Zoznam chránených území v okrese Michalovce

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam chránených území v okrese Michalovce aktuálny k roku 2016, v ktorom sú uvedené chránené územia v oblasti okresu Michalovce.

Kód Obrázok Typ Názov Rozloha v ha Galéria Popis územia Súradnice
1187 CHA Bešiansky polder 000000000000002.74000000002,7400
1142 PR Bisce 000000000000028.010000000028,0100
562 PR Chlmecká skalka 000000000000001.10080000001,1008
579 NPR Jovsianska hrabina 000000000000257.5800000000257,5800
588 NPR Kopčianske slanisko 000000000000009.04770000009,0477
1196 CHA Oborínske jamy 000000000000008.43000000008,4300
627 PR Oľchov 000000000000019.580000000019,5800
862 PR Ortov 000000000000014.848200000014,8482
660 Raškovský luh PR Raškovský luh 000000000000016.231200000016,2312
Kategória Raškovský luh na Wikimedia Commons
Zvyšky lužného lesa a priľahlých aluviálnych lúk s masovým výskytom korunky strakatej (Fritillaria meleagris L.) na Východoslovenskej nížine, dôležitých z vedeckovýskumného a náučného hľadiska 48°34′04″S 21°56′27″V / 48,5677778°S 21,9408333°V / 48.5677778; 21.9408333
668 NPR Senianske rybníky 000000000000213.3100000000213,3100
678 PR Slavkovské slanisko 000000000000011.769400000011,7694
1183 CHA Stretavka 000000000000017.710000000017,7100
707 Vihorlat NPR Vihorlat 000000000000050.890000000050,8900 Prirodzené lesné a nelesné spoločenstvá s výskytom teplomilných a význačných horských druhov rastlín vo Vihorlatských vrchoch, dôležitých z vedeckovýskumného, náučného a kultúrno-výchovného hľadiska
709 PR Vinianska stráň 000000000000028.240000000028,2400
710 Hradný vrch Vinné PR Viniansky hradný vrch 000000000000051.950000000051,9500
Kategória Vinianský hradný vrch na Wikimedia Commons
Vzácne xerotermné a lesostepné spoločenstvá hradného vrchu na južných úbočiach Vihorlatu na vedeckovýskumné, náučné a kultúrno-výchovné ciele 48°49′05″S 21°57′00″V / 48,8180556°S 21,95°V / 48.8180556; 21.95
723 PR Zatínsky luh 000000000000066.060000000066,0600
722 Zemplínska Šírava CHA Zemplínska šírava 000000000000622.4876000000622,4876
Kategória Zemplínska Šírava Reservoir na Wikimedia Commons
Významná migračná lokalita (jarného a jesenného ťahu) vodného a pri vode žijúceho vtáctva a hniezdičov na východnom Slovensku a na vedeckovýskumné a náučné ciele 48°47′00″S 22°02′12″V / 48,783333°S 22,036667°V / 48.783333; 22.036667
  • Dáta v tabuľke boli prevzaté z databázy ŠOPSR.

Referencie[upraviť | upraviť kód]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam chráněných území v okrese Michalovce na českej Wikipédii.