Zoznam chránených území na Slovensku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam chránených území na Slovensku zostavený podľa štátneho zoznamu osobitne chránených území Slovenskej republiky.

Evidenčné číslo
ŠZOCHČP SR
Názov TYP Rozloha
CHÚ (m²)žibric
Rok
vyhlásenia
Správca
CHÚ
Príslušnosť k
európskej sústave CHÚ
Príslušnosť k
vyššiemu CHÚ
Príslušnosť ku
geomorfologickej jednotke
917 Abrahámsky park CHA 000000000108459.0000000000108 459 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
2 Abrod NPR 000000000920000.0000000000920 000 1964 ŠOP – S-CHKO Záhorie
566 Aksamitka NPP neuvedené 1979 SSJ – Správa slovenských jaskýň
770 Alúvium Blhu CHA 000000000027909.000000000027 909 1991 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
796 Alúvium Gidry PR 000000000026274.000000000026 274 1993 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
1 Alúvium Paríža CHA 000000001030941.00000000001 030 941 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
797 Alúvium Žitavy PR 000000000325300.0000000000325 300 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
201 Andezitové kamenné more NPP 000000000014300.000000000014 300 1975 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
3 Apálsky ostrov NPR 000000000859746.0000000000859 746 1954 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
202 Arborétum Borová hora CHA 000000000455000.0000000000455 000 1981 ŠOP – S-CHKO Poľana
203 Arborétum Kysihýbeľ CHA 000000000075400.000000000075 400 1950 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
4 Arborétum Mlyňany CHA 000000000611479.0000000000611 479 1951 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
493 Ardovská jaskyňa NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
494 Baba PR 000000002051500.00000000002 051 500 1988 ŠOP – S-TANAP
1063 Baba pod Vihorlatom PR 000000000379300.0000000000379 300 1999 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
1119 Babiná PP 000000000236659.0000000000236 659 2002 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1161 Babirátka PP neuvedené 1994 -
5 Bábske jazierko PP 000000000035201.000000000035 201 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
183 Bábsky les NPR 000000000303900.0000000000303 900 1966 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
919 Bábsky park CHA 000000000042200.000000000042 200 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
206 Bacúšska jelšina PR 000000000042600.000000000042 600 1967 ŠOP – S- NP Muránska planina
495 Bačkovská dolina NPR 000000002200400.00000000002 200 400 1967 ŠOP – S CHKO Latorica
205 Badínsky prales NPR 000000000300300.0000000000300 300 1913 ŠOP – S-CHKO Poľana
496 Bahno PR 000000000027800.000000000027 800 1988 ŠOP – S- NP Poloniny
6 Bajdeľ CHA 000000000086800.000000000086 800 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
221 Banskoštiavnická botanická záhrada CHA 000000000035522.000000000035 522 1958 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
208 Banskoštiavnická kalvária CHA 000000000053379.000000000053 379 1986 CHKO Štiavnické vrchy
1135 Barania hlava PR 000000000134050.0000000000134 050 2006 ŠOP – S- NAPANT
826 Baranovo PR 000000000158300.0000000000158 300 1993 ŠOP – S- NAPANT
497 Barbolica PR 000000000119700.0000000000119 700 1988 ŠOP – S- NP Slovenský raj
897 Baricovie lúky PP 000000000016247.000000000016 247 1994 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
726 Batizovská dolina NPR 000000005231900.00000000005 231 900 1991 ŠOP – S-TANAP
209 Bátovský balvan PP 000000000000300.0000000000300 1964 ŠOP – S-CHKO Poľana
498 Becherovská tisina NPR 000000000241300.0000000000241 300 1954 ŠOP – regionálna správa Prešov
152 Beckovská skalka PP 000000000003889.00000000003 889 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
7 Beckovské hradné bralo PP 000000000014504.000000000014 504 1963 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
1129 Beckovské Skalice PR 000000000295481.0000000000295 481 2003 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
922 Beladický park CHA 000000000066000.000000000066 000 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
8 Belanov kút PP 000000000027200.000000000027 200 1983 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
499 Belianska jaskyňa NPP neuvedené 1979 SSJ – Správa slovenských jaskýň
500 Belianske lúky NPR 000000000894206.0000000000894 206 1983 ŠOP – S-TANAP
727 Belianske Tatry NPR 000000054076500.000000000054 076 500 1991 ŠOP – S-TANAP
795 Belinské skaly PP 000000000071100.000000000071 100 1993 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
501 Beňatinský travertín PP 000000000002400.00000000002 400 1989 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
502 Beskyd PR 000000000494400.0000000000494 400 1981 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
879 Bestinné PP 000000000012900.000000000012 900 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
211 Bešeňovské travertíny PP 000000000007323.00000000007 323 1951 ŠOP – S-TANAP
9 Bezodné PR 000000000034600.000000000034 600 1964 ŠOP – S-CHKO Záhorie
827 Biela skala PR 000000001850700.00000000001 850 700 1993 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
504 Biele jazero PR 000000000071977.000000000071 977 1988 ŠOP – S CHKO Latorica
728 Bielovodská dolina NPR 000000037121400.000000000037 121 400 1991 ŠOP – S-TANAP
212 Bielska skala NPR 000000000150500.0000000000150 500 1974 ŠOP – S-TANAP
213 Biely kameň PR 000000001159000.00000000001 159 000 1973 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
214 Biely vrch PP 000000000044150.000000000044 150 1990 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1077 Bíňanský rybník PR 000000000351343.0000000000351 343 2000 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
11 Bíňanský sprašový profil PP 000000000003600.00000000003 600 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
10 Bindárka PR 000000000089829.000000000089 829 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1142 Bisce PR 000000000280100.0000000000280 100 2007 ŠOP – S CHKO Latorica
505 Bišar PR 000000000016741.000000000016 741 1979 ŠOP – regionálna správa Prešov
729 Blatá PR 000000000377000.0000000000377 000 1991 ŠOP – S-TANAP
262 Blatné PP 000000000042900.000000000042 900 1990 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
884 Blažejová PP 000000000021613.000000000021 613 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1805 Bobačka NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
215 Bodický rybník CHA 000000000185703.0000000000185 703 1952 ŠOP – S- NAPANT
798 Bogdalický vrch PR 000000000332000.0000000000332 000 1993 ŠOP – S-CHKO Záhorie
925 Bohatský park CHA 000000000046400.000000000046 400 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
927 Bohunický park CHA 000000000036028.000000000036 028 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
12 Bokrošské slanisko PR 000000000140600.0000000000140 600 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
506 Bokšov NPR 000000001467100.00000000001 467 100 1954 ŠOP – regionálna správa Prešov
216 Boky NPR 000000001764900.00000000001 764 900 1964 ŠOP – S-CHKO Poľana
13 Bolehlav PR 000000000935700.0000000000935 700 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
659 Boľské rašelinisko PR 000000000136351.0000000000136 351 1967 ŠOP – S CHKO Latorica
730 Bor PR 000000001336100.00000000001 336 100 1991 ŠOP – S-TANAP
220 Bôrická mláka PP 000000000006000.00000000006 000 1974 ŠOP – S- NP Malá Fatra
904 Bôrik CHA 000000000014284.000000000014 284 1982 ŠOP – regionálna správa Bratislava
731 Bôrik PR 000000000207400.0000000000207 400 1991 ŠOP – S-TANAP
217 Borišov NPR 000000004497400.00000000004 497 400 1981 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
14 Borotová PP 000000000014800.000000000014 800 1988 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
903 Borovicový lesík CHA 000000000008012.00000000008 012 1982 ŠOP – regionálna správa Bratislava
851 Borsučiny PR 000000000837200.0000000000837 200 1993 ŠOP – S- NP Poloniny
893 Bosmany PP 000000000073350.000000000073 350 1994 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
594 Botiansky luh NPR 000000000406300.0000000000406 300 1967 ŠOP – S CHKO Latorica
15 Bradlo NPR 000000000976700.0000000000976 700 1988 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
507 Bradlové pásmo PP 000000000201214.0000000000201 214 1989 ŠOP – regionálna správa Prešov
222 Bralce PR 000000000135200.0000000000135 200 1965 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
223 Brankovský vodopád NPP neuvedené 1980 ŠOP – S- NAPANT
1055 Bratkovčík CHA 000000000203940.0000000000203 940 1999 ŠOP – S-CHKO Horná Orava
508 Brázda NPP neuvedené 1982 SSJ – Správa slovenských jaskýň
16 Brehové porasty Dubovej PP neuvedené 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1138 Brekovská jaskyňa PP neuvedené 2006 -
224 Brestovská jaskyňa NPP neuvedené 1979 SSJ – Správa slovenských jaskýň
763 Brezina PR 000000000011600.000000000011 600 1991 ŠOP – S-TANAP
1141 Brezinky CHA 000000000086910.000000000086 910 2007 ŠOP – S- NAPANT
225 Breznianska skalka PR 000000000118500.0000000000118 500 1981 ŠOP – S- NAPANT
226 Brezovská dolina PP 000000000024768.000000000024 768 1989 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
780 Briestenské skaly PP 000000000068300.000000000068 300 1992 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
533 Briežky PP 000000000002962.00000000002 962 1985 ŠOP – S-TANAP
1159 Brloh PP neuvedené 1994 -
1160 Brložná diera PP neuvedené 1994 -
227 Brodnianka PR 000000000259400.0000000000259 400 1972 ŠOP – S- NP Malá Fatra
928 Brodziansky park CHA 000000000067020.000000000067 020 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1137 Brvnište CHA 000000000747700.0000000000747 700 2006 ŠOP – S- NAPANT
509 Brzotínske skaly NPR 000000004337800.00000000004 337 800 1984 ŠOP – S-NP Slovenský kras
229 Buchlov PR 000000001039600.00000000001 039 600 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
793 Bučkova jama PP 000000000409100.0000000000409 100 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
799 Búčske slanisko PR 000000000203995.0000000000203 995 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
895 Búdkovianske rybníky CHA 000000000140744.0000000000140 744 1994 ŠOP – S-CHKO Záhorie
230 Bujačia lúka PR 000000000020145.000000000020 145 1953 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1043 Bujakov vrch PR 000000000012581.000000000012 581 1997 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
510 Bujanovská dubina NPR 000000000881700.0000000000881 700 1966 ŠOP – regionálna správa Prešov
17 Buková PR 000000000094493.000000000094 493 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
886 Bukovina PP 000000000050806.000000000050 806 1994 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
454 Bukovinka PP 000000000018000.000000000018 000 1980 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
231 Bukovský prameň PP 000000000000138.0000000000138 1973 ŠOP – S-CHKO Kysuce
1140 Burda PP neuvedené 1994 SSJ
80 Burdov NPR 000000003641400.00000000003 641 400 1966 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
18 Bystré jazierko PP 000000000020000.000000000020 000 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
232 Bystrianska jaskyňa NPP neuvedené 1968 SSJ – Správa slovenských jaskýň
852 Bzaná PR 000000000154600.0000000000154 600 1993 ŠOP – S- NP Poloniny
1042 Cerinský potok CHA 000000000062787.000000000062 787 1997 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1054 Cetuna PP 000000000002869.00000000002 869 1999 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
274 Chleb NPR 000000004128700.00000000004 128 700 1967 ŠOP – S- NP Malá Fatra NP Malá Fatra Malá Fatra
562 Chlmecká skalka PR 000000000011008.000000000011 008 1988 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
1107 Chmúra CHA 000000000004087.00000000004 087 2001 ŠOP – S-CHKO Kysuce
275 Choč NPR 000000014280500.000000000014 280 500 1982 ŠOP – S-TANAP
1130 Chorvátske rameno CHA 000000000098463.000000000098 463 2003 ŠOP – regionálna správa Bratislava
52 Chotínske piesky PR 000000000070230.000000000070 230 1953 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
53 Chríb PR 000000000158900.0000000000158 900 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
882 Chropovská strž PP 000000000476631.0000000000476 631 1993 ŠOP – S-CHKO Záhorie
1173 Chvalovská jaskyňa PP neuvedené 1994 -
775 Chvojnica PP 000000000316515.0000000000316 515 1991 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
54 Chynoriansky luh PR 000000000443600.0000000000443 600 1981 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
511 Cigánka NPR 000000000442500.0000000000442 500 1984 ŠOP – S- NP Muránska planina
1158 Cúdeninský močiar PR 000000001416855.00000000001 416 855 2009 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
233 Čabraď PR 000000001412100.00000000001 412 100 1967 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
19 Čachtická jaskyňa NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
20 Čachtický hradný vrch NPR 000000000561700.0000000000561 700 1964 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
828 Čačínska cerina PR 000000000025600.000000000025 600 1993 ŠOP – S-CHKO Poľana
234 Čakanovský profil PP 000000000006889.00000000006 889 1990 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
930 Častkovský park CHA 000000000037233.000000000037 233 1985 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
235 Čebovská lesostep PR 000000000073500.000000000073 500 1988 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
21 Čenkovská lesostep NPR 000000000796000.0000000000796 000 1965 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
22 Čenkovská step NPR 000000000035700.000000000035 700 1951 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
23 Čepúšky PR 000000000581280.0000000000581 280 1988 ŠOP – S-CHKO Ponitrie Považský Inovec
24 Čerenec (prírodná rezervácia) PR 000000000015000.000000000015 000 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
1164 Čerešňová jaskyňa PP neuvedené 1994 -
512 Čergovská javorina NPR 000000000107200.0000000000107 200 1982 ŠOP – regionálna správa Prešov
513 Čergovský Minčol NPR 000000001710836.00000000001 710 836 1986 ŠOP – regionálna správa Prešov
25 Čermiansky močiar PP 000000000054457.000000000054 457 1988 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
618 Čertižnianske lúky PR 000000000013636.000000000013 636 1979 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
829 Čertov PR 000000000846200.0000000000846 200 1993 ŠOP – S-CHKO Kysuce
782 Čertov žľab PP 000000000235800.0000000000235 800 1992 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
830 Čertova dolina PR 000000000490200.0000000000490 200 1993 ŠOP – S- NP Muránska planina
1154 Čertova pec PP neuvedené 1994 - Považský Inovec
514 Červené skaly NPR 000000003905000.00000000003 905 000 1981 ŠOP – S- NP Slovenský raj
236 Červenokamenské bradlo PR 000000000475200.0000000000475 200 1969 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
26 Červený rybník NPR 000000001189100.00000000001 189 100 1966 ŠOP – S-CHKO Záhorie
27 Číčovské mŕtve rameno NPR 000000000798715.0000000000798 715 1964 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
931 Číčovský park CHA 000000000086600.000000000086 600 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
237 Čierna Lutiša PR 000000000263500.0000000000263 500 1972 ŠOP – S-CHKO Kysuce
1015 Čierna skala PR 000000000297100.0000000000297 100 1996 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
28 Čierna voda PR 000000000063176.000000000063 176 1986 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
29 Čierne jazierko PP 000000000034027.000000000034 027 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
238 Čierny kameň NPR 000000000344000.0000000000344 000 1964 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
516 Čierny potok PP 000000000027642.000000000027 642 1988 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
732 Čikovská PR 000000000062000.000000000062 000 1991 ŠOP – S-TANAP
551 Čingovské hradisko PR 000000000440200.0000000000440 200 1982 ŠOP – S- NP Slovenský raj
517 Čintky PR 000000000051100.000000000051 100 1988 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1103 Čistiny PR 000000000178477.0000000000178 477 2001 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1056 Dálovský močiar PR 000000000148062.0000000000148 062 1999 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
30 Debšín PR 000000000096100.000000000096 100 1984 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1089 Dedinská hora PR 000000000117980.0000000000117 980 2000 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
899 Dedova jama CHA 000000000295700.0000000000295 700 1994 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
1070 Dekretov porast CHA 000000000062200.000000000062 200 1999 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
239 Demänovská dolina NPR 000000008368800.00000000008 368 800 1929 ŠOP – S- NAPANT
240 Demänovské jaskyne NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
518 Demjatské kopce PR 000000000086817.000000000086 817 1982 ŠOP – regionálna správa Prešov
1147 Deravá skala PP neuvedené 1994 -
31 Devínska hradná skala NPP 000000000017000.000000000017 000 1985 ŠOP – regionálna správa Bratislava Malé Karpaty
32 Devínska Kobyla NPR 000000001011157.00000000001 011 157 1964 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
789 Devínska lesostep PP 000000000050966.000000000050 966 1992 ŠOP – regionálna správa Bratislava
1072 Devínske alúvium Moravy CHA 000000002531600.00000000002 531 600 1999 ŠOP – S-CHKO Záhorie
1109 Diviacke kruhy CHA 000000000019591.000000000019 591 2001 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
519 Diviačia priepasť NPP neuvedené 1986 SSJ – Správa slovenských jaskýň
853 Dlhé Tice PR 000000000468237.0000000000468 237 1993 ŠOP – S CHKO Latorica
241 Dobročský prales NPR 000000001038500.00000000001 038 500 1913 ŠOP – S-CHKO Poľana
33 Dobrotínske skaly PR 000000000043900.000000000043 900 1980 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
520 Dobšinská ľadová jaskyňa NPP neuvedené 1964 SSJ – Správa slovenských jaskýň
242 Dogerské skaly PP 000000000001690.00000000001 690 1952 ŠOP – S-NP Veľká Fatra Veľká Fatra
733 Dolina Bielej vody NPR 000000016611100.000000000016 611 100 1991 ŠOP – S-TANAP
1084 Dolná Zálomská CHA 000000000024800.000000000024 800 2000 ŠOP – S-CHKO Poľana
36 Dolný les NPR 000000001862600.00000000001 862 600 1981 ŠOP – S-CHKO Záhorie
243 Domašínsky meander PP 000000000803700.0000000000803 700 1978 ŠOP – S- NP Malá Fatra
568 Domica NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
521 Domické škrapy NPR 000000000244400.0000000000244 400 1973 ŠOP – S-NP Slovenský kras
880 Dračia studňa PP 000000000075800.000000000075 800 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
522 Dranec PR 000000000342200.0000000000342 200 1925 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
523 Dreveník NPR 000000001018186.00000000001 018 186 1925 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1131 Driečna CHA 000000000003817.00000000003 817 1990 ŠOP – regionálna správa Prešov
854 Drieň PR 000000000112500.0000000000112 500 1993 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
1033 Drieňová PR 000000000251200.0000000000251 200 1997 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
37 Drieňová hora PR 000000000009700.00000000009 700 1964 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
524 Drieňovec NPR 000000001860200.00000000001 860 200 1984 ŠOP – S-NP Slovenský kras
1002 Drienovská jaskyňa NPP neuvedené 1996 SSJ – Správa slovenských jaskýň
1035 Drietomica PP 000000000157240.0000000000157 240 1997 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
120 Drietomské bradlo PP 000000000039200.000000000039 200 1965 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
60 Driny NPP neuvedené 1968 SSJ – Správa slovenských jaskýň Malé Karpaty
38 Dropie CHA 000000009127642.00000000009 127 642 1955 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
525 Dubnícke bane CHA 000000000060000.000000000060 000 1964 ŠOP – regionálna správa Prešov
39 Dubník NPR 000000001651900.00000000001 651 900 1954 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
526 Dubová hora PR 000000000613400.0000000000613 400 1983 ŠOP – regionálna správa Prešov
318 Dubovské lúky PR 000000000160289.0000000000160 289 1980 ŠOP – S- NP Malá Fatra
800 Dubový vŕšok PR 000000000062400.000000000062 400 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
245 Dudinské travertíny PP 000000000013280.000000000013 280 1964 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
246 Ďumbier NPR 000000020437600.000000000020 437 600 1973 ŠOP – S- NAPANT
1124 Dunajské ostrovy PR 000000002197100.00000000002 197 100 2002 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1120 Dunajské trstiny PR 000000001041016.00000000001 041 016 2002 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
527 Dunitová skalka PR 000000000003507.00000000003 507 1964 ŠOP – regionálna správa Prešov
528 Ďurova mláka PR 000000000021375.000000000021 375 1980 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
1149 Elektrárenská jaskyňa PP neuvedené 1994 -
247 Fabova hoľa PR 000000002617513.00000000002 617 513 1988 ŠOP – S- NP Muránska planina
529 Farská skala PP 000000000005866.00000000005 866 1990 ŠOP – S- NP Slovenský raj
875 Fenek CHA 000000000096815.000000000096 815 1993 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
801 Fialková dolina PR 000000000205879.0000000000205 879 1993 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
530 Fintické svahy PR 000000000413300.0000000000413 300 1980 ŠOP – regionálna správa Prešov
734 Fľak PR 000000000379300.0000000000379 300 1991 ŠOP – S-TANAP
1145 Foráš PR 000000001155200.00000000001 155 200 2008 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
735 Furkotská dolina NPR 000000008424300.00000000008 424 300 1991 ŠOP – S-TANAP
932 Gabčíkovský park CHA 000000000275000.0000000000275 000 1982 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
40 Gajc PR 000000000627200.0000000000627 200 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1125 Gajdošovo PR 000000000182819.0000000000182 819 2002 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
933 Galantský park CHA 000000000033927.000000000033 927 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
531 Galmuská tisina NPR 000000000559600.0000000000559 600 1982 ŠOP – S- NP Slovenský raj
532 Gánovské travertíny NPP 000000000020276.000000000020 276 1972 ŠOP – S-TANAP
1068 Gavurky CHA 000000000574306.0000000000574 306 1999 ŠOP – S-CHKO Poľana
855 Gazdoráň PR 000000000173000.0000000000173 000 1993 ŠOP – S- NP Poloniny
534 Gerlašské skaly PR 000000000217300.0000000000217 300 1981 ŠOP – S-NP Slovenský kras
736 Goliašová PR 000000000272900.0000000000272 900 1991 ŠOP – S-TANAP
249 Goľove mláky PR 000000000068300.000000000068 300 1988 ŠOP – S- NP Malá Fatra
536 Gombasecká jaskyňa NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
737 Grapa PR 000000000408600.0000000000408 600 1991 ŠOP – S-TANAP
787 Grúň PP 000000000160100.0000000000160 100 1992 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
557 Grúnik PR 000000000046000.000000000046 000 1982 ŠOP – S- NP Poloniny
535 Gýmešský jarok NPR 000000000206200.0000000000206 200 1981 ŠOP – regionálna správa Prešov
1027 Habáňovo PR 000000000033533.000000000033 533 1997 ŠOP – S-CHKO Poľana
537 Haburské rašelinisko PR 000000000013400.000000000013 400 1981 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
373 Háj pred Teplou dolinou CHA 000000000002000.00000000002 000 1975 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
250 Hajasová PR 000000000071700.000000000071 700 1976 ŠOP – S- NP Malá Fatra
41 Hajdúchy NPR 000000000561100.0000000000561 100 1981 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
253 Háje PP 000000000000800.0000000000800 1977 ŠOP – S-TANAP
538 Hájik PR 000000000041800.000000000041 800 1988 ŠOP – S- NP Slovenský raj
251 Hajnáčsky hradný vrch PR 000000000097100.000000000097 100 1958 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
42 Hájnica PR 000000000022283.000000000022 283 1967 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
934 Hajnonovoveský park CHA 000000000117076.0000000000117 076 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1166 Hájska jaskyňa PP neuvedené 1994 -
43 Haluzická tiesňava PP 000000000035000.000000000035 000 1963 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
254 Harmanecká jaskyňa NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
255 Harmanecká tisina NPR 000000000200400.0000000000200 400 1949 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
1046 Harmanecký Hlboký jarok PR 000000000503300.0000000000503 300 1998 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
1099 Hate CHA 000000000005793.00000000005 793 2000 ŠOP – S- NP Malá Fatra
540 Havešová NPR 000000001713200.00000000001 713 200 1964 ŠOP – S- NP Poloniny
1021 Havrania dolina PR 000000002296700.00000000002 296 700 1996 ŠOP – S- NP Muránska planina
541 Havrania skala NPR 000000001471400.00000000001 471 400 1982 ŠOP – S-NP Slovenský kras
1019 Havranie skaly PR 000000000326500.0000000000326 500 1996 ŠOP – S-CHKO Poľana
776 Havranka PP 000000000000130.0000000000130 1992 ŠOP – S-CHKO Poľana
542 Herliansky gejzír NPP neuvedené 1987 ŠOP – regionálna správa Prešov
543 Hermanovské skaly PR 000000000330700.0000000000330 700 1980 ŠOP – regionálna správa Prešov
803 Hetméň PR 000000000147100.0000000000147 100 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
344 Hikóriový porast CHA 000000000520500.0000000000520 500 1965 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
34 Hlboča NPR 000000001230700.00000000001 230 700 1981 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
544 Hlboké PR 000000000022800.000000000022 800 1988 ŠOP – S- NP Poloniny
256 Hlboký jarok PR 000000000344100.0000000000344 100 1988 ŠOP – S- NP Muránska planina
545 Hlinianska jelšina PR 000000000461500.0000000000461 500 1981 ŠOP – regionálna správa Prešov
44 Hlohyňa PR 000000000025400.000000000025 400 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
257 Hnilecká jelšina NPR 000000000845900.0000000000845 900 1988 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1044 Hodošov les PR 000000000219800.0000000000219 800 1998 ŠOP – S- NP Muránska planina
935 Hokovský park CHA 000000000045612.000000000045 612 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
45 Holé brehy PR 000000000054400.000000000054 400 1976 ŠOP – S-CHKO Ponitrie Považský Inovec
388 Holica CHA 000000000010000.000000000010 000 1984 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
258 Holík PR 000000000319800.0000000000319 800 1966 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
547 Holý kameň NPR 000000002108700.00000000002 108 700 1976 ŠOP – S- NP Slovenský raj
259 Holý vrch PR 000000000168051.0000000000168 051 1988 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
548 Horešské lúky PR 000000000069419.000000000069 419 1988 ŠOP – S CHKO Latorica
1049 Horná Chrapková CHA 000000000010585.000000000010 585 1998 ŠOP – S-CHKO Poľana
766 Horná Roveň PP 000000000015100.000000000015 100 1991 ŠOP – S-CHKO Poľana
260 Horné lazy PR 000000000342900.0000000000342 900 1981 ŠOP – S- NAPANT
948 Hornolefantovský park CHA 000000000032200.000000000032 200 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
936 Hornosemerovský park CHA 000000000118791.0000000000118 791 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
46 Hornozávrská mokraď PR 000000000015017.000000000015 017 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
474 Horný Červený les PR 000000000110200.0000000000110 200 1974 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
47 Horný les NPR 000000005430200.00000000005 430 200 1981 ŠOP – S-CHKO Záhorie
48 Horský park CHA 000000000229615.0000000000229 615 1986 ŠOP – regionálna správa Bratislava
49 Horšianska dolina NPR 000000003133772.00000000003 133 772 1976 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
549 Hostovické lúky PR 000000000046861.000000000046 861 1980 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
261 Hrabinka PR 000000000004000.00000000004 000 1988 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1108 Hrabiny CHA 000000000070500.000000000070 500 2002 ŠOP – regionálna správa Bratislava
550 Hrabkovské zlepence PP 000000000008719.00000000008 719 1989 ŠOP – regionálna správa Prešov
1038 Hrabovo PR 000000000155271.0000000000155 271 1997 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
263 Hradisko PP 000000000017103.000000000017 103 1973 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1061 Hradište PR 000000000051136.000000000051 136 1999 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1165 Hradná jaskyňa PP neuvedené 1994 -
266 Hrádocké arborétum CHA 000000000072403.000000000072 403 1982 ŠOP – S-TANAP
267 Hrádok PR 000000000067500.000000000067 500 1976 ŠOP – S- NP Malá Fatra
738 Hrádok nad Pavúčou dolinou PR 000000001051000.00000000001 051 000 1991 ŠOP – S-TANAP
265 Hradová NPR 000000001274700.00000000001 274 700 1984 ŠOP – S- NP Muránska planina
553 Hradová hora NPR 000000000134900.0000000000134 900 1981 ŠOP – regionálna správa Prešov
554 Hranovnická dubina NPR 000000000664900.0000000000664 900 1966 ŠOP – S-TANAP
555 Hranovnické pleso PP 000000000680900.0000000000680 900 1984 ŠOP – S- NP Slovenský raj
51 Hrdovická NPR 000000000300300.0000000000300 300 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
556 Hrdzavá NPR 000000003571900.00000000003 571 900 1986 ŠOP – S- NP Muránska planina
268 Hričovec PR 000000000211200.0000000000211 200 1988 ŠOP – S-CHKO Kysuce
270 Hričovská skalná ihla PP 000000000006300.00000000006 300 1965 ŠOP – S- NP Malá Fatra
269 Hričovské rífy PP 000000000002000.00000000002 000 1990 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1083 Hrochotská Bukovina CHA 000000000002396.00000000002 396 2000 ŠOP – S-CHKO Poľana
271 Hrončecký grúň NPR 000000000553000.0000000000553 000 1964 ŠOP – S-CHKO Poľana
1112 Hrončiačka CHA 000000000024977.000000000024 977 2001 ŠOP – S-CHKO Poľana
1003 Hrušovská jaskyňa NPP neuvedené 1996 SSJ – Správa slovenských jaskýň
558 Hrušovská lesostep NPR 000000000408500.0000000000408 500 1954 ŠOP – S-NP Slovenský kras
937 Hubický park CHA 000000000390000.0000000000390 000 1982 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1148 Hučivá diera PP neuvedené 1994 -
559 Humenec NPR 000000000860800.0000000000860 800 1953 ŠOP – regionálna správa Prešov
560 Humenská NPR 000000000703700.0000000000703 700 1980 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
561 Humenský Sokol NPR 000000002415000.00000000002 415 000 1980 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
1081 Huntácka dolina CHA 000000000087431.000000000087 431 2000 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
938 Hurbanovský park CHA 000000000054400.000000000054 400 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
623 Hutianske PP 000000000025984.000000000025 984 1988 ŠOP – S- NP Slovenský raj
273 Hybická tiesňava PP 000000000111800.0000000000111 800 1984 ŠOP – S-TANAP
877 Ihráčske kamenné more PP 000000000022086.000000000022 086 1993 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
563 Iľovnica PR 000000000084500.000000000084 500 1980 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
1051 Ipeľské hony PR 000000000293908.0000000000293 908 1998 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
276 Ivachnovský luh PR 000000000100400.0000000000100 400 1982 ŠOP – S-TANAP
1126 Ivančinské močiare CHA 000000000029300.000000000029 300 2003 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
1085 Ivanov salaš CHA 000000000192809.0000000000192 809 2000 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
55 Ivanské rameno PP 000000000030800.000000000030 800 1986 ŠOP – S-CHKO Záhorie
56 Jabloňovský Roháč PR 000000000646400.0000000000646 400 1950 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1016 Jachtár PR 000000000316700.0000000000316 700 1997 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
57 Jahodnianske jazierka PP 000000000053271.000000000053 271 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1050 Jajkovská sutina PP 000000000509100.0000000000509 100 1998 ŠOP – S-CHKO Poľana
1058 Jakub CHA 000000000127043.0000000000127 043 1999 ŠOP – S- NAPANT
277 Jalovské vrstvy PP 000000000017000.000000000017 000 1988 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
804 Jankov vŕšok PR 000000001034200.00000000001 034 200 1993 ŠOP – S-CHKO Ponitrie Strážovské vrchy
278 Jánošíkova kolkáreň NPR 000000002433700.00000000002 433 700 1964 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
279 Jánošíkova skala PP 000000000016800.000000000016 800 1964 ŠOP – S-CHKO Poľana
280 Jánska dolina NPR 000000016965300.000000000016 965 300 1928 ŠOP – S- NAPANT
663 Jarabá skala NPR 000000003599400.00000000003 599 400 1964 ŠOP – S- NP Poloniny
565 Jarčiská PR 000000000004540.00000000004 540 1982 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
1097 Jarovská bažantnica CHA 000000000782579.0000000000782 579 2001 ŠOP – regionálna správa Bratislava
281 Jasenina CHA 000000000032138.000000000032 138 1990 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
856 Jasenovská bučina PR 000000000214700.0000000000214 700 1993 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
1732 Jaskyňa mŕtvych netopierov NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
1152 Jaskyňa v Čube PP neuvedené 1994 -
1151 Jaskyňa v Skalke PP neuvedené 1994 -
1747 Jaskyňa zlomísk NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
571 Jasovská jaskyňa NPP neuvedené 1925 SSJ – Správa slovenských jaskýň
572 Jasovské dubiny NPR 000000000351000.0000000000351 000 1950 ŠOP – S-NP Slovenský kras
285 Jastrabská skala PP 000000000084600.000000000084 600 1975 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1849 Javorinka NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
831 Javorinka PR 000000000355200.0000000000355 200 1993 ŠOP – S-CHKO Kysuce
64 Javorníček NPR 000000000150600.0000000000150 600 1982 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Tematínske vrchy Považský Inovec
573 Javorníková NPR 000000001706500.00000000001 706 500 1986 ŠOP – S- NP Muránska planina
739 Javorová dolina NPR 000000022508900.000000000022 508 900 1991 ŠOP – S-TANAP
574 Jazerec PP 000000000003100.00000000003 100 1990 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1075 Jazerinky CHA 000000000068825.000000000068 825 2000 ŠOP – S-CHKO Záhorie
286 Jazernické jazierko CHA 000000000001618.00000000001 618 1975 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
632 Jazero (Osturnianske jazero) PP 000000000143578.0000000000143 578 1984 ŠOP – S- PIENAP Spišská Magura
287 Jazierske travertíny PP 000000000022200.000000000022 200 1952 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
65 Jedlie PR 000000000014200.000000000014 200 1974 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
576 Jedlinka PR 000000000350400.0000000000350 400 1988 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
740 Jedliny PR 000000000328900.0000000000328 900 1991 ŠOP – S-TANAP
66 Jelenská gaštanica CHA 000000000038000.000000000038 000 1952 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1162 Jelenská jaskyňa PP neuvedené 1994 -
290 Jelšie PR 000000000261000.0000000000261 000 1973 ŠOP – S- NAPANT
741 Jelšina PR 000000000164300.0000000000164 300 1991 ŠOP – S-TANAP
291 Jelšovec PR 000000000055600.000000000055 600 1984 ŠOP – S-CHKO Poľana
577 Jezerské jazero PR 000000000021800.000000000021 800 1967 ŠOP – S- PIENAP
578 Jovické rašelinisko PP 000000000007940.00000000007 940 1990 ŠOP – S-NP Slovenský kras
579 Jovsianska hrabina NPR 000000002575800.00000000002 575 800 1953 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
67 Jubilejný les CHA 000000000149800.0000000000149 800 1986 ŠOP – S-CHKO Záhorie
294 Juráňova dolina NPR 000000004343200.00000000004 343 200 1974 ŠOP – S-TANAP
805 Jurovský les PR 000000000021369.000000000021 369 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
68 Jurské jazero PR 000000000274900.0000000000274 900 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
806 Jurský Chlm PR 000000000058003.000000000058 003 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
295 Kalamárka PP 000000000012800.000000000012 800 1977 ŠOP – S-CHKO Poľana
69 Kamenec PR 000000000616200.0000000000616 200 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
70 Kamenický sprašový profil PP 000000000001500.00000000001 500 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
71 Kamenínske slanisko NPR 000000000348885.0000000000348 885 1953 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1064 Kamenistý potok PP 000000000076350.000000000076 350 1999 ŠOP – S-CHKO Poľana
580 Kamenná baba NPR 000000001275900.00000000001 275 900 1964 ŠOP – regionálna správa Prešov
296 Kamenná žena PP 000000000001100.00000000001 100 1987 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
297 Kamenné more PR 000000000133000.0000000000133 000 1923 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
832 Kamenný jarok PR 000000000651000.0000000000651 000 1993 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
883 Kapitulské bralá PP 000000000369900.0000000000369 900 1993 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
581 Kapušiansky hradný vrch PR 000000000181000.0000000000181 000 1980 ŠOP – regionálna správa Prešov
298 Kašivárová NPR 000000000498000.0000000000498 000 1926 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
299 Kášter NPR 000000000577300.0000000000577 300 1984 ŠOP – S- NP Muránska planina
926 Kaštieľsky park CHA 000000000011000.000000000011 000 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
582 Kašvár NPR 000000001164264.00000000001 164 264 1953 ŠOP – S CHKO Latorica
72 Katarína PR 000000000180000.0000000000180 000 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
300 Katova skala PR 000000000466900.0000000000466 900 1982 ŠOP – S-NP Veľká Fatra Veľká Fatra
873 Kátovské jazero CHA 000000000068318.000000000068 318 1993 ŠOP – S-CHKO Záhorie
73 Kátovské rameno PP 000000000060500.000000000060 500 1986 ŠOP – S-CHKO Záhorie
1074 Kavečianska stráň PP 000000000031933.000000000031 933 2000 ŠOP – regionálna správa Prešov
583 Kečovské škrapy NPR 000000000066069.000000000066 069 1981 ŠOP – S-NP Slovenský kras
301 Kerčík PR 000000000012065.000000000012 065 1983 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
302 Kiarovský močiar PR 000000000163802.0000000000163 802 1988 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
773 Kľacký vodopád NPP neuvedené 1992 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
303 Kľačianska Magura NPR 000000002044700.00000000002 044 700 1976 ŠOP – S- NP Malá Fatra
304 Kľak NPR 000000000857100.0000000000857 100 1966 ŠOP – S- NP Malá Fatra
833 Klapy PR 000000000062200.000000000062 200 1993 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
939 Klasovský park CHA 000000000039900.000000000039 900 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
305 Kláštorské lúky NPR 000000000859915.0000000000859 915 1974 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
807 Klátovské rameno NPR 000000003064400.00000000003 064 400 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
307 Klenovské Blatá PR 000000000043600.000000000043 600 1981 ŠOP – S- NP Muránska planina
306 Klenovský Vepor NPR 000000002576437.00000000002 576 437 1964 ŠOP – S- NP Muránska planina
308 Kliča PR 000000000057000.000000000057 000 1973 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1013 Klokoč PR 000000000215900.0000000000215 900 1996 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
310 Klokočovské skálie PR 000000000061200.000000000061 200 1973 ŠOP – S-CHKO Kysuce
857 Kloptaň PR 000000000270700.0000000000270 700 1993 ŠOP – S-NP Slovenský kras
1096 Klubinský potok PR 000000000008258.00000000008 258 2000 ŠOP – S-CHKO Kysuce
74 Kňaží stôl PR 000000000883100.0000000000883 100 1988 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
75 Kňaží vrch PR 000000001509400.00000000001 509 400 1988 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Tematínske vrchy Považský Inovec
1009 Knola CHA 000000002200200.00000000002 200 200 1996 ŠOP – S- NP Slovenský raj
76 Kobela PR 000000000060375.000000000060 375 1988 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
769 Kobylince PP 000000000025100.000000000025 100 1991 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
77 Kochova záhrada CHA 000000000004877.00000000004 877 1981 ŠOP – regionálna správa Bratislava
584 Kocúrová PR 000000000167200.0000000000167 200 1974 ŠOP – S- NP Slovenský raj
784 Kohútová PP 000000000045150.000000000045 150 1992 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1023 Kojatín (prírodná rezervácia) PR 000000000686300.0000000000686 300 1997 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
586 Kokošovská dubina NPR 000000000200000.0000000000200 000 1965 ŠOP – regionálna správa Prešov
587 Komárnická jedlina NPR 000000000747000.0000000000747 000 1984 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
1150 Komín PP neuvedené 1994 -
941 Komjatický park CHA 000000000064929.000000000064 929 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1078 Komočín PR 000000000004892.00000000004 892 2000 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
311 Končitá PP 000000000010000.000000000010 000 1973 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1174 Konopiská CHA 000000000075153.000000000075 153 2009 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1095 Kopa PR 000000000056900.000000000056 900 2001 ŠOP – S-CHKO Poľana
121 Kopáčsky ostrov PR 000000000826200.0000000000826 200 1976 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
588 Kopčianske slanisko NPR 000000000090477.000000000090 477 1982 ŠOP – S CHKO Latorica
1153 Kopec CHA 000000000037640.000000000037 640 2008 ŠOP – S- NAPANT
742 Kôprová dolina NPR 000000032209200.000000000032 209 200 1991 ŠOP – S-TANAP
1052 Koprovnica PP 000000000016586.000000000016 586 1998 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
312 Korbeľka PR 000000000861600.0000000000861 600 1973 ŠOP – S-NP Veľká Fatra Veľká Fatra
314 Korniansky ropný prameň PP 000000000001710.00000000001 710 1973 ŠOP – S-CHKO Kysuce
313 Kornietová NPR 000000000840500.0000000000840 500 1973 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
315 Kosihovský Kamenný vrch PP 000000000125000.0000000000125 000 1984 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
888 Kostná dolina NPP 000000000049200.000000000049 200 1994 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
316 Kostolecká tiesňava PR 000000000298000.0000000000298 000 1970 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
1080 Kostolianske lúky CHA 000000000042019.000000000042 019 2000 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1114 Košická botanická záhrada CHA 000000000297634.0000000000297 634 2002 ŠOP – regionálna správa Prešov
1167 Košútova jaskyňa PP neuvedené 1994 -
943 Košútsky park CHA 000000000019050.000000000019 050 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
317 Kotlový žľab NPR 000000000707700.0000000000707 700 1926 ŠOP – S-TANAP
808 Kovarská hôrka PR 000000000044000.000000000044 000 1993 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
834 Kozí chrbát PR 000000000374300.0000000000374 300 1993 ŠOP – S- NAPANT
319 Kozlinec PR 000000000092700.000000000092 700 1967 ŠOP – S-CHKO Poľana
835 Kozol NPR 000000000915800.0000000000915 800 1993 ŠOP – S- NP Malá Fatra
81 Kožíkov vrch PP 000000000028285.000000000028 285 1990 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
874 Králická tiesňava PP 000000000208900.0000000000208 900 1993 ŠOP – S-CHKO Poľana
589 Kráľova studňa PR 000000000112137.0000000000112 137 1982 ŠOP – S-NP Slovenský kras
320 Kraľoviansky meander PP 000000000182300.0000000000182 300 1990 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1076 Kráľovičova slatina CHA 000000000002632.00000000002 632 2000 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
945 Kráľovičovokračiansky park CHA 000000000128700.0000000000128 700 1982 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
82 Kráľovská lúka PP 000000000032400.000000000032 400 1975 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
83 Krasín PR 000000000264001.0000000000264 001 1971 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
321 Krasniansky luh PP 000000000152100.0000000000152 100 1989 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1018 Krásno CHA 000000001279100.00000000001 279 100 1996 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
590 Krásnohorská jaskyňa NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
1117 Kratina PR 000000000101500.0000000000101 500 2002 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
858 Krátke Tice PR 000000000174064.0000000000174 064 1993 ŠOP – S CHKO Latorica
944 Kraviansky park CHA 000000000023400.000000000023 400 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
591 Krčmárka PR 000000001733000.00000000001 733 000 1974 ŠOP – regionálna správa Prešov
777 Krehora PP 000000000014900.000000000014 900 1992 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1040 Kremenie PP 000000000037800.000000000037 800 1997 ŠOP – S-CHKO Poľana
322 Kremnický Štós PR 000000000187700.0000000000187 700 1953 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1067 Krivánsky potok PP 000000000102341.0000000000102 341 1999 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
323 Krivé NPR 000000002037200.00000000002 037 200 1979 ŠOP – S- NP Malá Fatra
809 Krivín PR 000000000541500.0000000000541 500 1993 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
324 Krivoklátska tiesňava PP 000000000097047.000000000097 047 1989 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
881 Krivoklátske lúky PP 000000000043297.000000000043 297 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
325 Krkavá skala PP 000000000002619.00000000002 619 1952 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
84 Kršlenica NPR 000000001173400.00000000001 173 400 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
444 Krupinské bralce PP 000000000006900.00000000006 900 1975 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
85 Kulháň PR 000000000073900.000000000073 900 1972 ŠOP – S-CHKO Ponitrie Považský Inovec
326 Kundračka NPR 000000001157900.00000000001 157 900 1973 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
1004 Kunia priepasť NPP neuvedené 1996 SSJ – Správa slovenských jaskýň
327 Kunovo PR 000000000119200.0000000000119 200 1980 ŠOP – S-TANAP
1087 Kúpna hora CHA 000000000168700.0000000000168 700 2000 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
328 Kurinecká dubina PR 000000000059600.000000000059 600 1952 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
86 Kurinov vrch PP 000000000012968.000000000012 968 1990 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1104 Kusá hora PR 000000000061579.000000000061 579 2001 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
743 Kút PR 000000000112200.0000000000112 200 1991 ŠOP – S-TANAP
329 Kvačianska dolina NPR 000000004617900.00000000004 617 900 1967 ŠOP – S-TANAP
592 Kyjovské bradielko PP 000000000006428.00000000006 428 1989 ŠOP – S- PIENAP
708 Kyjovský prales NPR 000000003974197.00000000003 974 197 1974 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
957 Kynecký park CHA 000000000014900.000000000014 900 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
593 Kyseľ NPR 000000009499700.00000000009 499 700 1964 ŠOP – S- NP Slovenský raj
87 Kyseľová PP 000000000181346.0000000000181 346 1990 ŠOP – S-CHKO Záhorie
330 Kysucká brána PP 000000000006120.00000000006 120 1973 ŠOP – S- NP Malá Fatra
836 Ľadonhora PR 000000002857400.00000000002 857 400 1993 ŠOP – S-CHKO Kysuce
1014 Ľahký kameň PP 000000000124000.0000000000124 000 1996 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
88 Lánce NPP 000000000030305.000000000030 305 1987 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
810 Lančársky Dubník PR 000000000270240.0000000000270 240 1993 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
946 Lapášsky park CHA 000000000021900.000000000021 900 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
595 Latorický luh NPR 000000000150800.0000000000150 800 1967 ŠOP – S CHKO Latorica
331 Lednické bradlo PR 000000000142800.0000000000142 800 1969 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
876 Lednické skalky PP 000000000027135.000000000027 135 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
947 Lefantovský park CHA 000000000290100.0000000000290 100 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
79 Leliansky les NPR 000000001987400.00000000001 987 400 1966 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1098 Lesné diely CHA 000000000005250.00000000005 250 2001 ŠOP – regionálna správa Bratislava
89 Levické rybníky CHA 000000000918300.0000000000918 300 1974 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
950 Levický park CHA 000000000017277.000000000017 277 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
90 Limbašská vyvieračka PP 000000000065700.000000000065 700 1977 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
91 Lindava PR 000000000462000.0000000000462 000 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
911 Lipnica CHA 000000000006449.00000000006 449 1992 ŠOP – S-CHKO Záhorie
332 Lipovianske pieskovce PP 000000000001308.00000000001 308 1990 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
951 Lipovský park CHA 000000000034320.000000000034 320 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
333 Liskovská jaskyňa NPP neuvedené 1974 SSJ – Správa slovenských jaskýň
93 Listové jazero PR 000000000410200.0000000000410 200 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1118 Líščie diery PR 000000000133174.0000000000133 174 2002 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
597 Litmanovský potok PP 000000000144191.0000000000144 191 1990 ŠOP – S- PIENAP
598 Livovská jelšina PR 000000000131700.0000000000131 700 1986 ŠOP – regionálna správa Prešov
811 Lohotský močiar PR 000000000241336.0000000000241 336 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1122 Lopeníček PP 000000000002539.00000000002 539 2002 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
94 Lošonský háj PR 000000000242600.0000000000242 600 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
335 Ľubietovský Vepor NPR 000000002368793.00000000002 368 793 1967 ŠOP – S-CHKO Poľana
455 Lúčanské travertíny PP 000000000029277.000000000029 277 1975 ŠOP – S-TANAP
334 Lúčanský vodopád NPP neuvedené 1974 ŠOP – S-TANAP
336 Ľupčiansky skalný hríb PP 000000000021300.000000000021 300 1979 ŠOP – S- NAPANT
95 Lupka PR 000000000207300.0000000000207 300 1952 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
812 Ľutovský Drieňovec PR 000000002600400.00000000002 600 400 1993 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
859 Lysá PR 000000000039500.000000000039 500 1993 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
599 Lysá hora PP 000000000011389.000000000011 389 1989 ŠOP – S- PIENAP
860 Lysák PR 000000000042800.000000000042 800 1993 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
337 Lysec NPR 000000000700400.0000000000700 400 1984 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
601 Machnatý vrch PR 000000000031800.000000000031 800 1988 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
341 Machy PR 000000000256100.0000000000256 100 1965 ŠOP – S-TANAP
338 Mackov bok PR 000000000037500.000000000037 500 1976 ŠOP – S- NAPANT
96 Mačiansky háj PR 000000000253300.0000000000253 300 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
97 Mačiansky presyp PP 000000000012772.000000000012 772 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
339 Mačie diery PR 000000000456300.0000000000456 300 1974 ŠOP – S-TANAP
837 Mačinová PR 000000000048600.000000000048 600 1993 ŠOP – S-CHKO Poľana
838 Mačková PR 000000000422300.0000000000422 300 1993 ŠOP – S- NAPANT
340 Madačov NPR 000000003306400.00000000003 306 400 1984 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
785 Majerova skala PP 000000000088415.000000000088 415 1992 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
342 Makovište PR 000000000241100.0000000000241 100 1973 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1171 Malá dolnosokolská jaskyňa PP neuvedené 1994 - Považský Inovec
1136 Malá drienčanská jaskyňa PP neuvedené 2006 -
602 Malá Izra PR 000000000007700.00000000007 700 1976 ŠOP – regionálna správa Prešov
1012 Malá Pec PP 000000000140600.0000000000140 600 1996 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
603 Malá Stožka NPR 000000000596100.0000000000596 100 1965 ŠOP – S- NP Muránska planina
343 Malachovské skalky CHA 000000000114522.0000000000114 522 1990 ŠOP – S-CHKO Poľana
958 Malantský park CHA 000000000067800.000000000067 800 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
604 Malé brdo PR 000000000558300.0000000000558 300 1950 ŠOP – regionálna správa Prešov
605 Malé jazerá PR 000000000070600.000000000070 600 1984 ŠOP – S- PIENAP
891 Malé Morské oko PP 000000000020623.000000000020 623 1993 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
99 Malé Vážky CHA 000000000034877.000000000034 877 1986 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
861 Malé Zajfy PR 000000000072400.000000000072 400 1993 ŠOP – S- NP Slovenský raj
98 Malejov PP 000000000008241.00000000008 241 1990 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
100 Malostankovské vresovisko PP 000000000028700.000000000028 700 1987 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
101 Málová PR 000000000161000.0000000000161 000 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
606 Malý Milič NPR 000000000140500.0000000000140 500 1950 ŠOP – regionálna správa Prešov
102 Malý ostrov PR 000000000083400.000000000083 400 1952 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
345 Malý Polom NPR 000000000861000.0000000000861 000 1981 ŠOP – S-CHKO Kysuce
952 Maniansky park CHA 000000000076901.000000000076 901 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
346 Manínska tiesňava NPR 000000001176300.00000000001 176 300 1967 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
103 Marcelovské piesky PR 000000000044695.000000000044 695 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
953 Marcelovský park CHA 000000000021600.000000000021 600 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
607 Margecianska línia PP 000000000004384.00000000004 384 1990 ŠOP – S-NP Slovenský kras
693 Markušovská transgresia paleogénu PP 000000000069700.000000000069 700 1987 ŠOP – S- NP Slovenský raj
608 Markušovské steny NPP 000000000134400.0000000000134 400 1976 ŠOP – S- NP Slovenský raj
609 Marocká hoľa PR 000000000637600.0000000000637 600 1950 ŠOP – regionálna správa Prešov
1057 Martalúzka PR 000000001548200.00000000001 548 200 1999 ŠOP – S- NAPANT
347 Martinovská nádrž CHA 000000000145508.0000000000145 508 1988 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
802 Martovská mokraď PR 000000000118729.0000000000118 729 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
349 Mäsiarsky bok NPR 000000001278100.00000000001 278 100 1980 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
104 Mašan PR 000000000021607.000000000021 607 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
348 Mašianske skalky PR 000000000169300.0000000000169 300 1980 ŠOP – S- NP Muránska planina
207 Mašiansky balvan PP 000000000000056.000000000056 1965 ŠOP – S- NAPANT
350 Matejkovský kamenný prúd PP 000000000086000.000000000086 000 1986 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
105 Meander Chrenovky PP 000000000009607.00000000009 607 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
351 Meandre Hrona PR 000000001038167.00000000001 038 167 1980 ŠOP – S- NAPANT
771 Meandre Kamenistého potoka CHA neuvedené 1991 ŠOP – S-CHKO Poľana
352 Meandre Lúžňanky PP 000000000017426.000000000017 426 1988 ŠOP – S- NAPANT
610 Medvedia jaskyňa NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
353 Medzi bormi PR 000000000065500.000000000065 500 1980 ŠOP – S-TANAP
611 Medzianske skalky CHA 000000000040000.000000000040 000 1990 ŠOP – regionálna správa Prešov
1127 Megonky PP 000000000001670.00000000001 670 2003 ŠOP – S-CHKO Kysuce
612 Meliatsky profil PP 000000000154282.0000000000154 282 1989 ŠOP – S-NP Slovenský kras
354 Melichova skala PP 000000000000940.0000000000940 1964 ŠOP – S-CHKO Poľana
744 Mengusovská dolina NPR 000000016129600.000000000016 129 600 1991 ŠOP – S-TANAP
1041 Michalské rašelinisko CHA 000000000000846.0000000000846 1997 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
355 Mičinské travertíny NPP 000000000038320.000000000038 320 1979 ŠOP – S-CHKO Poľana
569 Milada NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
613 Miličská skala PP 000000000116000.0000000000116 000 1990 ŠOP – regionálna správa Prešov
357 Minčol NPR 000000000961000.0000000000961 000 1980 ŠOP – S- NP Malá Fatra
614 Mirkovská kosatcová lúka PR 000000000011394.000000000011 394 1979 ŠOP – regionálna správa Prešov
615 Miroľská slatina PR 000000000009676.00000000009 676 1980 ŠOP – regionálna správa Prešov
106 Mitická slatina PP 000000000028315.000000000028 315 1985 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
359 Mláčik NPR 000000001472000.00000000001 472 000 1982 ŠOP – S-CHKO Poľana
745 Mlynická dolina NPR 000000007042900.00000000007 042 900 1991 ŠOP – S-TANAP
360 Mních NPR 000000000747500.0000000000747 500 1981 ŠOP – S-TANAP
107 Mníchova úboč PP 000000000252562.0000000000252 562 1990 ŠOP – S-CHKO Záhorie
972 Močenský park CHA 000000000058700.000000000058 700 1982 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
839 Močiar PR 000000000081578.000000000081 578 1993 ŠOP – S- NP Malá Fatra Veľká Fatra
361 Modrokamenská lesostep PR 000000000121200.0000000000121 200 1986 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
616 Modrý vrch PR 000000000044600.000000000044 600 1988 ŠOP – S- NP Slovenský raj
362 Mohylky PR 000000000007481.00000000007 481 1988 ŠOP – S-TANAP
955 Mojmírovský park CHA 000000000033993.000000000033 993 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
617 Mokrá PR 000000000602000.0000000000602 000 1966 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1082 Mokrá Poľana PR 000000000135244.0000000000135 244 2000 ŠOP – S- NP Muránska planina
746 Mokriny NPR 000000008828200.00000000008 828 200 1991 ŠOP – S-TANAP
109 Mokvavý prameň PP 000000000020989.000000000020 989 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
1102 Moľvy CHA 000000000085260.000000000085 260 2001 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
619 Morské oko NPR 000000001084800.00000000001 084 800 1984 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
1079 Mostová PR 000000000151290.0000000000151 290 2000 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
110 Mostovské presypy PP 000000000030721.000000000030 721 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
997 Mošovské aleje CHA neuvedené 1969 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
364 Moštenické travertíny PP 000000000017100.000000000017 100 1981 ŠOP – S- NAPANT
956 Motešický park CHA 000000000045076.000000000045 076 1985 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
620 Motrogon NPR 000000000606300.0000000000606 300 1980 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
1123 Mravcové PP 000000000008163.00000000008 163 2002 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
747 Mraznica NPR 000000001598000.00000000001 598 000 1991 ŠOP – S-TANAP
1143 Mučínska jaskyňa PP neuvedené 1994 -
1010 Muráň PR 000000001806600.00000000001 806 600 1996 ŠOP – S- NP Slovenský raj
912 Mužliansky potok PP 000000000309542.0000000000309 542 1990 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
621 Na bani PR 000000000078500.000000000078 500 1988 ŠOP – S- NP Slovenský raj
366 Nad Furmancom PR 000000000027800.000000000027 800 1983 ŠOP – S- NP Muránska planina
113 Nad Šenkárkou PR 000000000109200.0000000000109 200 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
840 Nebrová PR 000000000533000.0000000000533 000 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1146 Netopieria jaskyňa PP neuvedené 1994 -
174 Nitriansky dolomitový lom PP 000000000012599.000000000012 599 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
112 Nitrica PP 000000000029600.000000000029 600 1986 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
901 Nižnočajská pieskovňa CHA 000000000009949.00000000009 949 1994 ŠOP – regionálna správa Prešov
114 Nové pole PR 000000000067738.000000000067 738 1983 ŠOP – S-CHKO Záhorie
960 Novoveský park CHA 000000000065900.000000000065 900 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
624 Oblík NPR 000000000900000.0000000000900 000 1964 ŠOP – regionálna správa Prešov
1005 Obrovská priepasť NPP neuvedené 1996 SSJ – Správa slovenských jaskýň
116 Obtočník Váhu PP 000000000013900.000000000013 900 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
368 Ochodnický prameň PP 000000000000150.0000000000150 1973 ŠOP – S-CHKO Kysuce
625 Ochtinská aragonitová jaskyňa NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
367 Ohnište NPR 000000008522600.00000000008 522 600 1973 ŠOP – S- NAPANT
1777 Okno NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
626 Okrúhly kopec PP 000000000054883.000000000054 883 1989 ŠOP – S- PIENAP
117 Okšovské duby CHA 000000000015300.000000000015 300 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie Považský Inovec
627 Oľchov PR 000000000195800.0000000000195 800 1980 ŠOP – S CHKO Latorica
118 Omšenská Baba PR 000000000361169.0000000000361 169 1967 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1163 Opatovská jaskyňa PP neuvedené 1994 -
813 Opatovské jazierko PR 000000000023579.000000000023 579 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
264 Oravské hradné bralo NPP 000000000036200.000000000036 200 1974 ŠOP – S-TANAP
119 Orlie skaly PR 000000000312300.0000000000312 300 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
862 Ortov PR 000000000148482.0000000000148 482 1993 ŠOP – S CHKO Latorica
369 Osobitá NPR 000000004579800.00000000004 579 800 1974 ŠOP – S-TANAP
630 Ostrá hora PP 000000000293240.0000000000293 240 1990 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1093 Ostrá skala PR 000000000177900.0000000000177 900 2001 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
631 Ostrá skala PR 000000000066600.000000000066 600 1976 ŠOP – S- NP Slovenský raj
370 Ostrá skala a Tupá skala CHA 000000000223000.0000000000223 000 1972 ŠOP – S-TANAP
123 Ostrov orliaka morského NPR 000000000227700.0000000000227 700 1953 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
778 Ostrovica PP 000000000044400.000000000044 400 1992 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
122 Ostrovné lúčky PR 000000000549300.0000000000549 300 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
814 Ostrý vrch PR 000000000126800.0000000000126 800 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
124 Padelek CHA 000000000000001.00000000001 1977 ŠOP – S-CHKO Záhorie
371 Padva NPR 000000003254600.00000000003 254 600 1972 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
622 Palanta PR 000000000869300.0000000000869 300 1966 ŠOP – S-NP Slovenský kras
967 Palárikovský park CHA 000000000508776.0000000000508 776 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
749 Pálenica PR 000000002912000.00000000002 912 000 1991 ŠOP – S-TANAP
633 Palotská jedlina NPR 000000001571500.00000000001 571 500 1982 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
125 Panský diel PP 000000000156000.0000000000156 000 1990 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
374 Paráč PR 000000000452700.0000000000452 700 1980 ŠOP – S- NP Malá Fatra
916 Parčík pri Avione CHA 000000000002107.00000000002 107 1982 ŠOP – regionálna správa Bratislava
126 Parížske močiare NPR 000000001840464.00000000001 840 464 1966 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
988 Park Janka Kráľa CHA 000000000012900.000000000012 900 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
989 Park pri hrobke Migazziovcov CHA 000000000003200.00000000003 200 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
942 Park pri ihrisku CHA 000000000026582.000000000026 582 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1232 Partizánska jaskyňa PP neuvedené 2015 neuvedené
634 Pastierske PR 000000000029300.000000000029 300 1986 ŠOP – S-TANAP
127 Patianska cerina NPR 000000000265000.0000000000265 000 1927 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1045 Pavelcovo PR 000000000286500.0000000000286 500 1998 ŠOP – S-CHKO Poľana
748 Pavlová PR 000000000584900.0000000000584 900 1991 ŠOP – S-TANAP
1175 Pavúkov jarok CHA 000000000224874.0000000000224 874 1984 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
575 Pažitské jazierko PP 000000000001101.00000000001 101 1990 ŠOP – S- NP Slovenský raj
635 Perínske rybníky CHA 000000001103152.00000000001 103 152 1987 ŠOP – S-NP Slovenský kras
376 Periská PR 000000000008000.00000000008 000 1982 ŠOP – S-CHKO Poľana
1645 Perlová jaskyňa NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
636 Petkovský potok PP 000000000067600.000000000067 600 1990 ŠOP – regionálna správa Prešov
885 Petrová PP 000000000029100.000000000029 100 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
637 Piecky NPR 000000002449300.00000000002 449 300 1964 ŠOP – S- NP Slovenský raj
639 Pľaša NPR 000000001108000.00000000001 108 000 1967 ŠOP – S- NP Poloniny
638 Plavečské štrkoviská CHA 000000000661448.0000000000661 448 1990 ŠOP – S- PIENAP
378 Plavno NPR 000000000280800.0000000000280 800 1951 ŠOP – S-CHKO Poľana
130 Plešivec PR 000000000530000.0000000000530 000 1976 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
640 Pod Beskydom PR 000000000084546.000000000084 546 1988 ŠOP – regionálna správa Prešov
750 Pod Črchľou PR 000000000318200.0000000000318 200 1991 ŠOP – S-TANAP
641 Pod Demjatou PR 000000000020400.000000000020 400 1986 ŠOP – S-CHKO Východné Karpaty
379 Pod Dudášom PR 000000000062400.000000000062 400 1980 ŠOP – S-CHKO Poľana
642 Pod Fabiankou PR 000000000012205.000000000012 205 1982 ŠOP – S-NP Slovenský kras
132 Pod Holým vrchom PR 000000000129400.0000000000129 400 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
133 Pod Homôľkou PR 000000000076076.000000000076 076 1988 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
380 Pod Latiborskou hoľou NPR 000000001612342.00000000001 612 342 1964 ŠOP – S- NAPANT
134 Pod Pajštúnom PR 000000001414197.00000000001 414 197 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
381 Pod Rígľom PR 000000000142296.0000000000142 296 1984 ŠOP – S- NP Malá Fatra
645 Pod Ruským NPR 000000000111412.0000000000111 412 1988 ŠOP – S- NP Poloniny
1121 Pod Starým vrchom PR 000000000036513.000000000036 513 2002 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
647 Pod Strážnym hrebeňom NPR 000000000966700.0000000000966 700 1966 ŠOP – S-NP Slovenský kras
1111 Pod šťavicou CHA 000000000097646.000000000097 646 2001 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
863 Pod Tŕstím PR 000000000074000.000000000074 000 1993 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
1527 Podbanište NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
643 Podhorské PP 000000000004585.00000000004 585 1990 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1048 Podlavické výmole CHA 000000000267700.0000000000267 700 1998 ŠOP – S-CHKO Poľana
644 Podmorský zosuv PP 000000000005063.00000000005 063 1989 ŠOP – regionálna správa Prešov
1036 Podsalašie PP 000000000148000.0000000000148 000 1997 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
841 Podskalský Roháč NPR 000000001055700.00000000001 055 700 1993 ŠOP – S- HKO Strážovské vrchy
136 Pohanská NPR 000000001289300.00000000001 289 300 1980 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
382 Pohanský hrad NPR 000000002233500.00000000002 233 500 1958 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
479 Pohorelské vrchovisko PR 000000000266166.0000000000266 166 1979 ŠOP – S- NAPANT
815 Pohrebište PR 000000000693296.0000000000693 296 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
842 Pokoradzské jazierka PR 000000000158729.0000000000158 729 1993 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
864 Polianske rašelinisko PR 000000000193073.0000000000193 073 1993 ŠOP – S-NP Slovenský kras
843 Polková PR 000000000050824.000000000050 824 1993 ŠOP – S-CHKO Kysuce
135 Poľovnícky les CHA 000000000075000.000000000075 000 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
648 Poludnica NPR 000000003304300.00000000003 304 300 1984 ŠOP – S- NP Muránska planina
384 Poluvsianska skalná ihla PP 000000000019466.000000000019 466 1965 ŠOP – S- NP Malá Fatra
385 Ponická dúbrava NPR 000000000133400.0000000000133 400 1895 ŠOP – S-CHKO Poľana
1172 Ponická jaskyňa PP 000000000000000.00000000000 1994 -
649 Poniklecová lúčka PR 000000000004000.00000000004 000 1964 ŠOP – S CHKO Latorica
646 Postávka NPR 000000000259100.0000000000259 100 1980 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
751 Poš PR 000000000208200.0000000000208 200 1991 ŠOP – S-TANAP
137 Potok Chrenovka PP 000000000258845.0000000000258 845 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
138 Potok Machnáč PP 000000000088888.000000000088 888 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
768 Potok Zolná PP 000000000019200.000000000019 200 1991 ŠOP – S-CHKO Poľana
140 Považský Inovec PR 000000000354200.0000000000354 200 1988 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
1113 Pramenisko Tople NPR 000000000286600.0000000000286 600 2002 ŠOP – regionálna správa Prešov
752 Pramenište NPR 000000000455700.0000000000455 700 1991 ŠOP – S-TANAP
894 Prečínska skalka PP 000000000037800.000000000037 800 1994 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
386 Predajnianska slatina PR 000000000113500.0000000000113 500 1983 ŠOP – S-CHKO Poľana
772 Predajnianske vodopády PP 000000000117000.0000000000117 000 1991 ŠOP – S-CHKO Poľana
142 Preliačina PR 000000000358700.0000000000358 700 1988 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
141 Prepadlisko PR 000000000078295.000000000078 295 1986 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
387 Prepoštská jaskyňa NPP neuvedené 1964 SSJ – Správa slovenských jaskýň
844 Pri Bútľavke PR 000000000215000.0000000000215 000 1993 ŠOP – S-CHKO Poľana
1116 Pribetský háj CHA 000000000023959.000000000023 959 2002 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
389 Príboj NPR 000000000109600.0000000000109 600 1895 ŠOP – S- NAPANT
1037 Príbrežie Ružinej PR 000000000407767.0000000000407 767 1997 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
651 Prielom Hornádu NPR 000000002904900.00000000002 904 900 1964 ŠOP – S- NP Slovenský raj
391 Prielom Muráňa PP 000000000395567.0000000000395 567 1980 ŠOP – S-NP Slovenský kras
390 Prielom Nitrice PP 000000000068324.000000000068 324 1990 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
392 Prielom Teplého potoka PP 000000000209400.0000000000209 400 1984 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
653 Primovské skaly PR 000000000076081.000000000076 081 1982 ŠOP – S-TANAP
393 Prípor NPR 000000002722700.00000000002 722 700 1980 ŠOP – S- NP Malá Fatra
394 Príslopy PR 000000000002200.00000000002 200 1988 ŠOP – S-CHKO Poľana
395 Prosiecka dolina NPR 000000003417300.00000000003 417 300 1967 ŠOP – S-TANAP
1047 Prosisko PR 000000000208000.0000000000208 000 1998 ŠOP – S-CHKO Poľana
144 Pseudoterasa Váhu PP 000000000118263.0000000000118 263 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
396 Pstruša PR 000000000073605.000000000073 605 1979 ŠOP – S-CHKO Poľana
397 Pucovské zlepence PP 000000000048485.000000000048 485 1990 ŠOP – S-TANAP
654 Pusté pole PR 000000000062370.000000000062 370 1983 ŠOP – regionálna správa Prešov
923 Pustochotársky park CHA 000000000072500.000000000072 500 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1022 Putikov vŕšok PP 000000000210600.0000000000210 600 1997 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1071 Pyramída PP 000000000066688.000000000066 688 1999 ŠOP – S-CHKO Poľana
655 Radomka PR 000000000155402.0000000000155 402 1988 ŠOP – regionálna správa Prešov
774 Radomská slatina CHA 000000000009980.00000000009 980 2000 ŠOP – regionálna správa Prešov
656 Radvanovské skalky CHA 000000000007619.00000000007 619 1990 ŠOP – regionálna správa Prešov
399 Ragáč NPR 000000000097300.000000000097 300 1964 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
781 Rajkovec PP 000000000009422.00000000009 422 1992 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
657 Rajtopíky NPR 000000001196700.00000000001 196 700 1982 ŠOP – S- NP Slovenský raj
791 Raková PP 000000000086045.000000000086 045 1992 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
400 Rakšianske rašelinisko NPR 000000000055310.000000000055 310 1984 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
658 Rankovské skaly PR 000000000237300.0000000000237 300 1976 ŠOP – regionálna správa Prešov
764 Rašelinisko PR 000000000003200.00000000003 200 1991 ŠOP – S-TANAP
660 Raškovský luh PR 000000000162312.0000000000162 312 1986 ŠOP – S CHKO Latorica
401 Ratkovo CHA 000000000975149.0000000000975 149 1988 ŠOP – S-TANAP
661 Rebrá PP 000000000082160.000000000082 160 1989 ŠOP – S- PIENAP
662 Regetovské rašelinisko NPR 000000000025519.000000000025 519 1979 ŠOP – regionálna správa Prešov
146 Révajovská pustatina PR 000000000006800.00000000006 800 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
790 Revištský rybník CHA 000000000236467.0000000000236 467 1992 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1115 Revúca CHA 000000000392192.0000000000392 192 2002 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
1011 Rieka Myjava PP 000000000349384.0000000000349 384 1996 ŠOP – S-CHKO Záhorie
1034 Rieka Orava CHA 000000004417463.00000000004 417 463 1997 ŠOP – S-TANAP
999 Rieka Žitava PP 000000000018221.000000000018 221 1990 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
405 Rochovica PR 000000000315800.0000000000315 800 1972 ŠOP – S- NP Malá Fatra
402 Roháčske plesá NPR 000000004516600.00000000004 516 600 1974 ŠOP – S-TANAP
968 Rohovský park CHA 000000000128100.0000000000128 100 1982 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
403 Rohoznianska jelšina PR 000000000044900.000000000044 900 1986 ŠOP – S-CHKO Poľana
404 Rohy PR 000000000250300.0000000000250 300 1986 ŠOP – S-CHKO Poľana
406 Rojkovská travertínová kopa PP 000000000000144.0000000000144 1971 ŠOP – S-TANAP
429 Rojkovské rašelinisko PR 000000000028807.000000000028 807 1950 ŠOP – S-NP Veľká Fatra Veľká Fatra
147 Rokoš NPR 000000004604100.00000000004 604 100 1974 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1020 Rosiarka PR 000000000058700.000000000058 700 1996 ŠOP – S- NP Muránska planina
788 Rösslerov lom PP 000000000023828.000000000023 828 1990 ŠOP – regionálna správa Bratislava
148 Roštún NPR 000000003333100.00000000003 333 100 1953 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
407 Rovnianska gaštanica CHA 000000000020500.000000000020 500 1990 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
408 Rozsutec NPR 000000008415500.00000000008 415 500 1967 ŠOP – S- NP Malá Fatra
664 Roztoky PR 000000000010296.000000000010 296 1988 ŠOP – S- NP Poloniny
665 Rožok NPR 000000000671300.0000000000671 300 1965 ŠOP – S- NP Poloniny
969 Rúbaniansky park CHA 000000000057674.000000000057 674 1984 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
962 Rumanovský park CHA 000000000029700.000000000029 700 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
410 Rumbáre NPR 000000000515900.0000000000515 900 1973 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
666 Ruské PR 000000000014614.000000000014 614 1988 ŠOP – S- NP Poloniny
411 Ružinské jelšiny PR 000000000132000.0000000000132 000 1988 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
1133 Rysia PR 000000000304900.0000000000304 900 2004 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1092 Ryžovisko PR 000000000580764.0000000000580 764 2000 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
412 Salatín NPR 000000011929900.000000000011 929 900 1982 ŠOP – S- NAPANT
667 Salvátorské lúky PR 000000000026765.000000000026 765 1980 ŠOP – regionálna správa Prešov
970 Santovský park CHA 000000000049864.000000000049 864 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
149 Sedliská PR 000000000058539.000000000058 539 1974 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty Považský Inovec
150 Selecké kamenné more PP 000000000048300.000000000048 300 1985 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
151 Selecký potok PP 000000000045292.000000000045 292 1984 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
1029 Seleštianska stráň PR 000000000009388.00000000009 388 1997 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
668 Senianske rybníky NPR 000000002133100.00000000002 133 100 1955 ŠOP – S CHKO Latorica
971 Seredský park CHA 000000000084163.000000000084 163 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
219 Sielnický borovicový háj CHA 000000000055800.000000000055 800 1978 ŠOP – S-TANAP
669 Silická ľadnica NPP neuvedené 1982 SSJ – Správa slovenských jaskýň
413 Sitno NPR 000000000936800.0000000000936 800 1951 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
670 Sivá Brada NPR 000000000195472.0000000000195 472 1979 ŠOP – S- NP Slovenský raj
671 Sivec NPR 000000001697900.00000000001 697 900 1954 ŠOP – regionálna správa Prešov
414 Sivý kameň PP 000000000138097.0000000000138 097 1973 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
415 Sivý vrch NPR 000000001126700.00000000001 126 700 1974 ŠOP – S-TANAP
416 Sixova stráň PP 000000000008300.00000000008 300 1985 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
417 Skalice PP 000000000014000.000000000014 000 1969 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1006 Skalistý potok NPP neuvedené 1996 SSJ – Správa slovenských jaskýň
1024 Skalka NPR 000000026598100.000000000026 598 100 1997 ŠOP – S- NAPANT
753 Skalka PR 000000000361500.0000000000361 500 1991 ŠOP – S-TANAP
418 Skalná Alpa NPR 000000005245500.00000000005 245 500 1964 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
673 Skalná ihla PP 000000000001400.00000000001 400 1989 ŠOP – S- PIENAP
419 Skalná päsť PP 000000000000015.000000000015 1971 ŠOP – S-TANAP
754 Skalnatá dolina NPR 000000010690500.000000000010 690 500 1991 ŠOP – S-TANAP
153 Skalné okno PR 000000000122200.0000000000122 200 1986 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
674 Skalky pod Pariakovou PP 000000000600000.0000000000600 000 1987 ŠOP – regionálna správa Prešov
154 Sládkovičovská duna PR 000000000011030.000000000011 030 1982 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
973 Sládkovičovský park CHA 000000000012020.000000000012 020 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
675 Slanský hradný vrch PR 000000000158100.0000000000158 100 1932 ŠOP – regionálna správa Prešov
676 Slatina pod Lieskovcom PR 000000000007118.00000000007 118 1979 ŠOP – regionálna správa Prešov
677 Slatina pri Šarišskom Jastrabí PR 000000000021403.000000000021 403 1982 ŠOP – S- PIENAP
755 Slavkovská dolina NPR 000000009790000.00000000009 790 000 1991 ŠOP – S-TANAP
678 Slavkovské slanisko PR 000000000117694.0000000000117 694 1982 ŠOP – S CHKO Latorica
765 Slavkovský jarok PR 000000000024800.000000000024 800 1991 ŠOP – S-TANAP
421 Sliačske travertíny PR 000000000070162.000000000070 162 1951 ŠOP – S- NAPANT
155 Sĺňava CHA 000000003990014.00000000003 990 014 1980 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
422 Slnečné skaly PR 000000000905400.0000000000905 400 1965 ŠOP – S- NP Malá Fatra
816 Slopy PR 000000001538700.00000000001 538 700 1993 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
156 Smradľavý vrch PR 000000000307747.0000000000307 747 1954 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1007 Snežná diera NPP neuvedené 1996 SSJ – Správa slovenských jaskýň
679 Sninský kameň PP 000000000016200.000000000016 200 1982 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
680 Sokol NPR 000000007009300.00000000007 009 300 1964 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1017 Sokolec PR 000000000732200.0000000000732 200 1997 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
423 Sokolec NPR 000000001992400.00000000001 992 400 1980 ŠOP – S- NP Malá Fatra
681 Sokolia skala PR 000000000116900.0000000000116 900 1981 ŠOP – S-NP Slovenský kras
157 Solčiansky háj PR 000000000070700.000000000070 700 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
425 Soví hrad PP 000000000028140.000000000028 140 1958 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
817 Sovie vinohrady PR 000000000048600.000000000048 600 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
426 Spády PP 000000000001400.00000000001 400 1988 ŠOP – S-CHKO Poľana
682 Spišský hradný vrch NPP 000000000242064.0000000000242 064 1990 ŠOP – S- NP Slovenský raj
428 Stanišovská jaskyňa NPP neuvedené 1972 SSJ – Správa slovenských jaskýň
158 Stará Bebrava PP 000000000059100.000000000059 100 1987 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1039 Stará kopa PR 000000000045300.000000000045 300 1997 ŠOP – S-CHKO Poľana
430 Starohutiansky vodopád NPP neuvedené 1977 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
1134 Starý háj PR 000000000766520.0000000000766 520 2005 ŠOP – regionálna správa Bratislava
431 Starý hrad NPR 000000000854200.0000000000854 200 1967 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1780 Starý hrad NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
159 Starý rybník CHA 000000000334600.0000000000334 600 1965 ŠOP – S-CHKO Záhorie
1088 Steblová skala PR 000000000373700.0000000000373 700 2000 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
600 Stebnícka Magura NPR 000000001842400.00000000001 842 400 1964 ŠOP – regionálna správa Prešov
683 Stinská NPR 000000000907800.0000000000907 800 1986 ŠOP – S- NP Poloniny
684 Stinská slatina PR 000000000027600.000000000027 600 1988 ŠOP – S- NP Poloniny
685 Stratená NPR 000000006786500.00000000006 786 500 1976 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1792 Stratenská jaskyňa NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
432 Strážov NPR 000000004800100.00000000004 800 100 1981 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy CHKO Strážovské vrchy Strážovské vrchy
959 Strážsky park CHA 000000000066100.000000000066 100 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
160 Strmina PR 000000001962800.00000000001 962 800 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
433 Strošovský močiar PP 000000000007700.00000000007 700 1989 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
686 Stružnická dolina PR 000000000022400.000000000022 400 1982 ŠOP – S- NP Poloniny
756 Studené doliny NPR 000000022224100.000000000022 224 100 1991 ŠOP – S-TANAP
687 Stužica NPR 000000007614900.00000000007 614 900 1908 ŠOP – S- NP Poloniny
688 Suchá Belá NPR 000000001535200.00000000001 535 200 1964 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1156 Suchá dolina CHA 000000000031150.000000000031 150 2008 ŠOP – S- NAPANT
845 Suchá dolina NPR 000000015855400.000000000015 855 400 1993 ŠOP – S-TANAP
434 Suché doly PR 000000002574601.00000000002 574 601 1953 ŠOP – S- NP Muránska planina
435 Suchý NPR 000000004294200.00000000004 294 200 1979 ŠOP – S- NP Malá Fatra
436 Suchý vrch NPR 000000000710000.0000000000710 000 1988 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
161 Súčanka PP 000000000067700.000000000067 700 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
437 Súľovské skaly NPR 000000005432300.00000000005 432 300 1973 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
1106 Súľovský hrádok PP 000000000162800.0000000000162 800 2001 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
757 Surovec PR 000000000417500.0000000000417 500 1991 ŠOP – S-TANAP
1100 Svätojurské hradisko CHA 000000000197100.0000000000197 100 2001 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
963 Svätopeterský park CHA 000000000051602.000000000051 602 1981 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
438 Svetlianska cerina PR 000000000153000.0000000000153 000 1976 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
162 Svinica PP 000000000020292.000000000020 292 1983 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
1155 Svoradova jaskyňa PP neuvedené 1994 -
1110 Svrčinník NPR 000000002224900.00000000002 224 900 2001 ŠOP – S-CHKO Poľana
163 Sychrov PR 000000000004800.00000000004 800 1984 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
439 Szabóova skala PR 000000000118900.0000000000118 900 1907 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
974 Šalgočiansky park CHA 000000000026051.000000000026 051 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
689 Šarišský hradný vrch NPR 000000001457400.00000000001 457 400 1964 ŠOP – regionálna správa Prešov
440 Šarkanica NPR 000000004547500.00000000004 547 500 1984 ŠOP – S- NP Muránska planina
1157 Šarkanova diera PP neuvedené 1994 -
164 Šašnatá PP 000000000001971.00000000001 971 1984 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1073 Ševcova skala PR 000000000163400.0000000000163 400 1999 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
1059 Šiance NPR 000000001320600.00000000001 320 600 1999 ŠOP – S- NP Muránska planina
898 Šifflovské PP 000000000018544.000000000018 544 1994 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
690 Šimonka NPR 000000000335200.0000000000335 200 1950 ŠOP – regionálna správa Prešov
865 Šindliar PR 000000000076900.000000000076 900 1993 ŠOP – regionálna správa Prešov
1066 Šinkov salaš PR 000000000023150.000000000023 150 1999 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
441 Šíp NPR 000000003015200.00000000003 015 200 1980 ŠOP – S- NP Malá Fatra Veľká Fatra
165 Šípka PR 000000000468400.0000000000468 400 1988 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
866 Šípková PR 000000001563200.00000000001 563 200 1993 ŠOP – S- NP Poloniny
1000 Šmatlavé uhlisko PR 000000000084400.000000000084 400 1996 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
818 Šmolzie PR 000000000455900.0000000000455 900 1993 ŠOP – S-CHKO Záhorie
442 Šomoška NPR 000000000366200.0000000000366 200 1954 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
443 Šrámková NPR 000000002436500.00000000002 436 500 1967 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1797 Štefanová NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
166 Štefanová PP 000000000054759.000000000054 759 1990 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
794 Štefanovská borina CHA 000000000020400.000000000020 400 1993 ŠOP – regionálna správa Prešov
111 Štepnické rameno CHA 000000000021362.000000000021 362 1989 ŠOP – S-CHKO Záhorie
819 Štokeravská vápenka PR 000000000127085.0000000000127 085 1993 ŠOP – regionálna správa Bratislava
758 Štôlska dolina NPR 000000007399600.00000000007 399 600 1991 ŠOP – S-TANAP
167 Štrkovské presypy PP 000000000017755.000000000017 755 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
1065 Štrosy PR 000000000947900.0000000000947 900 1999 ŠOP – S- NAPANT
445 Šujské rašelinisko PR 000000000108000.0000000000108 000 1983 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1053 Šupín PR 000000000118900.0000000000118 900 1998 ŠOP – S-CHKO Poľana
168 Šúr NPR 000000006549590.00000000006 549 590 1952 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
976 Šuriansky park CHA 000000000009500.00000000009 500 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
446 Šútovská dolina NPR 000000005266500.00000000005 266 500 1967 ŠOP – S- NP Malá Fatra
447 Šútovská epigenéza PP 000000000521936.0000000000521 936 1979 ŠOP – S- NP Malá Fatra
867 Švábovská stráň PR 000000000182579.0000000000182 579 1993 ŠOP – S-TANAP
820 Švibov PR 000000000034200.000000000034 200 1993 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Považský Inovec
448 Švihrová PR 000000000056472.000000000056 472 1986 ŠOP – S-TANAP
1031 Ťahan PR 000000000060500.000000000060 500 1997 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
691 Tajba NPR 000000000273600.0000000000273 600 1966 ŠOP – S CHKO Latorica
977 Tajniansky park CHA 000000000101900.0000000000101 900 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
767 Tajovská kopa PP 000000000002719.00000000002 719 1991 ŠOP – S-CHKO Poľana
692 Tarbucka PR 000000000109500.0000000000109 500 1986 ŠOP – S CHKO Latorica
169 Tematínska lesostep NPR 000000000596700.0000000000596 700 1976 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty Tematínske vrchy Považský Inovec
450 Temešská skala PR 000000000579300.0000000000579 300 1986 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1060 Tesárska roklina PP 000000000007759.00000000007 759 1999 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
978 Tesársky park CHA 000000000019600.000000000019 600 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
759 Tichá dolina NPR 000000059666400.000000000059 666 400 1991 ŠOP – S-TANAP
451 Tiesňavy NPR 000000004792100.00000000004 792 100 1967 ŠOP – S- NP Malá Fatra
170 Tisové skaly PP 000000000015200.000000000015 200 1977 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
453 Tlstá NPR 000000030660400.000000000030 660 400 1981 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
171 Tomášikovský presyp PP 000000000009875.00000000009 875 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
979 Tomášikovský park CHA 000000000228866.0000000000228 866 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
980 Tonkovský park CHA 000000000067200.000000000067 200 1982 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
197 Topoľčianska zubria zvernica CHA 000000001401600.00000000001 401 600 1964 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
981 Topoľčiansky park CHA 000000000103300.0000000000103 300 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
172 Topoľové hony PR 000000000600600.0000000000600 600 1988 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
173 Torozlín PR 000000000054008.000000000054 008 1982 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
982 Tovarnícky park CHA 000000000163482.0000000000163 482 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
178 Travertínová kopa PP 000000000000140.0000000000140 1958 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
694 Travertínová kopa Sobotisko PP 000000000133200.0000000000133 200 1987 ŠOP – S- NP Slovenský raj
696 Tri kopce NPR 000000002462300.00000000002 462 300 1984 ŠOP – S- NP Slovenský raj
175 Trnavské rybníky CHA 000000000384248.0000000000384 248 1974 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
176 Trnovské rameno PP 000000000065786.000000000065 786 1973 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
457 Tŕstie PR 000000000287100.0000000000287 100 1980 ŠOP – S- NP Muránska planina
697 Trstinové jazero PP 000000000008291.00000000008 291 1990 ŠOP – regionálna správa Prešov
177 Trubárka PR 000000000074000.000000000074 000 1982 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1028 Tunel pod Dielikom CHA neuvedené 1997 ŠOP – S- NP Muránska planina
179 Turecký vrch PR 000000000304200.0000000000304 200 1984 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
846 Turícke dubiny PR 000000000190200.0000000000190 200 1993 ŠOP – S-TANAP
458 Turiec NPR 000000000892899.0000000000892 899 1966 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
459 Turková NPR 000000001070000.00000000001 070 000 1965 ŠOP – S- NAPANT
698 Turniansky hradný vrch NPR 000000000137900.0000000000137 900 1964 ŠOP – S-NP Slovenský kras
1094 Turovský sopúch PP 000000000012174.000000000012 174 2001 ŠOP – S-CHKO Poľana
460 Turská skala PP 000000000043800.000000000043 800 1982 ŠOP – S- NP Malá Fatra
699 Udava PR 000000003919800.00000000003 919 800 1982 ŠOP – S- NP Poloniny
672 Údolské skalky PP 000000000007549.00000000007 549 1989 ŠOP – S- PIENAP
821 Udrina PR 000000001073600.00000000001 073 600 1993 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
760 Uhlištiatka NPR 000000003855100.00000000003 855 100 1991 ŠOP – S-TANAP
889 Ulička PP 000000000072492.000000000072 492 1994 ŠOP – S- NP Poloniny
868 Uličská Ostrá PR 000000000252400.0000000000252 400 1993 ŠOP – S- NP Poloniny
461 Uňadovo PR 000000000035800.000000000035 800 1988 ŠOP – S-CHKO Poľana
462 Úplazíky PR 000000000311900.0000000000311 900 1974 ŠOP – S-TANAP
1026 Urpínska lesostep PR 000000000050200.000000000050 200 1997 ŠOP – S-CHKO Poľana
1030 Vachtové jazierko CHA 000000000006753.00000000006 753 1997 ŠOP – S- NP Muránska planina
700 Valalská voda PR 000000000144279.0000000000144 279 1980 ŠOP – regionálna správa Prešov
847 Vápeč NPR 000000000753800.0000000000753 800 1993 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
1139 Vápenický potok CHKP 000000000025161.000000000025 161 2007 ŠOP – regionálna správa Bratislava
761 Važecká dolina NPR 000000011858600.000000000011 858 600 1991 ŠOP – S-TANAP
463 Važecká jaskyňa NPP neuvedené 1968 SSJ – Správa slovenských jaskýň
180 Včelár NPR 000000000087600.000000000087 600 1983 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
181 Včelíny PP 000000000012935.000000000012 935 1990 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
762 Velická dolina NPR 000000012172200.000000000012 172 200 1991 ŠOP – S-TANAP
465 Veľká Bránica NPR 000000003320900.00000000003 320 900 1967 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1170 Veľká dolnosokolská jaskyňa PP neuvedené 1994 - Považský Inovec
182 Veľká Javorina PR 000000000829800.0000000000829 800 1988 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
1755 Veľká ľadová priepasť NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
466 Veľká Lučivná PR 000000000663800.0000000000663 800 1967 ŠOP – S- NP Malá Fatra
1169 Veľká pec PP neuvedené 1994 - CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
467 Veľká Rača NPR 000000003130000.00000000003 130 000 1976 ŠOP – S-CHKO Kysuce
468 Veľká skala NPR 000000000592000.0000000000592 000 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
469 Veľká Skalná NPR 000000006452300.00000000006 452 300 1988 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
470 Veľká Stožka NPR 000000002592100.00000000002 592 100 1965 ŠOP – S- NP Muránska planina
703 Veľké jazero PR 000000000080425.000000000080 425 1967 ŠOP – S CHKO Latorica
471 Veľké Ostré PP 000000000000500.0000000000500 1973 ŠOP – S-CHKO Kysuce
704 Veľké Osturnianske jazero PR 000000000488100.0000000000488 100 1984 ŠOP – S- PIENAP
965 Veľkozálužský park CHA 000000000096300.000000000096 300 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
779 Veľký Inovec PP 000000000084000.000000000084 000 1992 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
184 Veľký jarok PP 000000000008506.00000000008 506 1964 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty Považský Inovec
472 Veľký Javorník NPR 000000000139500.0000000000139 500 1967 ŠOP – S-CHKO Kysuce
822 Veľký les PR 000000000210900.0000000000210 900 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
705 Veľký Milič NPR 000000000678100.0000000000678 100 1967 ŠOP – regionálna správa Prešov
848 Veľký Polom PR 000000000475800.0000000000475 800 1993 ŠOP – S-CHKO Kysuce
186 Veľký vrch PR 000000000476132.0000000000476 132 1967 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
473 Veporské skalky PP 000000000052200.000000000052 200 1981 ŠOP – S-CHKO Poľana
706 Vernárska tiesňava NPR 000000000829400.0000000000829 400 1966 ŠOP – S- NP Slovenský raj
1144 Vešeléniho jaskyňa PP neuvedené 1994 -
187 Veterník PR 000000000184586.0000000000184 586 1983 ŠOP – S-CHKO Záhorie
707 Vihorlat NPR 000000000508900.0000000000508 900 1986 ŠOP – S-CHKO Vihorlat
709 Vinianska stráň PR 000000000282400.0000000000282 400 1984 ŠOP – S CHKO Latorica
710 Viniansky hradný vrch PR 000000000519500.0000000000519 500 1984 ŠOP – S CHKO Latorica
1062 Vinohrady CHA 000000000357860.0000000000357 860 1999 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
900 Visiace skaly PP 000000000009600.00000000009 600 1994 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty Považský Inovec
1132 Vlčia PR 000000000212400.0000000000212 400 2004 ŠOP – regionálna správa Prešov
475 Vlčia skala PP 000000000014900.000000000014 900 1952 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
188 Vlčianske mŕtve rameno PP 000000000082394.000000000082 394 1983 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
892 Vlčkovský háj CHA 000000000613600.0000000000613 600 1994 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
1091 Vodná nádrž Gemerský Jablonec PR 000000000320290.0000000000320 290 2000 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
1001 Vodná nádrž Petrova Ves CHA 000000000348036.0000000000348 036 1996 ŠOP – S-CHKO Záhorie
476 Vodopád Bystrého potoka NPP neuvedené 1982 ŠOP – S-CHKO Poľana
477 Vojtovský prameň PP 000000000000013.000000000013 1973 ŠOP – S-CHKO Kysuce
783 Volavčia kolónia CHA 000000000022304.000000000022 304 1992 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
712 Vozárska NPR 000000000766300.0000000000766 300 1966 ŠOP – regionálna správa Prešov
189 Vozokánsky luh PR 000000000110500.0000000000110 500 1953 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
478 Vrbické pleso NPP 000000000007300.00000000007 300 1975 ŠOP – S- NAPANT
823 Vrbina PR 000000000344895.0000000000344 895 1993 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
849 Vrchslatina PR 000000000180500.0000000000180 500 1993 ŠOP – S-CHKO Poľana
480 Vršatské bradlá PR 000000000823900.0000000000823 900 1970 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
481 Vršatské hradné bralo PR 000000000120500.0000000000120 500 1986 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
190 Vŕšok PR 000000000014525.000000000014 525 1965 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
786 Všivavec CHA 000000000341109.0000000000341 109 1992 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
483 Vtáčnik NPR 000000002456200.00000000002 456 200 1950 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
485 Vychylovské prahy PP 000000000003829.00000000003 829 1973 ŠOP – S-CHKO Kysuce
486 Vychylovské skálie PP 000000000267200.0000000000267 200 1983 ŠOP – S-CHKO Kysuce
484 Vyhniansky travertín PP 000000000003565.00000000003 565 1986 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
191 Vysoká PR 000000000805300.0000000000805 300 1988 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
869 Vysoký vrch PR 000000000365000.0000000000365 000 1993 ŠOP – regionálna správa Prešov
487 Vyšehrad NPR 000000000486500.0000000000486 500 1973 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
870 Vyšná Roveň PR 000000000069800.000000000069 800 1993 ŠOP – S- NP Slovenský raj
115 Vyvieračka pod Bachárkou PP neuvedené 1982 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
1069 Zaboda PP 000000000207200.0000000000207 200 1999 ŠOP – S-CHKO Cerová vrchovina
713 Zádielska tiesňava NPR 000000002147300.00000000002 147 300 1954 ŠOP – S-NP Slovenský kras
383 Zadná Poľana NPR 000000008554941.00000000008 554 941 1953 ŠOP – S-CHKO Poľana
192 Záhradská PR 000000000012823.000000000012 823 1984 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
488 Zajačkova lúka PR 000000000039848.000000000039 848 1979 ŠOP – S-CHKO Kysuce
193 Zamarovské jamy PR 000000000064890.000000000064 890 1984 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
714 Zámutovská jelšina PR 000000000006600.00000000006 600 1981 ŠOP – regionálna správa Prešov
715 Zámutovské skaly PR 000000000306700.0000000000306 700 1980 ŠOP – regionálna správa Prešov
792 Zapikan PP 000000000010000.000000000010 000 1993 ŠOP – regionálna správa Prešov
2265 Zápoľná NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
887 Zárez Stravného potoka PP 000000000040468.000000000040 468 1994 ŠOP – regionálna správa Prešov
194 Záruby NPR 000000002999900.00000000002 999 900 1984 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
1767 Záskočská jaskyňa NPP neuvedené 2001 SSJ – Správa slovenských jaskýň
723 Zatínsky luh PR 000000000660600.0000000000660 600 1930 ŠOP – S CHKO Latorica
716 Závadské skalky PP 000000000038851.000000000038 851 1987 ŠOP – S-NP Slovenský kras
717 Zbojnícky zámok PR 000000000080000.000000000080 000 1964 ŠOP – regionálna správa Prešov
718 Zborovský hradný vrch PR 000000000255100.0000000000255 100 1926 ŠOP – regionálna správa Prešov
719 Zdychavské skalky PR 000000000025400.000000000025 400 1988 ŠOP – S- NP Muránska planina
720 Zejmarská roklina NPR 000000000726500.0000000000726 500 1980 ŠOP – S- NP Slovenský raj
994 Zeleň pri Vodárni CHA 000000000002348.00000000002 348 1982 ŠOP – regionálna správa Bratislava
195 Zelienka NPR 000000000825200.0000000000825 200 1980 ŠOP – S-CHKO Záhorie
871 Zemné hradisko PR 000000000559460.0000000000559 460 1993 ŠOP – S-NP Slovenský kras
721 Zemplínska jelšina PR 000000000514000.0000000000514 000 1981 ŠOP – S CHKO Latorica
722 Zemplínska šírava CHA 000000006224876.00000000006 224 876 1968 ŠOP – S CHKO Latorica
724 Zlatá brázda PP 000000000016160.000000000016 160 1990 ŠOP – S- NP Slovenský raj
824 Zlatá studnička PR 000000000733100.0000000000733 100 1993 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty
489 Zlatnianske skalky PR 000000000306700.0000000000306 700 1981 ŠOP – S- NP Muránska planina
185 Zlatniansky luh PR 000000000091400.000000000091 400 1974 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
850 Zlatnica NPR 000000001540600.00000000001 540 600 1993 ŠOP – S- NP Muránska planina
1105 Zlepencová terasa PP 000000000012076.000000000012 076 2001 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1101 Zliechovský močiar PP 000000000028038.000000000028 038 2001 ŠOP – S-CHKO Strážovské vrchy
196 Zoborská lesostep NPR 000000000230800.0000000000230 800 1952 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1086 Zolniansky lahar PP 000000000003242.00000000003 242 2000 ŠOP – S-CHKO Poľana
872 Zrubárka PP 000000000132500.0000000000132 500 1993 ŠOP – S-CHKO Malé Karpaty CHKO Malé Karpaty Malé Karpaty
1008 Zvonivá jama NPP neuvedené 1996 SSJ – Správa slovenských jaskýň
490 Žakýlske pleso PP 000000000063800.000000000063 800 1986 ŠOP – S-CHKO Štiavnické vrchy
896 Žalostiná PP 000000000021199.000000000021 199 1994 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
902 Žarnovica CHA 000000000018507.000000000018 507 1994 ŠOP – S-NP Veľká Fatra
990 Želiezovský park CHA 000000000132725.0000000000132 725 1984 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
1168 Žernovská jaskyňa PP neuvedené 1994 -
198 Žibrica PR 000000000686053.0000000000686 053 1954 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
199 Žihľavník PR 000000001301800.00000000001 301 800 1967 ŠOP – S-CHKO Biele Karpaty
725 Žipovské mŕtve rameno PP 000000000022724.000000000022 724 1990 ŠOP – regionálna správa Prešov
200 Žitavský luh PR 000000000746884.0000000000746 884 1980 ŠOP – S-CHKO Dunajské luhy
992 Žitavský park CHA 000000000044900.000000000044 900 1982 ŠOP – S-CHKO Ponitrie
825 Žrebíky PR 000000001112600.00000000001 112 600 1993 ŠOP – S-CHKO Ponitrie

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]