Zoznam NGC objektov 3251-3500

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 3001-3250 | Zoznam NGC objektov 3251-3500 | Zoznam NGC objektov 3501-3750 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 3251 galaxia 10h 29m 16,5s +26° 5' 56" 13,5 Lev 19. február 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3252 galaxia 10h 34m 22,3s +73° 45' 50" 13,5 Drak 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 3253 galaxia 10h 28m 27,3s +12° 42' 14" 13,5 Lev 27. apríl 1886 Lewis A. Swift
NGC 3254 galaxia 10h 29m 19,9s +29° 29' 32" 11,6 Malý lev 13. marec 1785 William Herschel
NGC 3255 otvorená hviezdokopa 10h 26m 31,3s -60° 40' 42" 11 Kýl 4. február 1835 John Herschel
NGC 3256 galaxia 10h 27m 51,4s -43° 54' 19" 11,3 Plachty 15. marec 1836 John Herschel
NGC 3257 galaxia 10h 28m 47s -35° 39' 29" 13,1 Výveva 2. máj 1834 John Herschel
NGC 3258 galaxia 10h 28m 53,4s -35° 36' 18" 11,5 Výveva 2. máj 1834 John Herschel
NGC 3259 galaxia 10h 32m 34,5s +65° 2' 28" 12,2 Veľká medvedica 3. apríl 1791 William Herschel
NGC 3260 galaxia 10h 29m 6,1s -35° 35' 45" 12,7 Výveva 2. máj 1834 John Herschel
NGC 3261 galaxia 10h 29m 1,4s -44° 39' 27" 11,2 Plachty 15. marec 1836 John Herschel
NGC 3262 galaxia 10h 29m 6,1s -44° 9' 36" 13,2 Plachty 2. február 1835 John Herschel
NGC 3263 galaxia 10h 29m 13,3s -44° 7' 22" 11,1 Plachty 3. február 1835 John Herschel
NGC 3264 galaxia 10h 32m 19,9s +56° 5' 2" 11,9 Veľká medvedica 9. február 1831 John Herschel
NGC 3265 galaxia 10h 31m 6,8s +28° 47' 49" 13,1 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3266 galaxia 10h 33m 17,6s +64° 44' 59" 12,5 Veľká medvedica 3. apríl 1791 William Herschel
NGC 3267 galaxia 10h 29m 48,5s -35° 19' 22" 12,5 Výveva 18. apríl 1835 John Herschel
NGC 3268 galaxia 10h 30m 0,3s -35° 19' 32" 11,5 Výveva 18. apríl 1835 John Herschel
NGC 3269 galaxia 10h 29m 57s -35° 13' 26" 12,3 Výveva 1. máj 1834 John Herschel
NGC 3270 galaxia 10h 31m 30s +24° 52' 10" 13 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3271 galaxia 10h 30m 26,5s -35° 21' 36" 11,8 Výveva 1. máj 1834 John Herschel
NGC 3272 dvojhviezda 10h 31m 48,1s +28° 28' 10" - Malý lev 9. marec 1866 Herman Schultz
NGC 3273 galaxia 10h 30m 29s -35° 36' 40" 12,5 Výveva 3. máj 1834 John Herschel
NGC 3274 galaxia 10h 32m 17,1s +27° 40' 8" 12,5 Lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3275 galaxia 10h 30m 51,7s -36° 44' 13" 11,4 Výveva 1. február 1835 John Herschel
NGC 3276 galaxia 10h 31m 9,1s -39° 56' 42" 13,4 Výveva 3. marec 1835 John Herschel
NGC 3277 galaxia 10h 32m 55,4s +28° 30' 44" 11,7 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3278 galaxia 10h 31m 35,5s -39° 57' 21" 12,3 Výveva 2. marec 1835 John Herschel
NGC 3279 galaxia 10h 34m 42,6s +11° 11' 49" 13,3 Lev 5. marec 1878 David Peck Todd
NGC 3280 galaxia 10h 32m 43,8s -12° 38' 12" 14,7 Hydra 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3281 galaxia 10h 31m 52,2s -34° 51' 16" 11,9 Výveva 2. máj 1834 John Herschel
NGC 3282 galaxia 10h 32m 21,8s -22° 18' 7" 13 Hydra 5. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 3283 galaxia 10h 31m 11,2s -46° 15' 2" 11,7 Plachty 3. marec 1837 John Herschel
NGC 3284 galaxia 10h 36m 21,3s +58° 37' 13" 13,6 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3285 galaxia 10h 33m 35,8s -27° 27' 16" 12,1 Hydra 24. marec 1835 John Herschel
NGC 3286 galaxia 10h 36m 21,3s +58° 37' 13" 13,6 Veľká medvedica 9. apríl 1793 William Herschel
NGC 3287 galaxia 10h 34m 47,3s +21° 38' 52" 12,3 Lev 1. január 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3288 galaxia 10h 36m 25,5s +58° 33' 22" 14,1 Veľká medvedica 9. apríl 1793 William Herschel
NGC 3289 galaxia 10h 34m 7,3s -35° 19' 23" 12,6 Výveva 20. apríl 1835 John Herschel
NGC 3290 galaxia 10h 35m 17,5s -17° 16' 36" 13,5 Hydra 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3291 hviezda 10h 36m 6,2s +37° 16' 30" - Malý lev 5. apríl 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 3292 galaxia 10h 35m 34,4s -6° 10' 46" 14,1 Sextant 16. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 3293 otvorená hviezdokopa 10h 35m 51s -58° 13' 48" 4,7 Kýl 1751 Nicolas-Louis de Lacaille
NGC 3294 galaxia 10h 36m 16s +37° 19' 29" 11,2 Malý lev 17. marec 1787 William Herschel
NGC 3295 galaxia 10h 32m 43,8s -12° 38' 12" 14,7 Hydra 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3296 galaxia 10h 32m 45,3s -12° 43' 0" 13,9 Hydra 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3297 galaxia 10h 33m 11,7s -12° 40' 16" 14,5 Hydra 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3298 galaxia 10h 37m 12,2s +50° 7' 13" 14 Veľká medvedica 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 3299 galaxia 10h 36m 23,9s +12° 42' 26" 13,1 Lev 19. marec 1784 William Herschel
NGC 3300 galaxia 10h 36m 38,5s +14° 10' 16" 12,3 Lev 19. marec 1784 William Herschel
NGC 3301 galaxia 10h 36m 55,8s +21° 52' 54" 11,4 Lev 12. marec 1784 William Herschel
NGC 3302 galaxia 10h 35m 47,4s -32° 21' 30" 12,5 Výveva 28. január 1835 John Herschel
NGC 3303 galaxia 10h 36m 59,9s +18° 8' 13" 13,5 Lev 21. marec 1784 William Herschel
NGC 3304 galaxia 10h 37m 37,9s +37° 27' 23" 13,8 Malý lev 17. marec 1787 William Herschel
NGC 3305 galaxia 10h 36m 11,7s -27° 9' 44" 12,8 Hydra 24. marec 1835 John Herschel
NGC 3306 galaxia 10h 37m 10,1s +12° 39' 9" 13,2 Lev 27. apríl 1886 Lewis A. Swift
NGC 3307 galaxia 10h 36m 17,2s -27° 31' 44" 13,7 Hydra 22. marec 1836 John Herschel
NGC 3308 galaxia 10h 36m 22,3s -27° 26' 14" 12 Hydra 24. marec 1835 John Herschel
NGC 3309 galaxia 10h 36m 35,7s -27° 31' 3" 11,6 Hydra 24. marec 1835 John Herschel
NGC 3310 galaxia 10h 38m 45,6s +53° 30' 12" 10,6 Veľká medvedica 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 3311 galaxia 10h 36m 42,7s -27° 31' 43" 11,6 Hydra 30. marec 1835 John Herschel
NGC 3312 galaxia 10h 37m 2,3s -27° 33' 56" 11,9 Hydra 26. marec 1835 John Herschel
NGC 3313 galaxia 10h 37m 25,5s -25° 19' 8" 11,6 Hydra 1886 Ormond Stone
NGC 3314 galaxia 10h 37m 12,7s -27° 41' 0" 12,5 Hydra 24. marec 1835 John Herschel
NGC 3315 galaxia 10h 37m 19,2s -27° 11' 30" 13,3 Hydra 24. máj 1870 Edward P. Austin
NGC 3316 galaxia 10h 37m 37,2s -27° 35' 39" 12,7 Hydra 26. marec 1835 John Herschel
NGC 3317 trojhviezda 10h 37m 43,1s -27° 31' 9" - Hydra 24. máj 1870 Edward P. Austin
NGC 3318 galaxia 10h 37m 15s -41° 37' 38" 11,5 Plachty 2. marec 1835 John Herschel
NGC 3319 galaxia 10h 39m 9,6s +41° 41' 14" 10,8 Veľká medvedica 3. február 1788 William Herschel
NGC 3320 galaxia 10h 39m 36,5s +47° 23' 50" 12,4 Veľká medvedica 1. apríl 1788 William Herschel
NGC 3321 galaxia 10h 38m 50,5s -11° 38' 56" 13,5 Sextant 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3322 galaxia 10h 38m 50,5s -11° 38' 56" 13,5 Sextant 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3323 galaxia 10h 39m 39,1s +25° 19' 21" 13,4 Malý lev 15. marec 1877 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3324 emisná hmlovina 10h 37m 19,3s -58° 38' 3" - Kýl 1. máj 1826 James Dunlop
NGC 3325 galaxia 10h 39m 20,4s -0° 11' 59" 12,4 Sextant 19. marec 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3326 galaxia 10h 39m 31,8s +5° 6' 26" 13,5 Sextant 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3327 galaxia 10h 39m 57,8s +24° 5' 30" 13,4 Malý lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3328 dvojhviezda 10h 39m 54,2s +9° 18' 2" - Lev 27. marec 1880 Christian Heinrich Friedrich Peters
NGC 3329 galaxia 10h 44m 39s +76° 48' 35" 12,2 Drak 2. september 1828 John Herschel
NGC 3330 otvorená hviezdokopa 10h 38m 46s -54° 7' 42" 7,4 Plachty 29. apríl 1826 James Dunlop
NGC 3331 galaxia 10h 40m 9s -23° 49' 14" 13,2 Hydra 1886 Frank Muller
NGC 3332 galaxia 10h 40m 28,2s +9° 10' 57" 12,5 Lev 4. marec 1796 William Herschel
NGC 3333 galaxia 10h 39m 49,7s -36° 2' 10" 13,1 Výveva 2. február 1835 John Herschel
NGC 3334 galaxia 10h 41m 31,1s +37° 18' 45" 12,9 Malý lev 17. marec 1787 William Herschel
NGC 3335 galaxia 10h 39m 34,1s -23° 55' 19" 13,1 Hydra 1886 Frank Muller
NGC 3336 galaxia 10h 40m 16,8s -27° 46' 38" 12,3 Hydra 24. marec 1835 John Herschel
NGC 3337 galaxia 10h 41m 47,5s +4° 59' 20" 14 Sextant 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3338 galaxia 10h 42m 7,6s +13° 44' 48" 10,9 Lev 19. marec 1784 William Herschel
NGC 3339 hviezda 10h 42m 10s -0° 22' 6" - Sextant 30. január 1865 Albert Marth
NGC 3340 galaxia 10h 42m 17,9s -0° 22' 37" 12,9 Sextant 30. január 1865 Albert Marth
NGC 3341 galaxia 10h 42m 31,5s +5° 2' 39" 13,8 Sextant 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3342 galaxia 10h 40m 28,2s +9° 10' 57" 12,5 Lev 18. január 1784 William Herschel
NGC 3343 galaxia 10h 46m 10,3s +73° 21' 12" 13,4 Drak 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 3344 galaxia 10h 43m 30,9s +24° 55' 22" 9,7 Malý lev 6. apríl 1785 William Herschel
NGC 3345 dvojhviezda 10h 43m 31,9s +11° 59' 9" - Lev 19. marec 1784 William Herschel
NGC 3346 galaxia 10h 43m 38,7s +14° 52' 20" 11,8 Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3347 galaxia 10h 42m 46,6s -36° 21' 12" 11,4 Výveva 1. máj 1834 John Herschel
NGC 3348 galaxia 10h 47m 10s +72° 50' 20" 11,1 Veľká medvedica 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 3349 galaxia 10h 43m 52,7s +6° 45' 26" 14,4 Lev 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3350 galaxia 10h 44m 22,9s +30° 43' 31" 14,5 Malý lev 10. apríl 1831 John Herschel
NGC 3351 galaxia 10h 43m 57,8s +11° 42' 12" 9,8 Lev 20. marec 1781 Pierre Méchain
NGC 3352 galaxia 10h 44m 14,8s +22° 22' 17" 12,6 Lev 19. marec 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3353 galaxia 10h 45m 22,2s +55° 57' 35" 12,4 Veľká medvedica 18. marec 1790 William Herschel
NGC 3354 galaxia 10h 43m 2,8s -36° 21' 46" 12,8 Výveva 1. máj 1834 John Herschel
NGC 3355 galaxia 10h 42m 37,4s -23° 56' 4" 13 Hydra 12. apríl 1866 Samuel Pierpont Langley
NGC 3356 galaxia 10h 44m 12,4s +6° 45' 32" 12,9 Lev 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 3357 galaxia 10h 44m 20,9s +14° 5' 4" 13 Lev 5. apríl 1864 Albert Marth
NGC 3358 galaxia 10h 43m 33s -36° 24' 39" 11,5 Výveva 2. február 1835 John Herschel
NGC 3359 galaxia 10h 46m 36,3s +63° 13' 24" 10,3 Veľká medvedica 28. november 1793 William Herschel
NGC 3360 galaxia 10h 44m 16,2s -11° 14' 33" 13,7 Sextant 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3361 galaxia 10h 44m 29,1s -11° 12' 29" 12,8 Sextant 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3362 galaxia 10h 44m 51,7s +6° 35' 50" 12,8 Lev 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3363 galaxia 10h 45m 9,5s +22° 4' 43" 13,8 Lev 22. marec 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3364 galaxia 10h 48m 29,5s +72° 25' 30" 12,9 Veľká medvedica 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 3365 galaxia 10h 46m 12,7s +1° 48' 46" 12,5 Sextant 13. apríl 1828 John Herschel
NGC 3366 galaxia 10h 35m 8,1s -43° 41' 37" 11,4 Plachty 15. marec 1836 John Herschel
NGC 3367 galaxia 10h 46m 34,9s +13° 45' 1" 11,4 Lev 19. marec 1784 William Herschel
NGC 3368 galaxia 10h 46m 45,8s +11° 49' 12" 9,3 Lev 20. marec 1781 Pierre Méchain
NGC 3369 galaxia 10h 46m 44,7s -25° 14' 39" 13,6 Hydra 1886 Ormond Stone
NGC 3370 galaxia 10h 47m 4s +17° 16' 26" 11,7 Lev 21. marec 1784 William Herschel
NGC 3371 galaxia 10h 48m 16,7s +12° 37' 43" 9,9 Lev 23. marec 1830 John Herschel
NGC 3372 emisná hmlovina 10h 45m 6s -59° 52' 0" - Kýl 1751 Nicolas-Louis de Lacaille
NGC 3373 galaxia 10h 48m 28s +12° 31' 59" 11,8 Lev 23. marec 1830 John Herschel
NGC 3374 galaxia 10h 48m 1s +43° 11' 10" 13,7 Veľká medvedica 3. február 1788 William Herschel
NGC 3375 galaxia 10h 47m 0,7s -9° 56' 31" 12,6 Sextant 21. február 1878 Wilhelm Tempel
NGC 3376 galaxia 10h 47m 26,5s +6° 2' 55" 13,4 Sextant 19. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3377 galaxia 10h 47m 42,3s +13° 59' 9" 10,2 Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3378 galaxia 10h 46m 43,3s -40° 0' 56" 12,7 Výveva 1. február 1835 John Herschel
NGC 3379 galaxia 10h 47m 49,5s +12° 34' 52" 9,5 Lev 24. marec 1781 Pierre Méchain
NGC 3380 galaxia 10h 48m 12,1s +28° 36' 7" 12,6 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3381 galaxia 10h 48m 24,7s +34° 42' 41" 11,8 Malý lev 28. marec 1786 William Herschel
NGC 3382 dvojhviezda 10h 48m 25,5s +36° 43' 32" - Malý lev 5. apríl 1874 Lawrence Parsons
NGC 3383 galaxia 10h 47m 19,2s -24° 26' 16" 12,7 Hydra 20. marec 1835 John Herschel
NGC 3384 galaxia 10h 48m 16,7s +12° 37' 43" 9,9 Lev 11. marec 1784 William Herschel
NGC 3385 galaxia 10h 48m 11,6s +4° 55' 42" 12,4 Sextant 15. marec 1830 John Herschel
NGC 3386 galaxia 10h 48m 11,8s +4° 59' 57" 13,8 Sextant 9. apríl 1828 John Herschel
NGC 3387 galaxia 10h 48m 16,9s +4° 58' 1" 15 Sextant 15. marec 1830 John Herschel
NGC 3388 galaxia 10h 51m 25,5s +8° 34' 3" 13,3 Lev 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3389 galaxia 10h 48m 28s +12° 31' 59" 11,8 Lev 11. marec 1784 William Herschel
NGC 3390 galaxia 10h 48m 4,3s -31° 32' 0" 12,1 Hydra 29. apríl 1834 John Herschel
NGC 3391 galaxia 10h 48m 56,4s +14° 13' 10" 13 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 3392 galaxia 10h 51m 2,9s +65° 46' 53" 14 Veľká medvedica 3. apríl 1791 William Herschel
NGC 3393 galaxia 10h 48m 23,4s -25° 9' 42" 12,2 Hydra 24. marec 1835 John Herschel
NGC 3394 galaxia 10h 50m 39,8s +65° 43' 40" 12,4 Veľká medvedica 3. apríl 1791 William Herschel
NGC 3395 galaxia 10h 49m 49,9s +32° 58' 53" 11,8 Malý lev 7. december 1785 William Herschel
NGC 3396 galaxia 10h 49m 55,6s +32° 59' 26" 12 Malý lev 7. december 1785 William Herschel
NGC 3397 galaxia 10h 44m 39s +76° 48' 35" 12,2 Drak 2. apríl 1801 William Herschel
NGC 3398 galaxia 10h 51m 31,2s +55° 23' 28" 13,6 Veľká medvedica 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 3399 galaxia 10h 49m 27,6s +16° 13' 8" 13,3 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 3400 galaxia 10h 50m 45,5s +28° 28' 8" 13,4 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3401 neexistujúci objekt 10h 50m 19,8s +5° 48' 42" - Sextant 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 3402 galaxia 10h 50m 26,1s -12° 50' 42" 11,9 Hydra 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3403 galaxia 10h 53m 54,3s +73° 41' 24" 12,2 Drak 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 3404 galaxia 10h 50m 17,8s -12° 6' 29" 13,2 Hydra 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3405 galaxia 10h 49m 44,3s +16° 14' 33" 13,3 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 3406 galaxia 10h 51m 43,7s +51° 1' 22" 12,7 Veľká medvedica 17. február 1831 John Herschel
NGC 3407 galaxia 10h 52m 17,8s +61° 22' 46" 13,6 Veľká medvedica 9. apríl 1793 William Herschel
NGC 3408 galaxia 10h 52m 11,5s +58° 26' 19" 13,5 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3409 galaxia 10h 50m 20,2s -17° 2' 41" 14,1 Hydra 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3410 galaxia 10h 51m 53,6s +51° 0' 23" 14,2 Veľká medvedica 1. apríl 1878 Lawrence Parsons
NGC 3411 galaxia 10h 50m 26,1s -12° 50' 42" 11,9 Hydra 25. marec 1786 William Herschel
NGC 3412 galaxia 10h 50m 53,3s +13° 24' 46" 10,4 Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3413 galaxia 10h 51m 20,7s +32° 45' 58" 12,1 Malý lev 7. december 1785 William Herschel
NGC 3414 galaxia 10h 51m 16,1s +27° 58' 30" 10,9 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3415 galaxia 10h 51m 42,4s +43° 42' 46" 12,4 Veľká medvedica 15. január 1788 William Herschel
NGC 3416 galaxia 10h 51m 48,3s +43° 45' 53" 14,9 Veľká medvedica 30. marec 1854 William Parsons Rosse
NGC 3417 galaxia 10h 51m 1,7s +8° 28' 25" 14,8 Lev 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 3418 galaxia 10h 51m 23,9s +28° 6' 44" 13,5 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3419 galaxia 10h 51m 17,8s +13° 56' 44" 12,9 Lev 1. apríl 1864 Albert Marth
NGC 3420 galaxia 10h 50m 9,6s -17° 14' 35" 13,8 Hydra 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3421 galaxia 10h 50m 57,6s -12° 26' 52" 13,7 Hydra 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3422 galaxia 10h 51m 17,4s -12° 24' 7" 14,1 Pohár 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3423 galaxia 10h 51m 14,4s +5° 50' 24" 10,9 Sextant 23. február 1784 William Herschel
NGC 3424 galaxia 10h 51m 46,2s +32° 54' 1" 12,4 Malý lev 7. december 1785 William Herschel
NGC 3425 galaxia 10h 51m 25,5s +8° 34' 3" 13,3 Lev 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 3426 galaxia 10h 51m 41,7s +18° 28' 52" 13,2 Lev 23. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 3427 galaxia 10h 51m 26,2s +8° 17' 54" 13,2 Lev 1877 Wilhelm Tempel
NGC 3428 galaxia 10h 51m 29,5s +9° 16' 45" 13,2 Lev 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 3429 galaxia 10h 51m 29,5s +9° 16' 45" 13,2 Lev 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3430 galaxia 10h 52m 11,5s +32° 57' 3" 11,5 Malý lev 7. december 1785 William Herschel
NGC 3431 galaxia 10h 51m 15s -17° 0' 30" 13,6 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3432 galaxia 10h 52m 31s +36° 37' 8" 11,1 Malý lev 19. marec 1787 William Herschel
NGC 3433 galaxia 10h 52m 4s +10° 8' 52" 11,8 Lev 11. marec 1784 William Herschel
NGC 3434 galaxia 10h 51m 58s +3° 47' 31" 12,3 Lev 27. január 1786 William Herschel
NGC 3435 galaxia 10h 54m 48,2s +61° 17' 20" 13,2 Veľká medvedica 9. apríl 1793 William Herschel
NGC 3436 galaxia 10h 52m 27,4s +8° 5' 39" 13,9 Lev 30. november 1877 David Peck Todd
NGC 3437 galaxia 10h 52m 35,3s +22° 56' 6" 12,1 Lev 12. marec 1784 William Herschel
NGC 3438 galaxia 10h 52m 25,9s +10° 32' 51" 13,4 Lev 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 3439 galaxia 10h 52m 25,7s +8° 33' 28" 13,9 Lev 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 3440 galaxia 10h 53m 49,5s +57° 7' 8" 13,2 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3441 galaxia 10h 52m 31s +7° 13' 30" 13,5 Lev 6. apríl 1882 Edward Singleton Holden
NGC 3442 galaxia 10h 53m 8s +33° 54' 36" 12,9 Malý lev 25. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3443 galaxia 10h 53m 0,1s +17° 34' 26" 13,6 Lev 24. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 3444 galaxia 10h 52m 59,4s +10° 12' 38" 14,7 Lev 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 3445 galaxia 10h 54m 35,8s +56° 59' 24" 12,3 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3446 otvorená hviezdokopa 10h 52m 12s -45° 8' 54" - Plachty 15. marec 1836 John Herschel
NGC 3447 galaxia 10h 53m 24s +16° 46' 19" 13,3 Lev 18. marec 1836 John Herschel
NGC 3448 galaxia 10h 54m 38,8s +54° 18' 19" 11,6 Veľká medvedica 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 3449 galaxia 10h 52m 53,8s -32° 55' 40" 11,7 Výveva 29. apríl 1834 John Herschel
NGC 3450 galaxia 10h 48m 3,5s -20° 50' 56" 11,9 Hydra 22. marec 1835 John Herschel
NGC 3451 galaxia 10h 54m 21,1s +27° 14' 23" 12,8 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3452 galaxia 10h 54m 14,1s -11° 24' 18" 14,1 Pohár 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3453 galaxia 10h 53m 40,4s -21° 47' 36" 13,1 Hydra 21. marec 1835 John Herschel
NGC 3454 galaxia 10h 54m 29,4s +17° 20' 37" 13,3 Lev 17. marec 1831 John Herschel
NGC 3455 galaxia 10h 54m 30,9s +17° 17' 4" 12,3 Lev 21. marec 1784 William Herschel
NGC 3456 galaxia 10h 54m 3,3s -16° 1' 39" 12,6 Pohár 8. február 1785 William Herschel
NGC 3457 galaxia 10h 54m 48,6s +17° 37' 17" 12,3 Lev 25. marec 1827 John Herschel
NGC 3458 galaxia 10h 56m 1,4s +57° 7' 2" 12,3 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3459 galaxia 10h 54m 44,4s -17° 2' 30" 13,4 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3460 galaxia 10h 54m 48,6s +17° 37' 17" 12,3 Lev 27. marec 1854 William Parsons Rosse
NGC 3461 galaxia 10h 54m 55,2s +17° 42' 30" 14,5 Lev 27. marec 1854 William Parsons Rosse
NGC 3462 galaxia 10h 55m 21s +7° 41' 49" 12,3 Lev 23. január 1784 William Herschel
NGC 3463 galaxia 10h 55m 13,3s -26° 8' 25" 13 Hydra 26. marec 1835 John Herschel
NGC 3464 galaxia 10h 54m 39,8s -21° 3' 59" 12,5 Hydra 1886 Ormond Stone
NGC 3465 galaxia 10h 59m 31,3s +75° 11' 30" 13,6 Drak 2. apríl 1801 William Herschel
NGC 3466 galaxia 10h 56m 15,4s +9° 45' 15" 13,8 Lev 18. január 1828 John Herschel
NGC 3467 galaxia 10h 56m 44,1s +9° 45' 32" 13,4 Lev 18. január 1828 John Herschel
NGC 3468 galaxia 10h 57m 31,2s +40° 56' 47" 13 Veľká medvedica 18. marec 1787 William Herschel
NGC 3469 galaxia 10h 56m 57,6s -14° 18' 1" 13,1 Pohár 7. máj 1836 John Herschel
NGC 3470 galaxia 10h 58m 44,8s +59° 30' 38" 13,3 Veľká medvedica 9. apríl 1793 William Herschel
NGC 3471 galaxia 10h 59m 8,8s +61° 31' 49" 12,3 Veľká medvedica 28. november 1801 William Herschel
NGC 3472 neexistujúci objekt 10h 57m 21,2s -19° 38' 3" - Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3473 galaxia 10h 58m 5,2s +17° 7' 30" 13,8 Lev 21. marec 1784 William Herschel
NGC 3474 galaxia 10h 58m 8,7s +17° 5' 46" 14 Lev 24. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 3475 galaxia 10h 58m 25,2s +24° 13' 37" 13,4 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3476 galaxia 10h 58m 7,6s +9° 16' 34" 14 Lev 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 3477 galaxia 10h 58m 12,5s +9° 13' 4" 14,8 Lev 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 3478 galaxia 10h 59m 27,4s +46° 7' 23" 12,7 Veľká medvedica 5. február 1788 William Herschel
NGC 3479 galaxia 10h 58m 55,4s -14° 57' 40" 13 Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3480 galaxia 10h 58m 7,6s +9° 16' 34" 14 Lev 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3481 galaxia 10h 59m 26,4s -7° 32' 39" 13,8 Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3482 galaxia 10h 58m 34,2s -46° 35' 3" 12,6 Plachty 1. marec 1835 John Herschel
NGC 3483 galaxia 10h 59m 0,1s -28° 28' 40" 12,2 Hydra 10. máj 1834 John Herschel
NGC 3484 neexistujúci objekt 11h 3m 6s +75° 49' 6" - Drak 5. apríl 1832 John Herschel
NGC 3485 galaxia 11h 0m 2,4s +14° 50' 28" 11,9 Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3486 galaxia 11h 0m 24s +28° 58' 32" 10,3 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3487 galaxia 11h 0m 46,6s +17° 35' 15" 13,9 Lev 5. marec 1886 Lewis A. Swift
NGC 3488 galaxia 11h 1m 23,6s +57° 40' 39" 12,9 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3489 galaxia 11h 0m 18,4s +13° 54' 3" 10,2 Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3490 galaxia 10h 59m 54,3s +9° 21' 44" 14 Lev 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3491 galaxia 11h 0m 35,4s +12° 9' 42" 13,3 Lev 11. marec 1784 William Herschel
NGC 3492 galaxia 11h 0m 57,3s +10° 30' 23" 13,2 Lev 1883 Christian Heinrich Friedrich Peters
NGC 3493 galaxia 11h 1m 27,8s +27° 43' 12" 14,6 Malý lev 24. december 1827 John Herschel
NGC 3494 neexistujúci objekt 11h 1m 10,9s +3° 46' 28" - Lev 1882 Wilhelm Tempel
NGC 3495 galaxia 11h 1m 15,8s +3° 37' 37" 12 Lev 27. január 1786 William Herschel
NGC 3496 otvorená hviezdokopa 10h 59m 36s -60° 20' 12" 8,2 Kýl 14. marec 1834 John Herschel
NGC 3497 galaxia 11h 7m 18,1s -19° 28' 17" 11,6 Pohár 8. marec 1790 William Herschel
NGC 3498 trojhviezda 11h 1m 41,8s +14° 21' 0" - Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3499 galaxia 11h 3m 10,9s +56° 13' 20" 13,5 Veľká medvedica 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 3500 galaxia 11h 1m 51,3s +75° 12' 4" 14,2 Drak 2. apríl 1801 William Herschel