Zoznam NGC objektov 7751-7840

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 7501-7750 | Zoznam NGC objektov 7751-7840 | Zoznam NGC objektov 1-250 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 7751 galaxia 23h 46m 58,4s +6° 51' 43" 13,1 Ryby 27. september 1785 William Herschel
NGC 7752 galaxia 23h 46m 58,5s +29° 27' 34" 14 Pegas 22. november 1854 William Parsons Rosse
NGC 7753 galaxia 23h 47m 4,8s +29° 29' 2" 12,2 Pegas 12. september 1784 William Herschel
NGC 7754 galaxia 23h 49m 11,2s -16° 36' 2" 14,6 Vodnár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 7755 galaxia 23h 47m 51,9s -30° 31' 25" 11,7 Sochár 27. september 1834 John Herschel
NGC 7756 hviezda 23h 48m 28,5s +4° 7' 32" - Ryby 11. december 1873 Lawrence Parsons
NGC 7757 galaxia 23h 48m 45,5s +4° 10' 17" 12,4 Ryby 24. september 1830 John Herschel
NGC 7758 galaxia 23h 48m 55,1s -22° 1' 27" 14,7 Vodnár 1886 Frank Muller
NGC 7759 galaxia 23h 48m 54,6s -16° 32' 27" 13,5 Vodnár 1886 Lewis A. Swift
NGC 7760 galaxia 23h 49m 11,9s +30° 58' 59" 13,6 Pegas 9. október 1790 William Herschel
NGC 7761 galaxia 23h 51m 28,8s -13° 22' 52" 13,1 Vodnár 1886 Ormond Stone
NGC 7762 otvorená hviezdokopa 23h 50m 0s +68° 2' 18" 10 Cefeus 23. november 1788 William Herschel
NGC 7763 galaxia 23h 50m 15,7s -16° 35' 23" 14,3 Vodnár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 7764 galaxia 23h 50m 53,6s -40° 43' 48" 12,3 Fénix 4. október 1836 John Herschel
NGC 7765 galaxia 23h 50m 52,4s +27° 9' 57" 14,7 Pegas 12. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 7766 galaxia 23h 50m 55,8s +27° 7' 37" 15,5 Pegas 9. október 1872 Ralph Copeland
NGC 7767 galaxia 23h 50m 56,5s +27° 5' 12" 13,5 Pegas 9. október 1872 Ralph Copeland
NGC 7768 galaxia 23h 50m 58,4s +27° 8' 52" 12,3 Pegas 5. september 1828 John Herschel
NGC 7769 galaxia 23h 51m 4,1s +20° 9' 2" 12 Pegas 18. september 1784 William Herschel
NGC 7770 galaxia 23h 51m 22,5s +20° 5' 49" 13,6 Pegas 5. november 1850 William Parsons Rosse
NGC 7771 galaxia 23h 51m 24,6s +20° 6' 44" 12,1 Pegas 18. september 1784 William Herschel
NGC 7772 otvorená hviezdokopa 23h 51m 45s +16° 14' 54" - Pegas 7. október 1825 John Herschel
NGC 7773 galaxia 23h 52m 10s +31° 16' 37" 13,5 Pegas 9. október 1790 William Herschel
NGC 7774 galaxia 23h 52m 10,6s +11° 28' 13" 13,2 Pegas 9. august 1886 Lewis A. Swift
NGC 7775 galaxia 23h 52m 24,4s +28° 46' 21" 13,3 Pegas 6. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 7776 galaxia 23h 54m 16,5s -13° 35' 11" 14,5 Vodnár 1886 Ormond Stone
NGC 7777 galaxia 23h 53m 12,5s +28° 17' 2" 13,4 Pegas 25. október 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 7778 galaxia 23h 53m 19,5s +7° 52' 14" 12,7 Ryby 12. november 1784 William Herschel
NGC 7779 galaxia 23h 53m 26,6s +7° 52' 34" 12,8 Ryby 12. november 1784 William Herschel
NGC 7780 galaxia 23h 53m 32,1s +8° 7' 6" 14 Ryby 18. október 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 7781 galaxia 23h 53m 45,9s +7° 51' 39" 14,3 Ryby 16. august 1830 John Herschel
NGC 7782 galaxia 23h 53m 53,9s +7° 58' 14" 12,3 Ryby 12. november 1784 William Herschel
NGC 7783 galaxia 23h 54m 10,1s +0° 23' 0" 13 Ryby 9. september 1864 Albert Marth
NGC 7784 galaxia 23h 55m 13,6s +21° 45' 46" 14,5 Pegas 1. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 7785 galaxia 23h 55m 18,9s +5° 54' 58" 11,6 Ryby 25. október 1785 William Herschel
NGC 7786 galaxia 23h 55m 21,7s +21° 35' 19" 13,3 Pegas 1. október 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 7787 galaxia 23h 56m 7,8s +0° 32' 59" 14,4 Ryby 23. október 1864 Albert Marth
NGC 7788 otvorená hviezdokopa 23h 56m 46s +61° 24' 0" 9,4 Kasiopeja 5. október 1829 John Herschel
NGC 7789 otvorená hviezdokopa 23h 57m 24s +56° 42' 30" 6,7 Kasiopeja 1783 Caroline Herschelová
NGC 7790 otvorená hviezdokopa 23h 58m 24,2s +61° 12' 30" 8,5 Kasiopeja 16. december 1788 William Herschel
NGC 7791 dvojhviezda 23h 57m 57,2s +10° 45' 58" - Pegas 10. október 1830 John Herschel
NGC 7792 galaxia 23h 58m 3,6s +16° 30' 7" 14,1 Pegas 20. september 1873 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 7793 galaxia 23h 57m 49,2s -32° 35' 30" 9 Sochár 14. júl 1826 James Dunlop
NGC 7794 galaxia 23h 58m 34,1s +10° 43' 42" 12,8 Pegas 23. november 1785 William Herschel
NGC 7795 neexistujúci objekt 23h 58m 36s +60° 2' 0" - Kasiopeja 29. september 1829 John Herschel
NGC 7796 galaxia 23h 58m 59,7s -55° 27' 29" 11,5 Fénix 11. september 1836 John Herschel
NGC 7797 galaxia 23h 58m 58,8s +3° 38' 3" 13,8 Ryby 6. december 1790 William Herschel
NGC 7798 galaxia 23h 59m 25,6s +20° 45' 0" 12,3 Pegas 18. september 1784 William Herschel
NGC 7799 hviezda 23h 59m 31,5s +31° 17' 46" - Pegas 7. november 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 7800 galaxia 23h 59m 37s +14° 48' 27" 12,6 Pegas 24. december 1783 William Herschel
NGC 7801 otvorená hviezdokopa 0h 0m 20s +50° 44' 22" - Kasiopeja 8. september 1829 John Herschel
NGC 7802 galaxia 0h 1m 0,5s +6° 14' 30" 13,6 Ryby 25. september 1830 John Herschel
NGC 7803 galaxia 0h 1m 20s +13° 6' 41" 13,2 Pegas 5. august 1886 Lewis A. Swift
NGC 7804 dvojhviezda 0h 1m 18,8s +7° 44' 55" - Ryby 11. november 1864 Kaspar Gottfried Schweizer
NGC 7805 galaxia 0h 1m 26,7s +31° 26' 1" 13,2 Pegas 9. október 1790 William Herschel
NGC 7806 galaxia 0h 1m 30,1s +31° 26' 31" 13,5 Pegas 9. október 1790 William Herschel
NGC 7807 galaxia 0h 0m 26,6s -18° 50' 31" 14,8 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 7808 galaxia 0h 3m 32,1s -10° 44' 39" 13,5 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 7809 galaxia 0h 2m 9,4s +2° 56' 26" 14,6 Ryby 9. september 1864 Albert Marth
NGC 7810 galaxia 0h 2m 19,1s +12° 58' 18" 13,1 Pegas 17. november 1784 William Herschel
NGC 7811 galaxia 0h 2m 26,4s +3° 21' 7" 14,5 Ryby 5. október 1864 Albert Marth
NGC 7812 galaxia 0h 2m 54,2s -34° 14' 9" 13,1 Sochár 25. september 1834 John Herschel
NGC 7813 galaxia 0h 4m 9,2s -11° 59' 2" 14,2 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 7814 galaxia 0h 3m 14,8s +16° 8' 43" 10,8 Pegas 8. október 1784 William Herschel
NGC 7815 hviezda 0h 3m 24,9s +20° 42' 11" - Pegas 2. október 1866 Herman Schultz
NGC 7816 galaxia 0h 3m 49s +7° 28' 42" 12,9 Ryby 26. september 1785 William Herschel
NGC 7817 galaxia 0h 3m 58,5s +20° 45' 2" 11,8 Pegas 15. september 1784 William Herschel
NGC 7818 galaxia 0h 4m 9s +7° 22' 45" 14,1 Ryby 23. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 7819 galaxia 0h 4m 24,5s +31° 28' 21" 13,4 Pegas 26. október 1872 Ralph Copeland
NGC 7820 galaxia 0h 4m 30,9s +5° 11' 59" 13 Ryby 24. september 1830 John Herschel
NGC 7821 galaxia 0h 5m 16,5s -16° 28' 35" 13,3 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 7822 emisná hmlovina 0h 3m 36s +67° 9' 0" - Cefeus 16. november 1829 John Herschel
NGC 7823 galaxia 0h 4m 45,8s -62° 3' 40" 12,6 Tukan 11. august 1836 John Herschel
NGC 7824 galaxia 0h 5m 6,2s +6° 55' 14" 13,5 Ryby 25. september 1830 John Herschel
NGC 7825 galaxia 0h 5m 6,7s +5° 12' 11" 13,6 Ryby 25. september 1830 John Herschel
NGC 7826 otvorená hviezdokopa 0h 5m 18s -20° 41' 28" - Veľryba 9. december 1784 William Herschel
NGC 7827 galaxia 0h 5m 27,7s +5° 13' 19" 14,1 Ryby 25. september 1830 John Herschel
NGC 7828 galaxia 0h 6m 27,1s -13° 24' 57" 13,9 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 7829 galaxia 0h 6m 29,1s -13° 25' 16" 13,9 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 7830 hviezda 0h 6m 2,2s +8° 20' 34" - Ryby 29. november 1864 Albert Marth
NGC 7831 galaxia 0h 7m 19,3s +32° 36' 33" 12,8 Androméda 20. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 7832 galaxia 0h 6m 28,4s -3° 43' 0" 13,2 Ryby 20. september 1784 William Herschel
NGC 7833 štvorhviezda 0h 6m 32,6s +27° 38' 29" - Pegas 18. november 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 7834 galaxia 0h 6m 37,9s +8° 22' 8" 14,4 Ryby 29. november 1864 Albert Marth
NGC 7835 galaxia 0h 6m 46,7s +8° 25' 38" 14,6 Ryby 29. november 1864 Albert Marth
NGC 7836 galaxia 0h 8m 1,6s +33° 4' 17" 13,8 Androméda 20. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 7837 galaxia 0h 6m 51,4s +8° 21' 7" 15,8 Ryby 29. november 1864 Albert Marth
NGC 7838 galaxia 0h 6m 53,9s +8° 21' 7" 14,6 Ryby 29. november 1864 Albert Marth
NGC 7839 dvojhviezda 0h 7m 0,7s +27° 38' 10" - Pegas 18. november 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 7840 galaxia 0h 7m 8,8s +8° 23' 5" 15,2 Ryby 29. november 1864 Albert Marth