Zoznam chránených území v okrese Nové Mesto nad Váhom

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam chránených území v okrese Nové Mesto nad Váhom aktuálny k roku 2015, v ktorom sú uvedené chránené územia v oblasti okresu Nové Mesto nad Váhom.

Kód Obrázok Typ Názov Rozloha v ha Galéria Popis územia Súradnice
897 PP Baricovie lúky 000000000000001.62470000001,6247
152 Beckovská skalka PP Skalka pri Beckove 000000000000000.38890000000,3889 48°46′20″S 17°53′36″V / 48,772222°S 17,893333°V / 48.772222; 17.893333
7 Beckovsky hrad ruiny PP Beckovské hradné bralo 000000000000001.45040000001,4504
Kategória Beckov Castle na Wikimedia Commons
48°47′27″S 17°53′54″V / 48,790833°S 17,898333°V / 48.790833; 17.898333
1129 PR Beckovské Skalice 000000000000029.548100000029,5481 48°46′31″S 17°53′38″V / 48,775278°S 17,893889°V / 48.775278; 17.893889
879 PP Bestinné 000000000000001.29000000001,2900
884 PP Blažejová 000000000000002.16130000002,1613
14 PP Borotová 000000000000001.48000000001,4800
16 PP Brehové porasty Dubovej Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“x
1054 PP Cetuna 000000000000000.28690000000,2869
19 NPP Čachtická jaskyňa Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“x 48°44′04″S 17°47′03″V / 48,734444°S 17,784167°V / 48.734444; 17.784167
20 Čachtice,_hrad_z_údolí NPR Čachtický hradný vrch 000000000000056.170000000056,1700
Kategória Čachtice Castle na Wikimedia Commons
48°43′28″S 17°45′38″V / 48,724511°S 17,760451°V / 48.724511; 17.760451
800 PR Dubový vŕšok 000000000000006.24000000006,2400 48°39′02″S 17°58′54″V / 48,650556°S 17,981667°V / 48.650556; 17.981667
787 PP Grúň 000000000000016.010000000016,0100
42 PR Hájnica 000000000000002.22830000002,2283
43 Haluzicka tiesnava PP Haluzická tiesňava 000000000000003.50000000003,5000 48°49′17″S 17°52′15″V / 48,82138°S 17,87094°V / 48.82138; 17.87094
64 NPR Javorníček 000000000000015.060000000015,0600
75 PR Kňaží vrch 000000000000150.9400000000150,9400 48°39′39″S 17°55′51″V / 48,66077°S 17,93093°V / 48.66077; 17.93093
76 PR Kobela 000000000000006.03750000006,0375
784 PP Kohútová 000000000000004.51500000004,5150
1122 PP Lopeníček 000000000000000.25390000000,2539
109 PP Mokvavý prameň 000000000000002.09890000002,0989 48°38′44″S 17°58′35″V / 48,64566°S 17,97651°V / 48.64566; 17.97651
1123 PP Mravcové 000000000000000.81630000000,8163
116 PP Obtočník Váhu 000000000000001.39000000001,3900 48°42′38″S 17°53′14″V / 48,71055°S 17,88725°V / 48.71055; 17.88725
1175 CHA Pavúkov jarok 000000000000022.487400000022,4874
130 PR Plešivec 000000000000053.000000000053,0000
142 PR Preliačina 000000000000035.870000000035,8700
144 Kostol v Hrádku stojaci na pseudoterase Váhu PP Pseudoterasa Váhu 000000000000011.826300000011,8263 Cenný geomorfologický útvar svedčiaci o vývoji údolia Váhu v postglaciálnej dobe. Význam územia je vedeckovýskumný a krajinársky 48°42′30″S 17°53′37″V / 48,708333°S 17,893611°V / 48.708333; 17.893611
163 PR Sychrov 000000000000000.48000000000,4800
164 PP Šašnatá 000000000000000.19710000000,1971
820 PR Švibov 000000000000003.42000000003,4200 48°39′07″S 17°59′18″V / 48,651944°S 17,988333°V / 48.651944; 17.988333
169 NPR Tematínska lesostep 000000000000059.670000000059,6700 48°40′50″S 17°54′16″V / 48,680556°S 17,904444°V / 48.680556; 17.904444
179 PR Turecký vrch 000000000000030.420000000030,4200
182 hřeben Velké Javořiny s vysílačem PR Veľká Javorina 000000000000082.980000000082,9800
Kategória Veľká Javorina (Biele Karpaty) na Wikimedia Commons
48°51′28″S 17°40′32″V / 48,857815°S 17,675653°V / 48.857815; 17.675653
192 PR Záhradská 000000000000001.28230000001,2823
  • Dáta v tabuľke boli prevzaté z databázy ŠOPSR.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam chráněných území v okrese Nové Mesto nad Váhom na českej Wikipédii.