Zoznam architektonických článkov/H

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 215 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

ha[upraviť | upraviť kód]

Habánske múzeum · Habánsky dom · Habermayerov palác · Habitat 67 · Habsburg (hrad) · Hadik-Barkóciho palác · Hagia Sofia · Hajnáčka (hrad) · Hala Krešimira Ćosića · Hala Stulecia · Halčianske jazero · Hale Observatories · Haličský zámok · Hamburger Sternwarte · Hammersmith Bridge · Hampe · Hampton Court Bridge · Hampton Court Palace · Hancock Place · Handlovský rybník · Hangár (letisko) · Hanigovský hrad · Hannam tägjo · Hannes Meyer · Hanojská ulica · Hans Hollein · Hans Poelzig · Hans Scharoun · Hansaviertel · Harappa · Hardangerbrua · Hartwall Arena · Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics · Hastings Mill · Havanská ulica · Havária jadrovej elektrárne A1 · Havelock City · Havránok

[upraviť | upraviť kód]

Háje (stanica pražského metra) · Hálkova ulica (Žilina) · Hámor

[upraviť | upraviť kód]

Häinsa

he[upraviť | upraviť kód]

Hearst Tower · Hector Guimard · Heikki Sirén · Helgelandsbrua · Helipad · Helmut Jahn · Hendrick de Keyser · Hendrik Petrus Berlage · Henri Ciriani · Henrik Böhm · Henry Van de Velde · Herkules-Hochhaus · Herkulova veža · Herman Kvasnica · Hermann Helmer · Hermann Kaufmann · Hermann Tilke · Heron Tower · Herzog & de Meuron · Hesperia Tower · Hever Castle · Hexamilion

[upraviť | upraviť kód]

Héraion (Samos)

hi[upraviť | upraviť kód]

High-tech architektúra · Hillcrest Park · Historická budova Slovenského národného divadla · Historické centrum · Historické centrum Bratislavy · Historizmus (architektúra) · Historizujúca postmoderna · Hitlerova línia

hl[upraviť | upraviť kód]

Hlavica (architektúra) · Hlavná budova Slovenského národného múzea · Hlavná loď · Hlavná ulica (Košice) · Hlavné mestá a hrobky starého kráľovstva Kogurjo · Hlavné námestie (Košice) · Hlavní nádraží (stanica pražského metra) · Hlboká ulica (Trnava) · Hlinská ulica · HLM · Hlohová ulica (Hlohovec) · Hloubětín (stanica pražského metra)

hm[upraviť | upraviť kód]

HMS Belfast

ho[upraviť | upraviť kód]

Hobby-Eberly · Hodrušské jazero · Hofburg (Viedeň) · Holborn (stanica metra) · Holiday Inn (Žilina) · Hollého ulica (Hlohovec) · Holmenbruene · Holumnický hrad · Home Insurance Building · Hong Kong Disneyland · Horná Studená Voda · Horná ulica (Banská Bystrica) · Horné Orešany (vodná nádrž) · Horniman Museum · Hornonitrianske múzeum · Horný rybník · Horse Guards Parade · Horská dráha · Horský hotel · Horský hotel Kráľova Studňa · Hospicio Cabañas · Hospital de la Santa Creu i Sant Pau · Hostel · Hoštáky (Piešťany) · Hotel · Hotel a kaviareň Slávia (Košice) · Hotel Adlon · Hotel Albrecht · Hotel Avion · Hotel Boboty · Hotel Bratislava · Hotel Devín · Hotel Excelsior a Hotel Eden · Hotel Gate One Bratislava · Hotel Josef · Hotel Kyjev · Hotel Paříž · Hotel Plaza · Hotel Radisson Blu Carlton · Hotel Riu Plaza Guadalajara · Hotel Schalkház · Hotel Slovakia Žilina · Hotel Yasmin (Košice) · Hotelová akadémia

[upraviť | upraviť kód]

Hórjúdži

[upraviť | upraviť kód]

Hôtel d'Aumont · Hôtel de Beauvais · Hôtel de Clisson · Hôtel de Sens · Hôtel de ville de Paris · Hôtel Tassel · Hôtel-Dieu

[upraviť | upraviť kód]

Högakustenbron

[upraviť | upraviť kód]

Hősök tere

hr[upraviť | upraviť kód]

Hrabiny (chránený areál) · Hrad · Hrad Bärnegg · Hrad Belcastel · Hrad Bodiam · Hrad Český Šternberk · Hrad Dinan · Hrad Foix · Hrad Kamen · Hrad Kotnov · Hrad Kreuzenstein · Hrad Liptovský Hrádok · Hrad Loket · Hrad Ludlow (Anglicko) · Hrad Lusignan · Hrad Mauvezin · Hrad Montségur · Hrad Peyrepertuse · Hrad Puivert · Hrad Quéribus · Hrad Rožmberk · Hrad s plášťovým múrom · Hrad San Pedro de la Roca · Hrad Strakonice · Hrad Tirol · Hrad Veveří · Hrad Vieillecour · Hradby · Hradčanská (stanica pražského metra) · Hradčanská radnice · Hradová (vrch) · Hrádok (stavba) · Hrádza (stavba) · Hričov (vodná nádrž) · Hričovský hrad · Hričovský kanál · Hriňová (vodná nádrž) · Hrnčiarska ulica (Košice) · Hrob · Hrob neznámeho vojaka (Moskva) · Hrobka · Hrobka Chentkaus I. · Hrobka v Dare · Hrobky bugandských kráľov v Kasubi · Hronská ulica (Banská Bystrica) · Hrubý Rohozec · Hrušovský hrad

hu[upraviť | upraviť kód]

Hubický park · Hudobník (Leonardo) · Hudobný klasicizmus · Hugh Newell Jacobsen · Huis ten Bosch · Humájúnova hrobka · Humber Bridge · Humboldt-Universität zu Berlin · Humenský zámok · Hundertwasserhaus · Hungerford Bridge · Hurbanova ulica (Hlohovec) · Hurbanovský park

[upraviť | upraviť kód]

Hůrka (stanica pražského metra)

hv[upraviť | upraviť kód]

Hvezdáreň a planetárium Brno · Hvezdáreň Ondřejov · Hvezdáreň Rožňava · Hvezdáreň Suhora · Hvezdáreň v Banskej Bystrici · Hvezdáreň Vsetín · Hviezda (budova) · Hviezdoslavova trieda · Hviezdoslavova ulica (Prievidza) · Hviezdoslavova ulica (Trenčín)

hw[upraviť | upraviť kód]

Hwasong (pevnosť)

hy[upraviť | upraviť kód]

Hyde Park (Londýn) · HydraPier Pavilion · Hydrocentrála a vodné dielo Dolné Kočkovce – Ladce – Tunežice