGC 1664 otvorená hviezdokopa 4h 51m 5,4s +43° 40' 34" 7,6 Povozník 24. október 1786 William Herschel
NGC 1665 galaxia 4h 48m 17s -5° 25' 38" 12,8 Eridanus 5. október 1785 William Herschel
NGC 1666 galaxia 4h 48m 32,8s -6° 34' 10" 12,7 Eridanus 1. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 1667 galaxia 4h 48m 37s -6° 19' 13" 12,1 Eridanus 13. december 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1668 galaxia 4h 46m 5,9s -44° 43' 58" 12,8 Rydlo 1. december 1837 John Herschel
NGC 1669 galaxia 4h 43m 0s -65° 48' 51" 14 Mečiar 20. december 1835 John Herschel
NGC 1670 galaxia 4h 49m 42,6s -2° 45' 36" 12,8 Orión 1. február 1786 William Herschel
NGC 1671 galaxia 4h 49m 33,8s +0° 15' 12" 12,9 Orión 2. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1672 galaxia 4h 45m 42,8s -59° 14' 52" 9,7 Mečiar 5. november 1826 James Dunlop
NGC 1673 otvorená hviezdokopa 4h 42m 39,7s -69° 49' 17" 14,1 Stolový vrch 5. december 1834 John Herschel
NGC 1674 neexistujúci objekt 4h 52m 24,9s +23° 54' 28" - Býk 1886 Gerhard Lohse
NGC 1675 neexistujúci objekt 4h 52m 24,9s +23° 54' 28" - Býk 1886 Gerhard Lohse
NGC 1676 otvorená hviezdokopa 4h 43m 54,2s -68° 49' 40" - Mečiar 13. december 1835 John Herschel
NGC 1677 galaxia 4h 46m 30s -4° 47' 19" 12,5 Eridanus 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1678 galaxia 4h 51m 35,4s -2° 37' 22" 13,3 Orión 1. február 1786 William Herschel
NGC 1679 galaxia 4h 49m 55,5s -31° 58' 2" 11,4 Rydlo 18. november 1835 John Herschel
NGC 1680 galaxia 4h 48m 33,7s -47° 49' 0" 13,6 Maliar 28. december 1834 John Herschel
NGC 1681 galaxia 4h 51m 50,1s -5° 48' 11" 12,9 Eridanus 6. január 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1682 galaxia 4h 52m 19,7s -3° 6' 19" 13,5 Orión 1. február 1786 William Herschel
NGC 1683 galaxia 4h 52m 17,5s -3° 1' 27" 14,7 Orión 1. január 1850 William Parsons Rosse
NGC 1684 galaxia 4h 52m 31,1s -3° 6' 20" 12 Orión 1. február 1786 William Herschel
NGC 1685 galaxia 4h 52m 34,2s -2° 56' 59" 14,1 Orión 1. január 1850 William Parsons Rosse
NGC 1686 galaxia 4h 52m 54,7s -15° 20' 47" 13,7 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1687 galaxia 4h 51m 21,1s -33° 56' 21" 13,9 Rydlo 8. január 1836 John Herschel
NGC 1688 galaxia 4h 48m 23,5s -59° 48' 0" 11,6 Mečiar 4. december 1834 John Herschel
NGC 1689 galaxia 4h 48m 37s -6° 19' 13" 12,1 Eridanus 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1690 galaxia 4h 54m 19,3s +1° 38' 26" 14,3 Orión 13. marec 1831 John Herschel
NGC 1691 galaxia 4h 54m 38,3s +3° 16' 4" 12,2 Orión 15. december 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1692 galaxia 4h 55m 23,7s -20° 34' 16" 13 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1693 otvorená hviezdokopa 4h 47m 38,8s -69° 20' 37" 12,9 Mečiar 3. november 1834 John Herschel
NGC 1694 galaxia 4h 55m 16,8s -4° 39' 8" 14,3 Eridanus 9. január 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1695 otvorená hviezdokopa 4h 47m 44,5s -69° 22' 26" 12,2 Mečiar 3. november 1834 John Herschel
NGC 1696 otvorená hviezdokopa 4h 48m 30s -68° 14' 35" 14 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1697 otvorená hviezdokopa 4h 48m 36,4s -68° 33' 29" 12,6 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1698 otvorená hviezdokopa 4h 49m 4,5s -69° 6' 49" 12,1 Mečiar 2. december 1834 John Herschel
NGC 1699 galaxia 4h 56m 59,5s -4° 45' 26" 13,9 Eridanus 13. február 1860 William Parsons Rosse
NGC 1700 galaxia 4h 56m 56,2s -4° 51' 55" 11,2 Eridanus 5. október 1785 William Herschel
NGC 1701 galaxia 4h 55m 51,1s -29° 53' 1" 12,8 Rydlo 6. november 1834 John Herschel
NGC 1702 otvorená hviezdokopa 4h 49m 27,7s -69° 51' 3" 12,5 Stolový vrch 12. november 1836 John Herschel
NGC 1703 galaxia 4h 52m 51,9s -59° 44' 34" 11,2 Mečiar 4. december 1834 John Herschel
NGC 1704 otvorená hviezdokopa 4h 49m 55,5s -69° 45' 23" 11,5 Mečiar 1826 James Dunlop
NGC 1705 galaxia 4h 54m 13,9s -53° 21' 38" 11,8 Maliar 5. december 1834 John Herschel
NGC 1706 galaxia 4h 52m 31,1s -62° 59' 10" 12,8 Mečiar 25. december 1837 John Herschel
NGC 1707 otvorená hviezdokopa 4h 58m 20,7s +8° 14' 22" - Orión 8. január 1828 John Herschel
NGC 1708 otvorená hviezdokopa 5h 3m 27s +52° 50' 0" - Žirafa 16. február 1831 John Herschel
NGC 1709 galaxia 4h 58m 44s -0° 28' 40" 14,2 Orión 8. december 1854 William Parsons Rosse
NGC 1710 galaxia 4h 57m 16,8s -15° 17' 20" 13 Zajac 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1711 otvorená hviezdokopa 4h 50m 36,2s -69° 59' 8" 10,1 Stolový vrch 3. august 1826 James Dunlop
NGC 1712 otvorená hviezdokopa 4h 50m 58,5s -69° 24' 27" - Mečiar 24. september 1826 James Dunlop
NGC 1713 galaxia 4h 58m 54,7s -0° 29' 19" 12,9 Orión 1. január 1786 William Herschel
NGC 1714 otvorená hviezdokopa 4h 52m 8,4s -66° 55' 32" 11,6 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1715 emisná hmlovina 4h 52m 10,5s -66° 54' 32" - Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1716 galaxia 4h 58m 13,2s -20° 21' 48" 13,1 Zajac 11. december 1835 John Herschel
NGC 1717 galaxia 4h 58m 44s -0° 28' 40" 14,2 Orión 15. január 1849 William Parsons Rosse
NGC 1718 otvorená hviezdokopa 4h 52m 25,4s -67° 3' 3" 12,3 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1719 galaxia 4h 59m 34,5s -0° 15' 38" 13,6 Orión 23. november 1827 John Herschel
NGC 1720 galaxia 4h 59m 20,5s -7° 51' 33" 13,1 Eridanus 30. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1721 galaxia 4h 59m 17,4s -11° 7' 6" 12,8 Eridanus 10. november 1885 Edward Emerson Barnard
NGC 1722 otvorená hviezdokopa s emisnou hmlovinou 4h 51m 50,7s -69° 23' 56" 13,2 Mečiar 24. september 1826 James Dunlop
NGC 1723 galaxia 4h 59m 25,9s -10° 58' 50" 11,7 Eridanus 12. január 1882 Wilhelm Tempel
NGC 1724 otvorená hviezdokopa 5h 3m 32,3s +49° 29' 30" - Povozník 4. apríl 1864 George Rümker
NGC 1725 galaxia 4h 59m 22,9s -11° 7' 55" 12,8 Eridanus 10. november 1885 Edward Emerson Barnard
NGC 1726 galaxia 4h 59m 41,9s -7° 45' 18" 11,7 Eridanus 8. január 1831 John Herschel
NGC 1727 otvorená hviezdokopa 4h 52m 20s -69° 20' 42" 11,1 Mečiar 1826 James Dunlop
NGC 1728 galaxia 4h 59m 27,8s -11° 7' 24" 13,9 Eridanus 10. november 1885 Edward Emerson Barnard
NGC 1729 galaxia 5h 0m 15,6s -3° 21' 11" 12,9 Orión 1. február 1786 William Herschel
NGC 1730 galaxia 4h 59m 31,7s -15° 49' 24" 12,3 Zajac 9. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1731 otvorená hviezdokopa 4h 53m 32,1s -66° 55' 31" 9,9 Mečiar 23. december 1834 John Herschel
NGC 1732 otvorená hviezdokopa 4h 53m 10,6s -68° 39' 0" 12,3 Mečiar 23. november 1834 John Herschel
NGC 1733 otvorená hviezdokopa 4h 54m 4,8s -66° 40' 58" 13,3 Mečiar 3. január 1837 John Herschel
NGC 1734 otvorená hviezdokopa 4h 53m 33,6s -68° 46' 8" 13,1 Mečiar 23. november 1834 John Herschel
NGC 1735 otvorená hviezdokopa 4h 54m 19,7s -67° 5' 59" 10,8 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1736 emisná hmlovina 4h 53m 1,6s -68° 3' 12" - Mečiar 30. december 1836 John Herschel
NGC 1737 emisná hmlovina 4h 53m 57,8s -69° 10' 28" - Mečiar 11. november 1836 John Herschel
NGC 1738 galaxia 5h 1m 46,5s -18° 9' 27" 12,9 Zajac 1886 Ormond Stone
NGC 1739 galaxia 5h 1m 47,3s -18° 10' 2" 13,4 Zajac 1886 Ormond Stone
NGC 1740 galaxia 5h 1m 54,7s -3° 17' 45" 12,9 Orión 11. február 1830 John Herschel
NGC 1741 galaxia 5h 1m 38,7s -4° 15' 32" 14,4 Eridanus 6. január 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1742 hviezda 5h 2m 0,5s -3° 17' 14" - Orión 29. december 1866 Robert Stawell Ball
NGC 1743 emisná hmlovina 4h 54m 3,2s -69° 11' 57" - Mečiar 3. august 1826 James Dunlop
NGC 1744 galaxia 4h 59m 57,6s -26° 1' 22" 11,1 Zajac 20. november 1835 John Herschel
NGC 1745 emisná hmlovina s otvorenou hviezdokopou 4h 54m 20,7s -69° 9' 32" - Mečiar 11. november 1836 John Herschel
NGC 1746 otvorená hviezdokopa 5h 3m 50s +23° 46' 12" - Býk 9. november 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1747 otvorená hviezdokopa 4h 55m 11s -67° 10' 8" 9,4 Mečiar 2. november 1834 John Herschel
NGC 1748 emisná hmlovina 4h 54m 23,7s -69° 11' 6" - Mečiar 11. november 1836 John Herschel
NGC 1749 otvorená hviezdokopa 4h 54m 56,1s -68° 11' 20" 13,6 Mečiar 30. december 1836 John Herschel
NGC 1750 otvorená hviezdokopa 5h 3m 54s +23° 39' 30" - Býk 26. december 1785 William Herschel