Zoznam cestných tunelov na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam existujúcich a plánovaných cestných tunelov na Slovensku:

Názov Dĺžka Cesta Úsek Stav
Baba 000000000004020.00000000004 020 m Rýchlostná cesta R3.svg ZvolenŠahy plán [1]
Biela Skala 000000000000515.0000000000515 m Rýchlostná cesta R3.svg NižnáDlhá nad Oravou plán [1]
Bikoš 000000000001155.00000000001 155 m Rýchlostná cesta R4.svg Prešov, severný obchvat plán [1]
Bôrik 000000000000995.0000000000995 m Diaľnica D1.svg MengusovcePoprad, západ v prevádzke [1]
Branisko 000000000004975.00000000004 975 m Diaľnica D1.svg BeharovceŠiroké v prevádzke [1] Dopravná značka A21.svg
Čebrať 000000000003650.00000000003 650 m Diaľnica D1.svg HubováIvachnová vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Čertov vrch 000000000001030.00000000001 030 m Rýchlostná cesta R3.svg Horná Štubňa, juh – Šášovské Podhradie plán [1]
Dargov 000000000001050.00000000001 050 m Diaľnica D1.svg BidovceDargov plán [1]
Diel 000000000001774.00000000001 774 m Rýchlostná cesta R1.svg Banská Bystrica, sever – Ružomberok plán [1]
Grúň 000000000000825.0000000000825 m Rýchlostná cesta R4.svg Hanušovce nad TopľouLomné plán [1]
Hanišberg 000000000002800.00000000002 800 m Rýchlostná cesta R3.svg ZvolenŠahy plán [1]
Havran 000000000002820.00000000002 820 m Diaľnica D1.svg TuranyHubová plán [1]
Horelica 000000000000605.0000000000605 m Diaľnica D3.svg OščadnicaČadca, Bukov v prevádzke [1] Dopravná značka A21.svg
Chotômka 000000000000595.0000000000595 m Rýchlostná cesta R2.svg PravoticeDolné Vestenice plán [1]
Karpaty 000000000009000.00000000009 000 m Diaľnica D4.svg Ivanka pri Dunaji, sever – Bratislava, Záhorská Bystrica plán [1]
Kozí chrbát 000000000002974.00000000002 974 m Rýchlostná cesta R1.svg Banská Bystrica, sever – Ružomberok plán [1]
Kysuca 000000000000584.0000000000584 m Diaľnica D3.svg Žilina, BrodnoKysucké Nové Mesto plán [1]
Lučivná 000000000000250.0000000000250 m Diaľnica D1.svg VažecMengusovce v prevádzke[chýba zdroj]
Okruhliak 000000000001917.00000000001 917 m Rýchlostná cesta R4.svg Prešov, severný obchvat plán [1]
Ovčiarsko 000000000002367.00000000002 367 m Diaľnica D1.svg Hričovské PodhradieLietavská Lúčka vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Plešivec 000000000002572.00000000002 572 m Rýchlostná cesta R2.svg TornaľaGombasek plán [1]
Poľana 000000000000898.0000000000898 m / 000000000000892.0000000000892 m Diaľnica D3.svg SvrčinovecSkalité v prevádzke [1] Dopravná značka A21.svg
Považský Chlmec 000000000002218.00000000002 218 m Diaľnica D3.svg Žilina, StrážovŽilina, Brodno v prevádzke [1]
Prešov 000000000002244.00000000002 244 m / 000000000002224.00000000002 224 m Diaľnica D1.svg Prešov, západ – Prešov, juh vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Prielohy 000000000002880.00000000002 880 m Rýchlostná cesta R2.svg NovákyŽiar nad Hronom, sever plán [1]
Remata 000000000003060.00000000003 060 m Rýchlostná cesta R3.svg Horná Štubňa, juh – Ráztočno plán [1]
Korbeľka 5 868 m Diaľnica D1.svg TuranyHubová plán [1]
Sitina 000000000001440.00000000001 440 m / 000000000001415.00000000001 415 m Diaľnica D2.svg Bratislava, PoliankyBratislava, Mlynská dolina v prevádzke [1]
Sliač 000000000000450.0000000000450 m Rýchlostná cesta R2.svg Zvolen, západ – Zvolen, východ plán [1]
Soroška 000000000004650.00000000004 650 m Rýchlostná cesta R2.svg RožňavaJablonov nad Turňou plán [1]
Stratenský tunel 000000000000326.0000000000326 m Cesta I. triedy číslo 67.svg StratenáVernár v prevádzke[chýba zdroj]
Svrčinovec 000000000000420.0000000000420 m / 000000000000445.0000000000445 m Diaľnica D3.svg SvrčinovecSkalité v prevádzke [1] Dopravná značka A21.svg
Šajba 000000000000650.0000000000650 m Rýchlostná cesta R2.svg NovákyŽiar nad Hronom, sever plán [1]
Šibenik 000000000000588.0000000000588 m Diaľnica D1.svg JánovceJablonov, II. úsek v prevádzke [1]
Višňové 000000000007460.00000000007 460 m Diaľnica D1.svg Lietavská LúčkaDubná Skala vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg
Žilina 000000000000651.0000000000651 m Diaľnica D1.svg Hričovské PodhradieLietavská Lúčka vo výstavbe [1] Dopravná značka A19.svg

Mapa[upraviť | upraviť kód]

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah Prehľad tunelov [online]. Bratislava : Národná diaľničná spoločnosť. Dostupné online.

Pozri aj[upraviť | upraviť kód]

Externé odkazy[upraviť | upraviť kód]