Zoznam biologických článkov/V

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Tento index bol automaticky vygenerovaný podľa tejto kategorizácie. Obsahuje 301 článkov. Aby sa nové články zobrazili v tomto indexe, musia byť zaradené aspoň do jednej z vymenovaných kategórii. Nové a upravené kategórie sa zohľadnia pri nasledujúcom generovaní.

v[upraviť | upraviť zdroj]

V bažinkách - V Boukalovém - V bukách - V Houlištích - V Klučí - V olších (prírodná pamiatka, okres Brno-venkov)

va[upraviť | upraviť zdroj]

Vačica čiernoramenná - Vačica virgínska - Vačkovce - Vagaceratops - Vachalka - Vachta trojlistá - Vajce - Vajcová bunka - Vajíčko (botanika) - Vakokrt pieskový - Vakomyš červenouchá - Vakomyš frkaná - Vakomyš hrubochvostá - Vakomyš kowari - Vakomyš mulgara - Vakomyš pazúrikatá - Vakomyš wongai - Vakoplch malý - Vakotarbík kultar - Vakoveverica bezblaná - Vakoveverica krátkohlavá - Vakoveverica lemurovitá - Vakoveverica norfolská - Vakoveverica sťahovavá - Vakoveverica trojpása - Vakoveverica veľká - Vakovlk - Vakovlk tasmánsky - Vakuola - Valabia červenonohá - Valabia mokraďová - Valabia quokka - Valabia tmavochvostá - Valabia trpasličia - Valach (kôň) - Valach (prírodná rezervácia) - Valerián Depta - Valerián Franc - Valeriána lekárska - Valín - Valóniovité - Vanda (rod) - Vanilka (rod) - Vanilka pravá - Vankúš - Varan komodský - Varanoidea - Varovkyňa (vták) - Varroatóza - Vasilij Nikolajevič Krylov - Vasilij Petrovský - Vatovec obrovský - Vavrín pravý

[upraviť | upraviť zdroj]

Václav Sukdol - Váľač gúľavý - Vápenice (prírodná rezervácia) - Vápnice - Vážka bieločelá - Vážka obyčajná - Vážka rybničná - Vážky (rad)

[upraviť | upraviť zdroj]

Väzba génov - Väzivo

[upraviť | upraviť zdroj]

Včela (rod) - Včela medonosná - Včela medonosná stredoafrická - Včelár lesný - Včelárik zlatý - Včelárska rastlina - Včelárstvo

vd[upraviť | upraviť zdroj]

Vdych

ve[upraviť | upraviť zdroj]

Ve Studeném - Večernica hvízdavá - Večernica južná - Večernica Leachova - Večernica parková - Večernica pozdná - Večernica Saviho - Večernica severská - Vedecká klasifikácia - Vedomé snívanie - Vedúca skamenelina - Vegetácia (rastlinstvo) - Vejárovníky - Velámen - Velký a Malý Kamýk - Velký kámen (okres Klatovy) - Velký Polom (prírodná rezervácia) - Velký Špičák (národná prírodná rezervácia) - Velociraptor - Veľhad kráľovský - Veľhadovité - Veľká Viktóriina púšť - Veľké mačky - Veľké permské vymieranie - Veľkohrivec bradavičnatý - Veľkoústky - Veľkrab japonský - Veľký filter - Veľký münsterlandský stavač - Veľký prsný sval - Veľryba biskajská - Veľryba grónska - Veľryba južná - Veľrybie kostice - Veľrybovec - Veľrybovec sivý - Veľrybovité - Veľryby (rad) - Vencovitá tepna - Venkatraman Ramakrishnan - Veratrín - Veronika (rod) - Veronika lekárska - Vertiginidae - Veterinár - Veterinárna medicína - Veternica iskerníkovitá - Veterupristisaurus - Vetva (taxonómia) - Veverica krátkouchá - Veverica obyčajná - Vevericovité

[upraviť | upraviť zdroj]

Věřňovice (prírodná pamiatka)

vi[upraviť | upraviť zdroj]

Vibrio - Vibrio cholerae - Victor Antoine Signoret - Victor Babeș - Vidlicový smrek - Vidlochvost feniklový - Vidlochvost ovocný - Vidlochvostovité - Vidlochvosty - Viečkovkovité - Viera Kantorová - Vihorlat (národná prírodná rezervácia) - Vihorlatský prales - Vijačkovité - Vika (rod) - Vika kašubská - Vika tenkolistá - Vika vtáčia - Viktor Ivanovič Močuľskij - Vincent du Vigneaud - Vini - Vinič - Vinič hroznorodý - Viničovité - Vinkamín - Vipera aspis - Virginia (had) - Virofág - Viroid - Virológia - Vištinská hus - Vitakridrinda - Vitamín - Vitamín B - Vitamín B6 - Vitamín D - Vitamín E - Vitčický les - Vitrinidae

[upraviť | upraviť zdroj]

Víchrovníkotvaré - Vírniky (taxón) - Vírus - Vírus Zika - Vírusová imunodeficiencia mačiek

vl[upraviť | upraviť zdroj]

Vladimir Matvejevič Polynin - Vladimir Vladimirovič Nabokov - Vladimír Balthasar - Vladimír Socha - Vladislav Pašek - Vladislav Šír - Vlasovce - Vlasovec psí - Vlastná ruja - Vláskožiabrovce - Vlčiak - Vlčí kámen (prírodná pamiatka) - Vlha obyčajná - Vlhovité - Vlk dravý - Vlk hrivnatý - Vlnovník viničový - Vločkovce

[upraviť | upraviť zdroj]

Vĺčkovité

vn[upraviť | upraviť zdroj]

Vnútorná hrdlová žila - Vnútorná sluchová žila - Vnútorné prostredie - Vnútorný šikmý sval brucha - Vnútrožiabrovce (trieda)

vo[upraviť | upraviť zdroj]

Vodnár potočný - Vodniak vysoký - Vodniakovité - Vodniaky - Vodniatkovité - Vodný potenciál - Vojny kostí - Vojtech Drexler - Volaticotherium - Volavka popolavá - Volavka purpurová - Volavkovité - Vombat - Vombat dlhouchý - Vomeronazálny orgán - Vonkajšia hrdlová žila - Vonkajšie prostredie - Vonkajší šikmý sval brucha - Vorvaň tuponosý - Vorvaňovcovité - Vorvaňovec anarnak - Vorvaňovité - Vosk - Voška maková - Voška ružová - Vošky (Aphidinea)

vp[upraviť | upraviť zdroj]

Vplyv veterných elektrární na životné prostredie

vr[upraviť | upraviť zdroj]

Vrabcotvaré - Vrabec domový - Vrabec poľný - Vracanie (medicína) - Vrana čierna - Vrana dôvtipná - Vrana popolavá - Vrana túlavá - Vranka - Vranovec štvorlistý - Vrapač - Vráskavec - Vráskavec dlhoplutvý - Vráskavec minke - Vráskavec myšok - Vráskavec obrovský - Vráskavec severný - Vreckaté huby - Vres - Vresovcotvaré - Vretenica gabonská - Vretenica malá - Vretenica ostronosá - Vretenica severná - Vretenica útočná - Vretenicovité - Vretienka obyčajná - Vretienkovité (slimáky) - Vrchárka červenkavá - Vrchárka čiernohrdlá - Vrchárka modrá - Vrchárka okrová - Vrchovka alpínska - Vrodená imunitná vada - Vršovky - Vrť (prírodná rezervácia)

[upraviť | upraviť zdroj]

Vŕba - Vŕba biela - Vŕba oštepovitolistá

vs[upraviť | upraviť zdroj]

Vstavačovec májový - Vstavačovité

[upraviť | upraviť zdroj]

Všehoj ázijský - Všeobecná biológia - Všeobecná botanika - Všežravec

vt[upraviť | upraviť zdroj]

Vtákojašterotvaré - Vtákopanvové dinosaury - Vtákopysk divný - Vtákozobce - Vtáky

vu[upraviť | upraviť zdroj]

Vulcanodontidae - Vulpes - Vuron

vy[upraviť | upraviť zdroj]

Vydra obrovská - Vydra riečna - Vyhynutie (biológia) - Vylučovanie (zoológia) - Vysoký kámen u Smrčné - Vyššia nervová činnosť - Vyššie primáty

[upraviť | upraviť zdroj]

Výhonok - Výkal - Výr bielobradý - Výr skalný - Výrik lesný - Výrik rodrigueský - Výstava psov - Výstavy mačiek - Výtrus (rozmnožovacie teliesko) - Výtrusné rastliny (Cryptogamia) - Výtrusníky - Vývin (rast)

vz[upraviť | upraviť zdroj]

Vzájomné vzťahy medzi organizmami - Vzdušnicovce - Vzdušný koreň - Vznik buniek