Zoznam chránených území v okrese Rimavská Sobota

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam chránených území v okrese Rimavská Sobota aktuálny k roku 2017, v ktorom sú uvedené chránené územia v oblasti okresu Rimavská Sobota.

Kód Obrázok Typ Názov Rozloha v ha Galéria Popis územia Súradnice
770 CHA Alúvium Blhu 000000000000002.79090000002,7909
1218 CHA Beležír 000000000000061.674400000061,6744
1140 PP Burda Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“x
830 PR Čertova dolina 000000000000049.020000000049,0200
875 CHA Fenek 000000000000009.68150000009,6815
251 PR Hajnáčsky hradný vrch 000000000000009.71000000009,7100
344 CHA Hikóriový porast 000000000000052.050000000052,0500
256 PR Hlboký jarok 000000000000034.410000000034,4100
474 PR Horný Červený les 000000000000011.020000000011,0200
265 NPR Hradová 000000000000127.4700000000127,4700 48°45′42″S 21°14′13″V / 48,7616667°S 21,2369444°V / 48.7616667; 21.2369444
277 PP Jalovské vrstvy 000000000000001.70000000001,7000
299 NPR Kášter 000000000000057.730000000057,7300
307 PR Klenovské Blatá 000000000000004.36000000004,3600
306 Klenovský vepor NPR Klenovský Vepor 000000000000257.6437000000257,6437
Kategória Klenovský Vepor na Wikimedia Commons
48°41′19″S 19°46′08″V / 48,688611°S 19,768889°V / 48.688611; 19.768889
888 NPP Kostná dolina 000000000000004.92000000004,9200
328 PR Kurinecká dubina 000000000000005.96000000005,9600
332 PP Lipovianske pieskovce 000000000000000.13080000000,1308
1136 PP Malá drienčanská jaskyňa Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“x
347 CHA Martinovská nádrž 000000000000014.550800000014,5508
366 PR Nad Furmancom 000000000000002.78000000002,7800
1093 PR Ostrá skala 000000000000017.790000000017,7900
1527 NPP Podbanište Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“Chyba výrazu: Nerozpoznané slovo „x“x
382 Pohansky hrad NPR Pohanský hrad 000000000000223.3500000000223,3500
Kategória Pohansky hrad na Wikimedia Commons
48°11′57″S 19°55′14″V / 48,1991667°S 19,9205556°V / 48.1991667; 19.9205556
842 PR Pokoradzské jazierka 000000000000015.872900000015,8729
399 NPR Ragáč 000000000000009.73000000009,7300
1020 PR Rosiarka 000000000000005.87000000005,8700
1088 Steblová skala PR Steblová skala 000000000000037.370000000037,3700
434 PR Suché doly 000000000000257.4601000000257,4601
438 PR Svetlianska cerina 000000000000015.300000000015,3000
440 Šarkanica NPR Šarkanica 000000000000454.7500000000454,7500 Geologicky a geomorfologicky významná časť Muránskej planiny so zachovalými prirodzenými skalnými a lesnými biocenózami s bohatým zastúpením chránených a iných zriedkavých i ohrozených druhov rastlín a živočíchov 48°42′40″S 19°58′06″V / 48,7111111°S 19,9683333°V / 48.7111111; 19.9683333
1031 PR Ťahan 000000000000309.1059000000309,1059
457 PR Tŕstie 000000000000028.710000000028,7100
1028 Muráňsky portál Tunela pod Dielikom CHA Tunel pod Dielikom 000000000000000.00000000000,0000 Zimovisko netopierov, ktoré sa početnosťou a druhovým zložením zimujúcich netopierov zaraďuje k najvýznamnejším zimoviskám v európskom meradle 48°41′56″S 19°58′53″V / 48,698889°S 19,981389°V / 48.698889; 19.981389
1030 CHA Vachtové jazierko 000000000000000.67530000000,6753
1062 CHA Vinohrady 000000000000035.786000000035,7860
1091 PR Vodná nádrž Gemerský Jablonec 000000000000032.029000000032,0290
1069 PP Zaboda 000000000000020.720000000020,7200
  • Dáta v tabuľke boli prevzaté z databázy ŠOPSR.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Seznam chráněných území v okrese Rimavská Sobota na českej Wikipédii.