Zoznam biologických článkov/K

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 447 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

k-[upraviť | upraviť zdroj]

K-9

ka[upraviť | upraviť zdroj]

Kačica divá - Kačica hvizdárka - Kačica chrapačka - Kačica chrapka - Kačica chripľavka - Kačica lyžičiarka - Kačica ostrochvostá - Kaguotvaré - Kahau nosatý - Kajka morská - Kajman okuliarnatý - Kajmanka dravá - Kajmanka supia - Kakadu zlatochochlatý - Kakadu žltochvostý - Kakaduorodé - Kakaové maslo - Kakaovník pravý - Kakaový bôb - Kakapo - Kalciol - Kalcitonín - Kalichovky - Kalmary - Kaloň egyptský - Kaluža (národná prírodná rezervácia) - Kalužiačik malý - Kalužiak červenonohý - Kambium - Kambrická explózia - Kamenár strakatý - Kamenárka strakatá - Kamzík vrchovský - Kamzík vrchovský balkánsky - Kamzík vrchovský tatranský - Kanárik poľný - Kanec - Kaňa močiarna - Kaňa popolavá - Kaňa sivá - Kaňa stepná - Kapor - Kapor obyčajný - Kaprotvaré - Kaprozúbka Dagetova - Kaprozúbka dvojpása - Kaprozúbka pásová - Kaprozúbka pestrá - Kaprozúbka Rachova - Kapsaicín - Kapuciarkorodé - Kapucínka väčšia - Kapusta obyčajná - Kapusta obyčajná hlávková - Kapusta obyčajná kelová - Kapybara močiarna - Karambola - Karamelizácia - Karanasa - Karas - Karas striebristý - Karboxyhemoglobín - Karcinogén - Kardinálka čínska - Karel Hrubý - Karel Kněžourek - Karel Slavoj Amerling - Karel Steinich - Kareta obrovská - Kareta obyčajná - Karetka novoguinejská - Karfiol - Kariamy - Karl Ernst von Baer - Karl Escherich - Karl Friedrich Brunner-von Wattenwyl - Karl Landsteiner - Karl Pearson - Karl Schawerda - Karl Wilhelm von Dalla Torre - Karlov (prírodná rezervácia) - Karlovice - sever - Karlovské bučiny - Karnitín - Karnozín - Karol Brančík - Karol Cengel - Karol Juraj Rumy - Karol Kelecsényi - Karol Kočí - Karol Ľudovít Doležal - Karol Oboňa - Karol Rayger - Karotén - Karvanice - Kastrácia (zoológia) - Kastrát - Katabolizmus (metabolizmus) - Katal - Katalpa bignóniovitá - Katarína Horáková - Katecholamín - Katleja - Kaučukovník - Kavka tmavá - Kazarka hrdzavá - Kazarka pestrá - Kazuár veľkoprilbý - Kazuárovité

[upraviť | upraviť zdroj]

Kálmán Kertész - Kávovník - Kávovník arabský

ke[upraviť | upraviť zdroj]

Kengura červená - Kengura Doriova - Kengura horská - Kengura parma - Kengura sivá - Kengura tmavochvostá - Kengurovité - Kengury - Kenický - Kenneth Carpenter - Kentrosaurus - Kenyanthropus - Kenyanthropus platyops - Keňapitek - Ker - Keratín

kh[upraviť | upraviť zdroj]

Khaan

ki[upraviť | upraviť zdroj]

Kiahne - Kileskus - Kinetický segregačný model aktivácie T buniek - Kivi južný - Kiviovité

kl[upraviť | upraviť zdroj]

Kladistika - Klasifikácia klímy - Klasifikácia plodov podľa oplodia - Klások - Klášterce - Kleistokaktus - Klepietkavce - Klepsinovité - Klieštikovec kurí - Kliešť obyčajný - Kliešťovité - Klinček lesklý - Klinčekovec voňavý - Klinovka hadia - Klinovka žltonohá - Klinovotemenný splav - Klíč (prírodná rezervácia) - Klíčny list - Klíny (prírodná rezervácia) - Kloc - Klonovanie - Klopavkovité

km[upraviť | upraviť zdroj]

Kmeň (stonka) - Kmeň (taxonómia) - Kmeň 121 - Kmeňová bunka

kn[upraviť | upraviť zdroj]

Kněhyně - Čertův mlýn - Knížecí les

ko[upraviť | upraviť zdroj]

Koala medvedíkovitá - Kobalamín - Kobercovcotvaré - Kobra - Kobra aspis - Kobra červenkastá - Kobra okuliarnatá - Kobyla (samica) - Kobylka zelená - Kobylkovité - Kobylky (podrad) - Kocúrnik obyčajný - Kodeín - Kodominancia - Kodón - Kofeín - Kognitívna biológia - Kochlikopovité - Kojot prériový - Kokosovník - Kokšín (prírodná rezervácia) - Kokus - Kol - Kolagén - Kolagénne väzivo - Kolenchým - Koleopterológia - Kolibiarik čipčavý - Kolibiarik spevavý - Kolibiarik sykavý - Kolibiarik žltkastotemenný - Kolibríkovité - Kolicín - Koliza krpatá - Koliza pyskatá - Kolok rhônsky - Kolok vretenovitý - Koloman Czógler - Koloman Novacký - Koloman Slimák - Koloman Šándor - Kombuča - Komplement (imunita) - Komplex vírusovej leukémie mačiek - Kompostovací záchod - Konár - Konárniky - Končatinový sval chrbta - Kondor veľkozobý - Kondor veľký - Konchológia - Koniín - Koníkovité - Koníky (podrad) - Konodonty - Konopa - Konopa hašišová - Konopa rumovisková - Konopa siata - Konrad Lorenz - Konská železnica - Kontagiózne moluskum - Kontinentálne podnebie - Konvalinka voňavá - Kopaniny (prírodná pamiatka, okres Písek) - Kopijovce - Koprofágia - Koprolit - Kopulácia (párenie) - Kopytníky - Kopýtkovité - Koral mozgovitý - Koralovce - Koralovcovité - Korat - Kordaitorasty - Korela - Koreň (botanika) - Koreňonožce - Koreňonožcobičíkovce - Koriander siaty - Kormorán kráľovský - Kormorán modrooký - Kormorán nelietavý - Kormorán ušatý - Kormorán veľký - Kormoránovité - Kornel Chyzer - Korok (botanika) - Kortikoid - Kortikotropín - Kortizol - Kortizón - Koruna (strom) - Korunka kockovaná - Korydalín - Koryta (prírodná rezervácia) - Korytnačina - Korytnačka diamantová - Korytnačka kaspická - Korytnačka maľovaná - Korytnačka močiarna - Korytnačka obrovská - Korytnačka písmenková - Korytnačka písmenková ozdobná - Korytnačka slonia - Korytnačka stepná - Korytnačka škárová - Korytnačka uhoľná - Korytnačka zelenkastá - Korytnačka žltohnedá - Korytnačkotvaré - Korytnačkovité - Korýtka (Schizodonta) - Kosatec žltý - Kosatka (rod cicavcov) - Kosatka dravá - Kosovský kokrháč - Kostelecké bory - Kosticovce - Kostihoj hľuznatý - Kostihoj lekársky - Kostná dreň - Kosť - Košovky - Kotúľka štíhla - Kotúľkovité - Kotvičník zemný - Kovačská bažantnice - Koza domáca - Kozák (rod) - Kozák brezový - Kozák žltopórový - Kozľa - Kožnatka floridská - Kožná žľaza

[upraviť | upraviť zdroj]

Kôň (podrod) - Kôň domáci - Kôň tarpan stepný - Kôpor voňavý - Kôprovník štetinolistý - Kôrokožec bezzubý - Kôrovce - Kôrovník dlhoprstý - Kôrovník krátkoprstý - Kôstkovica - Kôstkovité

[upraviť | upraviť zdroj]

Köppenova klasifikácia podnebia

kr[upraviť | upraviť zdroj]

Krab palmový - Krab piesočný - Krajinná ekológia - Krakľa belasá - Krakľotvaré - Krakľovité - Krasovlas bezbyľový - Kravské meno - Králik domáci - Králik ohnivohlavý - Králik zlatohlavý - Králova zahrada - Království (prírodná rezervácia) - Kráľ smrekov (Boubín) - Krátkonôžka štíhla - Kremaster - Kremenice - Kreodonty - Kreveta - Kristián Andrej Zipser - Krivonos bielokrídly - Krivonos smrekový - Križiak dvojfarebný - Križiak obyčajný - Križiak pásavý - Krídlo (hmyz) - Krídlovec lúčovitý - Krídlovec ohnivý - Krídložiabrovce - Krížový smrek - Krkavcovité - Krkavec čierny - Krnovec - Krňák - Krokodíl bahenný - Krokodíl čelnatý - Krokodíl dlhohlavý - Krokodíl filipínsky - Krokodíl Johnsonov - Krokodíl morský - Krokodíl nílsky - Krokodíl novoguinejský - Krokodíl olivový - Krokodíl orinocký - Krokodílotvaré - Krokodílovité - Kronosaurus - Krovky (entomológia) - Kršiak rybár - Kršle - Krt obyčajný - Krtičník hľuznatý - Krtovité - Kručinka farbiarska - Kruhoústnice - Kruhovky - Krušpán - Krutohlav hnedý - Krv - Krvavček kanadský - Krvná doštička - Krvná plazma - Krvná skupina - Krvné sérum - Krvné telieska - Krvný tlak - Krvotvorba - Krycie pletivo - Krycí epitel - Kryptomonády - Kryptops - Krytosemenné rastliny

[upraviť | upraviť zdroj]

Kŕč

ku[upraviť | upraviť zdroj]

Kudu veľký - Kukavica chochlatá - Kukla (zoológia) - Kuklík potočný - Kukučka obyčajná - Kukučkotvaré - Kukuľa behavá - Kukurica - Kukurica siata - Kulík morský - Kulík piesočný - Kulík riečny - Kulík vrchovský - Kulíkotvaré - Kultivar - Kultúrna ekológia - Kultúrna rastlina - Kumkvat - Kuna americká - Kuna lesná - Kuna skalná - Kunka žltobruchá - Kunov (prírodná rezervácia) - Kunovec východný - Kuora malajská - Kuora trojpásová - Kuora vietnamská - Kuora žltookrajová - Kura domáca - Kuriatko jedlé - Kurotvaré - Kusá hora (prírodná pamiatka) - Kustovnica čínska - Kusu líščí - Kutikula - Kuvičok vrabčí - Kuvik obyčajný

[upraviť | upraviť zdroj]

Kúkoľ poľný

[upraviť | upraviť zdroj]

Kůlny

kv[upraviť | upraviť zdroj]

Kvasinka - Kvasinka pivná - Kvetný diagram - Kvitnutie

ky[upraviť | upraviť zdroj]

Kyanovodík - Kyborg (kybernetický organizmus) - Kyjanička purpurová - Kynologický Klub Anička Košice - Kynológia - Kyprina úzkolistá - Kyselina abscisová - Kyselina asparágová - Kyselina citrónová - Kyselina gama-aminomaslová - Kyselina glutámová - Kyselina hyalurónová - Kyselina jablčná - Kyselina L-askorbová - Kyselina listová - Kyselina pantoténová - Kyselina salicylová - Kyslíkové izotopové štádium - Kyzylkum

[upraviť | upraviť zdroj]

Kýchavica biela