Zoznam chránených území v okrese Malacky

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam chránených území v okrese Malacky aktuálny k roku 2017, v ktorom sú uvedené chránené územia v oblasti okresu Malacky.

Kód Obrázok Typ Názov Rozloha v ha Galéria Popis územia Súradnice
2 NPR Abrod 000000000000092.000000000092,0000
9 PR Bezodné 000000000000003.46000000003,4600
1225 Bežnisko CHA Bežnisko 000000000000922.3100000000922,3100 Biotopy európskeho významu: Vnútrozemské panónske duny (2340), Vresoviská (4030) a Teplomilné ponticko-panónske dubové lesy na spraši a piesku (91IO), biotopy národného významu: Kyslomilné borovicové a dubovo-borovicové lesy, druhy európskeho významu a druhy národného významu 48°32′00″S 17°14′55″V / 48,5333333°S 17,2486111°V / 48.5333333; 17.2486111
798 PR Bogdalický vrch 000000000000033.200000000033,2000
886 PP Bukovina 000000000000005.08060000005,0806
1147 Jeskyně Deravá skala PP Deravá skala Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“x
Kategória Deravá skala na Wikimedia Commons
48°29′49″S 17°19′29″V / 48,496944°S 17,324722°V / 48.496944; 17.324722
36 NPR Dolný les 000000000000186.2600000000186,2600
47 NPR Horný les 000000000000543.0200000000543,0200
1075 CHA Jazerinky 000000000000006.88250000006,8825
1013 Klokoč PR Klokoč 000000000000021.590000000021,5900
Kategória Klokoč na Wikimedia Commons
Zachovalé časti prírody Malých Karpát, ojedinelý hrebeňový komplex hôľneho charakteru s druhovo bohatou faunou a flórou 48°28′21″S 17°18′42″V / 48,4725°S 17,3116667°V / 48.4725; 17.3116667
1192 CHA Kotlina 000000000000616.6900000000616,6900
84 Kršlenica NPR Kršlenica 000000000000117.3400000000117,3400
Kategória Kršlenica na Wikimedia Commons
Typická krasová dolina s vyvieračkou, jaskyňami a povrchovými krasovými javmi, ako aj zachovalé lesné spoločenstvá 4. vegetačného stupňa s výskytom chránených a iných zriedkavých druhov rastlín a živočíchov 48°30′07″S 17°19′17″V / 48,50195°S 17,32136°V / 48.50195; 17.32136
1184 CHA Marhecké rybníky 000000000000057.480000000057,4800
1204 CHA Mešterova lúka 000000000000133.5000000000133,5000
114 PR Nové pole 000000000000006.77380000006,7738
1205 PR Orlovské vŕšky 000000000000206.9200000000206,9200
134 Pod Pajštúnom PR Pod Pajštúnom 000000000000141.4197000000141,4197
Kategória Pod Pajštúnom na Wikimedia Commons
Lesné spoločenstvá – bukové kvetnaté lesy, dubovo-hrabové lesy karpatské a lipovo-javorové sutinové lesy v ich prirodzenom druhovom zložení a štruktúre a ochrana pionierskych a subpanónskych travinno-bylinných porastov na karbonátovom substráte 48°16′29″S 17°04′42″V / 48,274733°S 17,07825°V / 48.274733; 17.07825
136 Pohanská NPR Pohanská 000000000000128.9300000000128,9300
Kategória Pohanská (Malé Karpaty) na Wikimedia Commons
Suchomilné a teplomilné rastlinné a živočíšne spoločenstvá na vápencoch, krasové javy a významné archeologické náleziská na vedeckovýskumné, náučné a kultúrno-výchovné ciele 48°29′20″S 17°16′12″V / 48,48876°S 17,26987°V / 48.48876; 17.26987
148 Roštún NPR Roštún 000000000000333.3100000000333,3100
Kategória Vápenná (Roštún) na Wikimedia Commons
Krasové javy a zachovalé lesné spoločenstvá Malých Karpát s chránenými druhmi organizmov 48°27′41″S 17°16′28″V / 48,46144°S 17,2745°V / 48.46144; 17.2745
160 Strmina PR Strmina 000000000000196.2800000000196,2800 Krasové javy a zachovalé rastlinné a živočíšne spoločenstvá Malých Karpát 48°16′20″S 17°07′40″V / 48,272222°S 17,127778°V / 48.272222; 17.127778
818 Šmolzie PR Šmolzie 000000000000045.590000000045,5900 Zvyšky lužného lesa na Záhorskej nížine s pôvodnou drevinovou skladbou 48°22′58″S 16°54′41″V / 48,382831°S 16,911365°V / 48.382831; 16.911365
1224 CHA Šranecké piesky 000000000000987.5900000000987,5900
191 Vysoká PR Vysoká 000000000000080.530000000080,5300
Kategória Vysoká (Malé Karpaty) na Wikimedia Commons
Prirodzené lesné a skalné spoločenstvá v južnej časti Bielych hôr v dubovo-bukovom a bukovom vegetačnom stupni, v okrajových častiach prevaha lipových bučín a lipových javorín, vo vrcholových častiach vápnomilné nelesné spoločenstvá skál a skalných puklín 48°25′08″S 17°13′12″V / 48,41885°S 17,21991°V / 48.41885; 17.21991
  • Dáta v tabuľke boli prevzaté z databázy ŠOPSR.

Zdroj[upraviť | upraviť kód]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam chráněných území v okrese Malacky na českej Wikipédii.